Kako zavrteti video za 180 stopinj v multimedijskem predvajalniku

Mnogim uporabnikom se zastavljajo vprašanja o tem, kako s pomočjo vgrajenih orodij Windows, predvajalnikov drugih proizvajalcev in dodatne programske opreme, obrniti video posnetek za 180 stopinj ali na kak drug način. V bistvu, če imate pri roki samo standardnega igralca, lahko to vprašanje rešite z orodjem. Vendar je še vedno najbolje uporabiti druge metode, ki so bolj zaželene (jasno je, zakaj).

Zakaj moram zasukati sliko?

Situacije, kjer želite video pogovor, lahko računate ne toliko na desetine, ampak na stotine. Kot preprost primer lahko s seboj prinesete videoposnetke, ki so bili posneti na mobilne telefone, ne da bi napravo namestili v pravi položaj.


Seveda lahko tak posnetek gledate v računalniku s katerim koli programskim predvajalnikom. Ampak neprijetno. In če Windows lahko popravi situacijo še vedno mogoče, za večino nepremičnih igralcev, ki lahko igrajo take datoteke, je vprašanje, kako obrniti video 180 stopinj, skoraj nikoli ne rešimo. Redka izjema so naprave, ki imajo takšno funkcijo. Na žalost lahko, kar se imenuje, računajo na prste. Vendar pa je izhod. In odločitev ni tako zapletena, kot se zdi na prvi pogled. Vsaj lahko ponudite dve različici dejanja.

Kako obrniti videoposnetek za 180 stopinj v programu Windows Media?

Toda to je še vedno teorija. Pojdimo na praktične korake in vidimo, kakoVklopite video posnetek za 180 stopinj z uporabo izvirnih orodij Windows.


Če ste za predvajanje videoposnetka v resnici namestili privzeti predvajalnik, odprite datoteko (predvajanje se bo začelo samodejno), nato pa uporabite meni PCM, ki ga pokličete, ko kliknete neposredno na sliko. Obrat v desno /levo v vsakem primeru ustreza 90 stopinjam.
Glede na uporabljeno kombinacijo lahko spremenite usmeritev okvirja. Na žalost pa to velja le za klasičnega predvajalnika, ne pa za tistega, ki je privzeto nameščen v sistemih Windows (na začetku take funkcije ni).

Zasukaj video na druge igralce

Druga stvar je pri uporabi programske opreme tretjih oseb. Na primer, vprašanje, kako pretvoriti videoposnetek za 180 stopinj v KMPlayer ali podoben predvajalnik VLC, je v času postopka predvajanja vsebine enostavno.
Kot pri klasičnem Windows predvajalniku je dovolj, da pokličete meni PCM in uporabite ustrezne elemente. Položaj okvirja lahko tudi zapomnite, da se datoteka v prihodnosti odpre.

Uporaba programov za urejanje

Zgornje metode pa so nekoliko neprimerne, ker se vsi igralci ne morejo spomniti položaja okvirja, in stalna uporaba kontekstnih menijev sploh ne ustreza vsem. Ali je lažje obrniti okvir nazaj pred predvajanjem videoposnetka v predvajalniku? In ne bojte se, ker uporaba profesionalne programske opreme za obdelavo obrazca zdaj ni na voljo.Rešitev problema, kako pretvoriti videoposnetek za 180 stopinj, je lahko popolnoma osnovna z uporabo najbolj primitivnih programov (kot sta Movie Maker ali Pinnacle Studio).
Prvi pripomoček je del sedmih operacijskih sistemov Windows. V 8. in 10. stoletju ni, vendar lahko prenesete s spletnega mesta Microsoft in ugotovite, da to ni problem.
Pri odpiranju videodatoteke lahko naredite nekaj preprostih korakov za obdelavo slike. Upoštevajte, da sta na vrhu glavne plošče dva gumba, označena s puščicami levo /desno. Če kliknete vsakega od njih, se bo video zavrtel pod kotom 90 stopinj. Izkazalo se je, da je problem, kako obrniti video do 180 stopinj in shraniti spremenjeno datoteko, rešen preprosto. Po takih operacijah je lahko spremenjena datoteka popolnoma elementarno odprta v katerem koli igralcu, in ko jo predvaja, bo imela natanko takšno, kot je bila nameščena v urejevalniku programa. Načeloma bi morali tukaj paziti le na en trenutek. Dejstvo je, da se ob odpiranju videa ne obrne. Posnetek je treba najprej postaviti na začasno lestvico snemalne knjige, nato izbrati želeni fragment, nato pa uporabiti zgornje operacije.

Kaj je bolje?

Kot že razumete, lahko vprašanje, kako spremeniti videoposnetek do 180 stopinj, preprosto rešimo. Če želite uporabiti sredstva igralcev, v njem ni nič slabega. Glavna stvar - da zapomnimo položaj okvirja za posamezen video. Vendar je še vedno možna naprednejša rešitevv ustreznem programu poimenujete obrat slike. To vam bo preprečilo kasnejše težave, na primer v primeru okvare predvajalnika. Poleg tega je to prava možnost, če želite odpreti videoposnetek na domačih gledališčih, ki v večini primerov preprosto ni na voljo.

Sorodne publikacije