Video urejevalniki za Android: pregled več programov

Video uredniki na "Android" uporabniku ponujajo funkcije, kot so obračanje slike, delitev datoteke na dele zahtevane dolžine, dodajanje prehodov, učinkov, zvočnih posnetkov, naslovov. Pogosto je zmožnost uporabe vseh uporabnih možnosti ovirana zaradi slabe kakovosti vmesnika. V tem članku je opisanih več orodij za urejanje video datotek v mobilnih operacijskih sistemih.

Magisto

Glavna posebnost Magista je enostavnost. Ta brezplačen urejevalnik Android je opremljen s samodejnim filtrom, ki je vključen pri obdelavi slik. Aplikacija lahko prepozna videoposnetke in uvede avdio posnetke v videoposnetku.


Takoj po prvem zagonu program predlaga registracijo računa na Googlu ali Facebooku. Brez tega je delo uporabnosti nemogoče. Na začetnem zaslonu lahko prej vidite delo, ustvarjeno v programu, ali delovni prostor, ki se uporablja za zagon ustvarjalnosti. Omogoča vam dostop do datotek na napravi. Poleg tega se lahko povežete z oblakom v storitvi Google Drive. Kot številni drugi video urejevalniki v Androidu aplikacija obdeluje in posreduje video datoteke na svojih strežnikih. Zaradi tega je stabilno delo nemogoče brez povezave z omrežjem.
Pri izbiri videa morate nastaviti video ozadje. Program že ima več možnosti, če pa se ne prilegajo, vam aplikacija omogoča delo v posebnem urejevalniku. Za snemanje videa so primerne le skladbeMP3 format.


Enostavno, a priljubljeno

Magisto ni profesionalni video urejevalnik za Android, ampak preprost dodatek za vse. Zahvaljujoč vmesniku lahko vsak uporabnik preizkusi svoje roke pri ustvarjanju posnetkov. Za delo s programom vam ni treba imeti strokovnega znanja in izkušenj. Obdelava slik na oddaljenih strežnikih bo omogočila uporabo tudi najlažjih naprav. Magisto se pogosto kritizira zaradi pogostih oglasov. Poleg tega program ne podpira vedno videa visoke ločljivosti.

Androvid

Podobno kot mnogi drugi video uredniki na Androidu, je Androvid razdeljen na dve različici. Prednost prvega - brezplačno. Plačana različica ima veliko število funkcij.
Program lahko razdeli video na dele ali prilepi obstoječe zapise v en videoposnetek in prekriva video prek videa. Ta brezplačna funkcionalnost je končana. V plačanem pripomočku lahko uporabnik obrne sliko do želenega kota, doda prehode in učinke videoposnetku, kot tudi več zvočnih posnetkov naenkrat. Poleg tega ima program lep bonus - vgrajen pretvornik. Vse to vam daje priložnost, da rečete, da je Androvid najboljši urednik za Android.

Funkcionalno

Glavni zaslon je precej preprost. Prikazuje gumbe, ki sprožijo glavne funkcije in pomoč. Nastavitve določajo pravila za razvrščanje datotek, samodejno shranjevanje nastavitev in onemogočanje sporočil. Referenca je napisana v angleščini, vse informacije v njem pa so podane hkrati podrobno in razumljivo. Po tapa gumb "Menu" v aplikacijiprikaže se zaslon za izbiro videoposnetkov in fotografij. Če želite predvajati videoposnetek, kliknite njegovo ikono. Hkrati so zgoraj prikazane funkcijske tipke. Urejanje videoposnetkov poteka z njihovo pomočjo. Če želite na primer obrezati posnetek, samo kliknite na ustrezen gumb in nato nastavite oznake na lestvici na začetek in konec. Glavna pomanjkljivost funkcije je nizka natančnost. Prehod z intervalom, ki je krajši od sekunde, ni mogoč. S klikom na ikono z opombo lahko izvlečete zvok iz videoposnetka. Če želite razdeliti video za več, kliknite na napis "Split".
V Androvidu je nenavadna značilnost, ki je običajno ne zagotavljajo video urejevalniki Android - zajemanje okvirja. Z njegovo pomočjo lahko posnamete fotografije določenih video okvirjev in jih shranite. Grafični učinki omogočajo izkrivljanje slike, spreminjanje hitrosti videoposnetka. Z vgrajenim pretvornikom lahko preprosto spremenite obliko in kakovost videa, prilagodite ločljivost. Če želite deliti sadove ustvarjalnosti, samo pritisnite nekaj gumbov znotraj aplikacije. To bo samodejno naložilo in postavilo videoposnetke na družabna omrežja. Androvid je najboljši urejevalnik za Android, vendar te besede veljajo le za plačano različico. Trenutno stoji okoli 90 rubljev. Edina pomanjkljivost programa je nezmožnost dodajanja podnapisov videu.

Sorodne publikacije