Laserski MFP LaserJet Pro M132a - Pregledi lastnikov, funkcije in funkcije

HP LaserJet Pro M132a MFP je eden najbolj kompaktnih modelov v razponu večnamenskih naprav Hewlett Packard. Lahko se uspešno uporablja tako v majhnih pisarnah kot v domačem okolju. Gre za to napravo, njeno funkcionalnost, značilnosti in nianse in bo obravnavana v tem članku.

Videz

Navzven je HP LaserJet Pro MFP M132a klasična postavitev. To pomeni, da so skener, tiskalnik, kopirni stroj in kontrole čim bolj kompaktni. Sprednja plošča lahko zazna zaslon s tekočimi kristali, obdan z vrsto gumbov. Skener je fizično ločen z majhno zaslonko za izpis tiskanih dokumentov. Celotni glavni del je področje tiskanja tiskalnika. Tukaj na sprednji strani je zložljiv pladenj za papir. Ob izstopnem pladnju je podolgovat ročaj. To pomeni, da je vse, kar je že postalo skupni standard za tipične večnamenske naprave.


Nadzorna plošča

Na nadzorni plošči se nahaja majhen zaslon s tekočimi kristali, skupaj s številnimi indikatorji in kontrolnimi gumbi. Gumbi s puščicami puščic omogočajo povečanje slike, prikazane na zaslonu. Gumb "Začni kopiranje" aktivira takojšnje kopiranje. S tipko Prekliči, označeno z rdečim križem, lahko prekličete tiskalni posel ali ponastavite trenutne nastavitve kopiranja. Vnaprej lahko uporabite gumb "Copy Setup"nastavitve. Določite na primer število kopij, svetlost ali zmanjšajte in povečajte lestvico.


Indikatorji na levi strani prikazujejo stanje potrošnega materiala, pojavljanje napak ali napak v delovanju naprave in pripravljenost MFP za tiskanje.

Specifikacije

Tiskalnik lahko tiska v črno-beli barvi. Tip - laser. Naprava ima postavitev namizja. Zahtevano število strani na mesec je približno 10.000. Največji format, ki ga tiskalnik lahko natisne, je A4. Njegova hitrost, ki jo navaja proizvajalec, je 22 strani na minuto. Skener ima tudi možnost obdelave dokumentov A4. Njegova ločljivost je 12001200 dpi.
Hitrost kopiranja naprave ustreza hitrosti tiskanja, to je 22 strani na minuto. Največje število kopij, ki jih je mogoče dobiti na cikel, je 99. Količina papirja, ki se lahko naloži v podajalnik, je 150 listov. MFP lahko obdeluje papir z gostoto 60 do 163 g /m 2. Možno je tudi tiskanje na filme, nalepke ali sijajni papir. Za tiskanje se uporablja samo ena črno-bela kartuša za toner. Iz računskih značilnosti je znano, da je MFU opremljen s 128 megabajti pomnilnika in njegov procesor deluje na frekvenci 600 megahertzov.
USB 2.0 se nahaja na zadnji strani računalnika za povezavo z računalnikom.

Pregledi HP LaserJet Pro MFP M132a

O tej napravi je veliko pregledov. Med njimi so tako pozitivne kot negativne.Najprej bodite pozorni na to, kar je ljudem všeč.

Pozitivne povratne informacije

Vsi, ki so zadovoljni z delom naprave, upoštevajo, da je cena za to zelo demokratična. Hkrati pa hitrost tiskanja, enostavnost namestitve in delovanja ostanejo na ravni. Uporabnikom je všeč tudi dejstvo, da ta MFP tiska zelo tiho, ne da bi posegala v delo v pisarni ali doma. Nekdo je v svojem pregledu HP LaserJet Pro M132a MFP opazil, da je naprava zelo lahka in kompaktna. Nahaja se na majhnem namizju.
Poznavalci lepote v svojih pregledih HP LaserJet Pro M132 MFP so ugotovili, da je naprava izdelana v prijetni barvi in ​​nenavadnem slogu. Nekateri uporabniki se odzivajo na enostavnost obvladovanja in dela z MFP. Skoraj vsak program, ki prihaja s paketom, je zelo preprost in vam omogoča, da začnete, ne da bi se jih dotaknile razkošnosti in nianse naprave. To pomeni, da je tiskalnik odličen za tiste, ki niso posebej seznanjeni s tehnologijo in računalniki.

Negativne povratne informacije o HPF LaserJet Pro M132a

Zadostuje tudi negativna povratna informacija. Vredno je razmisliti o najbolj zanimivih in kritičnih od njih. Mnenja imajo diametralno postavljene misli. To vključuje robustno telo, ki z dotikom upogiba in se zlomi. To pomeni, da zmogljivost plastike pušča veliko želenega.
Nekdo ni maral zelo majhne količine tonerja. Deklariran s strani proizvajalca, količina tiskanja ni dovolj. Nekateri uporabniki so v svojem pregledu HP LaserJet Pro M132 BFP opazili težave pri ponovnem polnjenjukartušo Po dveh ali treh operacijah začne delati nestabilno in tiskati z napakami. Opozoriti je treba tudi, da naprava med delovanjem proizvaja razpok in nejasen hrup, kar daje občutek neprimernega ali netehnološkega sestavljanja ohišja. Vendar je možno, da je bila v tem primeru stranka slabe kakovosti. Med pregledi za HP LaserJet Pro MFP M132a je pregled oblikovanja. Bela barva je bila žganje in kratkotrajna. Kot se je izkazalo iz pregledov, je bil tiskalnik zelo zahteven glede kakovosti tonerja. To pomeni, da če je slaba črnila napolnjena, potem kartuša ne bo trajala dolgo in bo natisnjena z artefakti.
V pregledih HP LaserJet Pro M132 (G3Q61A) lahko vidite, da uporabniki že nekaj časa po začetku uporabe kažejo precej dobro kakovost tiskanja. Nato se začnejo prvi problemi. Sledi majhna zmogljivost vložka, ki lahko po prvem polnjenju popolnoma propade.
Kot se je izkazalo, ta naprava ne more pobrati neoriginalnih komponent, zlasti kartuš. Strošek prvotnega je približno 4-5 tisoč rubljev. Programska oprema, ki je priložena tiskalniku, ni vedno pravilno nameščena. To je verjetno posledica napačnih gonilnikov. Namesto poslanega besedila je nestabilno delovanje in tiskanje belih listov. Rešitev problema je bila prenos uradnih strani na druge gonilnike, novejše.

Sklepi

Na podlagi pregledov HP Laserjet Pro M132a lahko navedete prednosti in slabosti naprave.Najprej navedemo pozitivne trenutke:
 • nizke stroške;
 • hitrost tiskanja;
 • hiter izhod iz načina mirovanja v način tiskanja;
 • lep videz in oblikovanje;
 • enostavnost uporabe in razvoja;
 • večnamenskost.
 • In zdaj malo o slabostih:
 • visoki stroški kartuš in bobnov;
 • nezmožnost uporabe izvirnih kartuš in polnjenje originalnih kartuš;
 • slaba zanesljivost naprave kot celote;
 • nizka kakovost montaže;
 • majhna količina tonerja;
 • Nenaravni hrup pri tiskanju.
 • Več analogov v istem cenovnem razponu
  Na trgu obstaja veliko takšnih naprav, ki se praktično ne razlikujejo od cene junaka izdelka. V primerjavi s HP-jevim modelom si je vredno ogledati njihove značilnosti, lastnosti in lastnosti.

  Canon PIXMA G3400

  Večnamenska naprava s funkcijami tiskalnika, optičnega bralnika in kopirnega stroja. Ima štiribarvni brizgalni tisk. Naprava ima modul Wi-Fi, ki omogoča povezavo z drugimi napravami in pošiljanje dokumentov neposredno iz njih. Po mnenju uporabnikov črnilo v tiskalniku traja dolgo časa. Hkrati so stroški potrošnega materiala precej demokratični.

  WorkCentre 3025

  Tiskalniki, optični bralniki in kopirni stroji za majhno pisarno in dom. Tiskanje z uporabo črnega in belega laserja. Zahtevana hitrost tiskanja je 20 strani na minuto. Največja oblika je enaka karakterju članka - A4. Opremljen z majhno nadzorno ploščo s tekočimi kristali.Ima Wi-Fi za povezavo z drugimi napravami. V tem primeru je cena naprave le 1000 rubljev. višja kot HP Pro M132a.

  Brother DCP1210

  Ta naprava je MFP, enaka kot model HP. Črno-belo tiskanje se izvaja z lasersko tehnologijo. Zahtevana hitrost je nižja in je le 20 strani na minuto. Največja oblika - A4. Ločljivost tiskanja je dokaj visoka za črno-beli tiskalnik in je 2400 x 600 dpi. Skener je običajen format tablet, enake velikosti kot listi velikosti tiskalnika - A4. Ločljivost je majhna in ima 600 pik na palec. Tiskalnik, tako kot lik izdelka, ne more tiskati na kartice, filme, sijajni papir in ovojnice. Frekvenca procesorja je malo podkachala in ima 200 MHz. Prikaz informacij neposredno iz tiskalnika je zaslon s tekočimi kristali. Združljive večfunkcijske naprave z operacijskimi sistemi Windows in Mac OS. Njegova cena je le tisoč rubljev. višji od modela HP.

  Zaključek

  Ta tiskalnik je na podlagi pregledov HP LaserJet Pro MFP M132a LaserJet Pro LaserJet Pro primeren kot začasna nadomestek za boljšo in bolj zanesljivo napravo. Čeprav je cena ugodna za oči, lahko ti prihranki privedejo do nepredvidenih stroškov. To je posledica velikega števila okvar po polnjenju kartuše, kot tudi visokih stroškov originalne kartuše. Zaradi nezmožnosti uporabe neoriginalnih komponent uporabniki kupijo samo HP-jeve modele. Poleg tega, za 10000 rubljev. bolj optimalno možnost v smislu razmerja med ceno in kakovostjo. Ali pa samo vzemite malo in ga dobitezanesljivejša in ugodnejša v prihodnosti večnamenska naprava.

  Sorodne publikacije