Grafični uredniki za risanje: pregled, seznam najboljših

Programska oprema za grafično oblikovanje je večinoma plačana in zahteva visoko zmogljive računalnike v smislu pomnilnika in procesorja za uporabo vseh ponujenih funkcij. Notranji zaupajo svojim ustvarjalnim načrtom z vodilnimi proizvajalci, najprej Adobe Illustratorjem, vendar obstaja alternativa, da ga preizkusite za začetnike in spletne umetnike. Dobra novica je, da obstajajo številna orodja za ustvarjanje privlačnih slik, ki bodo prikazane na socialnih omrežjih, in mnoge izmed njih so brezplačni grafični uredniki za risanje.

Izbira programa po meri Slika

Vsi avtorji želijo ustvariti podobo, ki bo pritegnila pozornost obiskovalcev na spletno stran in jih prisilila, da kliknejo na besedilo, in še naprej opazujejo tako čudovito stvar avtorja. Mnogi uporabniki ne želijo porabiti veliko časa ali denarja za ustvarjanje teh slik in iščejo kompromis.


Skrivnost ustvarjanja podob te vrste je, da na internetu obstaja veliko odličnih brezplačnih predlog in virov grafičnih urejevalnikov za risanje slik, ikon, obrazcev, slogov besedila. Glavna stvar je, da je prava izbira. Pri preizkušanju in ocenjevanju programov je treba odgovoriti na več ključnih kriterijev:
 • Grafični urejevalnik za risanje mora biti dovolj preprost za oblikovalce z minimalnim oblikovalskim znanjem in orodji.
 • Ta program bi moralPrimerna za trženje v socialnih omrežjih. Nekateri programi so super, vendar imajo preveč funkcij, ko je vse, kar morate storiti, ustvariti dobro podobo za družbeno oglaševanje.
 • Ti programi morajo biti enostavni, tako da vam ni treba porabiti bolečih ur za razvoj vsakega posameznega grafa.
 • Imeti morajo gladkost in hitrost obdelave modela.
 • Imeti mora sredstva za profesionalno oblikovanje. Obstaja veliko grafičnih urednikov za slikanje, predlaganje vzorcev, vendar pogosto ne tistih, ki bodo avtorju pomagali, da dobro predstavlja svojo blagovno znamko ali projekt.
 • Vloga mora biti večnamenska. Vedno je praktično uporabiti eno orodje za različne namene, kot je ustvarjanje e-poštnih pasic, letakov in slik v blogih.
 • Programi, vključeni v ta pregled, grafični urejevalniki za risanje vsebujejo predloge in orodja za ustvarjanje ne le slik v socialnih omrežjih. Idealne so za podjetja in posameznike, ki želijo svojo blagovno znamko predstaviti s profesionalnimi posnetki.


  Baza podatkov grafične predloge Canva

  Več kot 5 let, od začetka, je več kot 10.000.000 ljudi uporabilo Canvo za delo z grafičnim oblikovanjem. Zahvaljujoč več sto predlogam, pa tudi več deset pisav in besedilnih slogov, Canva omogoča preprosto ustvarjanje edinstvenih visokokakovostnih slik, ki so odlične za družabne medije ali bloganje. Ni pomembno, če avtor ni nikoli ustvaril podobe v svojem življenju. CanvaPonaša se s preprostim vmesnikom, povleci in spusti z miško, kar omogoča tudi začetnikom, da hitro začnejo delati. Tako novinci kot strokovnjaki bodo imeli koristi od bogate knjižnice virov Canva in profesionalnih predlog, ki vam bodo pomagale ustvariti privlačno grafiko, predstavitve in plakate brez veliko truda.
  Začnite tako, da izberete velikost platna Canvas ali nastavite svoje velikosti, nato pa ustvarite postavitev, da izberete njeno ogromno knjižnico. Brezplačna različica Canve ponuja veliko zbirko slik, ikon, postavitev, slogov besedila in obrazcev za uporabo, omogoča prenos lastne grafike. Bonusni načrt ponuja še več oblikovalskih virov. Po izbrani predlogi ali postavitvi lahko uporabite elemente povleci in spusti, dodate ali uredite besedilo in konfigurirate osnovne parametre, kot so pisave, barve, filtri za slike in ravni motnosti, da ustvarite projekt. Canva Graphics Drawing Editor ponuja manj prilagodljivosti in prilagodljivosti kot nekatera orodja, zlasti v primerjavi z vodilnimi programi, kot je Photoshop, vendar se to izravnava z intuitivnim vmesnikom in lepimi vzorci. Opozoriti je treba, da ima Canva več kot 10.000.000 uporabnikov, zato mora avtor narediti malo več napora, da bi prilagodil obliko tako, da se med drugimi blagovnimi znamkami razlikuje po Canvi. Cena Canva: Brezplačna za 8000 predlog, 1 GB skladišča in do 10 članov ekipe ter od 995 $ na mesec za Canvo za delo z neomejenim pomnilnikom, dostop do 300.000 virov inpredloge, pisave po meri in pregledno ozadje.

  Minimalizem in moderno oblikovanje Adobe Spark

  Za tiste, ki iščejo popolno ravnovesje med minimalizmom in močjo oblikovalskih orodij, je na voljo Adobe Spark. Tukaj lahko izbirate med več desetimi profesionalnimi predlogami, ki so razvrščene po kategorijah industrije, kot je na primer oblikovanje, kot so slike v družabnih medijih in Facebook-ov. Z izbiro velikosti lahko avtorji prilagodijo to predlogo z orodji, ki je preprosta za uporabo. Možnosti prilagoditve slike so minimalne, vendar obstaja več osnovnih filtrov, ki omogočajo hitro in natančno izvajanje. To je dober grafični urejevalnik za risanje za računalnike Mac. Za razliko od mnogih orodij, Spark vam omogoča tudi preprosto spreminjanje oblikovne postavitve ali celo celotne predloge iz menija v stranski vrstici, tako da vam ni treba vrniti na začetno stran, če je treba popraviti. Če avtor išče navdih, ponuja Spark vnaprej oblikovane besedilne sloge in modele, ki si jih lahko ogledate v samo nekaj klikih miške v besedilnem meniju. To je odličen način za nov pogled na oblikovanje in osvežitev blagovne znamke po meri v socialnih omrežjih z uporabo glavnih orodij za urejanje rastrske grafike. Spark ponuja tudi dve drugi vrsti projektov: strani in videoposnetke. Z možnostjo Strani lahko ustvarite edinstveno spletno stran, ki jo lahko preprosto delite z neposredno povezavo. Video datoteke so ustvarjene z uporabo osnovne aplikacije za urejanje videa, ki deluje na enak načinuniverzalni grafični oblikovalec Spark. Začnete pa lahko s predlogo, ki vam bo pomagala poiskati idealne rešitve za predstavitve, oglase in drugo.

  Adobe Spark Pricing je brezplačen urejevalnik za osnovne funkcije, ki se gibljejo od 999 $ na mesec za dodatne funkcije, kot so nalaganje logotipa in umestitev, korporativne predloge in orodja, pa tudi za namizne in iOS aplikacije.

  Hitro dodajanje slik Pablu

  Za mnoge je prisotnost na socialnih omrežjih pomembna zaradi zahtev delodajalcev, osebne blagovne znamke in celo kariere. V večini primerov je to pomembnejše od ur gradnje za ustvarjanje blagovnih znamk za podobe družbenih medijev, zaradi česar je lažje uporabljati preizkušena orodja, kot je Pablo Pricing. Bufferjevo orodje za načrtovanje socialnih vmesnikov je čim bolj minimalistično, kar omogoča enostavno dodajanje srčkanega osebnega razporeda objav na socialna omrežja. Pablo ima le nekaj funkcij in samo en potek dela. Izberite predlogo ali samo sliko za prazno predlogo - vsi projekti so brezplačni. Na Pablu izberite eno od treh velikosti, od katerih je vsaka primerna za Pinterest, Instagram ali Facebook in Twitter. Nastavitev slike je omejena: vnaprej izberite enega od več filtrov, da zagotovite pravilno raven kontrasta med sliko in besedilom za tri besedilna polja.
  Pablo jih prikaže kot »Naslov«, »Osnovno besedilo« in »Konec«, vendar lahko prilagodite velikost pisave,spremeniti besedilo po lastni presoji. Dodajte en prilagodljiv logotip ali sliko in vse je pripravljeno. Ko avtor konča svojo podobo, jo lahko prenese tako, da postavi medpomnilnik ali pa ga neposredno deli z Twitterjem, Facebookom, Pinterestom ali Instagramom. Pablo cen je popolnoma brezplačno orodje.

  Razvijanje Desygnerja na mobilni napravi

  Mnogi uporabniki najdejo Desygner najboljše od vseh podobnih mobilnih aplikacij, ki so na voljo za iOS in Android. Desygner proizvaja grafike, ki so enake kakovosti kot Canva, in vse to - s pomočjo telefona. Začnite s predlogo za izbrano družabno omrežje ali iz nič. Nato ustvarijo lastno obliko z uporabo Desygner Image Library. Ustvarite lahko lastno zbirko blagovnih znamk, ki jo je enostavno shraniti v drugih sredstvih oblikovanja Desygnerja. V svoji mobilni aplikaciji Desygner ne shrani funkcij. Različni meniji omogočajo hiper-prilagajanje parametrov slike in besedila, medtem ko nikoli ne postanejo zapleteni za uporabo na majhnem zaslonu. Seznam slojev lahko odprete, da naredite izbor. Preklic izbire in spreminjanje vrstnega reda elementov slike se izvede z nekaj kliki. Desygner spletna aplikacija deluje odlično s stranskimi meniji, ki vam pomagajo izbrati prave elemente oblikovanja in učinke. Orodje je lažje kot Canva in ponuja manj predlogov, slik in virov z brezplačnim načrtom. Skupaj z mobilno aplikacijo, Desygner postaja odlično univerzalno orodje za ustvarjanje edinstvenih profesionalnih slik v socialnih omrežjih. Desygner se večinoma uporabljav prosti različici, in tisti, ki želijo bolj napredne funkcije, morajo dodeliti $ 695 za dodatne predloge in vire, funkcije, kot je upravljanje različic.

  Svetle, briljantne slike Snappa

  Snappa se ukvarja vse z oblikovanjem in ustvarja lastno programsko opremo za svetle, briljantne slike, ki so narejene čim hitreje in preprosteje. Čeprav to lahko prisili avtorje, da čutijo nekaj minimalizma, če so navajeni na bolj zapletene aplikacije, vendar storitev deluje dobro. Snappa, tako kot veliko podobnih programov, vključuje popolno knjižnico predlog. Kakovost slike ozadja namenjajo več pozornosti kot druge aplikacije. S knjižnico brezplačnih knjižnic lahko izberete popolno ozadje v samo nekaj klikih, pri čemer uporabite slike ali programe med prenosom svojega. Snappa ponuja panel neželenih učinkov, ki vam bo pomagal ustvariti popolne slikovne učinke za objavo, ne glede na to, ali gre za zatemnitev ali barvanje slike v ozadju, da bo belo besedilo pop up ali označilo postavitev, označite temno besedilo. Vendar je pomembno omeniti, da čeprav ima Snappa knjižnico dodatnih grafičnih elementov in oblik, so te funkcije v primerjavi z drugimi aplikacijami bolj omejene. Snappa je zelo napredna, ko gre za besedilo. To je enostavno urejati iz stranske vrstice s pisavo, velikost, poravnavo, razmik vrstic, preglednost in dodatne učinke senc. Med pregledanim omrežnim prikazom in orodjem, ki je enostavno najti, ima orodje za postavitev v aplikaciji vse, kar potrebujete. Z ustvarjanjem idealne podobe v družabnih omrežjih lahkodelite sliko in spremljevalno sporočilo ali jo postavite v čakalno vrsto v vmesni pomnilnik za uporabnike premije, ne da bi zapustili Snappa. Na žalost je načrt proste programske opreme bolj omejen kot podobni programi, kar avtorju omogoča le 5 zalog ali prenosov na mesec, kar ni dovolj za številne blagovne znamke. In ne morete shraniti modelov po meri v brezplačnem načrtu Snappa. Vendar pa je brezplačen načrt dober način, da preizkusite aplikacijo in preverite, ali je primerna za avtorja.

  Gravit Designer za oblikovanje modela od začetka

  Ima vse potrebne kontrole in učinke, ki so enostavni za dostop, tako da lahko ustvarite svoj design, ne da bi porabili preveč časa. Zavihek Vadnice v glavnem oknu Designerja omogoča hiter dostop do vseh znanj in grafične vadnice za urejanje, ki jih potrebujejo začetniki. Čeprav je primerna za ustvarjanje lastnih modelov od začetka, ima majhno knjižnico predlogov, nameščenih za aplikacije, kot so objave v blogih in družabni mediji. Začnite tako, da izberete predlogo za velikost platna ali definirate svojo različico. Aplikacija ponuja tudi majhno knjižnico oblik, risb in ikon, ki je priročen dodatek orodju. Gravit Designer ima sinhronizacijo z Gravit oblakom, ki je prav tako brezplačen. Ustvarite račun Gravit, vključite sinhronizacijo. To je popolnoma brezplačna storitev.

  Sodobne PowerPointove predstavitve

  Čeprav večina uporabnikov takšna orodja obravnava kot Keynote in PowerPoint,Oblikovani izključno za predstavitve, dejansko delujejo kot zelo preprosto, vendar prilagodljivo orodje za grafično oblikovanje za slikovno blogiranje in socialno mreženje. V predstavitveni aplikaciji lahko preprosto vstavljate, obrezujete in prilagajate fotografije, dodajate in urejate oblike ter dodajate besedilo. Vse to je samo z nekaj kliki miške v vmesniku programske opreme, s katerim so mnogi verjetno že seznanjeni. Nato, ko je opravilo končano, izvozite diapozitiv kot sliko JPG ali PNG. Glavna prednost uporabe programske opreme za predstavitev grafičnega oblikovanja je sposobnost hitrega dela brez skrbi za potrebo po učenju nove programske opreme. Spletni program ima tudi manj orodij za urejanje slik kot na namizju programa PowerPoint. Na primer, ne morete nastaviti barve ali motnosti slike. Ne glede na to, ali želi avtor pritegniti dodatno pozornost k blogu, ki si ga deli, ali želi ustvariti celovito oglaševalsko akcijo pod blagovno znamko Facebook, bodo ti programi grafičnega oblikovanja zelo koristni.

  Večnamenski urejevalnik Inkscape

  To je bogati urejevalnik, ki je prava zamenjava za Illustrator. Značilnosti storitev:
 • Celovito orodje.
 • Podpora odličnega formata.
 • Pogoste posodobitve.
 • ​​
 • Visoka zmogljivost.
 • Brezplačen grafični urednik v ruskem jeziku.
 • Paket vektorske grafike Inkscape je izjemno zmogljiv in je najboljša brezplačna programska oprema.alternativa Adobe Illustrator za profesionalne in polprofesionalne ilustratorje, grafične oblikovalce in spletne oblikovalce. Skupaj s standardnimi orodji in oblikami za risanje, kot je na primer SVG-urejanje, se Inkscape ponaša s posebnim spiralnim orodjem, orodjem za ustvarjanje vzorcev in klonskih ureditev, naprednimi zmožnostmi za manipulacijo objektov, več filtri, vključno z napotki, teksturami, prekrivni in tudi nekatere napredne nastavitve polnjenja. Ker gre za odprto kodno aplikacijo, jo lahko uporabljate ne le brezplačno, temveč jo lahko tudi urejate, vključeno v drugo programsko opremo. Program se nenehno posodablja z novimi funkcijami. Najnovejša različica ima prelome, izboljšano podporo za SVG2 in CSS3 ter nove prometne učinke. Glavni format datoteke je SVG, Inkscape pa je združljiv tudi s programsko opremo za urejanje slik, kot je Gimp. Programska oprema uporablja razširljivo vektorsko grafiko SVG kot izhodni format. Program ima številne vaje za začetek in je v celoti sposoben ustvariti vektorsko grafiko za blagovno znamko, logotipe, spletno grafiko in oglaševanje. Vendar pa se nekateri uporabniki pritožujejo, da teče počasi, čeprav je več odvisno od naprave in operacijskega sistema, ki ga uporabljajo.

  Thin Vector Vectr orodje

  Vectr Editor je brezplačen grafični program za ustvarjanje lepih vektorskih grafik, ki je eleganten in enostaven za uporabo. Oblikovalci lahko na kateri koli ravninemudoma začnite z delom brez napornega usposabljanja. Druga odlična multiplatformna možnost, Vectr, sinhronizira projekte v realnem času, tako da lahko začnete oblikovati dom v spletnem brskalniku na vašem računalniku in nato nadaljujete z iPadom. Ali avtor dela na oblikovalskih načrtih spletnih strani, logotipih blagovnih znamk, predstavitvah, brošurah, plakatih in mnogih drugih ter bo videti zelo jasno, ne glede na velikost. Vectr - intuitivna uporaba in odlična izbira za začetnike ali tiste, ki morajo ustvariti preprosto grafiko z minimalno napornostjo, enostavno in brezplačno. Obstaja iskanje vaj za programsko opremo. Razvijalec je na svoji strani objavil 30 tečajev. Programsko opremo lahko uporabljate prek spleta ali prek prenosa. Delo se tudi samodejno shrani in sinhronizira. Razvijalci ponujajo izmenjavo v realnem času, kar uporabnikom omogoča pošiljanje dokumentov za skupno delo. Tako kot prejšnja programska oprema, je Vectr zasnovan tako, da ga lahko uporabljate na kateri koli platformi, zagotavlja pa nemoteno in prijetno uporabniško interakcijo prek optimiziranega vmesnika. S tem vektorskim grafičnim urejevalnikom lahko ustvarjate grafike, predstavitve, logotipe, knjižice, vizitke, postavitve in spletne vsebine. Grafične datoteke lahko povežete s spletnim mestom. Izvorne datoteke bodo ustrezale prikazani spletni vsebini, ki jo lahko urejate in posodabljate neposredno v programu, na primer kot pri SVG-urejanju. To je tospletni vektorski grafični urejevalnik za grafiko, ki se uporablja kot aplikacija v spletnem brskalniku ali kot spletna storitev. Če se avtorji preplašijo z naprednimi orodji, kot je Photoshop, brezplačnim GIMP ali grafičnim urejevalnikom Sketch, vendar potrebujejo več funkcij, jih je mogoče pridobiti s pomočjo brezplačnih spletnih orodij, ki vključujejo številne klasične značilnosti grafičnega oblikovanja, kot so plačane, vendar veliko enostavnejše. in enostavno obvladati.

  Sorodne publikacije