Bosch - Laserski merilnik razdalj PLR 15. Pregled, specifikacije in pregledi

Prehod na nove in tehnološko naprednejše rešitve pogosto spremljajo določeni stroški. V gradbenem sektorju je mogoče izpostaviti dva od teh dejavnikov: povečanje finančnih stroškov in potrebo po prekvalifikaciji. To še posebej velja za merilni instrument, ki je opremljen s kompleksnim funkcionalnim in seveda veliko dražjim od običajnih nivojev, ruleto in izravnalniki. Kljub temu so v postavitvi vsakega proizvajalca na voljo mejne rešitve, ki združujejo nekdanjo ergonomijo in nove možnosti - Bosch ni bil izjema. Daljinomer laser PLR 15 je naprava z običajno elektronsko krmilno shemo, vendar hkrati s sodobnim načelom delovanja.


Splošne informacije o instrumentu

To je merilnik razdalj za gospodinjske namene, osredotočen na reševanje tipičnih nalog za merjenje razdalj. Model je izdelan v tradicionalnem Boschevem stylingu gradbenih orodij. Zelena barva primera znova nakazuje pripadnost nestrokovni niši, sama zasnova je optimizirana na skromno velikost, kontrole pa so bile izjemno poenostavljene v primerjavi z merilci višine. Kot je razvidno iz naslova, je naprava sposobna meriti na razdalji do 15 m. Na gradbišču, seveda, to morda ne bo dovolj za polnopravno delovanje, vendar znotraj prostorov - je povsem sprejemljivo. Na splošno lahko rečemo, da nemški razvijalci ponujajo zvok in ergonomijoUporaba laserskega merilnika Bosch PLR 15, njegova cena je 3 tisoč rubljev. se zdi pretirano visoka, toda udobje in zdrava pamet v procesu merjenja časa lahko unovčita prilogo.

Napajalnik

Če ločuje tehnično in operativno stilistiko tega orodja od splošnega koncepta Boscha, gre za napajalni sistem. Proizvajalec se ne drži le najsodobnejših tehnoloških rešitev na gradbenem trgu, pač pa tudi včasih postavlja modo idej, ki jih potrošnik najpogosteje vidi pozitivno. V tem primeru so elektronski merilni instrumenti in električna ročna orodja za vrtanje, rezanje in druge postopke že dolgo preneseni v skladiščne vire napajanja. Bosch PLR 15 laserski daljinomer pa se napaja z alkalnimi manganskimi baterijami. Za njih je na voljo poseben predal, ki je dopolnjen z udobnimi ključavnicami.
Zakaj je ta rešitev slabša od baterij? Prvič, to ni racionalno glede finančnih stroškov. Redna uporaba litij-ionskih blokov je bolj ekonomična. Prvič, baterija je bolj praktična in zanesljiva, saj lahko uporabnik pravočasno pozabi na električno napajanje v nekaj dneh, akumulatorje, ki so opremljeni z laserskim merilnikom Bosch PLR 15, pa lahko pripeljemo v času, ko tega ne pričakujete.

Specifikacije

Vendar se model razlikuje od številnih konkurenčnih analogov in številnih obratovalnih obratovalnih parametrov. To velja tako za funkcionalnost kot za zasnovona zaslonu. Več o značilnostih naprave pa vam bo pomagalo pri tehničnih značilnostih:


 • Območje merjenja - 15 m.
 • Laser level - 2.
 • Število točk za poročanje - 1.
 • Meritev napake - 3 mm.
 • Napetost baterij - 15 čl.
 • Velikost baterije je AAA.
 • Število baterij - 2.
 • Teža - 008 kg
 • Dimenzije naprave - 205x10x55 cm.
 • Pri ocenjevanju pripomočka za namen njegovega pridobivanja za opravljanje določenih nalog je treba upoštevati nekaj odtenkov. Prvič, obseg 15 m je pogoj - lahko rečemo, tržni tečaj Boscha. Distančni laser PLR 15 izvede rahlo uvlečenje približno 15 mm, od koder se začne merjenje. Da bi to odstopanje izključili in dosegli polnih 15 m, bo uporabnik moral dobiti poseben reflektor za merilce razdalje - v proizvajalčevem izboru. Drugič, ta model ni namenjen turizmu in lovu. Njegov optimalen prostor za notranjo ali zunanjo uporabo v varnem okolju.

  Tehnološke značilnosti

  Kljub resnim omejitvam se lahko naprava ponaša s funkcionalnostjo in tehnološko podporo. Dovolj je opozoriti na možnost vizualizacije podatkov. Merilnik razdalje prikaže na majhnem zaslonu vse opravljene meritve, povezuje se s procesom osvetlitve ozadja in jasno oznako. Obstajajo posebne značilnosti oblikovanja. V tem delu pozornosti je zaželena gumirana obloga telesa, ki se zmanjšanevarnost padca iz naprave, tudi pri ostrih premikih. Glavna prednost pri delu je hitrost Boschevega strojnega polnjenja. Naprava PLR 15 proizvaja zamrznjeno v manj kot sekundi - uradna dokumentacija je približno 05 sekund. Glede na pogoje pa se ta vrednost lahko poveča na 3-4 sekunde.

  Pozitivne povratne informacije

  Številni daljinomeri kažejo na uspešno kombinacijo enostavne konstrukcije, ergonomije in natančnosti merjenja. Izkazalo se je, da je naprava majhna, vendar učinkovita in produktivna. Opozoriti je treba tudi na kakovost delov, iz katerih se izvaja laserski merilnik razdalje Bosch PLR 15. V pregledih je poudarjeno, da čeprav model ni namenjen za uporabo v hudih terenskih pogojih, se telo z zadostnimi zunanjimi vplivi obdrži pri ohranjanju celovitosti elementarne osnove.

  Negativni odzivi

  Osnovna trditev modela je zmanjšana na nizko funkcionalno. Danes so tudi cenovno ugodne laserske naprave, ki podpirajo samodejno preverjanje. V tem primeru je odsoten, kot tudi nabor možnosti za delo s podatki, pridobljenimi pri meritvah. Obstaja veliko in strošek, na katerem se na domačem trgu izvaja laserski merilnik razdalje Bosch PLR 15. Cena v Moskvi dosega že omenjeno 3-35000. Za kakovost same naprave in natančnost meritev bo tako zagotovljena vsota in izkušeni obrtniki. Vendar pa mnogi od njih lahko ustavijo prisotnost na trgu, ki ni manj privlačna v kakovostnih modelih s širšim spektrom funkcij.

  Operativni postopek

  Zanadzor nad napravo zagotavlja le en gumb v obliki stikala. Z njegovo pomočjo se vklopi merilnik razdalje, ki laserski žarek začne delovati in deluje. Nato se na zaslonu prikaže indikator LASER. Od tega trenutka je mogoče začeti merjenje. Dokler se ne da ukaz za določitev dejanske vrednosti, lahko uporabnik prosto izbere razdaljo, ki jo potrebuje - laser ne bo več prenehal delovati. Istočasno lahko uporabnik sledi trenutnim podatkom preko zaslona, ​​ki je dobavljen z laserskim merilnikom Bosch PLR 15. Navodila kažejo, da je ta rezultat dinamičen in se spreminja glede na gibanje operaterja, pri čemer časovni interval ostane v 5 sekundah. Ko se najdejo potrebne točke za merjenje razdalje, boste morali premakniti stikalo. Po tem bo naprava shranila rezultat.

  Sklep

  Aparat z vsemi slabostmi si zasluži pozornost - vsaj od domačih mojstrov. Za lepljenje ozadij, za pritrditev omar, namestitev plošč in montažo modelov s pomočjo takšne naprave je enostavno in priročno. Glavna stvar je, da pravilno uporabite laserski daljinomer Bosch PLR 15. Cena, ki je v povprečju 3000, ne bi smela biti posebej neprijetna. Še vedno pa je v Boschevem ugledu proizvajalca visokokakovostnih in tehnoloških orodij, kar potrjujejo tudi sami uporabniki. Druga stvar je, da obstajajo nekatere pritožbe glede pomanjkanja posameznih funkcij, toda doma pogosto ni nobene posebne potrebe po njih.

  Sorodne publikacije