Filtri iskalnikov: seznam, opis. Kako filtri iskalnikov delujejo?

Iskalniki imajo veliko odgovornost, da uporabnikom interneta zagotovijo informacije, ki v celoti izpolnjujejo njihovo zahtevo. Vendar pa se je sčasoma število območij začelo povečevati s hitrostjo geometrijskega napredovanja. Vse niso kakovostne in uporabne vsebine, nekateri pa so ustvarjeni izključno za dobiček. V zvezi s tem so bili ustvarjeni filtri za iskalnike, ki znižujejo položaj spletnega mesta pri izdaji ali blokiranju vira.


Značilnosti dela filtrov

Najprej morate razumeti, kako filtri filtri delujejo. Na splošno iskalniki uvedejo sankcije v več primerih:
 • Besedila in mikro-oznake. Iskalni filtri delujejo, če spletno mesto zazna veliko količino neželene pošte (spamming besedila lahko preverite s programi za preverjanje edinstvenosti besedila). Negativni učinek na kakovost vira je prekomerna optimizacija, kot tudi presežek ključnih zahtev v strukturi besedila (naslovi, podnapisi itd.).
 • Referenčna masa. Zaradi nenaravno hitrega povečanja referenčne mase (zlasti zunanjih) se lahko vir spusti pod filtre. Prav tako negativno vpliva na iskalnik za izdajanje neželene pošte v sidru, pretirano preusmerjanje in manipuliranje povezav. Na primer, odtok ali referenčni obroči.
 • Vedenjski dejavniki. Pod filtri za iskalnike je tudi niz vedenjskih dejavnikov in umestitevstrani nevidnih elementov, s katerimi je uporabnik v stiku, vendar ne sumi. Nepopravljivo je preusmeriti uporabnike na spletno mesto, ki ne ustreza njihovim zahtevam.
 • Oglaševanje. Najmanj vloge pri pojavu sankcij je oglaševalska vsebina. Oglasi morajo biti obsesivni ali pretirani. Poleg tega lahko iskalniki zmanjšajo izdajo spletnega mesta, ki ima mobilne različice "tam" agresivnega oglaševanja, kot so naročnine ali kliki. Obstajajo tudi filtri, ki omejujejo delovanje spletnih mest, ki so označena z vsebino 18+
 • Identični odrezki. Če se enake informacije za posamezne povezave istega mesta prikažejo poleg povezave za iskanje, je to lahko razlog za uvedbo sankcij na spletnem mestu. To je pogosto v primeru spletnih trgovin, ki imajo široko paleto izdelkov iste vrste.
 • Podružnice. Filtri iskalnikov so izredno negativni za skupine spletnih mest, ki pripadajo isti oglaševalski akciji in so ustvarjene posebej, da bi glavni vir pripeljale na vrh. • Za vsakega od teh primerov so ustvarjeni posebni filtrirni programi ali iskalni algoritmi, ki skrbno spremljajo čistost optimizacije in preprečujejo nastanek slabe kakovosti v iskalniku. Vsak iskalnik ima svoje omejevalnike, ki se uspešno spopadajo s to nalogo.

  Glavni filtri «Yandex»

  Runet «Yandex» je bil in ostaja glavni iskalnik. Vsako leto poveča zahteve za lokacije in ustvarjavedno več novih filtrov. Začetnik webmasters se bojijo, da bi dobili v skladu s strogimi sankcijami tega iskalnika, tako da za uspešno promocijo svojih virov, morate vedeti "sovražnik v obraz", to je, da imajo idejo o glavnih filtri iskalnika "Yandex".
 • AGS "Yandex" se glede na preglede internetnih prodajalcev šteje za najbolj tog filter, ker je nekoč uspešno blokiral ne sto virov. Njegova glavna dejavnost je boj proti lokacijam, ki prodajajo povezave in nezakonito povečujejo položaj drugih virov, čeprav same nimajo koristnih informacij.
 • "Nepot filter" je nastal v skladu z modelom AGS. Vendar je njegova naloga ožja: blokirani so le tisti viri, ki prodajajo povezavo. Filter definira spletno mesto, ki izvaja nepooblaščeno dejavnost, in določa omejitve, ki uporabljajo referenčno težo vira, ki se spodbuja.
 • "Vi ste zadnji". Ta filter z nezahtevnim imenom je namenjen le zniževanju položajev spletnih mest z neenotno vsebino. Vendar to ni razlog, da bi ga prezrli. Najpogosteje so predmet sankcijskih besedil, katerih edinstvenost je nižja od 92%.
 • "Nova domena". Ne gre za filter, ampak za nekakšno omejitev, ki ne omogoča, da novoustanovljeni vir zasede vodilne položaje.
 • "Ste spam." Filter za sledenje neželeni elektronski pošti pozorno spremlja kakovost vsebine na spletnem mestu in če je besedilo ponovno optimizirano, je položaj sredstva v izdaji. Pomembno je razumeti, da veliko število ključnih poizvedb ni zagotovilo, da bo spletna stran dobro mesto.Vse informacije bi morale biti najprej koristne za uporabnika in šele nato izpolnjevati zahteve iskalnih robotov. Malo verjetno je, da bo uporabnik našel željo po brskanju po listu besedila, kjer nesmiselna "priložnost" v skoraj vsakem stavku vsebuje ključno poizvedbo, vendar brez potrebnih informacij.
 • "Affiliate". Yandex pozorno spremlja kampanje, ki poskušajo promovirati svoje temeljne vire z ustvarjanjem dodatnih spletnih mest in povezovanjem med njimi. Če imajo takšne strani edinstvene in uporabne informacije, bodo imele pravico do življenja, če pa je vsebina ustvarjena zaradi vsebin, potem je lahko vir zlahka blokiran.
 • "Preusmeritev". Ta filter se aktivno bori proti vratom, tj. S spletnimi mesti, ki uporabnike preusmerjajo na vir, ki ga niso iskali.
 • "Odrasli". Uvaja omejitve virov z vsebino za odrasle.
 • "Vedenjski dejavniki". Filter sledi vedenju uporabnikov, ki se povezujejo na spletno mesto. Število hroščev, globina in trajanje pregleda vsebine, ki se obravnavajo kot glavni kazalci uporabnosti, so strogo določeni.
 • "Agresivno oglaševanje". V zadnjih nekaj letih se je Yandex začel aktivno boriti proti obsesivnemu in agresivnemu oglaševanju, ki ovira pregledovanje vsebine.

 • Googlovi glavni filtri

  Po iskalniku Google Yandex je Googlov iskalnik drugi. Skladno s tem spletni skrbnik ne pušča njegovih filtrov brez nadzora. Najpogostejši so:
 • "Podvojeno."vsebino ". Ustvarjeno posebej za uvedbo sankcij za ponavljajoče se vsebine. Filter zmanjša položaj tistih virov, ki na svojih straneh postavljajo neenotno vsebino, ki se večkrat ponovi.
 • Peskovnik. Ta filter uravnava hitrost spletnega mesta z visokofrekvenčnimi poizvedbami, bojem proti neželeni pošti in vprašljivo vsebino.
 • "Rast referenc". Če referenčna masa pri viru hitro narašča, se pri izdaji zmanjša.
 • Google Bombardiranje. Ta filter nalaga sankcije za vir, ki ima presežek ključnih zahtev za sidranje povezav.
 • "- 30". Tako kul, lahko celo rečete, sibirsko ime, je dobil filter, ki se bori s številnimi spam. V okviru svojih pristojnosti poleg standardne neželene pošte vključuje tudi preusmeritve in blokiranje vrat.
 • "Dedovanje". Za iskalnik Rusije, "Gogla" je pomembno, da se vir nanaša na mesta, ki so blizu teme. Če spletna stran dvigne svoj položaj, vendar pa se nanj sklicujejo sredstva, ki so daleč od glavnih tem, potem ta filter začne delovati.
 • "Hitrost nalaganja". Za razliko od Yandexa Google nadzoruje hitrost prenosa. Če se po prehodu z iskalnika na vir počasi nalaga in se ponavlja, se spletna stran izgubi.
 • "Dodatni rezultati". Na nekaterih straneh spletnega mesta, ki ne vsebujejo edinstvenih informacij ali nimajo notranjih povezav, lahko iskalnik uvede filter. V tem primeru vir z glavno vsebino ne izgubi svojega položaja.
 • "Izmenjavapovezave ". Takoj, ko je epski prostor začel ustvarjati, so bili priljubljeni viri za medsebojno izmenjavo povezav. Če projekt nenadoma začne aktivno pridobivati ​​referenčno maso, filter zniža svoj položaj.
 • "Razvrstitev trasta". Ali, preprosto rečeno, "raven zaupanja". Glavni namen filtra je določiti, kako ugleden je projekt. V skladu s tem, bolj avtoritativno, višji je njegov položaj. Na to vpliva več dejavnikov: kakovost povezav in njihova skupna teža, količina vsebine, starost imena domene in preusmeritev strani vira.
 • "Rezultat +". Ali filter za dodatne rezultate. Če sistem nenadoma meni, da je projekt podoben stotinam drugih in ne nosi nič novega, potem strani spletnega mesta spadajo v dodatni indeks, ne pa v glavni.
 • AGS

  Zgoraj so navedeni najnovejši filtri iskalnikov. Vendar pa je treba nekatere od njih obravnavati podrobneje. Za začetek, bodite pozorni na najbolj strašen "diktator" Runet - AGS "Yandex". Ta filter je bil izdelan posebej za upiranje slabe kakovosti vsebine na spletu. To ime se lahko uporablja skupaj s številkami "17", "30" ali "40", ki govorijo o različicah programa. Pod sankcijo tega filtra so mesta, ki imajo vir SEO povezave. Negativen vpliv na pozicije strani je nezanimiva in neenotna vsebina, zaradi katere veliko število uporabnikov hroščev. Dub, agresivno oglaševanje, vrata, preusmeritve, skrivanje. Poleg tega filter tesno spremlja funkcionalnost projektov. Če spletna stran ni dobratežave pri oblikovanju ali prenosu, lahko tudi znatno zmanjša svoj položaj. Da bi ugotovili, ali je projekt dosegel filter AGS ali ne, je pomembno, da spremljate proces indeksiranja in raven prisotnosti. Ko filter začne črno poslovanje, nove strani ne indeksirajo iskalnika, stare pa, ki spadajo pod sankcije, popolnoma izstopijo iz indeksa. Če želite obnoviti prejšnje položaje, morate narediti resnično mojstrovino iz vira, ki je zasnovan tako, da ustreza potrebam uporabnikov. Da bi to naredili, morate prilagoditi specifikacije zahtevam iskalnika. To pomeni prepoved indeksiranja podvojenih strani, odstranitev povezav SEO, olajšanje navigacije, ogled oglasov z odstranitvijo vseh agresivnih medijev. Uporabniki morajo hitro najti informacije, ki bi jih lahko zanimale, in te informacije morajo biti kakovostne, nove, uporabne in lahko zaznavne. Vsebino spletnega mesta je treba nenehno posodabljati z novimi členi. Šele ko projekt izpolnjuje zahteve iskalnikov, se lahko obrnete na službo za podporo Yandex, da odstranite filtre.

  "Pingvin"

  Toda ne le sankcije "Yandex" so grozne, zato morajo biti pozorni tudi Googlovi filtri iskalnikov. Če AGS sledi glavnim značilnostim, ki določajo kakovost projekta, potem so "Penguin" globe za umetno povečanje vedenjskih dejavnikov. Filter »Penguin« je bil ustvarjen posebej za izključitev manipulativne izgradnje povezav pri optimizaciji spletnega mesta.
  ​​Dajanje neželenih povezav na forume in spletne dnevnikenakup povratnih povezav, presežek seo-sidrov, ustvarjanje nevidnih povezav na straneh projekta - vse to je razlog za uvedbo sankcij. Obkroži filter Penguin, mesto začne drastično izgubiti svoj položaj, njegova prisotnost se zmanjša, indeksiranje pa je veliko počasnejše kot ponavadi. Da bi se izognili žalostni usodi, morate odstraniti vse slabe povezave in spremeniti strategijo promocije. Zelo pogosto se za to območje uporabljajo sankcije ne enega filtra. Skupaj s pingvinom lahko Panda pride do spletnega skrbnika. To je še en Googlov iskalni filter. Če spletno mesto objavi material z edinstvenostjo pod 90%, ste lahko prepričani, da je vir pod dvema od teh "trashers".

  "Panda"

  Filter "Panda" je odgovoren za kakovost celotne spletne strani. Neustrezni projekti izgubijo velik del svojega prometa, v nekaterih primerih pa niso popolnoma izključeni iz iskanja. Kakovost območij se ocenjuje glede na naslednje značilnosti:
 • Vsebina. Kakovost vsebine ne določa le dela, ki ga skenira za edinstvenost in uporabnost, temveč tudi ocenjevalce - potrdila, ki prikazujejo neodvisne ocene vsebine. Poleg tega informacije vplivajo na zadovoljstvo uporabnikov. To se odraža v globini pogleda in času, porabljenem na spletnem mestu. Podatkov ni mogoče podvojiti ali izrecno ukrasti (to je z nizko stopnjo edinstvenosti).
 • Lastniki in uporabniki. Vse, kar je na spletnem mestu, in sam projekt se mora najprej osredotočiti na uporabnika. To pomeni, da mora biti dobra zasnova, priročen in razumljiv vmesnik,vsaj napačno in obsesivno oglaševanje. Spletno mesto lahko prejme kazen, če so oglasne enote postavljene na vrh strani in vsebina je spodaj. Kaznovana so bila tudi nečitljiva besedila.
 • Kot v drugih primerih, če se mesto začne drastično izgubiti svoj položaj in promet, medtem ko indeksne strani padejo, je velika verjetnost, da je projekt padel pod filter Panda, visok. Če se želite znebiti omejitev iskalnikov, morate spremeniti strategijo optimizacije, izboljšati kakovost materialov in funkcionalnosti spletne strani. Pri tem vprašanju bodo pomagale naslednje manipulacije:
 • Tehnična revizija. Morate se prepričati, da spletna stran deluje pravilno, obremenitve dobro, ni prekinjene povezave.
 • Kakovost. Še enkrat preverite materiale vira zaradi edinstvenosti in kakovosti. Vsa gradiva, ki postavljajo vprašanja, ki jih je treba zamenjati.
 • Čistost je ključ do uspeha. Če obstajajo strani brez vsebine ali majhnih odstavkov besedil, jih je treba odstraniti, dopolniti ali zamenjati. To pomeni, da morate očistiti, znebiti nepotrebnih delov webmaster dejavnosti.
 • Pravilnost. Spletna stran mora biti stalno posodobljena. Vsaj enkrat tedensko morate dodati nove objave.
 • Baden-Baden

  Leta 2017 se je pojavila posodobitev filtra Yandex "Baden-Baden" v iskalniku, kar je povzročilo neverjetno vznemirjenje med spletnimi skrbniki. Nekdo je trdil, da bi ta iskalni algoritem uporabil ostre sankcije za vire, ki bi vsaj navajali spam, in nekdo je mirno trdil, da ni bilbo postala revolucija v SEO optimizaciji.
  Razvijalci sami trdijo, da so bistveno izboljšali algoritem, ki "kaznuje" ponovno optimizirane strani. Čeprav je še vedno nejasno, je nova Baden-Baden zamenjala običajne filtre ali pa je del splošnega algoritma. Če se nagibate k drugi možnosti, bo webmasters težko določiti, katere sankcije so dobile svoj vir. Baden-Baden se bori z nizko kakovostnimi vsebinami, saj odpravlja iskanje besedil, kjer je veliko ključnih poizvedb. Vendar se njegov učinek ne nanaša na celoten projekt, temveč na ločen dokument (stran). Preprosto povedano, če ima spletno mesto eno nizko kakovostno besedilo, potem bo samo stran, na kateri se nahaja, izpadla iz iskanja, v drugem viru pa bo shranila svoje položaje in večino prometa. Ampak ne sprostite se. Za enim filtrom je lahko veliko drugih. Zato je treba povečati prepoznavnost vira, pregledati vsa besedila SEA z namenom ponovne optimizacije in odstraniti tehnologijo, ki skriva vsebino SEO iz iskalnikov.

  Na impulz

  Zahteve iskalnikov so enake za vse lokacije in enake kazni za neuspeh. Če je projekt nenadoma začel izgubljati promet in padel pri izdaji, potem je definitivno padel pod sankcijo iskalnikov. Da bi držali roko na impulzu, morate stalno preverjati promet, ne le količino, temveč tudi njene vire. Zato se mora vsak spletni skrbnik naučiti upravljati filtre za iskanje. Kako omogočim filter za iskanje? To je dokaj preprosta naloga. Ko registrirate spletno mesto vSpletni skrbnik prejme prilagojen iskalnik, ki lahko spremlja spremembe, ki se pojavljajo pri njegovem projektu (Yandex Webmaster ali Google Analytics). Če odprete to stran, morate odpreti upravno ploščo, izbrati območje, ki vas zanima, in odprite razdelek »Filtri«. V večini primerov je dovolj, da aktivirate vgrajene omejevalnike, v nekaterih primerih pa morate ustvariti svoje osebne omejitve.
  Zakaj je to potrebno? Na primer, če spletno mesto pripada velikemu podjetju, obstaja velika verjetnost, da bodo zaposleni vsak dan prišli k njemu. In če ima ta stran klepet ali forum, kjer lahko komunicirajo med seboj, potem je logično, da bodo zaposleni z veseljem preživeli čas na spletni strani podjetja. Vendar pa niso ciljno občinstvo. Toda iskalnik popravi vse obiske. Da bi lahko logično razmišljali o strategiji optimizacije, iz poročil iskalcev izključite informacije o prehodu iz lokalnega omrežja podjetja uporabnikov. V ta namen obstajajo filtri po meri. Preprosto povedano, filtri, ki jih določi skrbnik spletnega mesta, vam omogočajo, da dobite le informacije, ki bodo potrebne za promocijo vira. To ne velja samo za določene naslove IP, ampak tudi za napotitve iz določenih imenikov, mest in vedenjskih značilnosti.

  Kaj gre v ravnotežje?

  Filtri iskalnikov se vsako leto izboljšajo. In tako kot vsako leto spletni skrbniki izboljšajo optimizacijo spletnih mest. Hkrati pa ne vsi in ne vedno dolgo invarno in pogosto poskušajo zmanjšati pot do vrha s pustolovskimi in kriminalnimi metodami.
  Filtri iskalnikov pravzaprav niso tako grozni, zahtevajo precej običajne stvari:
 • Kakovostne vsebine.
 • Nevsiljivo oglaševanje.
 • Odsotnost prepovedanih materialov.
 • Jasen vmesnik in kompetenten napredek, ki je sestavljen iz naravnega povečanja referenčne mase in notranje povezave.
 • Svet

  Seveda je ta način dolgotrajen, traja približno šest mesecev, da se mesto postavi na vrh glavnih ključnih vprašanj, vendar če bo že prišel, bo njegov položaj veliko bolj stabilen kot tisti, ki ta kraj je nepošten način. Šele na začetku razvoja internetne epske glasbe je bilo mogoče majhne fragmente besedil s ključnimi poizvedbami z nekaznovanostjo razredčiti in hitro poiskati naprej. Zdaj se je vse spremenilo. Iskalniki se osredotočajo na visoko kakovostno polnjenje virov. Prednostna naloga je zdaj izvirna, avtorizirana vsebina, ki lahko izčrpno odgovori na vprašanja uporabnika. Če torej ne želimo postati žrtev sankcij, se moramo osredotočiti na reševanje tega posebnega vprašanja in šele po prevzemu referenčnih mas in privlačnosti obiskovalcev.

  Sorodne publikacije