Privlačen svet "Minecraft": bistvo igre in pravila

Minecraft - priljubljena v igralniški industriji, indie igra, katere glavni žanr je peskovnik, vsebuje tudi element simulatorja preživetja in RPG. Postala je splošno znana zaradi velikega odprtega sveta, katerega sestavine so narejene v obliki kubičnih blokov. Kaj je bistvo igre Maincraft? Igralec mora uničiti, zbrati in prikazati kocke na svetu v skladu s svojim okusom in domišljijo.

Igranje

Generacija sveta se zgodi naključno, ali pa lahko igralec sam vstopi v tako imenovano seme generacije sveta in prenese predhodno narisano karto. Ustvarjen svet je konvencionalno razdeljen na sestavne dele, imenovane biome, z edinstvenimi podnebnimi pogoji, podobnimi podnebnim območjem realnega sveta. Na primer, puščava je prekrita s peskom, v tajgi na tleh leži tanek sloj snega, oceani so napolnjeni z ohlapnimi bloki vode itd.


Bistvo igre "Maincraft" je, da se je igralec vrtel v naključnem mestu na svetu. Od tam se lahko še naprej giba v kateri koli smeri brez kakršnih koli omejitev. Ni posebne zgodbe Minecraft, razen majhnega števila dosežkov in nagrad, ki se izdajo za določene akcije v igri. Heroj se premika po svetu večinoma peš, vodna telesa pa se lahko premagajo s plavajočo, obstaja tudi sposobnost za izgradnjo čolna. Fotoaparat je privzeto videti kot prva oseba, vendar igra ponuja tudi pogled tretje osebe. Pri igrah, kjer je "Maincraft", je značilna prisotnost igralčeve ploščeTri lestvice - zdravje, lakota in izkušnje. Lakota se napolni s prehranjevanjem in zdravstvena lestvica se za kratek čas napolni s 100% regeneracije na lestvici lakote. Izkušnje se vnesejo za izvajanje različnih dejanj v igri.


Moby

Poleg igralca na svetu živijo različna bitja, tako imenovane mobs. Ker igra ima spremembo dneva in noči, ta funkcija neposredno vpliva na zavite mobs. Bistvo igre "Mankraft" je odvisno od časa dneva. V popoldanskem času so večinoma dobrohotni mobilniki - kokoši, ovce, prašiči in krave. Igralec ima možnost, da jih lovi, pridobiva meso in druge materiale, potrebne za ustvarjanje predmetov. Ponoči so sovražnikovi predeli - zombiji, okostnjaki, pajki in stražarji - več kot 20 blokov stran od igralca. Moby škodljivci imajo tudi možnost reševanja sebe in podnevi v temnih jamskih prostorih. Tudi na svetu so občasno ustvarili zgradbe, imenovane vasi, ki jih naseljujejo prebivalci, dobrohotne mafije, s katerimi lahko igralec trguje.

Kraft

Izdelava nekaterih predmetov od drugih je bistvo igre "Maincraft". Proces ustvarjanja se imenuje obrt in je sestavni del igranja. Za plovila uporabljajo posebne bloke - klop in peč. V peči je mogoče reciklirati rudne rude, pridobljene iz ingotov, in kuhati hrano. Na stroju jih lahko združite z drugimi predmeti in dobite na primer orožje in orodje. Potrebna so orodja za bolj učinkovito izločanje virov, pa tudi za predmete, izdelane iz najboljših materialov, imajo večjo mejo varnosti in služijo igralcu.dlje kot preprosteje.
Igralni igralec ima majhen inventar, v katerem lahko nosi bloke, zložene v 64 enot, nekatere predmete lahko sestavlja 16 enot, orožje in orodje zasedajo eno celico na sedež. Bistvo igre "Maincraft" se spreminja s smrtjo igre. Vsi predmeti v inventarju padejo v svet in igralec oživi na mestu, kjer se je pojavil. Igralec lahko shrani dragocene predmete v skrinje, ki so postavljene okoli spasune. Prostor za odziv se lahko spremeni z namestitvijo postelje.

Sorodne publikacije