Dva načina za prelom strani v Word

V vsem znanem programu "Ward", ko besedilo doseže konec ene strani, program vizualizira prekinitev strani, tako da lahko uporabnik jasno vidi, kje se konča list in kje se začne nova. Ta vrzel je samodejna. Ne morete ga izbrisati, ker preprosto ni potrebe. Vendar pa se lahko prelomi strani ustvarijo ročno. Ta članek bo razpravljal o tem, kako narediti "odmor" v načinu "Word" ročno. Opisana bosta dva zelo enostavna načina, tako da se boste med branjem članka naučili izvajati ta dejanja.


Zakaj moram zlomiti stran?

Pred zgodbo, kako narediti "preboj" v "oddelku", je treba najprej razložiti bistvo tega dejanja. Zgoraj je bilo omenjeno, da vrzel označuje kraj, kjer se začne nova črka - to je zelo primerno za tiskanje. Poleg te koristi lahko razlika pomaga tudi pri delu v samem programu. Ko ste ga naredili, se lahko preprosto pomikate po različnih blokih besedila. Zato je navigacija v dokumentu včasih poenostavljena. Seveda, namesto ročnega preloma lahko uporabite in samodejno. Toda za to boste morali pritisniti tipko ENTER in jo držati, dokler se ne samodejno zapre. Toda ta metoda je primerna le, če je potrebno porazdeliti bloke besedila na več listov, če pa je takih listov preveč, potem ta metoda zaradi visokih stroškov časa preprosto postane nepotrebna. Omeniti velja tudi ročni prelomPomaga hitro premikanje na novo stran, ki je popolnoma prazna. Po zaključku razlage se zdaj obrnemo na samo bistvo, na vprašanje, kako narediti "Break" strani v "Vordi".

Izdelamo ročni prelom strani

Sedaj obstajata dva glavna načina za "preboj" stran z ročno metodo. Priporočamo vam, da preberete članek do konca, da ugotovite, katera pot vam najbolj ustreza. Vnaprej je treba pojasniti, da je v takem programu, kot v "Ward Pad", nemogoče narediti prelom strani zaradi pomanjkanja same možnosti.


Prva pot: na zavihku Vstavljanje

Za prekinitev strani v programu Ward morate izvesti številne preproste manipulacije. Kot lahko razumete iz podnapisov, morate najprej poiskati zavihek "Vstavi". Ampak glavna stvar - pred izvedbo vseh operacij, ne pozabite, da se miškin kazalec na pravem mestu v dokumentu, kjer bo treba narediti isto vrzel. V zavihku »Vstavi« na zgornji orodni vrstici se morate osredotočiti na področje »Strani«. Nahaja se na levi strani. Tam morate klikniti na element "Break of the page". Po izvedenih manipulacijah boste videli, da je bil del besedila, ki je bil pod določenim kazalcem, premaknjen v ločen list, kar je pustilo prazen prostor - naredili ste prelom strani. Vendar je treba opozoriti, da v primeru, da okno Ward ni nameščeno na celotnem zaslonu, območje Strani morda ne odraža elementa »Prelom strani«. V tem primeru najprejkliknite na samo ime "strani" in v spustnem meniju izberite želeni element.
To je bil prvi način, kot v "Ward", da bi vrzel med stranmi. Ampak kot smo že omenili, sta samo dve, zato takoj pojdite na naslednjo.

Drugi način: v zavihku Layout

bo drugi način razstavljen kot prelom strani. V "Vordi" 7. leta, na žalost, ni "Layout" zavihek. Zato bo navodilo nekoliko drugačno. Edina razlika je v imenu, v letu 2007 "Vordi" ta zavihek imenujemo "Page Layout". Če torej delate v tej različici programa, naredite vse ukrepe v njem. Torej, kot ste lahko uganili, morate najprej odpreti zavihek Layout. Ampak eno je treba pripombe: pred vsemi ukrepi, ne pozabite, da se kurzor v mestu, kjer morate narediti odmor, sicer vse manipulacije bodo opravili zaman.
V prikazanem zavihku kliknite na element "Gaps". Ta postavka se nahaja v Možnostih strani, ki se, kot v prejšnji metodi, nahaja na levi strani orodne vrstice. Takoj, ko kliknete na element "Gaps", se prikaže spustni meni, v katerem morate klikniti na "Stran". Nato se, kot zadnjič, del besedila, ki je bil pod določenim kazalcem, premakne na nov list.

Sorodne publikacije