Kaj je RunDLL.dll in kako popraviti napako, povezano s to datoteko?

Uporabniki, ki se izvajajo na računalniku z operacijskim sistemom Windows, lahko naletijo na napake RunDLL32.exe. Če uporabljate starejše različice operacijskega sistema, in sicer do XP, je lahko napaka povezana z datoteko RunDLL.exe. Toda malo jih ve, kaj je in kako je mogoče rešiti problem. In potrebno je, da se z njim ukvarjamo in hitreje, tem bolje, ker lahko v nasprotnem primeru celoten OS ne uspe.

Kaj je RunDLL.exe in kaj ta program zahteva?

Seveda morate najprej ugotoviti, kaj predstavlja datoteka RunDLL.exe in zakaj je tako pomembna za operacijski sistem. Pravzaprav je vse lažje kot preprosto. Iz samega imena lahko razumemo, da služi za zagon dinamičnih knjižnic. Imajo DLL razširitve in pogosto videti, kot so prikazane na slikah v članku.


Da bi razumeli celoten obseg problema, je vredno tudi raziskati, kaj predstavljajo dinamične knjižnice. Tako se imenujejo, ker lahko neposredno sodelujejo z več aplikacijami v računalniku. In potrebne so za delovanje programov. Sama DLL nosi kodo, ki je potrebna za pravilen prikaz vseh elementov v programu ali igri (video učinki, zvok, nadzor in druge funkcije). To pomeni, da brez zahtevane DLL igre ali programa preprosto ne bo zagnal. Če še vedno ne razumete, kakšen je RunDLL.exe, je na voljo razlaga. Predstavljeni program služi za zagon DLL. Ko zaženete aplikacijo, ustvari seznam potrebnih za njegovo delovanjedinamičnih knjižnic, se ta seznam pošlje programu RunDLL.exe in že zaganja vse DLL-je s seznama.


Zdaj razumevanje, kakšen je RunDLL.exe, omogoča oceno stopnje ogroženosti, ko pride do napake, ker je precej velika.

Zakaj sistem izda napako z RunDLL.exe

Razumeti, kaj je RunDLL.exe in ve, da je vzrok napake, povezane s tem programom, drugačen. Čeprav ni več razlogov:
 • Program je bil premaknjen v svoj imenik.
 • Odstrani se iz računalnika.
 • Bila je poškodovana z virusi.
 • Kot smo že omenili, bo članek zagotovil načine za popravljanje napak RunDLL.exe, vendar ti ne bodo pomagali rešiti težav z okužbo. Zato je treba pred začetkom dogodkov narediti posebne priprave.

  Popravek napak: Priprava

  Če ste med izvajanjem RunDLL.exe naleteli na napako, se najprej pritožite nad virusi. V tem primeru, preden ga popravite, boste storili vse, kar je mogoče, da odstranite virusno vsebino, ki poškoduje naš program.
  Seveda je mogoče preveriti, ali je kriv za vse. Če želite to narediti, pojdite v sistemski pogon (običajno črko "C"), nato pa v mapo Windows in od tam v sistem. Ta mapa vsebuje program RunDLL.exe. Najdi jo. Najlažji način za to je iskanje. Če datoteke ni mogoče najti, jo je verjetno preselil virus ali pa ga je protivirusni program premaknil v karanteno. Ampak, če je tam, potem poglejte velikost. Biti mora približno 44 kb. Če je številka drugačna, je virus spremenil kodo datoteke.
  Metoda boja proti virusom je znana vsem - anti-virusne vsebine. Zato ga zaženite in preverite trdi disk z globokim skeniranjem. Seveda lahko traja veliko časa, vendar je bolje, da ste varni.

  Reševanje težav: Uporabimo datoteko iz sistema darovalcev

  Ko preverite, ali je bil virus odstranjen iz računalnika, lahko začnete popravljati napako. Obstaja več načinov, kako to popraviti, vendar bomo menili, da je najbolj učinkovit - zamenjati datoteko RunDLL.exe. Najbolje je, da prijatelja prosimo, da ga prekopira iz vašega sistema na bliskovni pogon in vam ga da premakniti v svoj imenik. Opomnimo, da je pot do nje naslednja: CWindowsSystem32.
  Če vam ni mogoče pomagati, lahko to datoteko prenesete, bodite previdni, saj toliko ljudi širi virus na ta način. Po prenosu preverite, ali je na voljo datoteka.

  Sorodne publikacije