Kako shraniti dokument v "Vordi" - navodila korak za korakom

Raznolikost programov za delo z besedilnimi podatki je zelo velika. Vso to programsko opremo lahko razdelimo na urejevalnike besedil in urejevalnike besedil. Prvi vam omogoča, da delate izključno z besedilom, medtem ko drugi omogoča vstavljanje grafičnih datotek, tabel, matematičnih formul, grafov in podobno v dokument. Klasični urejevalnik besedil je standardni prenosnik v operacijskem sistemu Windows. Na trgu besedilnih procesorjev z veliko mejo konkurence vodi Microsoft Word. Je del zbirke Officeovih aplikacij in je vsestransko orodje za pisarniške delavce za ustvarjanje dokumentov z vsebino kombiniranih tipov podatkov. Ta članek bo odgovoril na naslednja osnovna vprašanja v delu: kako shraniti dokument v "Vardo" ali kako ga obnoviti, če ni shranjen.


Ustvarite nov dokument

Prepričajte se, da ste kupili licenčno različico zbirke MS Office ali ločenega programa MS Word. Zdaj pa ustvarimo nov dokument. Pomaknite se do mape, kjer želite shraniti delovne datoteke. V tej mapi premaknite kazalec na prazen prostor v polju Raziskovalec in z desno miškino tipko kliknite miško. Pojavil se bo pojavni meni, kjer morate izbrati »Ustvari MS Wordov dokument«. Datoteka bo ustvarjena v tem imeniku, potem pa boste lahko odprli z dvojnim klikom na levi gumb miške ali eno, nato pa pritisnite tipko Enter. To metodo lahko uporabite, preden se naučite, kakoWardie shranite dokument. Obstaja tudi drug način ustvarjanja novega dokumenta Ward. Če želite to narediti, odprite meni Start v opravilni vrstici Windows in zaženite MS Word. Program se bo začel tako, da bo samodejno ustvaril prazen dokument v začasni mapi za trenutne naloge. Če želite imeti dostop do te datoteke po zaprtju aplikacije, jo boste morali zapisati na disk.


Kako shraniti dokument v Vardo?

Preden neposredno napišete datoteko, ki ste jo ustvarili, določimo, kako jo bomo uporabljali v prihodnosti. Tako na primer, če uporabljate najnovejšo različico programa in vam ni treba odpreti te datoteke s starejšimi različicami, sledite spodnjim navodilom:
 • V zgornjem levem kotu orodne vrstice poiščite element menija Datoteka.
 • V meniju izberite "Shrani kot" in kliknite "Prebrskaj" - odpre se okno Raziskovalca.
 • Poiščite želeno mapo v želenem oknu ali jo ustvarite.
 • Vnesite želeno ime datoteke.
 • Po tem preprosto kliknite "Shrani" brez spreminjanja drugih parametrov.
 • Kaj naj storim, če sem pomotoma zaprl Word, ne da bi shranil datoteko?

  Smo že ugotovili, kako shraniti dokument v Vardo. Najprej preglejmo postopek v situaciji, ko je bila datoteka zaprta brez shranjevanja. Kako obnovim dokument WORD, če ga ne shranim? Če uporabljate sodobno različico sistema Office, se bo začela z različico 2010, kar bo enostavno.
 • Poiščite gaorodna vrstica na kartici traku "Datoteka".
 • Na desni strani zaslona boste videli območje, ki bo označeno z "Podrobnosti". Pod tem naslovom poiščite element "Upravljanje različic".
 • Kliknite gumb "Obnovi dokumente, ki niso bili shranjeni".
 • Ne bojte se raziskati samega programa Microsoft Word. Tako lahko dovolj hitro proučite njene osnovne funkcije in ne boste več imeli vprašanj o tem, kako shraniti dokument v formatu "Ward".

  Sorodne publikacije