Kako shraniti kateri koli dokument v formatu PDF: nekaj preprostih načinov

Znano je, da je format PDF vsestranski, saj se vsebina v kateri koli aplikaciji za ogled datotek te vrste in v katerem koli operacijskem sistemu ne spremeni vizualno. Ni presenetljivo, da je praktično vsa tehnična dokumentacija v elektronski obliki predstavljena z uporabo te posebne oblike. Oglejmo si, kako sami shranite dokument v obliki PDF. To lahko storite na nekaj preprostih načinov in z vsako vrsto izvorne datoteke ali programa.


Kako shraniti kateri koli dokument v formatu PDF: standardna metodologija

Mnogi uporabniki računalnika morda ne poznajo univerzalne metode. Če delate z operacijskim sistemom Windows 10, je vprašanje, kako shraniti dokument v formatu PDF (in ne glede na vrsto izhodne datoteke) rešeno zelo elementarno, tudi brez uporabe orodij tretjih oseb ali dodatnih orodij.
V operacijskem sistemu Windows 10 lahko uporabite integrirani virtualni tiskalnik Microsoft Print to PDF. Tukaj glavni pogoj - prisotnost programa za odpiranje izvirne datoteke. Kaj v pisarniških aplikacij, ki v grafičnih urednikov, najprej morate odpreti želeno datoteko in jo poslati za tiskanje. Ko izberete tiskalno napravo, morate podati navidezni tiskalnik. Nato nastavite izhodne parametre, da določite datoteko kot izvorni objekt (če je potrebno), podajte ime datoteke, ki jo želite ustvariti, izberite lokacijo za shranjevanje in aktivirajte začetek tiskanja. Zdokončajte postopek na določeni lokaciji in dobite predmet v obliki PDF.


Opomba: Če ste v sistemu Windows onemogočili tiskalne storitve na fizičnem tiskalniku, navidezni tiskalnik ni na voljo, zato morate sistemsko komponento znova aktivirati.

Datoteka PDF: kako shraniti v Wordu 2010 ali kasneje?

Ker je urejevalnik besedila programa Word posebej priljubljen med uporabniki pri ustvarjanju različnih vrst dokumentacije, so razvijalci poskrbeli, da ni potrebe po uporabi programov tretjih oseb. Tukaj so njihova lastna orodja.
Na primer, vprašanje, kako shraniti Wordov dokument v formatu PDF, je rešeno na najbolj standardni način. Odprete ali ustvarite samo besedilno datoteko, nato pa pri shranjevanju vrste dokumenta izberite obliko PDF in določite želeno lokacijo predmeta.

Shranjevanje dokumenta v Vordi 2003

Pri urejevalnikih različic pod letom 2010 je problem, kako shraniti format PDF v Word, manj enostavno rešiti, čeprav je tehnika nekoliko drugačna.
V tem primeru morate aktivirati vrstico za ustvarjanje in pošiljanje prek menija datotek, nato s seznama izberite ustvarjanje dokumenta PDF /XPS, določite ime datoteke in lokacijo ter kliknite gumb za objavo.
Mimogrede, v poznejših različicah pisarniških programov je na voljo popolnoma ista funkcija, le da se tam pokliče z aktiviranjem izvoza.

Aplikacije za shranjevanje tretjih oseb

Če je vgrajen sistemski vir in uporabnik pisarniških aplikacijni zadovoljen, lahko vedno uporabite orodja tretjih oseb, ki so se do sedaj razvila precej.
Težava, kako shraniti dokument kakršne koli vrste v obliki PDF, ki ima univerzalno rešitev, to je uporaba sistema za prepoznavanje ABBYY FineReader. Samo optično branje zahteva nepotiskano gradivo in določa odpiranje datoteke in po prepoznavanju shrani dokument v pravilni obliki.
Če začetni zaslon, ki prikazuje zahtevane naloge, ni onemogočen, lahko takoj izberete pošiljanje dokumenta PDF in določite izvorno datoteko.

Uporaba pretvornikov in spletnih storitev

Načeloma mnogi uporabniki raje uporabljajo specializirane programe za pretvorbo formatov med njimi, imenovanih pretvorniki, za te namene. Imajo tudi vse preprosto: izberite končni format, dodajte izvorne datoteke in aktivirajte postopek konverzije. Pomanjkljivost je, da ni enotnega univerzalnega pretvornika za pretvorbo katere koli vrste datoteke v PDF, zato bodo morale grafike namestiti eno aplikacijo, za Word - drugo, za Excel, tretjič itd. na seznamu. Namesto tega je prednost v tem, da lahko uporabite paketno konverzijo pri obdelavi več datotek hkrati iz enega izhodnega formata naenkrat. Seveda lahko izkoristite spletne storitve, ki se danes na internetu zelo aktivno oglašujejo, vendar bo obdelava prepočasna, datoteke bo treba dodajati posebej, nato pa jih bo treba prenesti v računalnik in to je vse -uro Na splošno je neprijetno in taka odločitev je izdana izključno v izobraževalne namene, da se pokrije glavno vprašanje v celoti.

Kaj naj uporabim?

Tu so vse osnovne metode, ki vam omogočajo, da preprosto rešite vprašanje, kako shraniti dokument v katerem koli viru PDF v kateri koli vrsti vira. Kaj uporabiti kot optimalno rešitev? Očitno je, da lahko uporabniki desete različice operacijskega sistema Windows upravljajo samo s pomočjo navideznega tiskalnika (hitreje in lažje). V primeru sistemov nižjega ranga lahko uporabite sredstva urada, v skrajnem primeru - sistem prepoznavanja besedila ali slik. Vendar je uporaba pretvornikov upravičena le v primeru, ko je zahtevana paketna obdelava iste vrste datotek. O uporabi spletnih storitev, kot je že jasno, jezik sploh ne gre. Vendar pa je glede na situacijo treba odločiti o uporabi zgoraj navedenih metod, saj so lahko v različnih primerih različni načini medsebojnega zaključka bodisi bolj ali manj primerni.

Sorodne publikacije