Procesor I7-2600: Funkcije, preskusi in pregledi

Vrhunski procesor z najvišjo hitrostjo in fenomenalnimi tehničnimi specifikacijami - vse je v redu za Kor i7-2600. Obravnavane bodo možnosti te polprevodniške rešitve, pa tudi rezultati njenega testiranja v sintetičnih in igrah testih. Poleg tega bodo zagotovljeni pregledi resničnih lastnikov tega izdelka.

Niša te polprevodniške rešitve
Proizvodni procesorji podjetja Intel so trenutno razdeljeni na naslednji način:
 • Začetni čipi so predstavljeni z dvema linijama hkrati: Celeron in, seveda, Pentium. Minimalna velikost predpomnilnika, zmanjšanje števila ur in prisotnost samo dveh računalniških blokov za obdelavo kode in podatkov sta zagotovili minimalno raven zmogljivosti, ki zadošča za izvedbo najpreprostejših in najmanj zahtevnih nalog.
 • Srednji segment procesorskih rešitev so v čipih Core i3. Imajo večjo količino predpomnilnika, višje hitrosti in že 4 logične bloke obdelave kode.
 • Odločitve premium razreda vključujejo CPU i5 in i7. V tem primeru je sestava silicijevega kristala vključevala 4 jedra. Izboljšane so tudi druge specifikacije procesorja.
 • O označevanju je težko uganiti, da i7-2600 pripada zadnji skupini naprav. Ponaša se z brezkompromisno zmogljivostjo in zmožnostjo reševanja vseh nalog.

  Možne možnosti za konfiguracijo CPE. Njihove značilnosti

  Samo dve možni različici konfiguracije sta bili v obravnavani CPU i7-2600. Pregled cenikov je pokazal, da se eden od njih imenuje Trail. Vključeval je naslednje:

 • CPU v zaščitnem plastičnem ohišju.
 • Navodila za montažo in obratovanje.
 • Jamstvena kartica podjetja.
 • Nalepka z logotipom družine osrednjih procesorjev.
 • Druga možna različica kompleta je bila označena kot VOX. Poleg vsega navedenega ima tudi hladilnik s termopasto in blagovno znamko. Prva različica je bolj primerna za velika podjetja, specializirana za sestavljanje sistemskih enot osebnih računalnikov. Drugi pa bo najboljša izbira za manjše računalnike in računalniške navdušence.

  Priključek za procesor in matične plošče

  Vtičnica z oznako LGA1156 mora biti nameščena na napravi i7-2600. Ta strojna platforma je bila pomembna v obdobju 2012–2013. Zdaj jo je zamenjal novejši razvoj podjetja "Intel". Junak tega pregleda bi moral biti nameščen v matični plošči na osnovi čipov 6X in 7X serije. Poleg tega je bolj zaželena namestitev v izdelke zadnje serije prav zaradi njihove večje funkcionalnosti.

  Arhitekturne nianse tega čipa

  Obravnavana rešitev zadeva jedra 2. generacije. Njihovo kodno ime za paleto proizvajalca - Sandy Bridge. Takoj je bilo v Intel Core i7-2600 implementiranih 4 blokov za obdelavo kode. V tem primeru tehnologija NT omogoča raven že obstoječe programske opremezagotovitev že 8 logičnih tokov obdelave programske opreme. Tudi nesporna prednost tega modela CPU je, da podpira 32-bitno računalništvo in 64-bitno.

  Frekvence

  Zdaj, koliko ima to povezava s taktnim procesorjem Intel Core i7-2600 MHz. Referenčna vrednost tega parametra v tej polprevodniški raztopini je nastavljena na vrednost 3400 MHz. V tem primeru so v procesu obdelave kode sodelovali vsi 4 bloki obdelave kode. Če se frekvenca CPE poveča na 3600 MHz, čip samodejno izklopi dva računalniška modula in polovico računalniške moči procesorske naprave. V primeru povečanja frekvence čipov do 3800 MHz bo samo eno jedro ostalo v delovanju. Takšno dinamično regulacijo frekvence zagotavlja tehnologija TurboBust. Algoritem njegovega dela je naslednji:
 • Pri delu s 4 jedri je frekvenca CPU minimalna in je enaka 34 GHz.
 • Če je obdelana koda optimizirana za fizična 2 jedra, se vrednost frekvence poveča na 36 GHz.
 • Pri delu v enem toku se vrednost tega parametra poveča na 38 GHz.
 • V primeru kršitve toplotnega režima te polprevodniške rešitve se bo frekvenca CPE zmanjšala na 36 GHz. Če to ne popravi situacije, bo vrednost tega parametra še nižja do 34 GHz.
 • Tehnologija proizvodnje silicijevega kristala. Energetska učinkovitost. Specifikacije porabe energije

  V skladu s tehnološkimi standardi tolerance 32 nm je bil izdelan I7-2600. Značilnosti tega čipa kažejo, da so njegove dimenzije 375375 mm. Trenutnozačetek prodaje precej visoke energetske učinkovitosti se lahko pohvali z upoštevanjem osrednjega procesorja na podlagi podobnih rešitev prejšnjih generacij. Porabil je 95 vatov. Tudi zdaj je ta vrednost še vedno pomembna. Ni slabo tudi pri termičnem režimu v i7-2600. Njegova temperatura je bila praviloma v razponu od 40 do 55 stopinj. V normalnem načinu nad 55 stopinj se ni dvignil niti pri delu v povezavi z običajnim celotnim hladilnim sistemom. Najvišja dovoljena temperatura za ta procesor je 726 stopinj. To pomeni, da je iz položaja temperature v odločitvi resnično velika varnostna meja.


  Sistem predpomnilnikov. Podsistem operacijskega sistema

  Premium CPU i7-2600 se lahko pohvali z odlično organiziranim in premišljenim predpomnilnikom. Njegova specifikacija je pokazala, da je bila skupna velikost prve stopnje 256 KB, ki je bila razdeljena na 4 segmente po 64 KB. Vsak od teh delov je lahko deloval samo s posebno enoto za obdelavo fizičnih kod. Druga raven predpomnilnika je bila organizirana enako, vendar je bil vsak njen del manjši od 512 KB, skupni volumen pa je bil 2 MB. Veliko lažje je bilo organizirati spomin na 3. stopnji. Njegova velikost je bila 8 MB in so bili skupni vsem blokom. RAM krmilnik je bil del kristala CPU. Osredotočen je na delo v povezavi z DDR3, največ pa na 32 GB.

  Integrirana grafična kartica

  Ključne arhitekturne inovacije te generacijecentralnih procesorjev je, da je bil v svoj polprevodniški kristal vključen integriran grafični pospeševalnik. Njegov model je HD Graphics, in ga je razvil Intel. Njegova najmanjša taktna frekvenca je omejena na 350 MHz, večina vrednosti pa je 1100 MHz. Največje število istočasno povezanih monitorjev je 1. 2. Za reševanje najpreprostejših nalog je dovolj dovolj razpoložljivosti te grafične rešitve. Toda za izvajanje resnejših aplikacij je prisotnost diskretne, produktivnejše grafične kartice obvezna. In prav ta dogovor nam omogoča, da v celoti in popolnoma raziščemo potencial obravnavane rešitve.

  Pospešek

  Odsotnost indeksa "K" v označbi čipa pomeni, da je množitelj frekvence zaklenjen v i7-2600. Posledično lahko pospešek v tem primeru dosežemo le s povečanjem vrednosti urne frekvence. Zaradi takšnega overclockinga je nemogoče doseči občutno povečanje hitrosti, vendar pa je vsekakor mogoče doseči 5-7 odstotkov. Toda s temi posebnimi zahtevami so predlagane matične plošče (mora temeljiti na sklopih sistemske logike Z68 ali Z77), napajalnik (mora imeti povečano moč, ki bi zagotovil varnostno rezervo sistemske enote tudi po razpršitvi) in hladilni sistem CPU. Algoritem za povečanje produktivnosti v tem primeru je naslednji:
 • Pojdi v BIOS.
 • Zmanjšamo frekvenco vseh komponent (npr. RAM) in ostane nespremenjena samo frekvenca sistemskega vodila.
 • Potem je to potrebnopoveča frekvenco sistemskega vodila na 1MHz.
 • Po vsaki takšni manipulaciji shranimo spremembe, ponovno zaženemo računalniški sistem in ga preverimo za toleranco stresa.
 • Ko PC preneha delovati stabilno, se vrnemo na prejšnje vrednosti in to je meja razpršenosti računalnika v tem primeru.
 • Sintetični testi

  Odlični rezultati pri paketih sintetičnih testov kažejo, da je Intel Core i7-2600. V paketu PCMark 05 ta čip pridobi 11899 točk. Je pred samo starejšim modelom te družine z indeksom 2700 in testnim rezultatom 12297 točk. Vsi drugi čipi ali prejšnji čip iste generacije ga izgubijo. Za primerjavo: i5-2500K v tem primeru izdaje 11649 i7-980 - 11095 in Phenom 1100T - 10551 točk. Razlika s kasnejšimi vodilnimi žetoni bo 5% za tretjo generacijo, 10% za 4. in 5. in 15-20% za najnovejše predstavnike te arhitekture 6. in 7. generacije. Podobna razporeditev sil v testnem paketu CrystalMark. Trenutna različica je 0,9. Junak tega pregleda v tem primeru dobi 37872 točk. V tem primeru starejši model v osebi i7 - 2700K daje 74132. Mlajši čip in5-2500K - 70963 i7-980 - 61986 in Phenom 1100T - 52057. Sintetični testi - to je seveda dobro. Toda dejansko hitrost računalniškega sistema je mogoče ovrednotiti le v testih iger, gre pa za to in gre v naslednjem delu jezika.

  Testiranje v igralnih aplikacijah

  Vse aplikacije iger brez izjeme, i7-2600, prinašajo odlične rezultate. Na primer, v junaku Tom Clancyja v tem preglednem članku izdaje FPS na 120. Podobno kot pri FPS v tej igralni aplikaciji se vodilni model ponaša z vodilnim modelomi7-2700K Nekoliko manj to vrednost v tej igri na i5-2500K-117.Toda polni 6-jedrni čipi izdajo: i7-980 - 129 FPS in Phenom 1100T - 144 FPS. Podobni rezultati so precej logična razlaga: ta programska oprema lahko uporablja več kot 4 računalniške module obdelave programske kode. Popolnoma drugačni rezultati v različici Far Cry 2. Junak tega članka in vodja te generacije procesorjev lahko proizvede povprečno 146 FPS. Nekoliko manj to vrednost v 5-2500K - 144. Toda 6-jedro PROCESORJI v tem primeru ne dajejo tako dobre rezultate. i7-980 - 140 in Phenom 1100T - na splošno 95. V tem primeru je programska oprema že "kovana" za fizična 4 jedra, in boljša je njihova arhitektura, večja je vrednost FPS. Zgornje vrednosti veljajo tudi za način 1280x1024. Če povečate ločljivost na 1920x1080, se navedene vrednosti v povprečju zmanjšajo za 20%. Toda medtem ko bo igranje še vedno zelo in zelo udobno. V vsaki sodobni aplikaciji igre, junak tega članka daje udobno število sličic na sekundo, in zaloge njegovega delovanja je dovolj za precej dolgo časa. Ampak v tem ni nič posebnega, ker ima odlične tehnične specifikacije in praktično ne popuščajo sodobnim vodilnim modelom.

  Stroški rešitve polprevodnikov do danes

  Zelo in zelo drag čip za svoj čas je bil i7-2600. Cena za to na uradni spletni strani podjetja-proizvajalca je bila določena na 266 $. Toda cena tega izdelka je bila pomembna za leto 2012 ali 2013. Zdaj je ta CPU, tako kot platforma kot celota, zastarelamoralno in fizično. Njena skladišča so bila že dolgo razprodana. Zato lahko to modifikacijo polprevodnika kupite samo v uporabljenem stanju. 13000-15000 rubljev se vrednotijo ​​na različnih mestih trgovanja na i7-2600 Global Web. Cena je lahko nižja, vendar je verjetno izjema od pravil ali pa je procesor poškodovan po overclockingu in sploh ne deluje.

  Reviews lastnika

  Karkoli že je, še vedno pomemben procesorski izdelek za danes je i7-2600. Primerjava celo z najsodobnejšimi in najbolj produktivnimi čipi podjetja "Intel" v smislu tehničnih specifikacij in zmogljivosti kaže na njihovo popolno pariteto. Vsaka naloga za reševanje tega izdelka. Edina razlika je energetska učinkovitost, ki bo v tem primeru vsekakor slabša. Toda to ni presenetljivo: CPU je bil predstavljen pred 5 leti in zato ima višjo vrednost toplotnega paketa v primerjavi s trenutnimi premium procesorji.

  Povzetek

  Zelo napreden procesor za svoj čas je bil i7-2600. Njegove tehnične specifikacije in specifikacije so še danes pomembne. Kot rezultat, ta čip že sedaj omogoča zagon vseh aplikacij. In tudi najbolj zahtevne programe za strojno opremo. To je tridimenzionalna igračka, to je "Photoshop", je prekodira video.

  Sorodne publikacije