4G-modem je univerzalen za vse operaterje: modele

Zahvaljujoč tehnologiji, ki je bila uspešno razvita, imajo ljudje dostop do hitrega interneta. Če želite to narediti, kupite univerzalni 4G modem za vse operaterje. Kakšna je značilnost take opreme? Prvič, deluje z vsemi sedmimi karticami. Pri menjavi ponudnika ni treba spreminjati naprave. Tudi ti modeli imajo dobre lastnosti. Na primer, hitrost prenosa podatkov lahko doseže 100 Mb /s. Prej so taki uporabniki le sanjali, zdaj pa se štejejo za zelo vsakdanje. Vendar pa obstajajo nekatere razlik, na katere morate biti pozorni pri izbiri 4G univerzalnega modema. Gre za podporo možnosti Wi-Fi, števila istočasno povezanih naprav, polmera pasovne širine in še več.


V okviru tega člena bodo obravnavani najboljši modeli 4G modemov. Na kratko so predstavljene njihove značilnosti. Povedali bomo tudi o prednostih in slabostih te opreme.

Best 4G Modem - Kaj je to?

Izbira univerzalnega 4G (LTE) modema je najpogosteje stroškovno naravnana. Vendar to ni povsem pravilno. Ni vse odvisno samo od cene in ponudnika storitev. Pomembni kriteriji so tudi uporabniške zahteve, kraj bivanja, celo velikost modema. Kar zadeva slednje, lahko naletite na določene težave. Ohišje naprave je tako veliko, da preprosto blokira dostop do sosednjih priključkov. Seveda, ne zadnjo vlogo, ki jo imajo značilnosti. Biti morajo v celoti zadovoljnizahteve lastnika. Izbira temelji na obsegu uporabe. Na primer, za ustvarjanje domačega omrežja v stanovanju ali domu, majhno območje, ki je idealno za blagovno znamko Alcatel. Zagotavljajo stabilen signal, vendar območje njegovega delovanja ne bo dovolj široko. Toda za podeželje je bolje dati dražjo opremo. Poiščite ga v seriji ZyXEL. Posebne pomanjkljivosti nimajo naprav te blagovne znamke, razen cene, vendar so koristi očitne. Tudi v slabo pokritih prostorih oprema zagotavlja uporabniku stabilno povezavo.


Poleg zgoraj navedenega so na trgu tudi modemi drugih proizvajalcev. Priljubljenost uživajo izdelki kitajskih podjetij Huawei in ZTE. Oglejmo si značilnosti nekaterih najbolj zanimivih modelov.

Alcatel

Najbolj preprost, vendar velja za visokokakovostni univerzalni 4G modem, ki ga je izdal Alcatel. Največje število visokih ocen je prejel onetouch W800Z. Po mnenju uporabnikov in strokovnjakov je opremljen s potrebno funkcionalnostjo. Vmesnik naprave je USB. Dimenzije ohišja so majhne - 89 x 14 x 27 mm Nesporna prednost je prisotnost vrtljivega mehanizma vtiča, ki olajša priključitev modema na prenosnik. Lahko sodeluje z vsemi ruskimi operaterji. Uporablja se kot dostopna točka, na katero lahko hkrati priključite do 10 pogonov. Cena tega modela je približno 3000 rubljev. Seveda, za takšen denar, mnogi kupci menijo, ta modem zelo privlačen, vendar ni prikrajšanpomanjkljivosti Najpomembnejši je majhen obseg delovanja. Da bi razširili območje, boste morali dodatno kupiti tudi ojačevalnik.

ZyXEL

Najboljši stacionarni univerzalni 4G WiFi modem se prodaja pod blagovno znamko ZyXEL. Uporabniki so pohvalili model LTE6100 iz nabora uporabnikov. Idealen je za uporabo na območjih s šibkim signalom, na primer na podeželju. Tip modema je Ethernet 10/100 Base-T. Konstrukcija je sestavljena iz dveh stikal, ki sta med seboj povezana z dolgim ​​kablom. Dolžina slednjega doseže skoraj 100 metrov, tako da se lahko eden izmed blokov postavi na najvišjo točko za boljši signal, kot je na strehi hiše. Funkcionalnost tega modela je precej široka in ima impresivne lastnosti. Prenos podatkov poteka pri visoki hitrosti: na neposrednem kanalu - do 100 Mb /s, pri vrnitvi - do 50 Mb /s. Modem je opremljen z zmogljivo anteno tipa MIMO s povečanjem za 13 dB. Slabosti te naprave niso. Edina stvar, ki lahko nekoliko razburi kupce, je cena, ki se giblje v 20 tisoč rubljih.

Huawei

Model Huawei ima veliko modelov, ki jih odlikuje visoka kakovost in vrhunska zmogljivost. Izdelki tega proizvajalca so se pojavili na ruskem trgu razmeroma pred kratkim, vendar so se hitro izničili. Skoraj vsak Huawei usmerjevalnik si zasluži le pozitivne povratne informacije. Modem E392 je priljubljen. V prodaji sta univerzalni napravi in ​​sta blokirana za delo z določenim operaterjem. Načeloma vdelana programska oprema ne vpliva na lastnostimodelov Informacije se prenašajo z visoko hitrostjo, ki lahko doseže 100 Mb /s. Huawei Router ima priključke za antene. Uporabljajo se za ojačanje signala. Priporočamo tudi, da bodite pozorni na druge naprave tega proizvajalca. Na primer, številni pozitivni pregledi so prišli iz modelov E3276 in E367. Ta oprema podpira delo z različnimi tipi omrežij, vključno s tistimi s 4G, preklapljanje med njimi poteka samodejno in ročno.
Prednosti modemov Huawei so stabilne, visoke hitrosti in prisotnost izmenljivih anten. Vendar pa obstajajo pomanjkljivosti. Večina modelov je precej okorna, zaradi česar je neprimerna za uporabnike, ki prekrivajo sosednje priključke na prenosnem računalniku.

ZTE

Dober USB 4G univerzalni modem je na voljo tudi v seriji ZTE. Na primer, model MF 825. Njegova cena je majhna - približno 3 tisoč rubljev. Združljiv z večino operacijskih sistemov. Kazalniki hitrosti: 4G - do 100 Mb /s in 3G - do 42 Mb /s. Če želite ojačati signal, lahko uporabite anteno. Med slabostmi so uporabniki ugotovili pomanjkanje vgrajenega pomnilnika in Wi-Fi. Toda naprava ima režo ne samo za kartice SIM, ampak tudi zunanji pomnilnik microSD.

AirCard Sierra

Univerzalni 4G modem Sierra AirCard 313U deluje z vsemi ruskimi operaterji. Hitrost sprejema in prenosa je 100 in 50 Mb /s. Glavna prednost te naprave je vtič, ali pa cilindrični šarnir, ki vam omogoča, da napravo obrnete za 180 ° in 90 °. V svoji kakovosti ni treba dvomiti, saj je pritrditev jekla čim bolj zanesljiva. Modem je opremljen s čipom GPS, ima zanimivo obliko, lahko delujepreko zunanje antene. Odlično za območja s šibko pokritostjo.

Povzamemo

Vsak univerzalni 4G modem, opisan v tem članku, je vreden pozornosti uporabnikov. Vsi lahko varno nosijo naslov "najboljši". Te naprave uporabniku zagotavljajo visokohitrostni internet na vseh področjih, tudi na območjih s šibko pokritostjo. Za tiste, ki so neprecenljivi, je popoln model Alcatel Onetouch W800Z. Pristne mobilne naprave sproščajo ZTE, Sierra in Huawei, saj modeme opremljajo z gramofonom, tako da se udobno nosijo v žepih. Ampak kot zmogljiva naprava, s katero lahko ustvarite omrežje podjetja tako za domače kot za manjše pisarne, pomeni ZyXEL LTE6100.

Sorodne publikacije