Ukazi za poizvedbe SQL

SQL - eden najpogostejših programskih jezikov za ustvarjanje in upravljanje baze podatkov ter za izvajanje različnih dejanj s samimi podatki.

Kot kaže praksa, je preprosto obvladati in uporabljati čim več standardnega besednjaka angleškega jezika. SQL ima tako kot vsak drug programski jezik svojo logiko in sintakso, niz osnovnih ukazov in pravila za njihovo uporabo.

Klasifikacija ukaznih ukazov SQL

Vsi standardni ukazi SQL se lahko obravnavajo na podlagi njihovega namena. Kot podlago za ekstra-grained klasifikacijo, lahko vzamete takšne sklope kot:
 • ekipe za izdelavo poizvedb.
 • Ukazi vgrajenih postopkov in funkcij.
 • Ukazi sprožilcev in sistemske tabele.
 • Kompleti kombinacij za delo s spremenljivkami datuma in črte.
 • Ekipe za delo s podatki in tabelami.
 • Ta klasifikacija se lahko nadaljuje za nedoločen čas, vendar bodo osnovni nizi ukaznih ukazov SQL zgrajeni na podlagi teh tipov.
  Glede na klasifikacijo jezika ne moremo le omeniti, da je univerzalna, saj govori njen obseg uporabe. Ta programski jezik in njegove različice veljajo ne samo v standardnem okolju, temveč tudi v drugih programih, ki ste jih uporabili tako ali drugače.


  Področje uporabe SQL je mogoče gledati s stališča pisarniške programske opreme, in sicer MicrosoftAccess. Ta jezik, ali bolje rečeno, ta vrsta - MySQL, vam omogoča upravljanje baz podatkov na internetu. Tudi razvojno okolje, v katerem Oracle uporabljana podlagi vaših poizvedb SQL.

  Uporaba SQL v MicrosoftAccess

  Eden od najpreprostejših primerov uporabe jezika za programiranje baz podatkov je programski paket MicrosoftOffice. Študij te programske opreme zagotavlja tečaj računalništva v šolah, v enajstem razredu pa se upošteva sistem za upravljanje baz podatkov MicrosoftAccess.


  Prav pri študiju tega dodatka učenci spoznajo jezik razvoja baz podatkov in dobijo osnovno razumevanje vsega, kar vstopajo. Ukazi SQL SQL so seveda precej primitivni, če jih upoštevate na profesionalni ravni. Izvajanje takih ukazov je zelo preprosto in ustvarjeno je v urejevalniku kode po meri. Razmislite o posebnem primeru: SELECT Pe_SurName IZ Phersona KJE je Pe_Name = 'Mary'; Na podlagi sintakse ekipe se lahko razume, da bo osebi vrnila priimek, v tem primeru žensko po imenu Mary, ki je shranjena v bazi podatkov zbirke stikov. Čeprav je uporaba SQL Accessa omejena, včasih takšne preproste poizvedbe močno olajšajo izvedbo naloge.

  Uporaba ukazov SQL v Oraclu

  Oracle je verjetno edini resni konkurent Microsoft SQL Serverja. Prav to okolje za razvoj podatkovne baze in upravljanje, ki nenehno vodi k izboljšanju funkcij Microsoftovega programskega izdelka, saj je konkurenca gonilo napredka. Kljub stalnemu rivalstvu ukazi SQL Oracle ponavljajo SQL. Treba je omeniti, da čeprav Oracle velja za skoraj popolno kopijo SQL, se logika tega sistema in jezika na splošno šteje za lažje.
  SistemOracle nima tako kompleksne strukture pri uporabi določenega niza ukazov. Ob upoštevanju zmožnosti teh razvojnih okolij baze podatkov Oracle ni zapletene strukture ugnezdenih poizvedb. Ta razlika vam omogoča, da pospešite delo s podatki večkrat, vendar, nasprotno, vodi do neustrezne uporabe pomnilnika, v nekaterih posameznih primerih. Struktura Oracla temelji predvsem na časovnih tabelah in njihovi uporabi. Primer: SQL ukazi v tem sistemu so zgrajeni analogno standardom samega jezika, čeprav se nekoliko razlikujejo od njega. SELECTCONCAT (CONCAT (CONCAT ('delavec', sname), CONCAT (SUBSTR (fname, 0 1), SUBSTR (otch, 0 1))), CONCAT ('sprejeto delo', acceptdate) FROM zaposlenih WHERE acceptdate> to_date ('010180', 'dd.mm.yyyy'); Ta zahteva bo vrnila podatke o zaposlenih, ki so zaposleni za določeno obdobje. Čeprav se struktura poizvedb razlikuje od Microsoft SQL Serverja, se zdi, da je izvajanje ukazov SQL v teh sistemih, z izjemo majhnih podrobnosti.

  Uporaba SQL na internetu

  S prihodom svetovnega spleta, tj. Interneta, se razširja obseg uporabe jezika SQL. Kot veste, je v omrežju shranjenih veliko informacij, ki pa niso kaotično locirane, temveč so objavljene na spletnih mestih in strežnikih v skladu z določenimi kriteriji. Za shranjevanje informacij na internetu, kot na drugih mestih, se neposredni podatki nanašajo na bazo podatkov, mesta pa so sistemi upravljanja. Običajno so spletna mesta in njihova programska koda organizirana v različnih programskih jezikih, vendar je osnova baz podatkov ena izmed različic SQL, in sicer jezik za ustvarjanje baze podatkov, ki je usmerjen na spletne vmesnike MySQL. Skladnja in osnovni nabor ukazovTa jezik v celoti kopira običajen SQL, vendar z nekaterimi njegovimi dodatki, ki dajejo razliko od Microsoft SQL Server. Ukazi SQL so povsem podobni ne le sintaksi, ampak tudi standardnemu naboru besed o storitvah. Edina razlika je v pozivu in strukturiranju poizvedbe. Na primer, lahko razmislite o zahtevi za ustvarjanje nove tabele, ki je ravno to, kar je prva, ki jo otroci učijo v računalniških šolah:
  $ link = mysqli_connect ('localhost', 'root', ',' tester '); $ query = 'ustvarjanje uporabnikov tabele (prijava VARCHAR
  , geslo VARCHAR
  }'; če (mysqli_query ($ link, $ query)) echo "Tabela je ustvarjena."; elseecho "Tabela ni ustvarjena:" .mysqli_error (); mysqli_close ($ link); zaradi te zahteve lahko dobite novo tabelo "Nasledje", ki bo imela dve polji: login in geslo.Sintaksa je bila spremenjena v splet, vendar so ukazi na njej spremenjeni. MicrosoftSQLServer.

  Izdelava poizvedb za MicrosoftSQLServer

  ybirka mize s posebnim sklopom podatkov je ena od glavnih nalog SQL. Za take operacije ekipa zagotavlja izberite SQL. To je o tem v nadaljevanju.
  Pravila za izdelavo ekipe so zelo preprosta in ukaz SELECT v SQL je zgrajen na naslednji način. Na primer, obstaja tabela, v kateri so podatki o zaposlenem, ki ima na primer ime Oseba. Postavimo nalogo, da je iz tabele potrebno izbrati podatke o zaposlenih, katerih datum rojstva - v obdobju od prvega januarja do vključno marca letos. Za takšen vzorec morate izvesti ukaz SQL, ki bo imel ne samo standardno obliko, ampak tudi izbirni pogoj: Izberi * od osebe, kjer P_BerthDay & gt; = '01 /01/2016 'in P_BerthDay = '01 /01/2016' in P_BerthDay

  Sorodne publikacije