Kako povečati RAM? Kako povečati RAM na računalniku z uporabo bliskovnega pogona

Pomanjkanje pomnilnika omogoča uporabnikom veliko nevšečnosti, saj je v majhni količini, da postane nemogoče delo z nekaterimi aplikacijami intenzivno rabo naravnih virov, igranje sodobnih PC igre zelo zahtevnih sistemskih sredstev, gledanje video visoke ločljivosti, in tako naprej. D. to je, če nastane problem, kako povečati RAM do velikosti, ki ni bil zaviranja ali sistem visi. Obstaja nekaj osnovnih tehnik, vključno z uporabo izmenljivih pogonov kot navadne pogoni ali pomnilniške kartice, ki se uporabljajo v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

RAM: kaj je in kako deluje?

Za spopadanje z naraščajočo količino RAM-a, morate razumeti, da je podoben funkcije in naloge, ki so mu dodeljene.
bralno-pisalni pomnilnik (RAM, RAM, RAM "RAM") je namenjen shranjevanju vseh aktivnih v določenem trenutku procesi (sistemske in uporabniške). To je povezava med nameščene programske opreme in CPU, vendar ne neposredno, ampak prek sistemskega vodila in predpomnilnika.

Če se ne kopljemo v divjini računalniški terminologiji, najbolj preprost pomnilnika RAM je mogoče opisati takole: ob začetku postopka ali programskega pomnilnika je naložen glavne sestavine so shranjene do konca programa. Šele po bootIzvede se preusmeritev ukazov na centralni procesor in izvede obdelavo. Tako je pomnilnik RAM neke vrste vmesni podatkovni vmesnik, brez katerega ne more delovati noben sistem. Večja je količina MEMORY, več komponent lahko prenesete in prenesete v obdelavo.

Kako povečati RAM s povečanjem števila palic

Vprašanje povečanja pomnilnika zaradi uporabe odstranljivih naprav, medtem ko mi puščamo ob strani, in upoštevamo standardne metode, ki izboljšujejo hitrost sistema, kar je v nekaterih primerih lahko zelo koristno.

Pri stacionarnih osebnih računalnikih se vprašanje povečanja RAM-a običajno nadomesti z dodajanjem ali dodajanjem pomnilniških rež, tako da se vstavijo v ustrezne reže na matični plošči. Ampak, medtem ko je zaželeno, da uporabite palice iste vrste in generacije (SDRAM, DDR, itd) in upoštevati veliko dodatnih dejavnikov.

Spreminjanje velikosti ostranjevalne datoteke

Druga rešitev problema, kako povečati RAM z uporabo dodatnih virov brez spreminjanja fizičnega nosilca, je namestitev večje velikosti navideznega pomnilnika, za katero ustreza tako imenovana ostranjevalna datoteka (pagefile.sys), ki predstavlja rezerviran prostor na trdem disku, kjer so shranjeni podatki, ki presegajo omejitev RAM-a. Seveda, hitrost dostopa do trdega diska bo veliko manj kot neposredno na RAM, ampak kot možnost bo ustrezal.
V ta namen so lastnosti računalnika uporabile del dodatnih nastavitev, kjerizberemo zavihek dodatnih parametrov in prek gumba v delu hitrosti izvedemo prehod na trenutne nastavitve. Na zavihku Dodatno lahko spremenite velikost navideznega pomnilnika tako, da nastavite lastno vrednost, ki presega priporočeno privzeto nastavitev. Ampak občudujem, da ni vredno. Ko bo sistem preobremenjen, se bo najprej obrnil na datoteko pagefile.sys in ne na RAM, kar bo vodilo le do nasprotnega učinka.

Spreminjanje časa v nastavitvah BIOS-a

Če pogledate problem, kako povečati RAM na prenosnem računalniku, kjer ni mogoče namestiti dodatnih pomnilniških vrstic, lahko uporabite nastavitve BIOS-a (čeprav je to več o razširitvi BIOS-a) video pomnilnik).
V razdelku Napredne nastavitve morate najti niz Deljeni pomnilnik in spremeniti parameter Čas branja DRAM-a (nižja vrednost je nastavljena, višja je zmogljivost sistema).

Povečajte pomnilnik z bliskovnim pogonom: obvezni pogoji

Na koncu si poglejmo, kako povečati RAM v računalniku z uporabo bliskovnega pogona. To je enostavno, vendar morate upoštevati več začetnih pogojev.
Za te postopke bo potreben izmenljivi pogon (bliskovni pogon ali pomnilniška kartica) vsaj 1 GB in 32 GB pri hitrosti snemanja 175 MB /s (s bloki 512 KB) in 25 MB /sec (z istim zapisom) velikost bloka) Prostor mora biti vsaj 256 MB, čeprav je ta parameter zanemarljiv, saj bo formatiranje medijev izvedeno v pripravljalni fazi.(priporočeno). Skupna velikost pomnilnika obeh priključenih naprav ne sme presegati 256 GB. In zaželeno je, da uporabljate naprave, ki podpirajo standard USB 3.0, saj bo v tem primeru hitrost prenosa podatkov precej višja kot prek vrat USB 2.0 vmesnika.

Kje začeti?

Zdaj neposredno o reševanju problema, kako povečati RAM na računalniku. Windows 7 bo vzel za primer, čeprav v vseh drugih spremembah dejanja ne bo drugače.
Verjetno so mnogi opazili, da se po vstavitvi naprave v ustrezna vrata, ko je vklopljen način samodejnega zaznavanja pogona, na zaslonu prikaže okno z izbiro dejanja. Toda malo ljudi je pozorno na dejstvo, da je na dnu okna niz pospeška sistema. To je točno tisto, kar potrebujete. Nanašamo se na to in medtem ko vprašanje o tem, kako povečati RAM na prenosnem ali stacionarnem terminalu, zapustimo, ker morate narediti nekaj prejšnjih dejanj.

Tehnologija ReadyBoost

Za povečanje RAM-a se uporablja tehnologija ReadyBoost, ki omogoča, da se fizični pomnilnik flash lahko uporablja kot virtualni pomnilnik. Z drugimi besedami, na izmenljivi napravi se ustvari samo še ena ostranjevalna datoteka.
Za operacijske sisteme, ki temeljijo na x64, velikost uporabljenega fizičnega prostora ne sme presegati 32 GB, za sisteme x86 (32 bitov) - 4 GB. Poleg tega je v skladu s priporočili Microsoft Corporation, lahko razmerje med pomnilnikom in stacionarnim RAM-om spreminja od 1: 1do 25: 1. Ob istem času, največji dobiček produktivnosti opazimo pri branju manjših blokov z velikostjo 4 KB (v primerjavi s pritožbo na trde diske za povečanje produktivnosti približno 10-krat), vendar je pri branju velikih blokov učinek skoraj neopazen.

Oblikovanje medijev

Torej, kako povečati RAM na želeno velikost uporabnika? Najprej formatiramo nosilec tako, da izberemo ustrezen razdelek v meniju z desnim klikom na napravi.
Priporočljivo je, da oblikovanje končate z izbiro datotečnega sistema NTFS, ne da bi spremenili privzeto velikost grozda (običajno enako 512 KB). Potrjujemo izbris vseh informacij in čakamo na dokončanje procesa.

Aktiviranje medija in prikaz velikosti dodeljenega pomnilnika

Zdaj izdelamo desni klik na formatiran medij v normalnem Raziskovalcu in izberemo razdelek z lastnostmi.
V novem oknu gremo na zavihek ReadyBoost in aktiviramo vrstico z dovoljenji za uporabo te naprave za določeno tehnologijo (velikost bo nastavljena samodejno, z največjim možnim prostorom). Če potrebujete manjši obseg, se linija uporabe aktivira nekoliko nižje in velikost je določena ročno. Toda na splošno je priporočljivo uporabiti največ. Po tem, v istem "Raziskovalcu" lahko vidite, da je naprava skoraj povsem polna, in le 100 MB prostora ostane prost. Moralo bi biti. Izpolnite prostor in ga uporabite za predpomnjenje datotek. Strinjam se, znatno povečanje.

Povečanje spomina na sisteme Android

Zdaj nekaj besed o tem, kako povečati RAM na Android. Fizično ne potrebujete ničesar. V najenostavnejšem primeru lahko zaustavite trenutno neuporabljene programe, ki se izvajajo v ozadju. Vendar pa učinek ne bo, ker bodo ponovno delovali. V tem primeru je bolje, da se obrnemo na optimizatorje programske opreme, ki omogočajo ne samo razkladanje nepotrebnih procesov RAM-a, ampak tudi upravljanje samodejnega zagona. Zaželeno je, da imajo korenske pravice z zmožnostjo odstranitve vgrajenih programčkov samega sistema.
Toda ta metoda je bolj videti kot samo-prevaro. Zato je problem, kako povečati RAM za Android, rešen z uporabo pripomočkov, kot je RAM Manager (za starejše naprave s sistemom različice 2.1), SWAPit RAM EXPANDER, Swapper 2, itd. z okenskimi sistemi in shranjevanje predpomnjenih podatkov v notranji pomnilnik naprave ali na SD-kartice (lokacijo swap datoteke lahko določite ročno). Poleg tega imajo še vedno veliko dodatnih orodij, do ročnega nadzora hitrosti celotnega sistema.

Kratki sklepi

Če iz zgoraj navedenih ugotovitev sklepamo, je treba omeniti, da je najučinkovitejša metoda povečanja RAM-a kljub temu nadomestitev ali dodajanje letvic. Če pa ta možnost preprosto ni fizično prisotna (na primer pri prenosnih računalnikih ali netbookih), je možnost z odstranljivimi pogoni najboljša. V tem primeru ne morete uporabiti niti navideznega pomnilnika sistema, datoteka je shranjena na trdem disku,saj je pretvorba na trdi disk nižja stopnja učinkovitosti. Ampak, kot smo že razumeli, je treba upoštevati nekatere zahteve za flash pogone in izmenljive pomnilniške kartice. Brez tega ne morete niti računati na učinek povečanja RAM-a. In seveda ne pozabite vstaviti pomnilniški ključek USB ali kartico v ustrezna vrata ali bralnik kartic, preden vklopite računalnik ali prenosni računalnik, saj medij v operacijskem sistemu ne deluje.

Sorodne publikacije