Kaj je "styler" in kako se zaščititi pred njim?

Izkušeni igralci v spletnih igrah vedo, kaj je styler, kako ga ne ujamejo in kako ga ustvariti. Vendar pa je ustvarjanje in distribucija kaznovana z zakonom, zato je bolje, da se s tem ne ukvarjamo. Torej, kaj je styler? To je programska koda, ki služi za krajo gesel in drugih podatkov iz računalnika. Prej so bili podatki poslani sniferju, zdaj pa aktivno širi na internetu kode, ki pošiljajo ukradeno pošto.

O stilistih

V večini primerov so stilisti izpostavljeni igralcem v sampu. Kaj je styler, je že bilo povedano, toda kako poteka sam proces? Prva stvar, ki jo oseba ustvari, je koda v nekem programskem jeziku, nato pa uporablja znanje kriptografije in skrije styler tako, da ne najde protivirusnega programa. Lahko je povsod, tudi na najbolj običajni sliki! Razmislite primer o multiplayer različici igre GTA San Andreas.


Na primer, igralec je utrujen od standardnih modelov v igri, se odloči, da jih zamenja z lepšimi. Nato igralec v iskalniku ubije svojo poizvedbo in prikaže možnosti. To so lahko forumi in znana spletna mesta. Iz forumov ni potrebno nihati ničesar, saj v njih ni zaupanja. Ne poznate jih, zato, določena datoteka, vam bodo dali tudi prenos. Enako velja za mesta, kjer so na voljo različni modeli za prenos. Seveda obstajajo spletna mesta, ki si zaslužijo zaupanje, toda tudi tam moramo biti previdni. Bolje je, da datoteko preverite pred prenosom prek storitve "VirusTotal". Toda predvsemStylers "šivamo" cleo-skripte. Mnogi izdelovalci goljufij uporabljajo Cleo. In kar je najpomembneje, antivirusi jih prepoznajo kot virus, saj je goljufija. Izkazalo se je, da ne boste mogli ugotoviti, kaj leži v cleo scenariju. Zato sklepamo, da jih je vsekakor vredno prenesti.


Kako se zaščititi

Da bi začeli, morate postaviti dober protivirusni program, ker ga nekako ščiti. Brez anti-virus, boste ujeli vse zapored. Na internetu pogosto pišejo, kaj je styler in kako ga ustvariti, celo zagotoviti programe za njihovo ustvarjanje. Toda večina aplikacij ne deluje, vendar imajo same styler. Vsako preneseno datoteko morate preveriti, da ne boste izgubili podatkov. Obstajajo tudi programi, ki odstranijo Styler iz računalnika. Priporočljivo je, da računalnik preverite za viruse s posebnimi orodji, kot je DrWeb Cure It.

O uporabi

Na spletu lahko najdete veliko informacij o tem, kaj je styler in kako ga uporabljati. Ne pozabite, da so ustvarjeni ne samo, ne za zabavo. Njihov glavni cilj je pridobiti koristne informacije iz žrtvenega računalnika za nadaljnjo prodajo. Če na primer odprete spletne trgovine SAMP, lahko vidite, da je bila večina računov pridobljena z uporabo mešalnika. Ustvarjanje in uporaba tega definitivno ni vredno, saj gre za kazensko odgovornost! Obstajajo tudi keyloggers, ki so prišli do stilistov. Naloga keyloggerjev je, da prestrežejo besedilo, napisano s tipkovnico. Čeprav so zastareli,vendar jih še vedno uporabljajo. Kaj je styler, so ugotovili. Je to koristno za njega? Definitivno - ne. Pazite se tega, zaščitite računalnik, ne prenašajte datotek iz neznanih virov.

Sorodne publikacije