Programi za ustvarjanje 3D iger: razvrščanje najboljših, opis

Tisti, ki menijo, da ustvarjanje 3D iger zahteva programsko znanje, so le delno prav. Torej, poklicni obrtnik iz niča kriči točno tisto, kar potrebuje, toda v tem segmentu obstajajo pripomočki, ki vam omogočajo, da igro naredite brez posebnih kod. Tu govorimo o posebnih programih za ustvarjanje 3D iger brez programiranja. Podobna programska oprema združuje eno preprosto načelo - drag-n-drop, to pomeni, da vzamemo predmet in ga povlečemo z miško do pravilnih koordinat. Obstaja veliko programov za ustvarjanje 3D iger, vendar niso vsi enako učinkoviti in se spopadajo z nalogami. In če so napredni uporabniki dobro seznanjeni z vsemi temi različicami, potem je začetnikom veliko težje najti pripomoček za svojo dušo in zmožnosti.


To vprašanje bomo poskušali razumeti in določiti najboljšo programsko opremo za ustvarjanje iger, kjer specifično programsko znanje sploh ni obvezno. Vso to programsko opremo lahko prenesete iz uradnih virov razvijalcev, tako da težav z razčlenitvijo peresa ne bi smelo biti. Razvrstitev najboljših programov za ustvarjanje iger na osebnem računalniku je naslednja:

 • Unity 3D.
 • Visionaire Studio.
 • CraftStudio.
 • 3D Rad.
 • Razmislite o udeležencih podrobneje.

  3D Rad

  Ta popolnoma brezplačen program za ustvarjanje 3D iger ne zahteva znanja programskih jezikov. Izdelek je odličen za začetnike v tem poslu, strokovnjaki pa bodo cenili njegovo sposobnost ustvarjanja nekaterih vmesnih elementov za velike projekte.
  Če vas zanimajo 3D igre za igranje iz nič, potem ta pripomoček nikakor ne bo do točke. Ta programska oprema vam omogoča, da hitro plazijo arkad, strelci, strategije quests. Vmesnik pripomočka je čim bolj preprost, intuitiven in razumljiv tudi z absolutnim začetnikom v tem poslu. Program ima realistično fiziko, podpira multiplayer načine in omogoča integracijo projektov v spletne strani.


  Značilnosti programa

  Med delovanjem mora uporabnik urediti objekte in nastaviti algoritme za njihovo interakcijo. Prav tako je treba omeniti, da vam program omogoča uvoz projektov iz drugih aplikacij, kar močno poenostavi postopek za ustvarjanje 3D iger.
  Čeprav ima program veliko knjižnico že pripravljenih modelov, vendar je za nekatere uporabnike ta možnost kritična pri izbiri urednika. Poleg tega obstaja možnost dodajanja zvoka v formatih WAV in OGG.

  CraftStudio

  Še en brezplačen program za ustvarjanje 3D iger s podporo za več igralcev. To pomeni, da lahko delamo na istem projektu istočasno različne ljudi in na različnih mestih. In ta priložnost se uresničuje v celoti in ne za klop. Obstaja skupinski klepet, vgrajeni video sel in druga orodja za skupno delo.
  Program vam omogoča ustvarjanje 3D projektov iz nič v realnem času. Uporabniški vmesnik je intuitiven in enostaven za uporabo. Potovanje je zelo težko, vendar v takih primerih lahko vključite čarovnika, ki bo pravilno prikazal in povedal, kakodelo z glavno funkcionalnostjo.

  Posebne značilnosti programa

  Obstaja tudi rastrsko teksturiranje, konstruktor vizualne kode in bogata knjižnica pripravljenih in vmesnih rešitev. Če slednje ni dovolj, potem obstaja možnost za izvoz iz drugih grafičnih urednikov. Korist slednjega je v redu in ne izkrivlja kode. Kot žlico katrana je odsotnost senčil in senc, vse ostalo pa je izvedeno na precej dostojni ravni. Še posebej, če menite, da je izdelek distribuiran pod brezplačno licenco.

  Visionaire Studio

  Če še nikoli niste naredili 3D-postavitve, vendar si v tem primeru res želite sami poskusiti, bo ta pripomoček v podobnih prizadevanjih odlična pomočnica. Razvijalec postavi svoj program kot produkt, namenjen ustvarjanju avanturistične sage in razburljivih misij. Tu so prisotna vsa potrebna orodja za to.
  Namesto običajnih scenarijev program gradi projekte na logičnih blokih konstruktorjev. In za obvladovanje slednjega ni zelo težko. Vmesnik programa je zelo prijazen in spoštuje novince v tem poslu. Vsi meniji so pravilno razdeljeni na okvirje, ki so razdeljeni na odseke. Veje so udobno strukturirane in logične, zato se je težko tam izgubiti. Poleg tega za začetnike obstaja kratek tečaj obvladovanja programa, kjer porabijo za glavno funkcionalnost in povejo o velikih priložnostih.

  Utility Utility

  Bilo mi je v veselje imeti knjižnico, kjer bi vsakdo našel predlogo ali predpakiral projekt, ki ga je predložilo več sto. Na splošno,tukaj v najkrajšem možnem času lahko ustvarite svojo igro po načelu barvanja. To pomeni, da nastavite poligone z enakimi znaki in dodamo barve.
  Prav tako je treba opozoriti, da obstaja podpora za OpenGL in Direct3D, ki vam omogoča, da z ustrezno skrbnostjo ustvarite dovolj kakovosten izdelek. Poleg tega je tukaj podrobno opisovanje objektov precej dostojno. Za navadne naloge ali sage je ločljivost 1280 na 720 točk povsem dovolj, še posebej, če upoštevamo splošno zajemanje indie iger s pixel grafiko. Med drugimi prednostmi je tudi podpora za uvoz videa v formatu AVI, napredni sistem delcev, inventar in delovanje ter brezhibno delo s priljubljenimi avdio formati. Skoraj edina žlica tega programa je pomanjkanje lokalizacije v ruskem jeziku. Na tematskih forumih moramo poiskati amatersko različico prevoda. Izdelek se distribuira brezplačno in plačano. Prvi je zelo primeren za domačo uporabo in pero za pero, za tiste, ki potrebujejo celoten nabor orodij, in tukaj je pomemben, bo moral vdelati ključ.

  Unity 3D

  Igralni program Unity 3D za mnoge je postal boljši in nepogrešljiv. Ta programska oprema bo uporabna za tiste, ki so profesionalno primerni za ustvarjanje animacij in iger. Projekti, ki so bili narejeni v Unity, so združljivi z vsemi priljubljenimi operacijskimi sistemi in platformami, od mobilnih android pripomočkov od pametnih televizorjev do zmogljivih "Macov" in "Windov".

  Lokalnoknjižnica uporabniku ponuja velik izbor gotovih modelov, posameznih tekstur, skript in drugih predlog. Vse se lahko enostavno konfigurirajo in prilagajajo specifičnim nalogam. Vse predloge je mogoče dopolniti z vašo lastno uvoženo vsebino - glasbo, videoposnetke ali slike. Princip delovanja motorja temelji na fizikalni usposobljenosti PhysX. To je odvisno od vedenjske strukture posameznih modelov ali celotnih poligonov. Motor podpira uvoz projektov iz drugih priljubljenih aplikacij in jih nato pravilno prilagaja v svojem okolju. Prav tako je vredno omeniti, da lahko vsak posamezni predmet ali scenarij upravljate sami, ne pa ga dajte v celotni vedenjski avtomat.

  Posebnosti "enotnosti"

  V zvezi s pragom vstopa je treba zatakniti veliko literature in se seznaniti z izobraževalnimi video vadnicami. Če ste pred tem uporabljali podobne grafične gonilnike, bo prilagoditev na "Unity" potekala zelo hitro. K temu prispevajo blagoslov vmesnika in inteligentna razvejanost menija. Toda novinci bodo morali korak za korakom spoznati zmogljivosti programa in preiti s preprostega na zapleteno. In to je kljub temu, da je program za ustvarjanje 3D iger v ruskem jeziku in z zelo kompetentno lokalizacijo.
  Mnogi oddajajo "Unity" za svoj visok vhodni prag in preklopijo na enostavnejše pripomočke, kot so opisani zgoraj. Ampak, če bi morali obvladati ta motor, boste presenečeni, kako se bo kakovostna vsebina pojavila na izhodu in kako bo enostavno biti zapleten prejšnji korak.
  Kot je razvidnoprednosti lahko opazimo skoraj neomejene možnosti za ustvarjanje resnih projektov, podporo za brskalnik 3D vizualizacijo, odlično združljivost z igralnimi konzolami in veliko število orodij za izvajanje kakršnih koli idej. K temu prispeva tudi multiplatformizem.

  Pogoji distribucije

  Osnovna različica Unityja je brezplačna, vendar je njena funkcionalnost in orodja tako omejena, da ne bo primerna niti za manjše resne potrebe. Amaterski test perja za začetnike in preučevanje temeljev - to je njegova glavna funkcija, za drugo pa se boste morali potopiti v plačano kopijo licence. Kljub dostojnim stroškom motor popolnoma in povsem upravičuje vložen denar, še posebej, če bi morali sedeti okoli priročnikov z video vadnicami. Posledično se bo ves čas, porabljen za usposabljanje, preveč izplačal.

  Sorodne publikacije