GOST za utopitev. Vrste in dopustna norma toniranja kozarcev

Za pomemben del vozila vozilo ni samo sredstvo za potovanje, ampak tudi modni atribut. Mnogi od njih želijo vedeti, kakšen je sprejemljiv GOST, da se utopijo, da bi zatemnili steklo, ne da bi kršili pravila. Plačevanje stalnih kazni in izguba dragocenega časa za pripravo protokolov ni pripravljena za vsakogar, še posebej, ker se njihov znesek stalno povečuje.

Zakaj je steklo zakrito?

Zmanjšanje pretočnosti avtomobilskih oken omogoča udobno delovanje. Vendar je treba upoštevati zakon o niansiranju, ki jasno določa osnovne zahteve. Eclipse očal s kršitvami navedenih položajev je lahko nevarno za vožnjo. Prvič, takšna poteza je povpraševanje poleti, ko sončni žarki povzročajo veliko težav. Pri visokih temperaturah se armaturna plošča, sedeži in drugi predmeti segrejejo. Prisotnost zaščitnega premaza omogoča zaščito notranjosti vozila pred pregrevanjem.

Kvalitativno toniranje stekla avtomobila vam omogoča, da skrijete vse, kar se dogaja v notranjosti. To bo zaščitilo vaše osebne stvari pred morebitno krajo. Razmislite, da zunaj v torbici ali torbici vsiljivcev ne bo uspelo.

Možne pomanjkljivosti

Obstajajo tudi negativne točke v zvezi z mrkom avtomobilskega stekla. V zimskem času se lahko voznik počuti nelagodno med vožnjo, saj je vidnost nekoliko zmanjšana. Če premaz ni dober, potem lahko površinaObstajajo različne napake, ki znatno poslabšajo pregled. Nato morate popolnoma zamenjati steklo.

Zakonodaja

Vsaka nagibna točka GOST je namenjena izboljšanju varnosti v cestnem prometu:
 • Očala, ki so namenjena pregledu na gori, morajo opraviti najmanj 70 odstotkov svetlobe.
 • Uporaba materialov, ki lahko izkrivljajo določene barve (zelena, rdeča, modra, rumena in bela), ni dovoljena.
 • Uporaba kritja z zrcalnim učinkom je strogo prepovedana.
 • Na strani vetrobranskih stekel, ki so širša od 14 cm, ni mogoče ustvariti senčilnih trakov.
 • Ob prisotnosti zunanjih ogledal na vsaki strani se zmogljivost zadnjega stekla ne normalizira.
 • Za kršitev uveljavljenih norm je zakon o niansiranju določil kazen. Zaradi neskladnosti boste morali plačati denarni znesek, ki je odvisen od števila takih primerov. Kar zadeva prepoved izkoriščanja, tak ukrep ni več veljaven. Sobe niso več odstranjene.

  Pomembno je razumeti

  . Za mnoge je to kot popolno toniranje. Odstotek pasovne širine v tem primeru je treba predstaviti ne le uporabljenim materialom, ampak tudi samemu steklu. Njegova številka je lahko celo 95 odstotkov. Nato lahko pri nakupu izdelkov, ki so pomembni za prodor svetlobe, še vedno presežete uveljavljene standarde. Tako bi moralo biti vsaj pet odstotkov zalog.

  Osnovne preskusne naprave

  Kot orodja za vodenjemeritve stopnje mrka uporabljajo tawmetri. To so prenosne naprave, ki v odstotkih preverjajo toniranje avtomobilskih oken. Tabela prikazuje glavne blagovne znamke izdelkov, ki jih je odobrila družba Rosstandart.  Opis  Blk-M


  36) Naprava deluje z napetostjo 12 voltov. Indikacije se lahko izvedejo pri temperaturah od -10 do +40 stopinj, če relativna vlažnost ne presega 95 odstotkov. Debelina predmeta, ki se preiskuje, se mora razlikovati v 3-10 mm  Light  Naprava omogoča širši razpon temperatur. Uporablja se lahko, če stolpec termometra ne presega -40 do +40 stopinj. Debelina vzorca mora biti od 3 do 6 mm.  "Toniki"  Za napravo je značilna majhna masa, zato deluje z napetostjo 36 voltov. Omogoča merjenje stekla z debelino ne več kot 20 mm, delovno temperaturno območje pa se giblje od -10 do +40 stopinj.

  Vsaka od navedenih naprav deluje v skladu s standardno shemo. Najprej je vzorec izpostavljen oddajniku. Del svetlobnega toka, ki se prenaša na sprejemnik. Nastali delci se pretvorijo, nato se dokazi prenesejo neposredno na zaslon.

  Zahteve za merjenje in njihovo delovanje

  Dovoljena hitrost toniranja se preverja samo s pomočjo naprave, ki je bila certificirana. Poleg tega morajo imeti tehnična sredstva podatke o izvedenemmeroslovno umerjanje. Testiranje se izvaja letno, da se odpravijo morebitne napake. Glede na pravila delovanja so:
 • pri merjenju je treba zagotoviti, da na preskusnem vzorcu ni umazanije in vlažnih mest;
 • Za določitev povprečja je treba pričevanje umakniti vsaj trikrat na različnih mestih;
 • Kalibracijo je treba opraviti pred uporabo, kar omogoča natančnejše približevanje referenčnim vrednostim.
 • Kdo je določen s prenosom svetlobe?

  Aktivisti za človekove pravice vztrajajo, da imajo samo posebej usposobljeni ljudje pravico do niansiranja. Vendar pa spremembe, ki so bile sprejete ne tako dolgo nazaj, dovoljujejo takšne ukrepe zaposlenim DPS. Preveriti jih je mogoče na kontrolnih ali stacionarnih mestih.
  Vizualna določitev zmogljivosti stekla ni zakonita. Kazni se lahko uveljavljajo šele po preverjanju s posebno opremo.

  Priljubljene vrste toniranja

  Očala svojega avtomobila lahko zakrijete na različne načine. Od izbire določene različice bo v veliki meri odvisna končna cena. Vendar pa so dražje tehnologije najbolj kakovostne. Spodaj so najpogostejše vrste toniranja.
  Ena od najpreprostejših možnosti je uporaba odstranljivih elementov. Pred tem so se aktivno uporabljale plastične plošče, ki so imele slabo oprijemljivost na stekleno površino in se talile pod vplivom ultravijoličnega sevanja. Zdaj namesto njih kupijo posebno membrano,statično pritrjevanje. Najbolj priljubljena različica je z atermalnim filmom, ki je sposoben prikazati toplotno energijo. Učinkovito varuje notranji prostor pred ultravijoličnim sevanjem, medtem ko je poceni. Razmeroma enostavno je opraviti delo na njegovem lepljenju. V nekaterih primerih se steklo zatemni s pršenjem posebne plasti. Premaz se lahko uporabi v plazmi ali magnetronski metodi. Ta tehnologija se najpogosteje uporablja v serijski proizvodnji. Vendar obstajajo obrtniki, ki proizvajajo škropljenje doma. Glavne prednosti so: odpornost na poškodbe in visoke estetske lastnosti. V zadnjem času je interes voznikov električno barvanje oken v GOST. V tem primeru je mogoče prilagoditi raven zatemnitve. Število prehodov žarkov se spreminja pod vplivom električnega polja. Najpomembnejša pomanjkljivost te možnosti so visoki stroški.

  Značilnosti izbire filma

  Ker je možnost pritrjevanja posebne membrane na steklo pogostejša in razmeroma poceni, je predlagano, da se jo obravnava bolj podrobno. Najprej morate kupiti kakovosten film. Izdelke je treba izbrati ob upoštevanju osebnih preferenc voznika in značilnosti vozila. Pri izbiri filma igra pomembno vlogo senca. Mora biti sposobna uspešno kombinirati z zunanjostjo vozila. Ko definirate s komponento panela, se morate osredotočiti na kvalitativne značilnosti. ZanesljivoIzdelki so običajno sestavljeni iz več plasti, od katerih je ena zaščitna. Film nizke kakovosti lahko poleti izgine, zaradi česar je steklo manj pregledno. Na njeni površini se bodo pojavile praske in napihnjenost, tudi zaradi majhnih dotikov. Pri tem se ne priporoča uporaba enoslojnih membran med delom.

  Samolepilni film

  Ko ste natančno proučili toniranje GOST, lahko nadaljujete neposredno z glavnimi operacijami. Če je bil film izbran za mrk stekla, ga lahko pritrdite samostojno, pri tem pa prihranite na strokovnih storitvah. V tem primeru bomo lahko nadzorovali kakovost dela. Iz predhodno pripravljenega filma je potrebno odrezati kos, ki ustreza obliki toniranega stekla. Robovi naj bodo 3-5 mm. Nato se pripravi temelj. Steklo obrišite s suho krpo in nanj nanesite milnico. Zelo previdno loči glavno plast filma. Na lepljivo stran nanesemo raztopino z milom. Nato na steklo nanesemo ustrezno pripravljeno membrano. Od zgoraj je obdelan z enakimi sredstvi kot notranja stran. Z rezilom je površina gladko gladka. Izogibajte se močnemu pritisku, da se izognete praskam. Ko je film prilepljen na stekleno površino, je rezalni rob odrezan z rezilom in ravnilom. Spodnji rob hkrati ne sme delovati kot gumi. Po približno štirih urah se membrana popolnoma zapre. Za zmanjšanje procesa sušenja je priporočljivo, da grelec postavite na grelecogrevanje ali druge naprave, ki proizvajajo toploto.

  Končni del

  Čeprav so GOST standardi za utrujenost precej togi, se lahko s pravim pristopom zaščitite pred kaznimi, zlasti če poznate pravne predpise. Navodila za lepljenje filma vam bodo pomagala pri delu brez zaposlenih v specializiranih podjetjih, kar bo pomagalo preprečiti nepotrebne stroške. Kar se tiče kakovosti prevleke, bo odvisno od kupljenih materialov in pravilnosti njihove pritrditve.

  Sorodne publikacije