Triumph Bonneville T100: Značilnosti

Bonnevilleovo ime se že vrsto let uporablja za številne generacije motornih koles britanskega podjetja "Triumph". Ime nas pošlje na suho jezero Bonneville, gladko solno površino, ki je postalo priljubljeno mesto za različne tehnike pri največji hitrosti. Na tem jezeru je bilo nameščenih veliko hitrostnih zapisov za motorna kolesa. Nekateri med njimi spadajo v izdelke, ki so proizvedeni pod blagovno znamko Triumph.

Splošno

Prvi "Triumph Bonneville" je bil predstavljen javnosti v oddaljenem letu 1959 in je trajal na tekoči trak do sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Ustanovljen leta 2014, je novi Bonneville popolnoma sodoben motor, velikodušno pokrit z elementi stylinga po modelu 60-ih let.
Na sodobnih motornih in plastičnih kovinskih simulatorjih karburatorskih sistemov in ventilskih sprožilcev za distribucijo plina je mogoče ohraniti zunanjo podobnost stare različice motorja. Pod tem okrasnim ohišjem so sistemi za vbrizgavanje goriva in drugi elementi sodobnih elektrarn.


Za bolj podoben zunanji, imajo vsi Triumph Bonneville T100 dvobarvno barvo, ki v celoti ponavlja barvne sheme strojev iz preteklosti. Dodatno podobnost ustvarjajo zunanje lupine dušilcev zvoka in zvok dela teh naprav, kar precej posnema sočno tresenje motocikla modela iz leta 1959.

Voznikov sedež

Voznik je opremljen z armaturno ploščo z dvema indikatorjema hitrosti in indikatorja za okroglo izbiranjefrekvenca vrtenja motorne gredi. V tem primeru je merilnik hitrosti označen do 200 km /h (20 km v koraku), merilnik vrtljajev pa kaže na avtomobilsko delovanje pogonske enote, saj se rdeča cona začne pri 7.000 vrtljajih.
Na spodnjih delih naprav so dobro prebrani enobarvni zasloni s tekočimi kristali, ki voznika obveščajo o dobavi goriva v rezervoarju ali vožnji motornega kolesa Triumph Bonneville T100. Poleg tega so na številčnicah tudi signali, ki kažejo na različne težave v motorju, zavornem sistemu ali vključeni nevtralni hitrosti v menjalniku. Nekoliko pod instrumentom se nahaja ključavnica za vžig. Točno mesto, ki ga je imelo tudi to vozlišče v 60-ih letih.

Koristne možnosti

Polnilni vrat se premakne na desno stran karoserije rezervoarja Triumph Bonneville T100, kar je še en element oblikovanja za avtomobile prejšnjih let. Elegantna kromirana pluta rezervoarja za gorivo ima običajno grajsko ličinko, za katero je primeren edini ključ za vžig. To je postalo velik korak naprej, saj so bile prejšnje različice motornega kolesa opremljene s takšnim zamaškom po želji, in sama ključavnica je imela ločen ključ. Konstrukcija vtiča zahteva, da se pri polnjenju odvija, kar je za sodobna motorna kolesa redek pojav. Na stranskih površinah rezervoarja so stilizirani tovarniški emblemi in gumijasti nigripi, ki ščitijo voznikove noge pred stikom s hladnim kovinskim rezervoarjem.
Druga standardna možnost novega modela "Triumph Bonneville" je bila priključek USB, ki se nahaja v posebni niši pod zadnjim sedežem. TaDroga je olajšala življenje motoristom, ki jim zdaj ni treba skrbeti, da bi našli prostor za polnjenje mobilnega telefona ali tabličnega računalnika.

Pogonski agregat

Srce "Bonneville" je standardni "triumf" motor z močjo 900 kubičnih 54 konjskih moči s sistemom za dovod goriva z injektorjem. V tem primeru je bil premer valja zmanjšan za nekaj milimetrov v primerjavi s prejšnjo različico motornega kolesa, gib bata pa se je nekoliko povečal. Zaradi tega se je elastičnost motorja izboljšala pri nižjih povprečnih hitrostih. Motor je opremljen z dvema cilindroma, nameščenima v eni vrsti na zgornjem delu bloka motorja. Za uravnavanje mehkosti in zmanjšanje vibracij pri konstrukciji motorja se uporabljata dve balansirni gredi. Motor je opremljen z zanesljivim petstopenjskim menjalnikom. Električni agregat je nameščen na sredini dvojnega jeklenega okvirja, izdelanega iz cevastih profilov.

Parametri avtomobila

Sprednje vzmetenje ima dva amortizerja, pokrita z gumijastimi gumiranimi pokrovi na vrhu. Ti elementi so po zasnovi in ​​videzu podobni vozlom, ki se uporablja na starih modelih motornih koles.
Za zanesljivo zaviranje 230-kilogramskih kolutnih zavor motornih koles se uporabljajo oporniki znanega proizvajalca Nissin. Prednji in zadnji nosilec sta zasnovani v dveh batih. Kolesa imajo različne premere (310 mm spredaj in 255 mm zadaj). Hkrati je velikost kolesnih kolutov 19 palcev spredaj in 17 palcev za voznika. V načrtuZavorni pogoni imajo privzeti sistem zaščite pred blokiranjem koles med zaviranjem. Specifikacije Triumph Bonneville T100 ne moremo imenovati izjemne. Omejitev hitrosti avtomobila ne presega oznake 160 km /h, z dinamičnim overclockingom celo pri sliki 120 na merilniku hitrosti. Preostali del motornega kolesa s hitrostjo 40 km /h je izjemno nenaklonjen. Po drugi strani pa sta videz in slog motornega kolesa "Triumph Bonneville" prilagojena dinamični vožnji.

Sorodne publikacije