Tehnični podatki Highscreen Spider

Tisti, ki so uporabljali modele preteklih generacij telefonov domače znamke Highscreen, so verjetno imeli najugodnejši vtis tako samega podjetja kot njegovih izdelkov. Od prvih modelov je obstajala nekakšna "kitajska" bleščeča, in to glede na zbirko, ki je po značilnostih. Edina stvar, ki je pritegnila simpatične pripomočke, je njena več kot demokratična vrednost. Ampak domače uspešnosti, ki se imenuje, prevzel mislih in "strel" precej uspešen Smartphone Highscreen Boost. Malo pozneje je podjetje dobro razvilo to linijo in začelo se je pojavljati precej razumne spremembe v seriji. Danes na policah blagovne znamke lahko vidite okoli 12 modelov pametnih telefonov, vsi so daleč od zelo slabe kakovosti in najdejo svojega kupca predvsem zaradi nizkih stroškov, pa tudi bolj ali manj sprejemljivih tehničnih lastnosti.


Pred nekaj leti je podjetje predstavilo nov in zelo zanimiv izdelek - Highscreen Spider. Mnenja o njej so sicer dvoumna, vendar večinoma pozitivna, zato je treba nekaj ukvarjati. Eden od glavnih "čipov" gadgeta je polna podpora 4G protokolov, to je, delo na visokih hitrostih na spletu. Poskusimo ugotoviti, kaj se je točno zgodilo z domačim proizvajalcem. Oglejmo si vaš Highscreen Spider telefon. Upoštevajte glavne značilnosti naprave, njene prednosti in slabosti, kot tudi primernost nakupa. Model se redko nahaja v trgovinah, vendar ga je še vedno mogoče najti. Stroški novega pametnega telefona Highscreen Spiderniha znotraj 8-9 tisoč rubljev in iz rok - in to je ceneje.

Dokončanje

Pripomoček je v preprosti škatli iz kartona z naravno rumeno barvo. Spredaj lahko vidite ime samega pripomočka, nekaj podobnega shemi, ki prikazuje glavne vmesnike naprave. Na hrbtni strani je specifikacija s kratkimi značilnostmi pajka Highscreen.
Svetilke so tradicionalno rezervirane za navdušence trgovcev - nalepke, črtne kode in druge nalepke. Notranja dekoracija je nekako kaotična, če jo primerjamo z embalažo drugih blagovnih znamk, kljub temu pa pri stresanju dodatkov ne gremo in sedimo na svojih mestih. Obseg dobave:
 • pametni telefon;
 • polnilna baterija;
 • omrežni napajalnik;
 • mikro USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • slušalke;
 • dokumentacija o garancijskem kuponu.
 • Celoten komplet je preprost in telefon Highscreen Spider se lahko uporabi "iz škatle". Dodatki niso najvišje kakovosti, vendar je njihova funkcija izpolnjena, po želji pa jih lahko zamenja nekaj bolj dragocenega.

  Videz

  Zunanjost Spider Highscreen lahko imenujemo brezosebni. Tukaj imamo klasični monoblok brez namigov o kakršnih koli novostih. Edina stvar, ki nekako loči pametni telefon od splošne mase - to je vložek na dnu naprave z mehko plastiko.
  Tipke na dotik se ne vlečejo na ohišje in so vidne le v položaju za vklop. Kar je zadovoljno, je svetlo osvetlitev gumbov: ne moremo jih prezreti pri nobeni uporabi scenarija. In tukajNa voljo sta dva načina. V prvem primeru imamo stalno osvetljevanje ozadja, v drugem pa le ob vklopu glavnega zaslona.

  Vmesniki

  Zadnji pokrov vključuje stranske ploskve in nosi nihalko za nadzor glasnosti in gumb za sprostitev sprožilca. Povratni zaslon Highscreen Spider je izdelan iz mehke plastike, tako da prstni odtisi zbirajo prah z minimalno količino. Poleg tega je rešitev na dotik veliko lepša od klasične plastike.
  Zgornji konec je pod 35-milimetrsko mini vtičnico za slušalke, na spodnji strani pa lahko vidite mikro USB vmesnik, zasnovan za polnjenje in sinhronizacijo naprave z osebnim računalnikom. Na zadnjem pokrovu lahko vidite lečo glavne kamere, bliskavico na LED in predvajate zvočnik. Sprednji del ima tradicionalen nabor vmesnikov: sprednjo kamero, zvočnik, senzorje za povečavo in senzorje osvetlitve. Pod pokrovom je baterija, kot tudi reže za uporabniško kartico in zunanji pogon. Na žalost, "vroče" zamenjavo ni predvidena, vendar v vsakem primeru, baterija sklop se prekriva z dostopom do vmesnikov, in za delo z njimi je potrebno, da ga izvlečete.

  Zaslon

  Highscreen Spider ima precej dobro matriko IPS, ki podpira ločljivost 1280 x 720 slikovnih pik. Za 5-palčni pripomoček je to dovolj. Prav tako je treba omeniti prisotnost zelo zanimive tehnologije OGS, ki vključuje kombinacijo zaslona na dotik z LCD zaslonom. To vam omogoča, da se znebite plasti zraka med njimi in znatno povečatekakovost slike.

  Največja svetlost in kontrast v Highscreen Spider-ju je precej dostojna, tako da so tudi na svetlem sončnem dnevu informacije na zaslonu dobro berljive. Seveda, pod neposrednimi sončnimi žarki, lahko pride do težav z vizualnim delom, vendar je težko rešiti s pomočjo dlani ali sence.

  Značilnosti zaslona

  Prenos barve matrice ni kakovosten, tukaj je črna barva precej temno siva, sam zaslon pa pogosto greši z vijoličnim odtenkom tudi pri rahli spremembi vidnega kota. Slednja različica je bila mimogrede dobra vzdržljivost, tudi če je nagib gama intenziven, ne pade v ples in je bolj ali manj stabilen. Tako boste lahko v družbi enega ali dveh podobno mislečih gledali video posnetke ali varno fotografirali. Zaslon je zaščiten z običajnim steklom in gleda na segment, ni treba govoriti o gorili. Zadovoljstvo je imeti tovarniški trak, ki zagotavlja vsaj minimalno zaščito pred praskami. Sijajna površina zaslona in kot prah zbira prstne odtise s prahom. Z lahkoto se lahko znebite zadnje z običajno krpo ali prtičkom.

  Performance

  Glavna plošča v Highscreen Spider-ju je seveda proračun, vendar se lahko nekaj pohvali z vsem, vendar ne. Procesor "Snapdragon 400" deluje v tandemu z grafičnim pospeševalnikom "Adreno" iz serije 305. Delovni pomnilnik naprave je le 1 GB, kar je po sodobnih standardih zelo majhno.
  Vmesnik pametnega telefona deluje kot ura: tabele se premikajo gladko in brez zamud, ikoneHitri odzivi in ​​meniji so prijetno in "ne mislijo", ko nastavite aktivne pripomočke. Uporabniki v svojih mnenjih so se večkrat pritoževali nad programsko opremo Highscreen Spider. Osnovna platforma je polna oglasov in nepotrebnih nameščenih programov. Poleg tega odstranitev zadnjega ni tako preprosta. Kot rešitev, je založniška programska oprema za Highscreen Spider telefon z originalno platformo Android. Najdete ga na uglednih forumih, kot so 4PDA ali Habrahabr. Preprostejša in neboleča, vendar hkrati draga možnost za začetnike v tem primeru - izlet v servisni center in reflow za denar (približno 600 rubljev).

  Gadgetske funkcije

  V zvezi z igralnimi aplikacijami je pametni telefon presenetljivo obvladal arkadne igre in preproste igre tipa "Tri v vrsti". V tem primeru ni zamud, razbitin in drugih zavor. Težave se začnejo izvajati, ko zaženete resne programe. Pri "težkih" igrah, če so sploh sprožene, je treba grafične nastavitve ponastaviti na najnižje vrednosti. In potem to ne zagotavlja njihovega stabilnega dela. Za shranjevanje podatkov je na voljo 8 GB notranjega pomnilnika, vključno z 4 GB za različne vsebine in 2 GB za aplikacije. Druga je za potrebe sistema. Količine so seveda skromne, vendar je pomnilnik mogoče razširiti s pomočjo zunanjih SD kartic do 32 GB. Torej ne bi smelo biti težav pri shranjevanju podatkov.

  Komunikacija

  Med preskusi na terenu s trio poštenih mobilnih operaterjev se je pripomoček izkazal za odličnega. Vi in vaš sogovornikZveni odlično brez kovinskih opomb ali sintetičnih zvokov. V zvezi s "čipi" naprave - delo z LTE-omrežji 4G-hitrosti, ni problema z njim: podatki se prenašajo hitro, stabilno in brez izgube. Z modulom GLONASS in GPS stvari niso najboljše. Telefon z velikimi težavami najde domače satelite, vendar dobro vidim kitajske Beidou. Praktične koristi slednjih so majhne, ​​vendar je dejstvo zelo izjemno. Torej uporabite napravo kot navigator - ni najboljša možnost.

  Kamere

  Sprednja kamera ima matrico z 2 milijonoma slikovnih pik in je primerna samo za izdelavo avatarjev in kakršno koli komunikacijo z videomessererers. Zadnja kamera z 8 milijoni slikovnih pik zagotavlja dobre posnetke, vendar pod pogojem, da je vreme dobro in jasno. V temnem času dneva tudi bliskavica ne pomaga, na izhodu je nekaj zvoka.
  Pametni telefon za video igre piše v 720p-ups s 30 sličicami na sekundo. Matrika v glavni kameri ni najbolj izrazita, zato jo pogosto najdemo srčkano, od nikoder se je začela pojavljati flare in drugi artefakti, ki so del proračunskih kamer. Vmesnik za upravljanje je tu standard za čipov Qualcomm in ga ni mogoče presenetiti. In raznolikost s takšno kakovostjo fotografiranja tukaj ni nič opraviti: približevanje, razdalja, nekateri učinki in izbira dovoljenja - to je vse funkcionalno. Če potrebujete nekaj bolj in bolj zanimivo, potem brez amaterskih firmware ne more storiti.

  Avtonomija

  Naprava je prejela napajalno napetost 2000 mga, kar očitno ni dovolj za požrešnega brata Android. V mešanem načinu delovanja in topribližno prva ura iger /videa, vklopljen internet in klici iz SMS-a, je telefon trajal za dnevno svetlobo, vendar se je že pred večerom približal vtičnici.
  Če izklopite internet in ne napnete iger pametnega telefona, ampak samo klice, glasbo in branje, je baterija dovolj za nekaj dni. Kot "dialer" bo naprava služila vse tri dni.

  Če povzamemo

  Na splošno je telefon izstopil zelo dobro za svoj segment. Toda izgubi na ozadju bolj častnega "kitajskega". Skoraj vsi Huawei, Xiaomi ali Meizu lahko ponudijo ne le 4G lokalni čip, ampak tudi veliko več: visoko ločljivost zaslona, ​​2 GB RAM-a in pameten nabor čipov skupaj z zmogljivim napajanje. Torej bo tukaj nakup večinoma pogojen s patriotizmom, ne pa s praktičnostjo, saj se poleg polne podpore protokolom LTE, naš anketiranec in nič ne pohvali. Toda kljub temu je pametni telefon vreden svojega denarja in ga ne dela. Med očitnimi prednostmi modela lahko omenimo naslednje:
 • podporo za hitri internetni razred 4G;
 • prikaz s tehnologijo OGS;
 • Enostavna in Shustry "Android" različica 4.x (po namestitvi založniške programske opreme);
 • dobra kakovost izdelave;
 • ergonomsko oblikovanje;
 • nematerialni materiali;
 • nizka cena.
 • ​​Od pomanjkljivosti:
 • povprečne kamere;
 • kratka življenjska doba baterije;
 • je preprosta in nepomembna oblika.
 • Ocenjeni stroški modela - približno 8000rubljev

  Sorodne publikacije