Uplinjač VAZ-2106: nastavitev in nastavitev

Uplinjač temelji na delovanju sistema za gorivo na vozilih VAZ-2106. To je posebna enota, katere glavna naloga je pripraviti pravilno gorivo. En del bencina bi moral imeti 147 zraka. Da bi dosegli tako stoichiometry, je treba prilagoditi uplinjač na VAZ-2106. Ne bojte se tega postopka. Karburator je razporejen razmeroma preprosto in vsak lastnik avtomobila ga lahko obvladuje. Ta spretnost regulacije v prihodnosti bo prihranila za storitve strokovnjakov. Proizvajalec avtomobilov je na ta avto namestil ozonski uplinjač. Taka uplinjača je imela številne pomanjkljivosti. Lastniki klasičnih modelov VAZ rešili problem zamenjave "Ozon" z bolj moderno kot "Solex". Med vozniki je bilo mnenje, da je na ta način mogoče izboljšati tehnične lastnosti avtomobila, povečati razpoložljivost avtomobilov in zmanjšati porabo goriva. Drugi so menili, da je zamenjava neprimerna.


Z "ozonskim" uplinjačem je avto dobil dobro penetracijo, vendar so bile tudi okvare z ostrim pritiskom na pedal za plin. Da bi rešili to in druge težave v uplinjaču VAZ-2106 absolutno ni treba kupiti in dal neprimerno "Solex" na Zhiguli. Dovolj ustrezna ureditev. Toda kako to narediti prav? Razmislite spodaj.

Naprava

uplinjač je sestavljen iz več vitalnih sistemov. To je sistem prostega teka, pospeševalni uplinjač, ​​ekonomski sistem, glavni dozirni sistem,filtri, tečaji in mehanizem za krmiljenje dušilnih ventilov, kot tudi krmilni mehanizem za "sesanje" ali zračni ventil, ki obogati zmes.

Kako deluje

V ohišju uplinjača (pod njegovim zgornjim pokrovom) je plavajoča komora, kjer se vrže gorivo. Njegova funkcija je stalno vzdrževanje ravni goriva. V komori je plovec, ki je povezan z igelnim ventilom. Ko se nivo goriva v komori spusti, bo plovec spustil navzdol in s tem odprl igelni ventil. Zaradi tega lahko gorivo spet pade v plavajočo komoro. Nadalje se bencin skozi razpršilec dovaja v mešalno komoro, kjer se njegovo mešanje izvaja z zrakom, ki prihaja iz šobe skozi zračni filter nad agregatom. Da bi gorivo prišlo v mešalno komoro v strogo določenih razmerjih, gre plin skozi curke - to so čepi z majhnimi odprtinami različnih premerov. Zaradi izbire curkov lahko spremenite značilnosti motorja.
Ko motor deluje, pride do razkroja. Da je dovolj visok in da se poveča hitrost pretoka zraka, ima uplinjač difuzor. S pomočjo sistema dušilke lahko voznik prilagodi količino mešanice goriva.

Znaki slabo nastavljene naprave

Lastniki avtomobilov se za vse "apchi" dobesedno obračajo na strokovnjake za storitve uplinjača. Vendar pa obstaja več znakov ali simptomov, ki jih je mogoče določiti s potrebo po regulaciji uplinjača VAZ-2106.
Če je motor pogostopregreje, porabi veliko goriva, ne proizvaja polne moči, iz izpušne cevi pa slišimo bombaž in dobimo črni dim, kar pomeni, da karburator pripravlja preveč bogato zmes. Imel je veliko zraka in veliko bencina. Takšna mešanica gori zelo slabo. Zgodi se, da je mešanica preveč slaba. To je mogoče ugotoviti z enakim pregrevanjem, izgubo moči motorja, aplavzom v uplinjaču. Vendar pa ni vredno takoj vzeti orodje in veliko knjigo za karburatorje. Možno je, da karburator nima nič opraviti s tem. Ti isti simptomi, in sicer streljanje v glušnik ali uplinjač, ​​so povezani z vžigom. Snema dušilec - pozni vžig na VAZ-2106. Karburator ni kriv. In obratno, če karburator izbije plamen, sliši bombaž, nato zgodnji vžig. Nastaviti morate pravilno WHO. Lastniki se pogosto pritožujejo zaradi slabega enkratnega premika. Če motor v prostem teku noče delati, potem je to zagotovo v uplinjaču. Če motor deluje, vendar je število vrtljajev v prostem teku neenakomerno, je lahko prepihana membrana vakuumskega zavornega aktivatorja ali pa se zrak absorbira skozi tesnilo sesalnega kolektorja. Pri tem je treba delati na kompleksen način - zelo pogosto se motor lahko doseže tudi z vrsto ukrepov.

Kaj je treba preveriti pred prilagoditvijo?

Pred nastavitvijo uplinjača VAZ-2106 morate skrbno preveriti vse sisteme in vozlišča, ki nadzorujejo delovanje te naprave, ali na nek način vplivati ​​nanj. To bo pomagalo zaznati različne napake in se ni treba dotikati običajnega delovnega uplinjača. Tako pogosto v neenakemprosti hod, tramba kriv.

Najprej je treba preveriti zunanje komponente. Poglejte dušilne ventile in njihov mehanizem, nato preverite loputo za zrak. Nato se morate prepričati, da je vzmetni pokrov varno pritrjen. Preverite tudi potisne pogone in povezave. Če med razprševanjem pride do okvare, je vredno preveriti pravilnost pospeševalne črpalke. V ta namen pritisnite na vzvod - dva močna curka goriva morata biti izsesana iz nosu. To pomeni, da je vse v redu z črpalko, in to je v tem primeru v drugem.
Nato preverite celovitost diafragme pnevmatskega pogona - to je boleče mesto za uplinjač VAZ-2106. Ko zunanji pregled ni prinesel rezultatov, očistite vse curke in spreje. V ta namen odstranite zgornji pokrov, nato pa črpalka ali kompresor piha kanale uplinjača s stisnjenim zrakom.

Nastavitveni vijaki

Tisti, ki se niso bali te kompleksne enote, so verjetno na telesu videli več vijakov. To so nastavitveni vijaki. Služijo za postavitev. Prvi od treh vijakov je odgovoren za količino mešanice. S tem vijakom lahko nastavite število vrtljajev motorja v načinu mirovanja. Druga uravnava kakovost mešanice, natančneje razmerje med gorivom in zrakom v njem. Tretji vijak "Ozon" služi za nastavitev položaja dušilnega ventila.

Prilagajanje uplinjača VAZ-2106

Masters priporoča začetek dela za nastavitev plovca. Od ravni goriva je veliko odvisno. Če je povišana, bo mešanica bogatejša in delnejšamotor ne bo zadovoljiv.
Plovec je reguliran z upogibanjem. Raven se meri z ravnilom. Čim višji je plovec po nastavitvi, tem bolje. Vendar je priporočljivo, da motor po vsaki nastavitvi preverite. Če je raven previsoka, se bo čutila. V priročnikih je navedeno, da je treba plovec nastaviti tako, da je njegov tok približno 8 milimetrov.

Prilagoditev zmesi

Ne glede na to, kaj je vgrajen uplinjač na VAZ-2106, je načelo tukaj enako. Ta nastavitev vam omogoča, da nastavite dobro stabilno mirovanje. Vendar ne pozabite, da nastavitev vpliva le na delo na platnu in v prehodnih načinih, ko glavni sistem za razdeljevanje še ni vključen. Prva stvar je zagon motorja in segrevanje. Ni priporočljivo namestiti hladnega motorja. Nato privijte količino goriva in nastavite hitrost, pri kateri bo motor deloval stabilno. Nato obrnite vijak kakovosti in poiščite njegov položaj, kjer so vrtljaji maksimalni in ne rastejo več. To bo tisto, kar potrebujete. Nato samo število vijakov v prostem teku zmanjša hitrost na normalno.
V tem položaju bo kakovost in količina vijaka delovala v optimalnem načinu in optimalni mešanici.

Karburator se ne odzove na kakovostni vijak

Pogosto se lastniki avtomobilov, ki se odločijo za samostojno nastavitev uplinjača, soočajo s težavo, ko se uplinjač VAZ-2106 ne odzove na vrtenje vijakov. To je razširjen pojav. Mogočezamašen curek prostega teka. Odviti in odmrzniti. To lahko razumemo na način, kako motor reagira na vrtenje vijakov. Če v procesu odvijanja propelerja vrtljaji rastejo, vendar ne padejo, je verjetno, da je jyklel pomišljaj. Tudi odziv na kakovost vijak ne sme biti, če je zamašen kanal, kjer se vari.

Solex na Classic

Domneva se, da uplinjač "Solex" na VAZ-2106 zagotavlja znatno zmanjšanje porabe goriva in velike moči. Praksa kaže, da je resnica, čeprav strokovnjaki tega ne priporočajo. Glede na nastavitev je vrstni red dela podoben nastavitvi "Ozon". Samo ogrejte motor tukaj. Nato preverite plavajočo komoro in nivo goriva. V referenčnih knjigah in v praksi je najboljša raven 25 milimetrov med robom kamere in bencinom. V tem primeru raven sveč ne bo poplavljena in avto ne bo svetil v XX. Prilagodi raven z upogibanjem jezika očesa.
Poleg tega se vsa dejanja zmanjšajo na nastavitev mirovanja. Kako vzpostaviti uplinjač na VAZ-2106? To je enostavno. Količina vijaka vzpostavi stabilne zavoje, kakovost vijakov doseže maksimalne hitrosti. V tem primeru, če ga zavrtite naprej, mora biti motor utišan. To pomeni, da je bila zmes prekomerno obogatena. Če vrtljaji po rotaciji ne rastejo več, je število vijakov znašalo 850-900 vrtljajev. Tukaj je, kako vzpostaviti uplinjač na VAZ-2106. Nato preverite avto na cesti. Če pride do napak, jih je treba odpraviti.

Sorodne publikacije