Obnova krogličnih ležajev: tehnologija, oprema

Kroglični ležaj je nameščen na vzvodih avtomobila in je potreben za premikanje elementov, ki so na njem pritrjeni v več ravninah. Navojni del krogličnega ležaja je trdno pritrjen in sama žoga ima sposobnost premikanja. Ta stran je zelo odgovorna in njen neuspeh lahko pripelje do najhujših posledic. V tem članku bomo pogledali, kako se kroglični ležaj obnovi, ko je to smiselno, in če je bolje, da preprosto dokončate zamenjavo.

Za znake okvare

Preden se lotimo predelave, je treba razumeti, zakaj kroglični ležaji ne uspejo in se pokažejo med gibanjem. Najprej je treba upoštevati trajanje službe - giblje se od 20.000 do 150.000 tisoč kilometrov. Vse je odvisno od sloga vožnje in oblikovnih značilnosti avtomobila. Glavna pomanjkljivost je smetnjak, ali bolje rečeno, nizka kakovost gume. Če je poškodovan, je na tečaju prišlo do prahu, umazanije itd. Olje se izpere, prigrizki in obraba. V prihodnosti se stanje le poslabša.

Ne odlašajte s popravilom

Prvi in ​​glavni razlog za razmišljanje - knock. Praviloma nastane pri nizkih hitrostih pri vožnji na neenakostih (jame, ležeči policisti). To kaže na prisotnost zračnosti v primeru, ki je posledica obrabe ali pomanjkanja maziva. Ampak knock ne samo lahko kroglice, ampak tudi nosijo tihi bloki, stojala stabilizator, itd Zato, v tem primeru, je potrebno \ ttemeljita diagnostika za povratni udar krogle v ročici. Če je, celo majhna, potem se morate pripraviti na popravilo.

Obnova krogličnih ležajev: za in proti

Še danes se ne strinjajo vsi, da je smiselno obnoviti krogle, zlasti pri gradnji nekaterih vzvodov, kjer jih dejansko pritiskajo in izvajajo pripadniki. Pogosto so stroški obnove 70% cene novega krogla. Prav tako je smiselno razmisliti o smotrnosti. Toda v nekaterih primerih je vredno. Na primer, kot je navedeno zgoraj, so na nekaterih znamkah avtomobilski krogli pritisnjeni v vzvod. To vodi do potrebe po spremembi celotnega spletnega mesta. Pogosto je to dokaj drag postopek. Na primer, "Chevrolet Orlando" originalni vzvod stane 15.000 rubljev, in obnovo krogličnih ležajev z odstranitvijo in vgradnjo delov - 5000. Obstaja finančna korist. Druga stvar je, kako učinkovita je. Če projekt ne uspe po 10-15 tisoč kilometrih, je to izguba denarja. Zato mnogi dajejo jamstvo za obnovljene kroglice.

Pravna sredstva

Trenutno obstaja več priljubljenih metod obnovitve. Eden od njih je, da se ročica demontira, dvižno kolo se odstrani. Potem razume neposredno žogo. Pri vizualnem pregledu prsta sta možni dve različici: poliranje ali zamenjava novega. Prav tako je treba obesiti linijske. To se običajno izvaja z uporabo kaprolona ali fluoroplasta. Pri tem se zaključi obnova krogličnih ležajev. Ročica je mazana invse je na avtu.

Treba je omeniti, da je v mnogih pogledih vir odvisen od stanja ladje. Če je kaprolon obrabljen, potem pride do reakcije. Boj vodi v popolno obrabo plastike, in prst v telesu se začne močno stresati. Posledica tega je, da udari v luknjo za pristanek vzvoda in žoga postopoma izteka, zmanjšuje pa se velikost. Konec koncev, to lahko pripelje do luknje, in avto ne bo nikamor.

Tehnologija obnove krogličnih ležajev

Bistvo druge metode je, da je krogla zložljiva. V tem primeru je potrebno konstrukcijo razstaviti in odstraniti stari vložek. Prst, odvisno od stanja, je poliran ali spremenjen v nov. Na mestu kovanja je privarjen poseben tulec z notranjim navojem. Vložek je razdeljen na obroč, ki je nameščen na vrhu in ploščo, spodnji del. Za zanesljivo pritrditev vozla se uporablja vpenjalna matica, ki je pritrjena z dna s pomočjo navojnega tulca. Rezilo lahko tudi izrežete za nadaljnje vzdrževanje naprave.
Za izvedbo takšnih del bo potreben stroj za obnovo krogličnih ležajev. Stane ne poceni, tako da je nakup za eno popravilo nima smisla. Najpogosteje žoge, ki so obnovljene s to metodo, dajejo garancijo v obliki tekme. Ocenjena normalna življenjska doba približno 50.000 kilometrov.

Ali lahko obvladujemo naše sile?

Balone je težko popraviti sami. To je posledica več dejavnikov. Prvič,potrebno je izdelati ekstruder za obnovo krogličnih ležajev. Drugič, postopek je precej težaven. Ekstruder lahko izdelamo, če je vgrajen stari glavni zavorni valj (GTZ). Vstavi poseben vzvod, ki pritisne na bat. Zasnova je precej preprosta in zanesljiva, najbolj pomembna stvar pa je učinkovita. Postopek obnovitve je videti takole. V telesu pristajalnega mesta nosilca krogle je izvrtana luknja majhnega premera. Stisnjen zrak očisti prostor med prstom in telesom. Nato s pomočjo ekstruderja položimo plastiko. Obnova krogličnih ležajev z lastnimi rokami ima več nedvoumnih prednosti:
 • reševanje težav z zračnostjo;
 • nizki stroški popravil.
 • Ampak tu so slabosti:
 • stanje žoge ostaja nepoznano;
 • korozija se ne odstrani.
 • Na splošno je to precej zanimiva metoda, ki vam omogoča popravilo mesta brez nepotrebnih stroškov. Ampak včasih jo morate zamenjati. Na primer, če krogla ne stoji na mestu pristanka zaradi obrabe tečaja. Tu okrevanje ne bo pomagalo, potrebna je zamenjava.

  Popravilo ali sprememba? Običajno obnova krogličnih ležajev z lastnimi rokami ne daje ustreznega rezultata. Učinek je seveda kratkotrajen. No, če je takšna zasnova dovolj za 20.000 kilometrov. Potem moraš vse ponoviti. Če strokovnjaki to storijo, potem je vir mesta bistveno povečal, in stroški dela postane veliko manjši. S tem pristopom lahko prihranite do 70%. V nekaterih primerih pa izterjava ni mogoča. Eden od razlogov -sedež neposredno na ročici. To še posebej velja za kovine, kot je litega železa. Premoženje se razpada, pri vsaki zložljivi storitvi pa se stanje le še poslabša. Ampak kljub temu, preden je mogoče vzvod zamenjati, 2-3 restavracije, in to je že znaten prihranek stroškov. Poleg tega, če STO zagotavlja garancijo 50.000 kilometrov, to ne pomeni, da je vozlišče s takšnim potekom popolnoma neurejeno. Z ustreznim mazanjem in slogom vožnje lahko žoga deluje še dlje.

  V zaključku

  Danes veliko SRT kupuje opremo za obnovo krogličnih ležajev. To je posledica velikega povpraševanja po tej vrsti dela. Vsakič, je nakup finančnega vzvoda v zbirki precej drag. Hkrati pa nizka kakovost pločnika vodi v dejstvo, da se krogla obrablja veliko hitreje kot rok. Vpliv in vremenske razmere. Ostre temperaturne spremembe povzročajo razpokanost prahu. Če se zlomi, potem je krogla precej hitro obrabljena in to ne pripelje do nič dobrega. Zato je pri samostojni namestitvi podpore smiselno, da ste pozorni na kakovost zbiralnika prahu. Včasih je najbolje, da zaščitno gumo kupite posebej in jo namestite. To lahko bistveno podaljša življenjsko dobo spletnega mesta. Ne pozabite, da je kritična obraba krogličnih ležajev zelo nevarna. Razčlenitev se pogosto pojavi pri nizki hitrosti, vendar je na avtocesti možna izredna situacija.

  Sorodne publikacije