Shema priključitve vtičnice pladnja: priključki termostatov

Prikolica za avtomobil znatno poveča zmogljivosti stroja. Lahko prevaža velike tovore, prevaža motorne sani ali vodno kolo. In včasih čoln. Da bi bila uporaba priklopnika varna, morate ne le pravilno namestiti priklop, temveč tudi priključiti elektriko. Avtomobili imajo več različnih shem za priključitev priklopnega priključka.

Namestitev vlečne postaje

Za vgradnjo vleče ni potrebno posebno znanje o popravilu avtomobila. Kdor je navajen samostojno menjati kolesa, bo lahko dal priklopno napravo.
Sodobni stroji imajo standardne sedeže za avtobus. Za montažo potrebujete:
 • Namestite avto na ogledno jamo ali dvigalo.
 • Previdno preglejte vrabte. Pod plastjo tovarniških antikorozijskih kitov naj bodo trakovi lepilnega traku, zaprite pritrdilne matice. Trdno so privarjene na telo.
 • Pod tleh prtljažnika naredite tahograf in priključite olivno uho naprave za spenjanje z maticami na karoseriji.
 • S priloženimi vijaki pritrdite kljuko.
 • Pri nakupu ni treba poskušati vzeti najcenejšega priključka. Pri nameščanju lahko povzroči veliko neprijetnosti. Izvirne izdelke je mogoče enostavno ločiti po kakovosti izdelave in barvanja. Tudi nakup tricolor bi morali poskusiti pritrditi na priklopnik. Njegova glava ne sme priti do tečaja.


  Kako priti do elektrikePrikolica za avto

  Električna energija na vozilu se dobavlja s standardnim priključkom priklopnika. Na avtomobilih domače proizvodnje se uporabljajo sedemkontaktni konektorji. Ta vrsta se pojavlja pogosteje kot druge. Ameriški in nekateri evropski avtomobili uporabljajo trinajst kontaktne konektorje. To je posledica možnosti povezovanja ne samo prikolic, temveč tudi domov na kolesih. Potrebujejo veliko moč iz električnega voda. Poleg tega je s takšno vtičnico nadalje povezano: zadnja kamera, parkirni senzorji, antifog žarometi. V Rusiji se povezava kabla z vtičnico razlikuje od tujega. Zato uvožene prikolice imajo različne termoregulatorje in jih priključijo na rusko vtičnico, ne da bi jih obdelovale.

  Neposredna povezava

  Shema priključitve vtičnice priklopnika ima dve različici. Glede na število stikov se pridružijo na različne načine. Tukaj je diagram dupleksne vtičnice s 7 kontakti.  Povezovalni element  Križišče žic  Barva žice  1  L  ) Levi smernik  15 mm  Rumena  2

  60)
  54G  Prosta žica 12 V za katero koli možnost  15 mm  3  31  Avtomobilska teža

  bela  4  r  Desno obračanje K  15 mm  zeleno  5  85R  Desni semaforji in osvetlitev registrskih tablic  15 mm  rdeča
  135)

  6  54  Stop signali  15


  rjava  7  58L


  165) Leve pozicijske luči  15 mm  Črna

  Barve, prikazane v tabeli, ustrezajo standardnim barvam žic prinesite elektriko kriki optiko. Pri tej shemi povezava priklopnika, spoja vtičnice ni reverzibilna. Ker velika večina priklopnikov za avtomobile ni opremljena z ustreznim sistemom svetlobne signalizacije.

  Priključitev stenske vtičnice s 13 stiki

  Postavitev armaturne plošče z 13 stiki je nekoliko zahtevnejša.  Ne.  Pogojno označevanje  Kaj povezuje  Barva žice  1  1L  smernik


  )
  rumena  2  2  zadnje svetilke za meglo
  222)

  modra  3  3/31  za kontakte 1 do 8  bela  4  4R

  )

  Desni smernik  zeleni  5  5/58-R  Levi levi in ​​osvetlitev registrskih tablic  Rjava

  275)  rdeča

  6/54


  7  7/58-L  Prometne svetilke


  )
  Črna  8  8  Alarm zadaj
  318)

  Črna in rdeča  9  9  stalna napetost s tokom do 35 A  rjavo-bela  10  10  Napetost, ki gre skozi stikalo za vžig  rdeča

  bela

  rezervirana žica  rdeča

  Teža za kontakt 9


  Bela

  V primeru, da na vozilu ni pregledovalnika, je povezava priključka priklopnika še vedno standardna.

  Samohodna vgradnja

  Električni sistem vlečne naprave je mogoče namestiti sami. Trajalo bo približno 2 uri. Električna energija ima preprosto vezje za priključitev viličarja na vtičnico. Priključek mora zagotavljati lahek in zanesljiv priključek električne napeljave.

  Za vgradnjo vtičnice potrebujete:
 • Odprite prtljažnik stroja in odstranite plastično ali filcirano oblogo. Zaponke za pritrditev je bolje odstraniti striptizeto v obliki rezila z režo. V tem primeru bodo posnetki ostali nedotaknjeni in ne bodo morali kupiti novih.
 • Oglejte si nazajprtljažnika. Kjer je nameščen odbijač, morajo biti gumijasti zamaški, skozi katere je žica, ki napaja svetlobo številke. Skozi ta dlesni morate v prtljažnik namestiti snop žic, da povežete kabel na vtičnico.
 • Poglejte pnevmatiko, ki gre na zadnje luči. Razdelite žarek v ločene žice.
 • Izolacijo očistite do največ 1 cm na vsaki žici. Na golih območjih morate priključiti žice iz vtičnice. Bolje je, da povežete s pomočjo vpenjalnih ključavnic za hitro ožičenje. Bolje je, kot pa zvijanje.
 • Privijte vtičnico v svojem nosilcu z vijaki.
 • Preverite pravilno povezavo. V ta namen priklopite priklopnik na vlečno napravo in preverite delovanje svetlobnega signala.
 • Če priklopnik deluje, lahko namestite oblogo.

  Odpravljanje težav

  V mokrem vremenu se vtičnice oksidirajo. Prav tako dobi umazanijo, ki poslabša stik v priključku. Zaradi tega lučka priklopnika preneha delovati. Kako prepoznati vzrok in odpraviti težavo?
  Za preprosto preverjanje električne energije v avtomobilih obstaja indikator, ki ga ljudje imenujejo "nadzor". Gre za žarnico z dvema žicama, ki ima na koncih sponke.
  V skladu s shemo povezave priključka priklopnika je jasno, katera svetlobna naprava ustreza eni ali drugi reži. Preverite indikator priključka, ki je odgovoren za luč v prostem teku. V ta namen je na tračnico pritrjena ena sponka indikatorjadeli vlečne naprave, ki služijo kot masa, druga pa se vstavi v preiskovani konektor. Preveri se ob vklopu električne energije. Če je povezava slaba, indikatorska lučka ne gori. Če želite odpraviti okvaro, morate razstaviti vtičnico in očistiti stike z brusnim papirjem.

  Odobritev optičnih naprav

  V nekaterih sodobnih strojih nadzor svetlobnih signalov ni neposredno, temveč prek računalnika na krovu. Testira sprednjo in zadnjo optiko za visoko porabo energije. Sistem tako varuje ožičenje pred kratkim stikom in namestitvijo visokozmogljivih žarnic.

  Pri teh avtomobilih priklopnika ne morete priključiti neposredno na avtomobil. Sistem bo izdal napako. Če se želite znebiti, namestite blok, ki ustreza moči zadnje svetlobne optike z računalnikom avtomobila.
  Ujemajoča enota je vgrajena v električno vezje in priključena na omrežje.

  Materiali za vgradnjo

  Da bi vtičnica avtomobilskega priklopnika delovala brezhibno, je bolje, da materiala ne varčujete. Za delo bo potrebno:
 • Vpogana žica preseka najmanj 15 mm Izolacija naj zagotavlja delo v pogojih temperaturnih nihanj.
 • Iverne plošče za polaganje žic v enem nosilcu. To bo dodatno ustvarilo zaščito.
 • Iztok. Morate paziti, da je njegov pokrov tesno zaprt brez popačenja. In tesnilni obroč zagotavlja tesnost. Posnetke v notranjosti ne smejo obesiti, sicer bo prišlo doslab stik.
 • Pritrdilni elementi ali vpenjalne ključavnice za vpenjalne žice.
 • Delo vtičnice je v agresivnem okolju, zato lahko uporabite silikonsko mazivo ali trdno olje za dodatno zaščito.

  Sorodne publikacije