Horizon Zero Dawn: Sistemske zahteve, funkcije in pregledi

Horizon Zero Dawn je edinstven predstavnik segmenta Action /RPG, v katerem mora igralec raziskati svet, iskati tehnologijo, ustvarjati predmete in orožje, se boriti in preživeti. Med nasprotniki igralca so ogromno delo, navade spominjajo na živali in prazgodovinske kuščarje. Prvotna zamisel, neizravnana grafična komponenta, velik svet in premišljenost II so ta projekt uvrstili med najbolj priljubljene med uporabniki. Igra je bila vroče pričakovana v fazi razvoja in po izidu 1. marca 2017 je na vrhu lestvic za ekskluzivni PS4. Ugled projekta je nekoliko zasenčen z dejstvom, da je razvijalec zavrnil pošiljanje akcije na računalnik, kar je spodbudilo svojo odločitev s posebnostmi igranja in politike podjetja.


Tehnična komponenta

Sistemske zahteve programa Horizon Zero Dawn so izključno za PS4. Igra temelji na motorju Decima, posebnem razvoju Guerilla iger, razvijalcu "vanilije". Zahvaljujoč lastnemu pristopu k tehnični komponenti se je igranje izkazalo za dinamično in stabilno. Pri visokih grafičnih nastavitvah, vtisu popolnega realizma dogajanja, FPS ne potone, okolje pa navdušuje z živahnostjo. Sistemske zahteve sistema Horizon Zero Dawn za PC verzijo so iz neznanega razloga ostale na papirju, neznane. Podjetje je prvič obljubilo igralcem, ki so se ukvarjali z različnimi platformami, pozneje pa so opustili zamisel.

Značilnosti procesa igre

Zgodba igre Horizon Zero Dawn se odvija v svetu, ki je preživel kataklizmo neznane narave. Tehnologiječloveštvo je bilo na robu, da se popolnoma razgradi in je na ravni, značilni za kameno dobo. Glavna junakinja, deklica z imenom Eloi, po naključju razkrije nekaj ostankov nekdanje moči ljudi in se začne v novem svetu. Kot se je kasneje izkazalo, so ljudje izgubili nadzor nad planetom pred več kot tisoč leti in začela se je prevladujoča vrsta dela, ki se je razvila v novo zlitino mehanike in organske snovi. Kot oblika novega mejnika v razvoju prazgodovinskih kuščarjev in velikih živali.


Da bi podprl obstoj igre Horizon Zero Dawn, bo igralec moral zbrati ostanke premaganih nasprotnikov: akumulatorje, kovino, žice, posamezne materiale in surovine. Poleg tega je treba opraviti lov za preživetjem in zbrati znamenitosti izgubljene preteklosti, s čimer se postopoma ponovno vzpostavi slika dogodka. Boyuva je najbližja analogiji franšize Assassin's Creed, z veliko akrobatskih elementov in skokov. Ključna značilnost je najti šibko točko na telesu sovražnika. Svet je dinamičen, prostoren, nasprotniki ne puščajo vtisa brezdušnih lutk, AI pa deluje produktivno in razumno. Sistemske zahteve za Horizon Zero Dawn omogočajo, da odsevajo zunanji svet v vseh barvah, pri tem pa upoštevajo vreme in pokrajino, zaradi česar slika na igralnem zaslonu izgleda barvita.

Odzivi kritikov

Glede na analizo konsolidirane izdaje Metacritic je projekt Horizon Zero Dawn zaslužil približno 89 od 100, kar je izjemno visoka ocena. V Rusiji so igro ocenili Games Igromania, Stopgame, Playground in drugi. Najnižja ocena je 75najvišji - 95 od 10. Projekt še vedno v fazi razvoja prejel množico laud preglede in osvojil zmago na nagrado igre Kritiki 2015 in 2016. Ker je čas vstopa v prodajalne trgovin Horizon Zero Dawn prejel več kot 100 pohvalnih ocen, delež pozitivnih ocen presega 89%. Igra hvali življenje odprtega sveta, pametno inteligentno inteligenco, uporabnost ploskve in zgodovino značaja, podrobnosti okolja in misli o sistemu obrti in ločeno bitko.

Localizer v Rusiji

Igra Horizon Zero Dawn v ruskem jeziku je izšla kot večjezični paket z glavno različico. Lokalizator je bil SoftKlub. Projekt je pridobil veliko popularnost med domačimi igralci, kljub temu, da trg konzol ostaja stagnira. Projekt je prejel tudi pozitivne povratne informacije največjih igralcev v segmentu igralca v Rusiji in je bil imenovan za glavni dosežek v začetku leta 2017 in najuspešnejša franšiza za platformo PS4. Uradni razvijalec se vzdrži komentiranja, ali bo različica programa Horizon Zero Dawn ostala ekskluzivna za igralno konzolo, če pa se še vedno pojavlja možnost za več platform, je možno, da bo SoftKlab partner kot nov projekt.

V bližnji prihodnosti

\ t
Trenutno razvijalec oglašuje nove dodatke The Frozen Wilds. "Desolation" bi morala biti prva od številnih dodatkov projektu, ki bo igri dodal nove priložnosti in lokacije. Ko je nova vsebina objavljena, je še vedno neznana. Sistemske zahteve za Horizon Zero Dawn Zamrznjeni divjadi so prav tako navedeni neposredno spodajPS4 igralna konzola pa razvijalec ne izključuje možnosti podpore drugih platform, vključno z računalnikom. Glede na uspeh "vanilije" so kritiki vnaprej podali enako oceno in dodatek. Horizon Zero Dawn - igra z značajem, nenavadnim in izvirnim. Na platformi PS ni toliko peskovnikov, v katerih je igralec dobil sam. Vendar pa projekt Guerilla ni le dragocen. V tej igri svet sije s svojimi barvami, zaradi česar v njem prijetno preživlja čas, vizualna serija ne povzroča napetosti vida, igralec pa se lahko ureja izključno z upoštevanjem krajin.

Sorodne publikacije