Senzor na telefonu ne deluje - kaj storiti? Popravilo na zaslonu na dotik

Naprave s sledilno ploščico so zamenjale tipke. Kaj se je spremenilo, ker je ta tehnologija trdno vstopila v naša življenja? Skoraj vse, kar je na nek način povezano z delovanjem naprave. Zato je situacija, v kateri senzor preneha delovati, kar zahteva hitro rešitev. Še več, v mnogih primerih ima oseba skoraj vse možnosti za povrnitev svoje naprave. Več podrobnosti o tem bomo nadalje razpravljali.

Zakaj senzor preneha delovati

Obstaja veliko razlogov, zakaj senzor na telefonu ne deluje (kaj storiti naslednje). Ob upoštevanju tehnologije zaslona na dotik, je praviloma večina tega nadzora precej krhka in zapletena. Njegova učinkovitost je v veliki meri odvisna od vremenskih razmer, poškodb in vdora tekočin. Če pride do okvare programske opreme ali spontanega izpada sistema, lahko pride do težav z delovanjem senzorja. Te pomanjkljivosti so načeloma pogojne, zlahka se jim je mogoče izogniti. Lahko resno rečemo, da je oseba najpomembnejši dejavnik pri delovanju mobilne naprave. To je od dejanj gostitelja bo odvisno od tega, kako dolgo bo naprava ostala v delovanju in zakaj senzor ne deluje na telefonu.

Tipične napake na zaslonu na dotik

Najpogostejše okvare so posledica mehanskih poškodb. Če je telefon padel ali deformiran, naprava ne bo delovala pravilno. Zaradi vplivov ali drugih mehanskih vplivov se lahko pojavijo različni učinki. Pravilomav najboljšem primeru so lahko običajne priložnosti na pokrovu ali delijo zaslon - v najslabšem primeru. Če deformacija primera ne vpliva na večino dela pripomočka, bo zaslon zahteval obvezno zamenjavo. Če senzor preneha delovati, morate biti pozorni na komponente mobilne naprave. Obstaja del telesa, ki je nekoliko oddaljen od zaslona, ​​ki ga lahko opazite razpoko, potem pa morate takoj prenašati telefon za popravilo.


Včasih lahko pametni telefon preneha delovati, če dobi tekočino. Veliko ljudi ne razume, kako voda uspe priti na krov, vendar je to pogosta težava.

Samopomoč

Če senzor na vašem telefonu ne deluje, ni jasno, ali morate najprej vstopiti v nastavitve naprave. Obstajati mora umerjanje zaslona na dotik. Pogosto je to funkcijo mogoče najti v glavnih nastavitvah. Ta dejanja se lahko izvedejo, če je zaslon popolnoma v redu, primer je integralen, ni sledov deformacije ali oksidacije. Če ima senzor brezhibno gladko površino, je verjetno, da je zaslon na dotik enostavno izključen.

Če napovedi niso preveč optimistične, senzor na telefonu še vedno ne deluje, kaj storiti? Bolje je, da takoj začnete iskati rešitev za svoj problem. Za izvedbo takšnih ukrepov je potrebno imeti določene spretnosti.

Odstranjevanje oksida

Za odstranitev oksida je potrebno uporabiti posebno orodje - križni in ploski izvijač. Prav tako se bo prilegla nepotrebna plastična kartica. Vzemite alkohol, zobno ščetko,radirka in serviete Preden lahko razstavite napravo, si morate ogledati videoposnetek, ki opisuje, kako to storiti. Če želite to narediti, preprosto vnesite model telefona v iskalnik in si oglejte preglede.
Pri delitvi delov telesa je treba biti previden. Obstaja tveganje, da lahko oseba leti z vlakom, prebije žico ali pretrga vse podrobnosti. Da se ne bi izgubili z vijaki, morate narisati diagram telefona in odviti vijake na risbi. Vsa razpoložljiva mesta, v katera lahko pride tekočina, je treba obrisati z alkoholom, nato elastično in nato zmočiti s prtičkom. Da bi odpravili korozijo plošče, morate uporabiti zobno ščetko. Pogosto je to razlog, da je telefonski senzor zavrnil. Kjer se pojavi povezava zank, še posebej, ko gre za priključek zaslona na dotik, je potrebno obdelati alkohol in odstraniti ploščo z radirko. Zato bo površina suha in čista. Če je prišlo do kosmičev ali premikanja zaslona, ​​je morda problem prav ta. Pogosto v takih primerih senzor telefona zavrne. Če želite postaviti zaslon na mesto, morate uporabiti sušilnik za lase. Zaslon na dotik lahko izklopite z zaslona z običajnim ogrevanjem. Lepilo se bo izsušilo in senzor bo lahko premakniti na pravo mesto. Napravo je treba skrbno in skrbno zbrati, namestiti jo je treba izmenično. Ne pozabite na zasuk vijakov. Prav tako je potrebno nazaj nazaj ohišje nazaj na čipe.

Drugi načini: kako rešiti problem

Obstaja veliko drugih razlogovZavrni senzor, tako da bodo človeška dejanja neposredno odvisna od okvare. Včasih je to težavo mogoče rešiti samostojno in omeniti, da je popravilo telefonov, občutljivih na dotik, draga storitev. Na primer, če senzor ne deluje zaradi površinske kontaminacije in se ne odziva na dotik, je treba zaslon obrisati s tekočino. Uporabite tudi mehke robčke. To je potrebno, če imate vprašanje o tem, kaj storiti - senzor ne deluje na vašem telefonu.

Če je zaščitna folija nameščena nepravilno in spodnji del senzorja ne deluje na telefonu, jo morate zamenjati tako, da odstranite zaslon pred umazanijo. Pogosto prah in umazanija pade pod film. To otežuje delo s senzorjem. V drugih primerih je vzrok lahko napaka programske opreme. To težavo lahko odpravite tako, da napravo ponastavite ali osvežite. V nujnih primerih se obrnite na servisni center. Spregovorimo o tem spodaj.

Če senzor na telefonu ne deluje iz očitnih razlogov

Če senzor preneha delovati iz neznanih razlogov, je najbolje, da se obrnete na servisni center in dokončate diagnostiko. Samo na ta način lahko ugotovite pravi vzrok zlomov in ga odpravite, ne da bi poškodovali sebe in porabili dodaten denar. Če je telefon še v garanciji, lahko preprosto zamenjate senzor ali rešite težavo. Praviloma strokovnjaki odgovorijo na vprašanje, zakaj senzor ne deluje na telefonu. Ta metoda je najbolj učinkovita. Če oseba ne želi škodovati svojemupo telefonu, je najbolje, da se takoj obrnete na servis. Ni potrebno, če niste prepričani v svojo moč, da sami poskušate rešiti ta problem.

Rezultati

Če povzamemo, je treba povedati, da je treba telefon obravnavati zelo skrbno. Zamenjava senzorja na telefonu je precej zapleten proces in tudi draga. Zato je najbolje, da napravo opremite z najbolj idealnimi pogoji za delo. Ni ga treba metati ali ga neustrezno obravnavati. Potrebno je občasno obrisati zaslon, spremeniti zaščitno folijo, šele nato lahko resnično dosežete odlično in dolgotrajno delovanje zaslona na dotik. Če je pripomoček upravičen, bo zamenjava senzorja v telefonu brezplačna storitev.

Sorodne publikacije