Vevo - kaj je to?

V dobi interneta in medijev obstaja veliko komercializiranih virov, ustvarjenih za oglaševanje, ustvarjanje dobička in privabljanje novega občinstva. Tako je Vevo en tak vir. Storitve so predstavljene kot ločen vir in kot kanal na Youtube. Vir je zelo priljubljen in prinaša veliko denarja. Torej, Vevo - kaj je?

V Rusiji

Na žalost ta vir ni na voljo v naši državi. Ko poskušate dostopiti do uradne strani, bo uporabnik prejel sporočilo, da njegova regija ni podprta. Iz tega se pogosto pojavljajo vprašanja v slogu Veva - kaj je to? Vendar pa Rusi lahko gledajo posnetke, ki jih vir postavi na Youtube. V primeru najbolj priljubljenih video gostovanja, skoraj ni omejitev. Podoben je vir v Rusiji, usmerjen je k nacionalnemu občinstvu in je večinoma v rusko govorečih državah. Morda bo Vevo po določenem času v največji možni meri vstopil na ruski trg in bo lahko v celoti izkoristil vse svoje zmožnosti, nedostopnost storitve pa je povezana s pripravo in prilagajanjem drugemu občinstvu.


Znane osebnosti

Verjetno je veliko uporabnikov YouTube video gostovanja opazilo, da se skoraj vse vsebine zahodnih umetnikov gostijo na računih, povezanih z Vevo. Posnetki se odvijajo na kozmični lestvici, saj vir združuje zvezde, kot so Eminem, Nicky Monada, Kanye West, Lady Gaga in mnoge druge znane osebnosti. Na podlagi tega Vevo z lahkoto promovira nove in manj znane izvajalce na račun svojega občinstva inpriporočila za kanale. Mimogrede, v tem trenutku na kanalu več kot milijardo in sto milijonov naročnikov. Vendar to ni presenetljivo, saj je Vevo brezplačen način za gledanje posnetkov in poslušanje glasbe v vrhunski kakovosti. Težko je najti slavnega umetnika, katerega posnetki ne bi bili povezani z Vevom. Skoraj vsa glasba na Youtube je uradno poučena na tem kanalu.


Zgodovina blagovne znamke

Zahvaljujoč sodelovanju največjih snemalnih studijev v letu 2009, je nastal Vevo. Kaj je ta združitev? Divizije podjetij Sony in Universal ter več drugih pomembnih blagovnih znamk so izmenjale licence za vsebine in začele s skupnim podjetjem Vevo.com. Sodelovanje je postalo plodno skoraj takoj in prinaša ogromne količine denarja preko ogromnega dosega ciljnega občinstva z oglaševanjem in partnerstvom z video gostovanjem Youtube. Trenutno se vir ponaša z razpoložljivostjo lastnih mobilnih aplikacij, namenjenih uporabi video vsebin. Aplikacije so na voljo v vseh sodobnih operacijskih sistemih smarfton in so na voljo v uradnih trgovinah, kot sta Play Market ali AppStore. V nekaterih državah pa lahko pride do težav pri prenosu in uporabi aplikacij, saj delujejo po enakem načelu delitve storitev po regijah. Morda potrebuje več časa, da zagotovi dostop do trga v tistih državah, kjer ni zastopan.

Ello

Podobno kot ruski glasbeni kanal Vevo na Youtube. Občinstvo je manjše, vendar se projekt razvija in sodeluje s številnimi domačimi zvezdniki. Shema popularizacijeizvajalci so podobni tujim virom: ko se pojavi posnetek novega in neznanega umetnika, poteka njegova hitra promocija. To je mogoče zaradi velikega števila naročnikov in sistema priporočil na video gostovanju Youtube.

Izid

Kot zaključek bi rad povedal, da obe storitvi nudita velike priložnosti za brezplačno poslušanje glasbe in kakovostno gledanje video posnetkov. Glede na to, da je večina vsebin zdaj plačanih ali vsebuje veliko oglasov, je to idealna alternativa spletnim trgovinam z glasbo. Vendar pa je podjetje šlo na drugačen način, se osredotoča na brezplačne preglede in stalno razvija blagovno znamko Vevo. Kaj to daje? Vevo trdi, da je lovorika glasbenih kanalov, tudi MTV.

Sorodne publikacije

Vevo - kaj je to? Opis storitve