ASUS monobloki. Pregled modelov, specifikacije

V okviru tega materiala bodo upoštevani različni trenutni modeli monoblok ASUS. Do nedavnega so imeli takšni računalniški sistemi dokaj skromne specifikacije strojne opreme, zdaj pa so se razmere dramatično spremenile. Izboljšanje tehnološkega procesa in zmanjšanje vrednosti termičnega paketa mikroprocesorjev je že omogočilo zbiranje ne samo monoblok vstopne ravni, ampak tudi vseh drugih. Prav v tem procesu modernizacije monobloki je aktivno vključen v podjetje "Asus", dejansko modelsko linijo, ki bo upoštevana v tem materialu.


Razporeditev monoblokov do danes. Stroški rešitev

Ne glede na pripadnost določeni blagovni znamki se taki računalniški sistemi porazdelijo takole:
 • Pisarniški računalniki v pisarni so zasnovani na čipih serije Pentium in Celeron. Imajo nizko zmogljivost računalništva, kar je dovolj samo za pisarniško programsko opremo. V tem trenutku lahko tako monoblok kupite za 20000-21000 rubljev.
 • Primarni računalniki temeljijo na liniji CPU Core i3. Raven njihove produktivnosti se povečuje in že lahko rešujejo širši spekter aplikacij. Stroški teh naprav je 30000-35000 rubljev.
 • Srednji segment zaseda osebni računalnik, ki temelji na čipih serije i5. Hitrost takšnih računalniških sistemov se bistveno povečuje, prav tako tudi možne uporabe takšnih ASUS monoblok. Cena teh naprav je približno 38.000-42.000 rubljev.
 • Pri izvajanju istegaRačunalnike vrhunske ravni uporablja samo serija CPE i7. Specifikacije strojne opreme takšnih osebnih računalnikov omogočajo, da se uporabljajo kot računalniški sistemi za igre na srečo, strežniki ali celo grafične postaje. Toda stroški v tem primeru se začne z 80.000 rubljev.
 • Proračunski sistem

  Vsi razpoložljivi ASUS monobloki imajo 215 "diagonalo zaslona, ​​format pa je FullHD izhod. Na primer, upoštevajte model V221IDUK, ki temelji na procesorju Celeron z oznako J3355 s hitrostjo 25 GHz in dvema Grafični adapter je integriran na isti kristal kot mikroprocesor, njegova HDGraphics 500 od Intel, skupna količina OPERATIVNEGA pomnilnika je 4 GB, v tem primeru je ena 500 GB trdega diska s hitrostjo vrtenja vretena 5400 vrt /min FreeDOS se prosto distribuira kot operacijski sistem.


  Zgornji parametri in stroški kažejo, da je takšen računalnik popolnoma primeren za opravljanje nekvalificiranih programskih nalog znotraj pisarne. ne bo dovolj.

  PC kompaktnega primarnega razreda

  Kot primer računalniške naprave srednjega razreda upoštevajte računalniški monoblok ASUS z oznako A6421U. Temelji na mikroprocesorju serije i3 z indeksom 7100. Njegova urna frekvenca je enaka 39 GHz in to samo poveča hitrost. Število jeder v njem je enako 2, logični tokovi pa so že 4. Kot grafična osnova, HD Graphics pomeni 630.Količina RAM-a je enaka, vendar je njen tip DDR-4. Zmogljivost trdega diska je enaka mlajšemu modelu in znaša 500 GB, vendar je hitrost vrtenja povečana na 7.200 vrt /min. Ista programska oprema sistema je enaka - vse je enako FreeDOS.
  Posledica tega je, da je tak računalnik primeren tudi za računalniške sisteme za igranje na začetku. Tudi s pisarniškimi programi je odličen.

  Raztopina srednjega razreda

  Še močnejši mikroprocesor je v središču monobloka V221ICGK, i5-7200U, ki deluje na frekvencah od 25 do 31 GHz. Organizacija je identična z i3. To pomeni, da je sestavljen iz dveh jeder in 4 tokov. Video podsistem je v tem primeru že diskreten in temelji na GeForce 930MX z 2 GB ločenega RAM-a. Sistem RAM lahko sprejme vse enake 4 GB. Le v mladinskih modelih je del takšnega pomnilnika rezerviral grafični adapter, že en trenutek pa je zmanjšal hitrost monobloka. Zmogljivost trdega diska se je povečala na 1TB. Nameščen je operacijski sistem EndlessOS. Takšna strojna oprema že omogoča natančno izvajanje večine igrač in reševanje zelo resnih nalog.

  Premium Monoblock

  ASUS monobloki imajo bistveno boljšo zmogljivost. Kot smo že omenili, temeljijo na čipih linije Core i7. Osnova obravnavanega monoblok ZN270IEGK je mikroprocesor 7700T. Ima že 4 jedra in 8 niti. Frekvenca ure se lahko giblje od 29 do 38 GHz. Vloga istega grafičnega pospeševalnika je že GeForce 940MX z enako količinoRAM 2 GB. Količina pomnilnika RAM se poveča na 16 GB. Disk sistem vsebuje tudi 128GB SSD in 1TB trdi disk. Sistemska programska oprema je Windows 10. Ta računalnik je odličen za izpolnjevanje najzahtevnejših opravil strojne opreme.

  Pregledi

  Številne skupne prednosti v prej obravnavanih monoblok ASUS. Z njimi se razlikujejo:
 • Zanesljivost.
 • Funkcionalnost.
 • Odlična zasnova.
 • Najmanjša poraba energije.
 • Samo ena je precenjena vrednost v primerjavi z analogi. To pa je posledica visoke kakovosti izdelka tega proizvajalca.

  Zaključek

  Ta članek obravnava moderne ASUS monobloke. Navedene so njihove tehnične specifikacije in možna področja uporabe teh osebnih računalnikov. Vse to bo omogočilo strokovnjakom za začetnike, da izberejo točno tisti računalnik, ki je najbolj optimalen za reševanje njegovih nalog.

  Sorodne publikacije