Xlive.dll: Kje vrgel, da bi popravil napako?

Včasih ni dovolj preprosto namestiti igro in jo takoj začeti igrati. V nekaterih primerih operacijski sistem izda napako, ki kaže, da manjkajo nekatere komponente računalnika. V tem članku bomo govorili o napaki, ki je povezana s knjižnico xlive.dll, natančneje z njeno odsotnostjo. Mi vam bomo povedali, kaj sploh je, zakaj je prišlo do napake in kje je treba prenesti xlive.dll po prenosu z interneta. Na splošno bomo odgovorili na vsa najbolj priljubljena vprašanja.

Kaj je xlive.dll?

Seveda, preden vam povemo, kje naj vrgamo xlive.dll, se morate neposredno pogovarjati o sami knjižnici, da bi razumeli, s čim se ukvarjamo.
Če greste do terminologije, je xlive.dll dinamična knjižnica, ki je del paketa Games for Windows, ki je odgovoren za interakcijo računalnika z kodo igre. Ampak vse to ni povedal preprostemu uporabniku. Knjižnica je izražena v preprostem jeziku in omogoča preverjanje pristnosti uporabnikovega računa in mu omogoča igranje na spletu.


Ugotovili smo definicijo, vendar je še prezgodaj govoriti o tem, kje je xlive.dll vržen. Zdaj pa govorimo o vzrokih za napako, povezano s pomanjkanjem te knjižnice.

Zakaj je prišlo do napake?

Kot je bilo omenjeno zgoraj, se zdaj ukvarjajo z vzroki napake. Pravzaprav so samo trije:
 • Datoteka ni v računalniku.
 • Datoteka je bila poškodovana z virusom.
 • Različica knjižnice ne sovpada z zahtevano.
 • Prvi in ​​tretji razlog za ta seznamse preprosto odpravijo - eden od naslednjih načinov. Če pa je knjižnica poškodovana z virusom, potem te metode ne morejo pomagati. Dejstvo je, da bomo zamenjali ali namestili novo knjižnico, in če bo vplivala na virus, potem, kolikokrat bo to storila, jo bo vedno poškodovala. Zato pred opravljanjem vseh navodil preverite, ali so v računalniku virusi, da se izognete trajnim zrušitvam.


  Zdaj, ko poznamo sam koncept in vzroke nastanka, lahko začnemo pojasnjevati, kje je treba xlive.dll.

  Namestimo paket Game for Windows

  Xlive.dll je že bilo omenjeno, da je del paketa Games for Windows, in sicer za namestitev te knjižnice v računalnik, zato moramo namestiti paket. Veliko uporabnikov s tem ne bo imelo težav, zato ni smiselno podajati podrobnih navodil za namestitev, vendar je treba poudariti nekatere nianse. Paket je treba prenesti s uradnega spletnega mesta razvijalca, torej iz microsoft.com. S tem boste izključili možnost prenosa virusa v računalnik.

  Namestitev knjižnice iz interneta

  Če ne želite namestiti celotnega paketa za odpravo napake, lahko prenesete ločeno dinamično knjižnico in jo namestite v računalnik tako, da jo postavite v želeni imenik. Prenos datoteke ni problem za vsakogar, glavna stvar - da ga prenesete s preverjenega mesta, tako da ne morete znova ujeti virusa v računalniku. In tukaj je, kje prenesti xlive.dll datoteko po prenosu, mnogi ne vedo.
  Ko prenesete datoteko, jo bopremakniti ga morate v mapo System32 ali SysWOW64. V prvem primeru morate imeti 32-bitni sistem, v drugem pa 64-bitni. Te mape so v poti C: Windows.

  Uporabljamo program za nameščanje knjižnic

  Če ne morete razumeti, kje želite vrniti knjižnico, vam lahko pomaga poseben program. Xlive.dll s svojo pomočjo se bo prenesel sam in ga namestil kjerkoli je potrebno. Ta program se imenuje DLL-Files.com. Prenesite ga in namestite na računalnik. Nato odprite in naredite naslednje:
 • V začetnem zaslonu v polje za iskanje vnesite xlive.dll.
 • Izvedite iskanje.
 • Iz najdenega izberite želeno knjižnico.
 • Kliknite "Namesti".
 • Takoj ko to storite, se bo program začel prenašati in nato namestiti datoteko knjižnice. Ko je postopek končan, mora napaka izginiti.

  Sorodne publikacije