QUAD DOCUMENTATOR DJI Phantom 3 Professional: ruski priročnik, specifikacije, fotografija

Pri nekem drugem je nekdo manj, vendar sanje kril sedi v vsaki osebi. Za večino se bo spoznavanje z nebom odvijalo na potniških letalih, kjer se pravi občutki leta in ne vonja: tukaj ste samo pasivni gledalec in še en človek, ki sedi poleg volana. Seveda lahko s hangarjem skočite s padalom ali ulovite podoben odmerek adrenalina, toda ne more vsakdo premagati začetnega strahu - vendar smo zemeljski ljudje in mi sami ne letimo.

Ampak kot dobra zamenjava za resnične polete in, kar je najpomembnejše, varnejšo alternativo akutnim občutkom za življenje, lahko svetujemo, da si ogledate radijsko vodene modele, in sicer kvadrokopterje. Slednje vodi v divji oprijem ne le otrok in mladostnikov, ampak tudi odraslih potrošnikov, tako da je ta smer tako svetlo pridobivala zagon.


Danes bomo povedali o eni taki napravi - quad-kompresorju DJI Phantom 3 Professional. V tem članku bomo razpravljali o navodilih, značilnostih, prednostih in slabostih dronov.

Različice

Ker se taka platforma "Phantom" ne spreminja, torej imamo vrtalni stroj s štirimi (štiri-štiri) ležajnimi vijaki in telo s "polnilom". Skoraj nemogoče je vizualno razlikovati eno različico od druge, toda če pogledate ruski priročnik za DJI Phantom 3 Professional, Advanced ali Standard, bodo nekatere razlike opazne.

Standard? 50.000 rubljev

To je osnovni model, ki se razlikuje od njegovih resnejših partnerjev z omejeno funkcionalnostjo.Povezava med daljinskim upravljalnikom in dronom se izvede s pomočjo protokolov, tako da se obseg oddanega signala spreminja v enem kilometru.


Prav tako kvadrocopter ne podpira GLONASS in sistema za določanje položaja Vision. Prvi, spet, omejuje operaterja v polmeru drona, drugi pa bistveno izboljša kakovost pilotiranja. Kar zadeva fotografiranje, je največja vrednost, ki lahko vpliva na standardno različico, ločljivost od 27 do 30 sličic na sekundo. Konzola je postala tudi skromna: ni nobenih gumbov za zagon fotografij in videov, kot tudi za izpostavljenost fotoaparatu.

napredovala? 60000 rubljev

Tukaj že imamo celoten nabor tehnologij: LightBridge, GLONASS in Vision pilot. Matrica fotoaparata proizvajalca je ostala nespremenjena v tej različici, vendar je bistveno razširila funkcionalnost nadzorne plošče.
Dodani so bili vsi potrebni gumbi za snemanje fotografske in video vsebine ter vmesnika za spreminjanje osvetlitve, predvajanja in nekaj brezplačnih tipk, ki jih je mogoče dodeliti katerikoli funkciji.

Strokovnjak? 70000 rubljev

To je že najboljša različica serije, ki se bistveno razlikuje od "Standarda", vendar je precej malo od napredne. Sodeč po ruskem priročniku za DJI Phantom 3 Professional, je edina razlika od razširjene različice zmožnost snemanja videa z ultra visoko ločljivostjo, to je 4K. Poleg tega hitrost sličic ne pade pod 30 FPS. Razmislite o možnosti profesionalne različice.

Dopolnjevanje

Dron gre v veliko kartonsko škatlo bele barve. Na sprednji strani naprave je prikazana sama naprava in njeno ime, na hrbtni strani pa je kratka navodila v ruskem jeziku za DJI Phantom3 Profesionalno z opozorili, pa tudi z najbolj "okusnimi" lastnostmi modela. Na koncu si lahko ogledate običajno prodajalno, kot so črtne kode, nalepke in nalepke.
Vsebina paketa:
 • DJI Phantom 3 Professional sam;
 • pouk v ruščini;
 • litij-ionska baterija za polnjenje;
 • daljinsko upravljanje;
 • omrežni polnilec;
 • komplet rezervnih vijakov v ohišju;
 • USB kabel;
 • Prodajalčeve garancijske obveznosti.
 • Paket ni najbogatejši, vendar dron lahko uporabi to, kar se imenuje iz škatle. Nekatere revizije so lahko dodatno opremljene s pomnilniškimi karticami in kombiniranimi polnilniki (hkrati z daljinskim upravljalnikom in vrtalnimi podajalniki).

  Kako začeti

  Da bi popolnoma sprostili potencial drona in dobili največ užitka, morate povezati kateri koli mobilni pripomoček z zaslonom - pametnim telefonom ali tablico na nadzorno ploščo. Seveda lahko brez njih počnete, toda zakaj je bilo torej kupiti profesionalno različico, ko lahko letite slepo in standardno?
  Dron sinergije z mobilnimi napravami na platformi Android in iOS. Pred nadaljevanjem neposredno na lete, bodo morali namestiti firmware lahko najdete na uradni spletni strani DJI). Ko namestite posebno programsko opremo, vas čarovnik za nastavitve pred začetkom leta nežno vodi skozi vse potrebne točke. Nato na zaslonu mobilnega pripomočka vidite sliko iz fotoaparata quadcopterja DJI Phantom 3Professional Z vodstvom se bo tudi začetnik v tem poslu naučil: namiguje povsod in funkcionalnost sama po sebi ni lahka. Vendar pa so prvi koraki bolje opraviti na tleh, namesto da bi takoj odšli v nebeške dogodivščine.

  Letenje

  Značilnosti quadcopterja DJI Phantom 3 Professional mu omogočajo, da se odmakne od pilota za največ dva kilometra, z navpičnim stropom 500 metrov. Zadnji parameter je privzeto sto metrov, lahko pa odstranite omejitve v nastavitvah.
  Naenkrat je treba opozoriti, da se v "možganih" naprave šivajo podatki o krajih, kjer je prepovedano leteti. Slednje vključujejo nekatere vladne, vojaške in druge institucije, pa tudi letališča. Podatki se nenehno posodabljajo na določenem območju brezpilotnih letal, zato vas ne sme presenetiti, da vaš Quad-Counter nenadoma noče obiskati "neprijaznega" mesta zanj.
  Hitrost vzpenjanja je približno 5 metrov na sekundo, pristanek je le 3 m /s, največja hitrost leta pa je 16 m /s. Razpoložljive funkcije DJI Phantom 3 Professional vam omogočajo ustvarjanje čudežev na nebu, medtem ko imajo konkurenčni analogi veliko bolj skromno možnost (v tem cenovnem razredu). Od minusov je mogoče opaziti majhno razdaljo v milijonih mest, ker so frekvenčni razponi zamašeni in na primer v središču Moskve, dron ne bo šel še 500 metrov, medtem ko v Samari tiho premaga prag skoraj dveh kilometrov. V skladu s tem, ob video in fotografijo na DJI Phantom 3 Professional v metropolah za dolge razdalje tudi ne bo delovalo.

  Stalni čas

  Boben in nadzorna plošča sta opremljena z inteligentnimi akumulatorskimi baterijami, kar pomeni, da ima akumulator dinamični indikator napolnjenosti in odlično drži svojo nominalno vrednost. In če je zadnja številka za pametne telefone popolnoma nepomembna, potem je za takšno tehnologijo kot quadcopter najpomembnejši trenutek, ker izguba napetosti ogroža padec naprave.
  DJI Phantom 3 Professional je prejel baterijo 4480 mAh (152) na krovu. Nekatere revizije so opremljene z močnejšim napajalnikom 6000 mAh, zato je tukaj sreča. Komplet za dostavo je rezervna baterija, zato ne bi smelo biti resnih težav z avtonomijo. Z lepim in brez vetra vremenskim razmeram bo dron mirno ostal na nebu približno pol ure. Če letite na njem v jesenskem času, to je, ko je temperatura blizu ničle in z sunki vetra, potem več kot 15 minut ene baterije ni dovolj. Baterija se popolnoma napolni v približno eni uri. Enostavno je izračunati, da so za neprekinjeno letenje potrebne tri baterije, zato bodo ljubitelji neprekinjenega razvedrila morali kupiti še eno baterijo. Na splošno, če primerjamo življenjsko dobo baterije naprave s konkurenčnimi analogi, potem je naš respondent v redu. Model se pri dolgih poletih ne razlikuje, toda užitek slednjega (v pol ure) je mogoče dobiti v presežku.

  Če povzamemo

  Naprave takšnega načrta ostajajo igrače. Da, lahko se znajdejo v profesionalnem okolju, vendar bo to enota. Vabljivi ljudje lahko na primer predlagajo, da odstranite vaš dom iz vseh zornih kotovza določeno nagrado ali slediti otroku, ki se igra na dvorišču, a zmaja še vedno ostaja igrača.
  Otroci so navdušeni nad takšnim pripomočkom kot quad band. Menijo, da je to resna in odrasla naprava, čeprav kljub intuitivnemu nadzoru in preprosti funkciji. Če se odločite za nakup bobna za serije Phantom, je bolje, da ste pozorni na zadnji dve generaciji - Professional in Advanced. Sposobni bodo odkriti celoten potencial koncepta "quadcopter" in omogočiti veliko prijetnih ur letenja. Edina stvar, ki ustavi povprečnega potrošnika pri nakupu, je strošek naprave. Takšne "velike igrače" ne boste imenovali. Seveda, lahko najdete nekaj veliko cenejši, vendar bo navaden helikopter, ki se imenuje, brez možganov. In tako adrenalin, kot pravi drone, ne bo zagotovil.

  Sorodne publikacije