Krmilnik Phantom Quad: tehnične specifikacije in pregledi

Phantom 4 je najnovejša in najbolj napredna družba DJI droni. Namenjen je za aerofotografiranje in snemanje video posnetkov, ki jih lahko nato obdelamo z lastno programsko opremo proizvajalca. Naprava nima samo zanesljive kamere, temveč tudi inteligentno, kar ji omogoča, da se izogne ​​oviram, sledi ljudem in predmetom na tleh, samodejno se vrne na izhodišče in še veliko več. Quantocounter Phantom se nanaša na preglede kot idealno izbiro za tiste, ki potrebujejo visokotehnološko in visoko kakovostno vajo.


Specifikacije

Quantocounter Phantom 4 ima lastnosti, ki dokazujejo kakovost fotoaparata in intelektualno raven letenja. Naprava ponuja bolj izkušenim pilotom več svobode kot drugi. Preizkus dronov je najboljši način za preverjanje njegovih letečih lastnosti, naslednji parametri pa dajejo samo splošno predstavo o zmožnostih stroja.
 • Stabilizacija: 3-os.
 • Baterija: LiPo 4S z zmogljivostjo 5350 mga in napetostjo 152 KM.
 • Frekvenca oddajnika: 24-2483 GHz.
 • Kamera: 4K UHD ločljivost 124 megapikslov.
 • Zaslonka: f /2,8
 • Ločljivost: 4000 x 3000 slikovnih pik.
 • Največje območje: 32 km (CE), 5 km (FCC).
 • Največja razdalja: približno 15 km.
 • Najvišja višina leta: 6.000 m.
 • Največja hitrost: 20 m /s.
 • Trajanje: 28 minut.
 • Razdalja določitve ovire: 01–15 m.
 • Velikost diagonale: 350 mm.
 • Teža: 1380 g.
 • Dodatna oprema: baterija, dodatni podporniki, nadzorna plošča, polnilnik, ohišje. • Načini letenja

  Phantom-4 ima pet načinov, ki vplivajo na njegovo vedenje v zraku. Uporabnik mora izbrati tistega, ki najbolj ustreza specifičnim pogojem.
 • Način pozicioniranja. Quantocounter Phantom 4 uporablja satelite in kamero, da določi njeno lokacijo in sledi ukazom nadzorne plošče.
 • TapFly je način, v katerem je dovolj, da se dotaknete zaslona, ​​da se dron prikaže na novem cilju.
 • Aktivna proga. V tem načinu quadcopter sledi osebi ali določenemu predmetu. To lahko stori brez GPS-a, vizualno opredeli namen položaja in ga ohranja na vidiku.
 • Inteligentni način letenja z dvojnim satelitskim in vizualnim sistemom za določanje položaja. V tem primeru dron samodejno prečka ovire.
 • V športnem načinu lahko Phantom 4 doseže hitrosti do 20 m /s (72 km /h), ne da bi žrtvoval svoj satelitski in vizualni položaj.
 • Inteligentni let je veliko več kot le zmožnost varčevanja s prostorom v prostoru. Ta sistem vključuje komponente, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju.

  Satelitsko in vizualno pozicioniranje

  Quantocounter Phantom-4 podpira dva lokacijska sistema. Naprava uporablja satelite za določanje prostora v prostoru in vizualno navigacijo do tistega, kar je pred njim. Posebej je treba omeniti sistem vizualnega pozicioniranjazaradi svoje zmožnosti držati napravo na poti, tudi brez GPS in GLONASS. Poleg tega je natančnost dosežena navpično v 01 m in vodoravni smeri 03 m, kar omogoča, da se quadcopter Phantotm 4 natančno pripelje na določeno lokacijo. Poleg tega omogoča, da drone ostro zavrejo, vrnejo se na določeno lokacijo po prisilnem odklonu in se takoj obesijo po sprostitvi ključa. Zaradi vseh teh lastnosti je ta sistem eden najpomembnejših varnostnih elementov Phantoma 4.
  Avtomatski vzlet in vračanje sta opremljena z napredno tehnologijo GPS. Zaradi tega je drono zelo enostavno upravljati in ga je težko izgubiti. Morda je najbolj presenetljiva značilnost Phantoma 4 njegova sposobnost, da vidi ovire na svoji poti in se jim izogne. Ta funkcija zagotavlja varen let, tudi s pilotskimi napakami ali nepričakovanimi ovirami. To se doseže s pomočjo sprednjih in sprednjih dron senzorjev in vgrajenega. Deluje na razdaljah od 7 do 15 m. Podpira način TapFly, ki vam omogoča, da pošljete vajo v katerokoli smer z enim dotikom zaslona, ​​ne da bi vas skrbi ovire na njeni poti. To zmanjšuje število nesreč v zraku.

  Fotoaparat

  Quantocopter Phantom 4 je opremljen s kamero, ki zagotavlja visoko kakovostno fotografijo in video iz zraka. Sposobnost drona, da visi na enem mestu in prisotnost stabilizacijskega sistema, omogoča, da lahko ustvarite jasne okvirje. Ločljivost fotoaparata je 124 MP, hitrost zaklopa je 8-1 /8000 s, zaslonka je f /2.8. Obstaja 5 načinov fotografiranja: posamične in serijske fotografije, samodejnoekspozicijski oklep, EV premik, interval in HDR. Glede na povratne informacije uporabnikov, čeprav kamera ne presega njihovih pričakovanj, zagotavlja kakovostno snemanje, ki je vredno vloženega denarja. Boben je sposoben zajemati razburljiv 4K video z ultra visoko ločljivostjo pri 30 sličic na sekundo in HD - do 60 k /s. Glede na povratne informacije lastnikov je posneto gradivo enostavno urejati in so zadovoljni z velikim številom možnosti prilagajanja. To je bistveno izboljšanje glede na prejšnji model. Na primer, značilnosti kvantnega bakra Phantom 2 omogočajo fotografiranje v ločljivosti 14 MP in HD-video 1080p s frekvenco 30 fps. Post-obdelava vključuje izbor številnih barvnih profilov ter dodajanje glasbene spremljave in besedila.

  Stabilnost

  Phantom 4 Quadcopter je zasnovan za zagotavljanje visoke stabilnosti. Zato je manj dovzeten za nesreče in omogoča boljše zajemanje videoposnetkov in fotografij. Delno zagotavlja tri-osno kardansko vzmetenje. Za quadcopter 4 Phantom je opravil popolno prenovo. Tudi stabilnost se doseže z bolj aerodinamično zasnovo naprave. Nazadnje, karanteno srečanje popolnoma visi na enem mestu. Ta kombinacija pomeni dolgotrajno delovanje naprave in visoko kakovost posnetkov.

  Trajanje

  Phantom 4 se od svojih konkurentov razlikuje po svoji zmožnosti, da traja dolge lete. Večina drones lahko ostane v zraku za nekaj minut, in ta model razteza zadovoljstvo pilota, po mnenju proizvajalca, do 28 minut. Glede na uporabniške ocene to ni povsem res. Ko se baterija izprazniDo 10% maksimuma, quad-coctorm vstopi v nujni način in pristanek čim hitreje. Zato je dejanski čas letenja skrajšan na 23 minut, kar še vedno presega zmožnost večine drugih brezpilotnih letal. Za najučinkovitejše delo je potrebno kupiti dodatne baterije v vrednosti 150 $.

  Razsodba

  Uporabnik Quantocounter Phantom ocenjuje pohvale - njegove značilnosti so skladne s trditvijo, videom in fotografijo visoke kakovosti, z lahkoto upravljajo in prinašajo užitek, hitrost je visoka, konstrukcija je močna. Vprašanje je dolga priprava za let - 4-urno polnjenje baterij nadzorne plošče in brezpilotnih letal. Namestitev propelerjev, ki naj bi bila zelo preprosta, je zmedena. Programska oprema je povprečna in manjka v učnem gradivu.

  Sorodne publikacije