Proračunski monitorji 144 Hz: pregled najboljših modelov, njihova primerjava in povratne informacije

Na splošno se 144 Hz monitorji imenujejo modeli igralcev. So precej na trgu, tako da razvrstite, kar je bolje, da ni tako preprosto, ali naredite model proizvajalca, ki mu zaupate, ali si oglejte preglede.

Proizvajalci

Ponavadi podjetja ustvarijo ne samo igralne monitorje s 144 Hz ali drugačno frekvenčno posodobitev, temveč tudi preprostejše različice. Da, obstaja zaslon za vsakodnevno delo, ki je nizka cena. Obstajajo možnosti za tiste, ki delajo z grafičnimi aplikacijami. Poleg tega se monitorji razlikujejo po velikosti. Za vsakodnevne namene so primerni zasloni do 20 palcev. Velike diagonale izberejo igralci. 40-palčni monitorji so bolj primerni za multimedijske računalnike. Pogosto so boljši 144Hz monitorji dragi. Zato iskanje proračunskih možnosti ni tako enostavno. Na primer, Asus ne izdeluje poceni igralnih monitorjev. Ta težava je verjetno naslovljena na BenQ ali na manj znanega proizvajalca NEC.

Zakaj je igra? Pogosto se 144Hz monitorji imenujejo igralništvo, saj so igralci, ki so te zaslone pomagali obvladati visoko zmogljivost FPS. Pred tem se je mislilo, da je pri 60 Hz monitorju pri 60 Hz najbolj stabilna možnost. Po tem, ko je razvoj igralnih periferij postal prednostna naloga, so bili standardi za 120-144 Hz. Ampak morate razumeti, da če imate šibko grafično kartico, potem dobiček ne bo opazen, in na splošno, nakup takega monitorja bi bilo brez pomena. Prav tako morate vedeti, kaj je zaslonmora biti vsaj 20 palcev. Največja optimalna diagonala je 32 palcev. Ločljivost igralnega zaslona ne sme biti manjša od HD. Prav tako je pomembno, da odzivni čas monitorja ne presega 5 ms. Igralni monitorji imajo običajno 1-2 ms.

BenQ

BenQ-jevi 144Hz monitorji so na voljo na najrazličnejše načine. Najbolj priljubljen med vsemi je BenQ ZOWIE XL2411. Ta model je cenovno ugoden za druge. S tako največjo hitrostjo sličic je ta prikaz približno 20 tisoč rubljev. Videz monitorja je normalen. To je 24-palčni zaslon LCD. Nameščen je na veliko stojalo. Iz črne plastike. V spodnjem desnem kotu se okvir razširi, na njem pa se namestita luč zaklopa in kontrolni gumbi. Monitor se lahko dvigne in spusti, obračanje pa levo /desno.

Ločljivost zaslona 1920x1080 z razmerjem stranic 16: 9. Matrični tip - TFT TN, zato je ta model proračun. Obstaja tehnologija WLED s tehnologijo, ki je odgovorna za pomanjkanje utripanja.
Zaslon se razlikuje od povsem sprejemljivih lastnosti. Največje število barv, ki jih prenaša, je več kot 16 milijonov. Odzivni čas je 1 ms, kar je najbolj koristna vrednost za igralca. Prav tako je zaslon dober kontrast in svetlost. Na voljo so vsi potrebni video izhodi. Od funkcij je samo kalibriran in nadzor barvne temperature.

BenQ pregledi

To je verjetno najcenejši monitor 144 Hz. Povratne informacije, ki jih je prejel, niso bile slabe. Po mnenju uporabnikov je model zelo primerenigre, čeprav ne more tekmovati z vrhunskimi različicami podjetja Asus ali Acer. Zaslon je bil prijeten in udoben. Zaslon lahko prilagodite za vas in hitrost sličic je več kot primerna.
Uporabniki se pogosteje pritožujejo nad matrico. Čeprav hitro, barve ne prenašajo precej pravilno. Še posebej, če nastavite ta zaslon poleg IPS, bo razlika zelo opazna. Prav tako se je izkazalo, da so vogali pregleda precej nesrečni, toda spet je krik v smeri matrike. Ena od manjših pomanjkljivosti, po mnenju nekaterih lastnikov, je širok okvir.

DELL zagotavlja tudi monitorje s 144 Hz. DELL S2716DG izgleda precej. V tem primeru, čeprav se zaslon ni popolnoma znebil okvirja, je naredil čim več brez teže. Drži masivno, toda gladko blazinico. Vsi potrebni priključki se nahajajo na hrbtni strani monitorja. Kljub matriki TFT TN, stroški tega modela - približno 35 tisoč rubljev. To je posledica dejstva, da ima zaslon 27 palcev, kot tudi širokozaslonsko ločljivost 2560x1440. Razmerje je 16: 9. Zaslon ima antirefleksni premaz, lahko prikaže več kot 16 milijonov barv, odzivni čas pa je 1 ms.

Pregledi družbe DELL

Mnenja o tem modelu so bila sporna. Nekateri so opazili odlično vrednost za denar, drugi pa so ugotovili, da je cena previsoka. Prišlo je tudi do pritožb glede videza nagibov, ki so bili vidni na temnem ozadju. Barvam niso bile všeč vsi, ki so se morali po nakupu prilagoditi samemu sebi. Problemi z refleksijo niso izginili niti po blagovni znamkikalibracijo

Vendar so bile negativne ocene veliko manj kot pozitivne. Tisti, ki so res pogledali na funkcije, spoznali, da po nakupu njih čaka na povprečno matriko, ki je, čeprav ni primeren za delo s fotografijo in gledanje filmov pod velikim kotom, za igralce še vedno dobra izbira.

AOC

V tem podjetju so redki proračunski monitorji 144 Hz. Najbolj kakovostni modeli se začnejo s stroški 25 tisoč rubljev. Čeprav se za mnoge ta znesek ne zdi super. Poleg tega je AOC izdal celo vrsto igralnih monitorjev s kodnim imenom AGON. Razmislili bomo o najbolj donosnem, preprostem in kakovostnem modelu AOC AGON AG271QX. Njegova cena se giblje okoli 25 tisoč rubljev. Podjetje ima modele, ki so prejeli ceno in sto tisoč rubljev, toda v našem interesu pokažemo najugodnejše možnosti s tako visoko frekvenčno osvežitvijo. Za razliko od standardnih indikatorjev je ta verzija 146 Hz, v specifikaciji pa je v kategoriji 144 Hz.
Izgleda kot monitor precej. Poskušal se je znebiti ogrodja, vendar je to storil do konca. Ima lepo podporo, ki se zdi krhka, čeprav je v praksi precej trajna. Ta zaslon ima 27 palcev in ločljivost 2560Х1440 - tako imenovani 2K. Matrica je spet TFT TN, druga pa čakati in ni vredna te cene.
Dinamični kontrast je včasih boljši od prejšnjih modelov. Odzivni čas je 1 ms, največja barva je 167 milijonov. Obstajajo v bližini monitor in stereo zvočniki, in vse potrebne priključke.

Mnenja o AOC

Uporabniki so pohvalili kakovost materialov, lepomodel, ki poskuša simulirati različice iger. Obstaja daljinski upravljalnik in na splošno dober komplet. 2K resolucija deluje odlično z vsemi nalogami in s tem pomaga pri dobri sličici. Vendar so se pritožbe nanašale na nepopolno programsko opremo, neprijetno nastavitveno nastavitev, navodila, ki niso bila vpisana. Opozoriti je treba tudi na nizko hitrost matrike. Ampak z vsem tem, glavni sklep uporabnikov je bila trditev, da model ne bi bil primeren za delo s sliko in barvo, vendar bo privlačna za vse igralce.

Samsung

Seveda ta korejska družba ne more zaobiti tega segmenta naprav in ne sprosti lepega in razmeroma poceni 144Hz monitorja. Čeprav ima proizvajalec dražje igralne modele. Ko že govorimo o razpoložljivosti, bi rad omenil Samsung C27FG70FQI. Videz takoj pritegne pozornost. In ne neke vrste grafičnih elementov ali okraskov, ampak ukrivljen zaslon. To je "čip" podjetja in ga pogosto uporablja v svojih modelih. Proizvajalec verjame, da ta oblika zaslona bolj potopi igralca v igralni svet.
Poleg tega ima monitor odlično regulacijo položaja in majhen okvir okoli oboda. Velikost zaslona - 27 palcev, ločljivost - 1920 x 1080. Razmerje v tistem - 16: 9 je postalo standard. Obstaja LED osvetlitev ozadja, kontrastno razmerje 3000: 1 odzivni čas 1 ms in pasovna širina 374 MHz.

Mnenja Samsung

Model je prejel nekaj pregledov, vendar so bili vsi dobri. Pohvalili so obliko zaslona, ​​visoko kakovostno stojalo, dobro barvo in delo prek priključka HDMI. Raznolikost najcenejše matrike VAse kaže precej bolje kot njen prednik. Preiskave so se nanašale le na nekatere netočnosti pri prenosu barv, ki so bile popravljene z uredbo, in nekatere težave pri prikazovanju iger. Uporabniki so opazili videz pasov na zaslonu, vendar se je izkazalo, da je problem "obdelan" s posodobitvami gonilnikov na grafični kartici.

Acer

Eden od vodilnih proizvajalcev je predstavil svojo igro pod "plenilsko" linijo Predatorja. V tej družini, veliko monitorjev, vendar najbolj preprosto in cenovno, ki stane približno 25 tisoč rubljev, je postal Acer Predator XB241Hbmipr. Model velja za igro, ki temelji na matriki TFT TN. Ima ločljivost 1920x1080 z razmerjem stranic 16: 9. Obstaja osvetlitev ozadja, tehnologija za zaščito pred zameglitvijo in podpora 3D. Ti 144Hz monitorji imajo ponavadi odzivni čas 1 ms in podpirajo do 167 milijonov barv. Obstajajo stereo zvočniki in vsi potrebni video izhodi.

Ocene Acer

Vsi monitorji družine Predator prejmejo pozitivne ocene. Hvalite jih ne le za kakovost, ampak tudi za videz. Proizvajalec doda črnim plastičnim svetlo rdečim grafičnim elementom, ki posnemajo igralne naprave. Vse izgleda zelo lepo in opazno. Ta model je postal dobra proračunska možnost, ki je prejela visoko frekvenco osveževanja, hitro matriko in dober prenos barv. Uporabniki so pohvalili programsko opremo, sposobnost hitrega vstopa v meni zaslona in prilagoditve.

Asus

Ta proizvajalec, čeprav je znan po dražjih modelih, proizvaja ASUS MG278Q, ki se lahko šteje tudi za igranje.Stroški tega monitorja - 35 tisoč rubljev. Njegov videz je zelo kakovosten. Očitno je, da podjetje skrbi za uporabnika. Poganja ga TFT TN z ločljivostjo 2560x1440. Obstaja osvetlitev ozadja, tehnologija "brez utripanja" in stereo zvočniki. Pokritost LCD zaslon anti-glare premaz, dobil vse standard za to ceno in specifikacije monitor kategorije. Poleg osveževalne frekvence 144 Hz je na voljo tudi podpora za do 167 milijonov barv, odzivni čas - 1 ms, odličen dinamični kontrast.

Pregledi Asusa

Običajno imajo 144Hz Asus monitorji dobre ocene. Pohvalite ne le njihov videz, temveč tudi tehnično opremo. Da, ta model je prejel pozitivne povratne informacije glede ločljivosti, velikosti zaslona, ​​odzivnosti, barv, osvetlitve brez utripanja itd. Tudi mat prevleka je povzročila nekaj negativnih povratnih informacij, čeprav je ta lastnost precej subjektivna. No, vsi se niso strinjali z razmerjem med ceno in kakovostjo. Toda kot vemo, ta proizvajalec vedno vzame malo več kot blagovno znamko.

Sorodne publikacije