Kako upočasniti glasbo: najpreprostejše metode

Pogosto se glasbeniki novincev, ki poskušajo igrati nekaj izvirnih hitrih instrumentalnih serij drugega izvajalca, soočajo s problemom, da morajo upočasniti glasbo, to je zmanjšati hitrost glede na prvotni zvok, na primer, da bi bolje razstavili igralne note. Enako se lahko zgodi, če želite uporabiti glasbo za lastne namene pri ustvarjanju lastne kompozicije ali avdio predstavitve. Mogoče je veliko možnosti. Vendar pa je treba jasno razumeti, da se takšna dejanja lahko izvedejo le do določene mere, in celo najpogostejši igralci programske opreme se bodo strinjali, da jo bodo uporabljali.

Kako upočasniti glasbo in lahko to storim?

Dejansko, če bi prej z zvočnimi datotekami naredili nekaj, da bi spremenili hitrost (tako da rezultat ne zdi, milo rečeno, popolnoma brez pomena), je bilo skoraj nemogoče, potem pa je bilo s prihodom specializiranih programov to zelo preprosto vprašanje. Res je, da je treba razumeti, da niso vse zvočne oblike enako podvržene upočasnitvi ali pospeševanju. Najpomembnejše pa je, da samodejno spreminjanje hitrosti glasbenega dela, če ne izvedete ustreznega dejanja, samodejno spremeni korak. Z drugimi besedami, če boste upočasnili glasbo, se bo začetni ton zmanjšal in obratno. Poleg tega je treba opozoriti, da vsi programi, oblikovani za ta namen, ne omogočajo, da se opisane dejavnosti izvedejo tako, da je končna datoteka zvočna brez izkrivljanja.


Programi,upočasnitev glasbe

Če pa govorite o programski opremi, lahko v najenostavnejšem primeru uporabite pripomoček Audio Speed ​​Changer, ki je namenjen neprofesionalni uporabi, in enostavno nastavite želeno raven zaviranja za podprte vrste avdio datotek.
Rezultat ni najboljši, vendar se vse operacije izvajajo zelo hitro. Če govorimo o tem, kako upočasniti ritem glasbe, tako da v končnem fragmentu ni izkrivljanja ali pa ni bilo nobenih stranskih učinkov, je bolje dati prednost profesionalnim in polprofesionalnim avdio urednikom. Med najbolj znane so Adobe autodisation (prej Cool Edit Pro), Sony Sound Forge, Audacity itd. V vseh teh aplikacijah lahko glasbo upočasnite s posebnim orodjem Stretch. Obstaja že več nastavitev.


Filter sam potrebuje drsnik za nastavitev stopnje upočasnitve, vendar je najpomembnejše, da ne spreminjamo smeri (Transpose ali Pitch Shift). Če želite nastaviti želeno konstantno raven, se glavni zavihek uporablja za plavajoče (npr. Upočasnitev od začetka do konca fragmenta).

Tipične akcije v sekvencerju FL Studio

Kar zadeva upočasnitev glasbe v priljubljenem glasbenem sekvencerju FL Studio, je preprosto. Dejstvo je, da se pri nalaganju WAV-fragmenta iz studia ali uporabnikovega niza na izbranem kanalu nemudoma ponovno združi, v katerem se zvok prilega nastavljenemu tempu.
AtČe spremenite celotni tempo programov, vas pozove, da spremenite hitrost in vse prenesete v datoteke zaporedja WAV. Toda z MP3 datotekami ta možnost ne preide. Na splošno lahko datoteko MP3 najprej pretvorite v WAV, jo naložite v sekvencer in nato po lastni presoji spremenite hitrost.

Spletni viri

Najbolj pohvalnim uporabnikom svetujemo, da upočasnijo glasbo s ciljanjem na spletne vire, ki jih danes lahko veliko najdemo na internetu. Bistvo operacije je, da prenesete skladbo na spletno stran, izberete stopnjo spremembe tempa, počakate na konec obdelave in prenesete rezultat sami na svoj računalnik. Res je, da morate takoj paziti na omejitev velikosti obdelanih datotek in na najvišjo stopnjo spremembe tempa. Tudi njihova uporaba še zdaleč ni najboljša rešitev.

Sorodne publikacije