Pravilno priključitev PLC-ja na ščit

Namestitev napeljave v hiši ali stanovanju - postopek je delovno intenziven in odgovoren. Vendar pa, da položite kable in naredite ožičenje - ni najbolj pomembno. Najpomembnejša naloga pri tem delu je vgradnja stikalne plošče, v kateri je poleg števca električne energije nameščen tudi samodejni sistem, ki zagotavlja varnost življenja. Eden najpomembnejših elementov celotnega sistema je zaščitna zaustavitvena naprava. V današnjem članku bomo podrobno razpravljali o tem, kako pravilno izvesti povezavo PLC-ja, kompleksnost, s katero se lahko sooči matični mojster med preklapljanjem, najpogostejša vprašanja, povezana s tem delom, in odgovore nanje.

Načelo naprave za zaščito

Glavna vozlišča UZO se lahko imenujejo dve tuljavi, skozi katere nadaljujeta fazo in nič. S stabilnim delovanjem omrežja med nami ni potencialne razlike. Vse se spremeni z razpadom faze ali ničelnim vodnikom na telesu. V tem primeru del toka poteka po poti najnižje upornosti tal. Zaradi tega naprava zajame povečanje potencialne razlike, ki jo prepozna kot uhajanje toka in sprožitev, prekinitev tokokroga in odstranitev napetosti iz linije. Tako pravilno povezana UCU zagotavlja človeško varnost, njeno zaščito pred električnim udarom.


Namen zaščitne potisne naprave

Mnogi niso popolnoma seznanjeni s tem, za kaj je RCD namenjen. Smiselno je razumeti, kakšna je njegova razlika od običajnega avtomatskegastikalo (AB). Zaščitna zaporna naprava deluje predvsem na varnost osebe pri okvari izolacije na ohišju gospodinjskega aparata. Navsezadnje so se praktično vsi srečali s situacijo, ko pri dotikanju kovinskih delov kuhinje ali druge opreme čutite neobčutljiv, a precej neprijeten udar električnega šoka. Vendar ni vedno neškodljiva. Obstajajo primeri, da se takšne situacije končajo s smrtnim izidom. Naprava zaščitnega izklopa je natančno nastavljena, da se prepreči podobno. Pomemben problem za domače mojstre pa je pravilna priključitev PLC-ja na ščit. Tudi izkušeni inženirji na tej stopnji namestitve pogosto delajo napake, kar pomeni, da morajo to vprašanje podrobneje obravnavati.


Napaka # 1: če obstaja UZO, namestitev naprave ni potrebna

. Ta vrsta prevare je precej nevarna. Problem je v tem, da je UZO zmožen zaznati tok puščanja, vendar je popolnoma imun na kratke stike in preobremenitve omrežja. V primeru njihovega pojava, zaščitna stikalna naprava preprosto ne bo uspela. Ob istem času, njegovi stiki "palico", kar je povzročilo črto, v kateri je prišlo do kratkega stika, ostaja pod stresom, ožičenje še naprej segreva do vžiga izolacije. Posledica tega je požar in izguba vsega premoženja, morebitna poškodba zdravja ali smrtni izid. Zaključek: samo pravilna priključitev PLZ-jev in avtomatov na pogon lahko zagotovi popolno zaščito domačega električnega omrežja, opreme, življenja in zdravja živih.

Napaka # 2: Ozemljitev inNulling je enak

To vprašanje je treba obravnavati v naslednjih primerih:
 • ozemljitev in ničelna žica sta obrnjena proti črti po RCD. S takim preklopom bo zaščitna potovalna naprava brez razloga delovala in ugotovila, da puščanje ni. To pomeni, da bo uporaba takšne linije zelo problematična.
 • Zemljišče ni. Binarnemu sistemu tega ni treba storiti, kar pomeni, da morate namestiti zaščitni propad. V ta namen je v ščit nameščena dodatna pnevmatika, na katero se šteje ničla. Glavna stvar je, da je bil nevtralen izhod na zaščitni potovalni napravi, da bi se izognili nepotrebnim sprožilcem.
 • S pravilno povezavo UZO in avtomatov, zapiranje ozemljitve in ničelni stik v iztoku povzroči rez.
  Nadaljujemo z obravnavo naslednje napake.

  Napaka # 3: pravilna povezava z PLC-jem ni potrebna

  . Običajno je ta vrsta prevare značilna za obrtnike, ki so preveč upali za svoj spomin. Vendar pa praksa kaže, da pri sestavljanju električnega ščita (ne glede na njegovo kompleksnost), celo ročno napisana konstrukcija pospeši in znatno poenostavi namestitev. Poleg tega lahko po izvedbi popravila napajalnega omrežja to shemo bistveno pomaga.

  Skupno povezovanje ELV in dodatne opreme

  Poleg AB skupaj z zaščitno stikalno napravo v stikalni plošči nameščajo tudi drugo opremo, ki lahko zagotovi varnost gospodinjskih aparatov. Na primerPLC povezava in napetostni rele. Kako to izvesti, da delijo z bila puške ustvaril celovit sistem, ki bo ščitil pred kakršnim koli višje sile, ki se lahko pojavijo? Seveda pa bo veliko odvisno od razpoložljivosti prostora za vgradnjo modulov in finančnih zmožnosti, ampak kar je najpomembnejše - natančno sledite navodilom, in proizvajalca, ki jih lahko najdemo v tehnični dokumentaciji.
  Prav tako so zaščitne zaporne naprave združljive z vsemi releji in senzorji. Sistem povezave avtomatizacije se ne spremeni istočasno. Če želite biti jasnejši, kako je ta naprava priključena, si lahko spodaj ogledate videoposnetek.

  Kako izvesti ustrezno povezavo brez tal SOP

  Odgovor na to vprašanje sploh ne ve, vse izkušene Rigger, in zato je vredno videti ločeno. Za informacije dojemajo lažje, je smiselno razmisliti o delovni korak po korak algoritma:
 • Sprva je varovalka svet postavi vse zaščitne avtomatizacije in elektrike metrov. To je zelo priročno, če za to obstaja 2 DIN tračnico. V tem primeru, je na vrhu (od leve proti desni) uvodno stroj, števec ouzo. Nižje je dodeljeno AB v skupinah.
 • vedno ščit dajanje v stik obeh koles - ničlo in ozemljitev. Zaprti bi morali biti drug z drugim.
 • iz faze električni števec gre direktno ultrazvok, nič žice - na avtobus, in veliko od tega na napravi izklopu.
 • Sedaj je glavna stvarpostavitev Za skupine osvetlitve ELV ni potreben, zato se bo ničelno število vozil zanj povezalo z avtobusom. Za preostalo nevtralno se vzame izstop iz UZO. Tako pravilna povezava PLC-jev in strojev brez ozemljitve zagotavlja popoln trižilni sistem, ki uporablja visoko kakovostne zaščitne zapore.
 • Preklopna naprava v trifaznih omrežjih

  Morda se zdi, da je delo z napetostjo 380 V veliko bolj zapleteno in manj priročno, vendar je to prevaro. Dejansko so trifazna omrežja lažja, kot se zdi na prvi pogled. Poleg tega ob razpoložljivosti 380 V obstajajo tudi širše možnosti zamenjave.

  Vprašanje pravilne povezave trifaznega ultrazvoka se začenja reševati s pripravo shem v skupinah. Glavna stvar je, da razporedimo proge tako, da je obremenitev na njih relativno enotna. Če so vsi gospodinjski aparati povezani z eno fazo, bo prišlo do poševnosti, ki bo potegnila skoke pritiska na druga dva. Napajanje RCD se izvaja na enak način kot pri prejšnji različici, pri čemer je razlika le v tem, da se ne uporabljata 2 in 4 žice. Na izpeljanki dobimo skupno ničlo in tri ločene črte 220 V.

  Uporaba več zaščitnih zapornih naprav

  Ko gre za velik zasebni dom z veliko gospodinjskimi aparati, je v eni ali drugi vrstici pogosto potreben ločen UZO. Na primer, najpogosteje je to potrebno pri hranjenju z električnimi kotli, pralnimi stroji in pomivalnimi stroji. V tem primeru bo shema postavitve v stikalni plošči nekoliko drugačna.
  Glavni UZO je še vedno vključenpoleg tega jedo gospodinjske aparate z nizko porabo. Vendar pa se poleg njih napetost napaja tudi sekundarnim zaščitnim napravam, od katerih bo vsaka na ločeni liniji na eni ali drugi napravi. Glavna naloga tukaj je ne zamenjati nuled zaključkov med seboj, kar se pogosto zgodi, ko samozavestni mojster vzame razdelilnik brez sheme. In to se izkaže. Električar vzame fazna žica iz enega PLK, nič pa iz drugega. Posledica je, da obe zaščitni napravi za izklop začneta delovati po nepotrebnem. Ampak za premagovanje že vgrajeni razdelilni plošči bo veliko težje, kot sprva storiti vse, kar je po pravilih.

  Osnovni koraki za samostojno sestavljanje tiskanega vezja

  Prva stvar je, da označite kabel, ki prihaja iz ohišja iz stanovanja ali zasebnega doma. Oznake morajo vsebovati podatke o številu nameščenih prostorov, številu in skupni porabi električne energije gospodinjskih aparatov, ki bodo zahtevani. Nato je na papirju v kakršni koli obliki mesto varnostnih avtomatiziranih elementov označeno z oznakami, ki jih je treba položiti pred njimi. V bistvu je veliko teh informacij dovolj, da lahko brez težav priklopite PLC-je in drugo opremo, potrebno za zaščito omrežja. Po postavitvi elementov v stikalno ploščo je smiselno podvojiti vse informacije iz vezja na vratih škatle in številke AB, UZO in druge avtomatizacije.

  Osnovna pravila za vklopstikalna plošča: preskusi

  Namestitev in raztezanje v omari je izvedeno iz vhodnega avtomata. Vendar pa je tu treba upoštevati glavno pravilo - ne sme se jesti. Napetost na njem se napaja v zadnjem obratu, po koncu vseh komutacijskih del. Pri priključitvi dovodnega kabla (podajalnika ali drugega izklopnega podajalnika) se prepričajte, da so vsa "potrditvena polja" zaščitne opreme v položaju "vklopljeno". Nato se napetost sproži na stikalni napravi. Če je povezava PLC-ja pravilna (velja tudi za AB), bodo "zastave" ostale v prvotnem položaju. Na UZO ostane samo pritisk na tipko "TEST", ki posnema trenutni uhajalni tok.
  Preverjanje pravilne povezave vtičnic se preverja na najlažji način. S pomočjo indikatorskega izvijača se nahaja ničelni kontakt, ki ga je treba vklopiti z ozemljitvenim zatičem. Če je vse pravilno nameščeno, bo UCS deloval.

  Na koncu

  Ve, kako pravilno povezati in preveriti, ali mora biti zaščitna naprava za izklop vsak domači mojster. To bo zagotovilo varnost življenja v hiši ali stanovanju ljudi. Glavna stvar - na vseh delih v skladu s pravili električne varnosti in dela z opremo pod napetostjo. Navsezadnje je električni šok nevaren za življenje.

  Sorodne publikacije