Kako odstraniti hrup slušalk v računalniku? Brezžične slušalke za računalnik z mikrofonom

Povezovanje katere koli naprave z računalnikom je proces, ki zahteva posebno pozornost. Bolj zapletena je periferna komponenta, težji je postopek. Pogosto računalniki povezujejo slušalke /zvočnike in mikrofone. Ti elementi vam omogočajo komunikacijo prek spleta. Brez njih je zelo težko predstavljati sodobnega uporabnika. Po eni strani povezava slušalk in mikrofona ne zahteva nič posebnega. Šele po izvajanju načrta v življenju pogosto morali prilagoditi te komponente za dolgo časa. Delajo z napakami. Večina uporabnikov pogosto razmišlja o tem, kako odstraniti hrup slušalk v računalniku. Zakaj se sploh pojavlja? Kaj potrebujete za odpravo težave? In se ga lahko resnično znebite? Če lahko odgovorite na vsa vprašanja, priključitev slušalk in delo z zvokom v računalniku ne bosta povzročila težav.
Zakaj se pojavi šum

Najprej je pomembno razumeti, od kod prihaja slušalka. Številni uporabniki se soočajo s to težavo. Včasih je to začasen pojav, v nekaterih primerih pa hrup dolgo ne izgine. Dejansko je narava problema raznolika. Zvoki v slušalkah (z mikrofonom ali brez njega) se pojavijo zaradi različnih razlogov. Problematično je predvideti, kateri časovni razpored pomaga popraviti stanje. Na primer, hrup lahko povzroči poškodba strojne opreme ali nastavitve časa izpada. Naslednje je ugotoviti, kako se znebiti hruparačunalnik

Zvočna kartica

Prvi razlog, ki lahko vpliva na kakovost zvoka v operacijskem sistemu, je slaba zvočna kartica. Če je poškodovana ali zastarela, se v slušalkah pojavijo zvoki.
Zvok je "zlomljen" v slušalkah zvočnikov ali pa se pojavijo različni zvoki razpok, škripanja in drugi zvoki. Položaj je določen le z zamenjavo ali popravilom zvočne kartice. Šele po tem bo zvok tretjih oseb v slušalkah izginil.


Ozemljitev

Naslednji problem se pojavlja redko. Gre za pomanjkanje ozemljitve v vtičnicah, ki povezujejo slušalke in zvočnike /slušalke kot celoto. V tem primeru se lahko pojavijo različne vrste hrupa. Če je prenosni računalnik, najverjetneje priključitev računalnika na ozemljeno vtičnico ne odpravi težave. Praviloma v prenosnih računalnikih matična plošča kartice ni utemeljena. Morate jih nadomestiti ali sprejeti težavo. V nekaterih primerih uporabniki raje zavrnejo uporabo enega ali drugega prenosnika.

USB naprave

Na slušalkah računalnika so slišali hrup? Običajno pri povezovanju različnih naprav nastanejo različne vrste zvokov. Pojavijo se takoj, ne čez nekaj časa. Ko na primer priključite miško, lahko slišite monotoni zvok. In če je tipkovnica, je verjetno, da boste slišali klik, ko pritisnete tipko. To je posledica:
 • Aktivnega prenosa informacij na računalnik. Nato ni priporočljivo, da priključite naprave USB na ta ali druga vrata. Priporočljivo je, da poiščete druge kraje. Ali pa sploh začniteuporabljajte brezľične sluąalke in druge naprave.
 • Poškodba USB vhoda. Predlagana popravila. V praksi uporabniki preprosto ponovno priključijo vse naprave na druga vrata. Na srečo se takšna situacija ne dogaja pogosto. Sodobni računalniki in prenosniki so narejeni tako, da lahko uporabniki delajo na strojih z udobjem. Zato je malo verjetno, da bi bil tak časovni razpored v praksi izpolnjen.

  Kabel

  Kako odstraniti hrup slušalk v računalniku? Veliko je odvisno od modela uporabnika slušalk. Dejstvo je, da so zdaj vse naprave razdeljene na žične in brezžične. Ta funkcija igra pomembno vlogo. Pogosto se na modelih, ki se povezujejo prek kabla, pojavi šum v zvočnikih ali slušalkah. To je glavni problem. Na primer, če poškodujete kabel iz mikrofona ali slušalk, obstajajo različne vrste hrupa. To je posledica slabe kakovosti prenosa podatkov zvočne kartice. Verjetno je kabel poškodovan. Potem je potrebno odstraniti lom. Če uporabljate brezžične slušalke za računalnik z mikrofonom, tak urnik ne bo pomagal. Druga metoda, ki uporabnikom svetuje z žično slušalko, je odstraniti kabel iz reže in ga ponovno vstaviti v računalnik. Ta način pogosto pomaga odpraviti hrup.

  Vozniki

  Naslednji vir težave je pomemben za vse naprave. Toda v praksi je to redko. Dejstvo je, da je veliko hrupa v slušalkah na računalniku posledica poškodb alipomanjkanje zvočne kartice gonilnika ali naprave.
  V tem primeru je potrebno preprosto ponovno namestiti ali posodobiti ustrezen programski paket za normalno delovanje operacijskega sistema s priključeno napravo. V brezžičnih slušalkah so gonilniki običajno vključeni v komplet na ločenem disku. V skrajnem primeru jih lahko prenesete s strani proizvajalca zvočne kartice ali slušalk.

  Zagotovljene so največje težave z zvokom

  Šum v ozadju v slušalkah katerega koli modela se najpogosteje pojavlja, če so nastavitve zvoka nastavljene nepravilno. Ni pomembno, ali je mikrofon povezan z računalnikom ali ne. Konec koncev, ni odvisen od tega na takem urniku.
  Če so nastavitve zvoka nastavljene na največjo vrednost, lahko na računalniku pride do hrupa ali piskanja. Ljudje, ki kupujejo poceni zvočnike ali slušalke, imajo podoben problem. Popravki so preprosti - z zmanjšanjem zvoka. Na primer, z mešalnikom v operacijskem sistemu. Samo kliknete na sliko gramofona (približno uro in datum), nato premaknite drsnik navzdol. Tako da hrup ni več. Nič težkega ali posebnega. Zato je priporočljivo kupiti slušalke s srednjo ceno. Soočajo se s podobnim problemom manj pogosto.

  Mikrofon - dobro ali slabo

  Zdaj je jasno, kako odstraniti hrup slušalk v računalniku. Ampak to je daleč od vseh sprejemov, ki lahko pomagajo. Kaj naj storim, če se ne pojavijo vse zgoraj naštete različice razvoja dogodkov? Pomembno vlogo ima prisotnost mikrofona na osebnem računalniku. To je topogosto postane vir hrupa v slušalkah. Kaj storiti?
  Zavrnitev mikrofona očitno ni vredna. Namesto tega boste morali prilagoditi občutljivost in glasnost naprave. Potem se boste znebili pretiranega hrupa. Kako to storiti? Morate slediti nekaj navodil. Izgleda takole:
 • Prenesite računalnik. Slušalke povežite z mikrofonom.
 • Kliknite na mešalnik na desni strani zaslona PCM. V meniju kliknite "Naprave za snemanje zvoka".
 • Poiščite priključeni mikrofon. Dvokliknite ustrezno vrstico.
 • Pojdite na zavihek "Ravni".
 • Prilagodite glasnost in občutljivost mikrofona s premikanjem kazalcev. Če je pisk na računalniku, ga onemogočite (premaknite kazalnik glasnosti na nič).
 • V razdelku "Izboljšanje" označite potrditveno polje "Zmanjšaj raven hrupa". Zabeležite lahko tudi element "Odstranjevanje stalne komponente".
 • Vse to vam bo pomagalo hitro odstraniti hrup v slušalkah. Kako pravilno nastavite mikrofon? To je posamezna komponenta, vsak uporabnik samostojno izbere ustrezno možnost.

  Zaključek

  Ni pomembno, katere slušalke so povezane z računalnikom - žične ali ne. Glavna stvar je, da večino problemov najdemo na vseh modelih naprav. Brezžične slušalke za računalnik z mikrofonom se najpogosteje povezujejo in uporabljajo brez veliko dela. In glavni razlog za hrup v slušalkah je visoka občutljivost mikrofona, pa tudi zelo glasna okolica okoli uporabnika. Kakoodstraniti hrup iz slušalk? Vse te tehnike bodo zagotovo pomagale popraviti situacijo. Ko gre za brezžične slušalke, je priporočljivo, da spremenite konstanten šum, ko ga uporabljate kot sprejemnik USB. V ostalih ostanejo vsi zgornji nasveti enaki.
  Zunanji šum v slušalkah se občasno pojavi zaradi okužb z virusom. Ko ozdravite računalnik, slušalka začne pravilno delovati. Na srečo taki dogodki niso tako pogosti. Glavne metode za reševanje problema, ki se preiskuje, je ponovna namestitev gonilnikov, zmanjšanje glasnosti in nastavitev mikrofona. Zdaj je jasno, kako odstraniti hrup v slušalkah računalnika.

  Sorodne publikacije