Zamenjava tiskalne kartuše: Navodila

V tem članku bomo razpravljali o navodilih za zamenjavo kartuš za laserske in brizgalne tiskalnike ter o načinih oskrbe z gorivom in popravila. Skupna kartuša laserskega tiskalnika je zapleten mehanizem, ki zagotavlja normalen pretok papirja in tiskanje na njem. Vsakdo, ki je kdaj naletel na naprave za obdelavo slik, lahko popravi manjše okvare - zastoje papirja, celo polnjenje. Toda kaj morate storiti, če pride do razčlenitve tega, kar se dogaja iz škatle? O tem bomo razpravljali v našem članku.


Značilnosti brizgalnih in laserskih tiskalnikov

Brizgalni tiskalniki, ne glede na model in blagovno znamko, so napolnjeni s tekočo barvo - in morate natočiti le tiste, ki jih priporoča proizvajalec. Če uporabljate tekočine, ki jih ni odobril proizvajalec, lahko pomembna vozlišča, ki so odgovorna za kakovost tiskanja, hitro postanejo brez učinka. In stroški matrike, na primer, je precej visoka - doseže nekaj tisoč rubljev, odvisno od proizvajalca tiskalnika.
Laserski tiskalniki se ponovno napolnijo s posebnimi praški - tonerji. V tem primeru bo polnjenje z nizko kakovostnim tonerjem povzročilo žalostne posledice - v celoti bo treba popraviti kartušo, včasih pa je še lažje namestiti novo. Zamenjavo tiskalniške kartuše lahko izvajate vsi uporabniki - bodisi računovodja ali inženir. Bistvo tiska je, da se toner segreje na visoko temperaturo in se "stisne" v papir, zato se izkaže vroče.


Namestitev nove kartuše v brizgalni tiskalnik

Za zamenjavo tiskalne kartuše v katerem koli tiskalniku lahko uporabite en priročnik, ne glede na proizvajalca. Bistvo procesa je enako in tudi oblikovanje mehanizmov. Če želite odstraniti stare predmete in namestiti nove na svoje mesto, sledite naslednjim korakom:
 • Odprite pokrov, ki pokriva predel kartuše.
 • Po potrebi kartuše potisnite proti oknu. Pri nekaterih modelih tiskalnikov so samodejno nastavljeni pred oknom, tako da jih je lažje izvleči.
 • Odstranite ključavnice in potegnite kartušo navzgor.
 • Upoštevajte, da se zamenjava izvede dobesedno v nekaj minutah. Namestitev je v obratnem vrstnem redu. Glavna stvar - ne morete obdržati tiskalnik brez kartuš za črnilo za dolgo časa, saj bo v notranjosti vse, kar se posuši in tiskanje naprava ne bo več mogla.

  Zamenjava elementa v laserskem tiskalniku

  \ t
  Preden namestite novo kartušo laserskega tiskalnika, se morate znebiti vseh transportnih "atributov":
 • Odstranite koščke pene, ki preprečujejo pretresanje delov kartuše. Takšni predmeti morda niso na vseh kartušah, odvisno od njihove razpoložljivosti proizvajalca.
 • Pridobite filme, ki pokrivajo jaške.
 • Odstranite zaščitno folijo iz kontaktov na stranski površini in čipu.
 • Previdno pregledajte celotno kartušo za prisotnost folije ali koščkov pene. Odprite zaklop, ki pokriva boben - mora biti popolnoma čist in brez poškodb. Šele po ogleduV službi lahko nadaljujete z namestitvijo.

  Razstavljanje stare kartuše

  Najprej morate seveda odstraniti starega tako, da odprete pokrov na tiskalniku in ga izvlečete iz ročaja vložka. Novi je postavljen v obratnem vrstnem redu - v tem ni nič zapletenega. Prosimo, upoštevajte, da je včasih pri zamenjavi Canonovih tiskalnih kartuš malo zaskrbljujoče - tiskalnik začne bruhati, noče tiskati in slišati je, da je v notranjosti nekaj neprekinjenega. Razlog je v čipu - nameščen je na kartuši. Če se želite znebiti tega preloma, vstavite čip iz stare kartuše v novo.

  Ponovno polnjenje vložka laserskega tiskalnika

  Včasih ga je treba po zamenjavi kartuše ponovno napolniti - najprej se napolni s 50-70%, zato se toner zelo hitro proizvaja. Bodite pozorni na dejstvo, da se oskrba z gorivom izvaja na več načinov, ki so odvisni od posebne znamke tiskalnika.
  V vsakem primeru je treba izvesti naslednje manipulacije:
 • Odstranite kartušo.
 • Razumeti celoten element.
 • Izlijte lijak za toner.
 • Očistite vse dele praška.
 • Toner napolnite z lijakom za polnjenje.
 • Opozoriti je treba, da vseh kartuš ni mogoče enostavno razstaviti - nekateri bodo morali narediti nered. Nekateri obrtniki naredijo odprtine v bunkerjih in z njimi proizvajajo gorivo. Po teh lukenj se zlepi z lepljivim trakom. Vendar pa je to nezaželeno, saj ne moremo oceniti stanja vseh elementov kartuš.

  Osnovnanapaka kartuše

  Po tiskanju tiskalnika lahko prepoznate glavne napake na kartuši. Pri ponovnem polnjenju ali zamenjavi kartuše Epson se lahko pojavijo napake pri tiskanju naslednjih vrst:
 • Bleda slika kaže, da je bilo opravljeno polnjenje tonerja nizke kakovosti. To je najpogostejši vzrok za črno tipkanje. Včasih se zgodi, da se vztrajnostni boben konča. Istočasno, če ga pogledate, lahko zaznate napake - odstranitev prevleke, razpoke, itd.
 • Črna vrvica kjerkoli v navodilu pravi, da je napolnjena posoda za vadbo. Očitno so ga ob polnjenju pozabili izprazniti. Da bi odpravili to težavo, morate samo pretresti odpadni toner iz bunkerja.
 • Slabo vzame papir za tiskalnik - okvara valja zajemanja. Narejena je iz gume, ki se sčasoma suši. Zato se stik s papirjem slabša.
 • Slaba kakovost tiska, videz madežev, izlivanje tonerja je očiten znak okvare magnetne gredi. Njena aktivna površina se izbriše in postane neuporabna.
 • Kaj je bolje - popraviti ali spremeniti?

  Po polnjenju in zamenjavi kartuše Xerox boste morali namestiti kartico s čipom. Tega postopka se ne da izogniti, če tiskalnik ni bil "vdrl". To močno poveča stroške servisiranja pisarniške opreme.
  Zdaj pa razmislimo o stroških popravila ene kartuše na primer priljubljenega modela 729 ali njegovih analogov - 85A, 723 itd.
 • Boben bo stalo pri nakupu v trgovini na debelo v približno 120-180rubljev V maloprodajni mreži, stroški se povečuje za 2-3 krat, približno 300 rubljev ali več bo stalo. Boben vir ni več kot 3000-4000 strani - to je 3-4 polno polnjenje.
 • Vrednost magnetne osi je približno 100-150 rubljev (z nakupom na debelo). V maloprodajni mreži ima že 250 rubljev in več. Njegov vir je nekoliko večji kot v foto-volti.
 • Zajemanje valjev je verjetno zelo "dolgotrajni" del vložka: lahko služi do 5 polnjenj, če je izdelan iz visoko kakovostnega materiala. Stroški na drobno - okoli 300 rubljev, cena je malo manj - 130-150 rubljev.
 • Fini elementi so rezila, ki so nameščena na fotookvir in na zaboj za zbiranje obdelav. Z njihovo pomočjo lahko med tiskanjem izberete "ekstra" toner. Cena - do 100 rubljev na kos.
 • Zato bodo stroški popolnega popravila enega vložka, če kupite vse v maloprodajni mreži, znašali približno 900 rubljev. In to je treba upoštevati, da ni treba kupiti dodatnega čipa ali kartice. Nova združljiva kartuša stane 450-500 rubljev.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako narediti nadomestno kartušo, jo napolnite in jo popravite sami. Delo je preprosto, vendar dolgočasno in priznati, da je precej umazano. Poskusite napolniti gorivo v nestanovanjskih prostorih, zaščititi oči, dihalne poti.
  S finančnega vidika bo samopolnitev koristna le, če izvajate nakup na debelo za sestavne dele. In samo, ko je poraba tonerja zelo velika, na primer v veliki pisarni. Kot za domza eno samo polnjenje je dovolj za več mesecev. Kartuša za zmerno uporabo lahko traja več let.

  Sorodne publikacije