Android x86 ": funkcije in sistemske zahteve

Android x86 je neuradni poskus prenosa operacijskega sistema Android iz Googla s pametnih telefonov na osebni računalnik. Ta projekt ni povezan z uradnim ponudnikom mobilne platforme, kljub podobnemu imenu. Kljub dejstvu, da obstaja več načinov za uporabo te lupine na prenosnih računalnikih in osebnih računalnikih, ta različica ne vsebuje nobenih oblik emulatorjev neželene pošte in /ali oglasov, ki spadajo v domače okolje.

Kako deluje?

Tako kot redne distribucije Linuxa, projekt izdela vnaprej ustvarjene ISO slike, ki jih lahko izvajate v realnem času ali namestite na trde diske ciljnih naprav. Začenši s 4.4-r2, projekt uporablja tudi efi_img, ki se lahko uporablja za ustvarjanje Live USB, naloženega iz naprav UEFI. Od 4.4-r4 je bila podpora za UEFI predstavljena v ISO slikah, efi_img pa je bil označen kot zastarel. Vse različice tega sistema so na voljo na uradni strani, kjer si lahko prenesete popolnoma brezplačno.


Najnovejša različica

Projekt je popolnoma odprt in je namenjen uporabi na računalnikih z arhitekturo x86. V bistvu je to naprava z Intelovimi čipi. Android-x86 "je zdaj nadgrajen, razvoj je bil uveden na različico 8.1-rc1, ki ponuja uporabnikom Android 8.1 Oreo. Ta distribucija se je bistveno spremenila v funkcionalnosti. Projekt zdaj vključuje naslednje funkcije:
 • Dodana podpora za 64-bitne in 32-bitne - brezplačna jedra in uporabniški prostori
 • Ta izdaja podpira strojno pospeševanje za OpenGL ES 3.xIntel /AMD /Nvidia, VMWare in QEMU (virgl) v Mesa 1812.
 • Za naprave z grafičnim procesorjem OpenGL ES 2.0 je operacijski sistem zdaj podprt s programom SwiftShader za izdelavo programske opreme.
 • Za računalnike z grafično družino Intel HD in G45 so zdaj podprti kodeki za pospeševanje strojne opreme.
 • Dodan je bil tudi namestitveni program GUI.
 • Varnostni prenos iz UEFI in namestitev na disk UEFI sta zdaj podprta.
 • Dodana podpora za tiste GRUB-EFI.
 • Podprti so tudi multitouch, avdio, WiFi, Bluetooth, senzorji, kamera in Ethernet (samo DHCP).
 • V to izdajo so bili dodani tudi zunanji pomnilnik USB in podpora SDCard.
 • Obstaja opravilna vrstica in nadomestni zagonski modul (ki postavi meni Start in ploščo z nedavnimi aplikacijami na vrhu uporabniškega zaslona).
 • Za računalnike brez znanih senzorjev je bila omogočena možnost Force Default Orientation, ki omogoča, da se portretni programi zaženejo na napravah z vodoravno orientacijo, ne da bi jih uporabnik obračal.
 • Aplikacije ARM Arch so sedaj podprte z vgrajenim mostnim mehanizmom. Funkcionalnost je na voljo v meniju »Možnosti Android-x86« v Nastavitvah.
 • Ali obstajajo težave s platformo?

  Čeprav je ta izdaja precej stabilna, sta znani dve vprašanji:


 • Storitve Google Play lahko včasih visijo na 32-bitnih slikah.
 • Pri nekaterih napravah funkcije "premor" in "obnovitev" ne delujejo.
 • Trenutno je na trdem disku nameščen enostaven namestitveni namestitveni program za namestitev operacijskega sistema Android-x86podpira, vključuje:
 • ext3;
 • NTFS;
 • ext2;
 • maščobe32.
 • Android-x86 lahko namestite v datotečni sistem NTFS, tako da lahko deluje vzporedno z operacijskim sistemom Windows.

  Kako lahko poskusim?

  Obstaja veliko načinov, da poskusite Android-x86 v vašem računalniku. Najbolj zahtevno je, da prenesete ISO in ga zaženete na navideznem računalniku, ki ima več.Več naprednejši uporabniki, ki resnično potrebujejo poln računalnik, ki podpira Android, lahko napišejo sliko na pogon USB in jo najprej preverijo, preden jo namestijo neposredno v računalnik. 34)

  Kako prenesti in pripraviti?

  Vse nastavitve za Android-X86.org so narejene v datoteki ISO, ki vsebuje natančno kopijo diska. Prenosi so razdeljeni na zastarele, stabilne in volatilne težave. Najbolje je izbrati stabilno različico, ki je primerna za vaš računalnik. ISO datoteke so običajno zapisane na CD-ju, vendar imajo velikost približno 70 MB in zasedajo le približno 10 odstotkov diska. Najenostavnejši način je, da ustvarite zagonsko napravo za shranjevanje USB. Za Android-X86 priporočamo uporabo programa UNetbootin.Če želite ustvariti zagonski CD, Windows ponuja svoj program za zapisovanje na disk.

  Katere sistemske zahteve?

  Najmanjše zahteve za sistem so bile na začetku naslednje: 200 MHz procesor , 32 MB RAM-a, 32 MB pomnilnika. Danes projekt nima tradicionalnih sistemskih zahtev, kot v primeru standardnega OS, vendar je seznam preizkušenih sistemov.PC, izberite različico, ki najbolj ustreza vašemu računalniku.
  Platforma je bila preizkušena s šestimi različnimi sistemi in proizvajalci. Ima datoteke, konfigurirane za prenosne računalnike in netbooke blagovne znamke ASUS EeePC, kot tudi za Dell Inspiron Mini Duo Tablet PC. Drugi preizkušeni računalniki so dejansko tablete, vključno z Lenovo ThinkPad x61 ViewSonic ViewPad 10 Samsung Q1U in Viliv S5. Tudi če računalnik ni bil testiran, lahko še vedno poskusite Android X86. Razvijalci priporočajo izbiro različice, ki je najbližje vašemu sistemu, ali pa ustvarite lastno distribucijo, ki temelji na navodilih na spletnem mestu Android-X86. 4PDA (vir, specializiran za računalniško tehnologijo) ponuja tudi ta priročnik.

  Kako namestiti?

  Posnemite ISO sliko na CD-ROM ali ustvarite zagonski USB pogon (to je najboljši način). Zaženite pripravljen CD /USB pogon iz ustreznega pogona, izberite »Namesti Android na trdi disk«. Po nekaj trenutkih boste videli pogovorno okno za izbiro odseka. Če želite namestiti Android-x86 ali jih ustvariti ali spremeniti, lahko izberete obstoječega. V ta namen pojdite na točko menija »Ustvari /uredi razdelke«. Poleg tega lahko namestite Android-x86 na zunanji pogon, kot je naprava za shranjevanje USB. Če disk ni takoj viden, poskusite uporabiti "Identificiraj napravo".

  Android-x86 lahko prenesete vzporedno z drugim operacijskim sistemom ali podatki v izbranem razdelku.Če je formatiran, lahko izberete možnost »Ne formatiraj«, da shranite obstoječe podatke, sicer izberite datotečni sistem za formatiranje.Ne pozabite, da se mora ujemati z identifikatorjem odseka, sicer ne bo delovalo. Tudi, če se odločite, da ga formatirate v fat32, boste videli opozorilo, da Android ne more shraniti podatkov v tej obliki. Še vedno lahko nadaljujete namestitev, vendar bo nameščeni sistem deloval kot Live CD. To pomeni, da bodo po izklopu napajanja vsi podatki izgubljeni. Zato ne priporočamo nameščanja Android-x86 v particijo fat32. Naslednje vprašanje je, ali naj bo Grub bootloader nameščen. Običajno bi morali odgovoriti z da, če ne želite namestiti zagonskega programa. Upoštevajte, da namestitveni program ustvarja samo elemente prenosa za Android-x86. Če upate, da boste prenesli druge operacijske sisteme, morate ročno dodati element v /grub/menu.lst.
  Če je vse pravilno opravljeno, se bo namestitev začela in videli boste indikator napredka. Ko je postopek končan, lahko Andrond-x86 zaženete neposredno ali znova zaženete računalnik in izberete nov operacijski sistem.

  Potencialne napake

  Zaradi velikega števila naprav brez protesta lahko ugotovite, da Android X86 ni stabilen operacijski sistem. Opombe glede izdaje stabilne različice operacijskega sistema kažejo, da Android-X86 ne bo deloval na kamero za prenosni računalnik, saj ne boste mogli hkrati dostopati do omrežja Wi-Fi in Ethernet. z možnostjo ustavitve med delovanjem sistema Android X86, vendar te napake ne smejo vplivati ​​na uporabo platforme v računalniku.

  Uporaba virtualne naprave

  Če je potrebno, lahko namestite emulator Android-X86. "Na prvi pogled se lahko to zdi kot počasen, neintuitiven način uporabe Androida na računalniku, vendar ima uporaba virtualne naprave veliko prednosti. Trenutno je na voljo dva glavna virtualna emulatorja naprave: Genymotion in Google Android Virtual Device Manager, ki je opremljen s programom Android Studio.Te storitve so se razvile zelo slabo. odkar so bili prvič izdani.Če kot arhitekturo izberete x86_64, boste lahko zagnali virtualno napravo Android v načinu hitrega virtualnega dostopa, ki za izboljšanje dela uporablja Intelov strojni pospešek (HAXM), vendar deluje le za Ne pospešujte x86_32 ARM ali MIPS.
  Genymotion deluje na arhitekturi x86 in prav tako ne daje veliko hitrosti. Ena od največjih slabosti uporabe te metode je pomanjkanje trgovine Google Play. Zaradi tega ne boste mogli namestiti aplikacij drugih izdelovalcev na navidezni napravi brez dodatnega prenosa. Poleg tega, če se ne nameravate razvijati, je prenos programa Android Studio in porabe prostora v računalniku morda neroden. Poleg tega Genymotion zahteva, da je virtualni upravljalnik virtualnih strojev prepričan, da je nastavljen za delo. Ta metoda bo brez težav delovala na OS X, Windows in Linux.

  Sorodne publikacije