Kaj je zaupanje na spletnem mestu: kako ga izboljšati, preveriti in dobiti priporočila

V terminologiji kateregakoli optimizatorja ali spletnega skrbnika bodo vedno obstajale čudne besede in koncepti, ki jih navadni uporabniki interneta ne razumejo. Eden od takšnih konceptov je "spletna stran zaupanja". Poglejmo, kaj je to in ali je pomembno?

Kaj je zaupanje na spletnem mestu?

Zaupanje je merilo zanesljivosti iskalnikov za določeno spletno mesto. Menijo, da ta metrika vpliva na položaj spletnega mesta na različnih iskalnih poizvedbah, ko je prikazana v rezultatih iskanja. Vendar v resnici o tem ni dejanskih dokazov. Vendar mnogi webmasters želijo, da bi svoje spletne strani dobili višje stopnje.
Mesta z visoko verodostojnostjo se imenujejo Trust. Zato iskalniki, kot so »Yandex« ali »Google«, najbolj zaupajo. Obstaja velika verjetnost, da bodo za isto poizvedbo pri izdaji iskalnika prva mesta zasedla zaupanja vredna mesta, spodaj - ne-rerolli. Vendar pa obstajajo na tisoče dejavnikov, ki vplivajo na položaj mesta v vprašanju iskalnika, tako da visoko zaupanje sploh ni zagotovilo, da bo spletna stran vedno višja od drugih pri izdaji iskalnikov. Inteligentni algoritmi ocenjujejo predvsem kakovost vsebine strani, ki je navedena v izdaji. Vendar pa je možnost vstopa v TOP stran zaupanja vedno višja.

Kako določiti ta kazalnik?

Lastniki spletnih mest in webmaster (to ni vedno isto) poskušajo vse možne načine za povečanje zaupanja strani. Kako to narediti - o tem boste izvedeli malo kasneje. Na žalost neObstajajo uradna orodja ali kalkulatorji, ki vam lahko pomagajo določiti razmerje med iskalniki in spletnim mestom. Iskalniki za to ne nudijo orodij ali števcev. Vendar pa obstajajo storitve tretjih oseb, ki določajo ta parameter. Verjemite ali ne - o tem se že vsi odločajo. Ena izmed najbolj priljubljenih storitev je Xtool. Prikazal bo zaupanje vseh strani, ki jih uporabnik vnese v linijo storitev.

Ali lahko zaupajo zaupnim storitvam?

Treba je omeniti, da ne morete biti prepričani v točnost tega kalkulatorja, ker avtor projekta ne pravi, kako se izračuna ta kazalnik. Možno je, da je vzet iz glave. In čeprav je najverjetneje, obstaja določen algoritem, ki vam omogoča, da približno določiti razmerje iskalnikov na spletno stran, se ravna po takem orodju ne more. Vendar pa se pri newbie-optimizatorjih šteje, da natančno Xtool prikazuje najbolj natančne rezultate. Storitev ima lestvico oznak od ene (slabe) do deset (dobre). Da bi dobili eno točko, vam ni treba poskusiti posebej, toda pridobivanje 7-8 točk je že precej težko.

Mesta z najvišjim zaupanjem

Kar se tiče najvišje ocene 10, je to izjemno redko - zelo malo mest s tako visokim zaupanjem. Toliko točk pridobivajo takšni internetni velikani, kot so Facebook, Google, Yandex, VKontakte, itd. normalen rezultat Zdaj veste, kaj je zaupanja vredno mesto pod različico Xtool.Obstajajo druge storitve, ki določajo stopnjo zanesljivosti iskalnikov za spletno mesto, njihova uspešnost na istem mestu pa se lahko močno razlikuje od meritev Xtool. Zaradi te nedoslednosti v rezultatih preverjanja imajo mnogi skrbniki spletnih strani pomisleke glede točnosti opredelitve tega kazalnika s strani katere koli storitve.
Zdaj vemo, kaj je to - zaupanje spletnega mesta - in kako preveriti ta kazalnik. Glede na ugotovitve lahko rečemo, da prisotnost internetnih virov malo vpliva na zanesljivost iskalnikov. Tudi spletna mesta z nizko prisotnostjo imajo lahko Xtool z visoko zmogljivostjo.

Dejavniki, ki vplivajo na zaupanje

\ t
Nihče ne ve točno, kateri dejavniki so. Vsi optimizatorji lahko le ugibajo o njih, na podlagi osebnih opazovanj in izkušenj. Tudi če se obrnete na lastnika skrbniškega sredstva in ga vprašate, kaj je storil, da bi povečali ta kazalnik, potem najverjetneje ne bo odgovoril ali ne bo razumel, kaj se dogaja. Torej, ko razumemo, kaj je zaupanje te strani, lahko govorimo o dejavnikih, ki na to vplivajo v teoriji. Toda zopet ugotavljamo, da predstavljene informacije niso točne. Nihče ne bo dal natančnih podatkov o tem vprašanju.

Visokokakovostna vsebina ali storitev - glavno merilo za spletno stran zaupanja

Če je spletno mesto edinstvena storitev, katere analogi ne obstajajo več ali ne obstajajo (prej ali slej so analogi), ali nenehno objavljajo zanimive vsebine, potem bodo imeli veliko zaupanje Tudi podjetje Yandex je v priporočilih zaspletni skrbniki so opozorili na kriterije za kakovostno spletno stran, ki se spomni prav tega trenutka. Spletni dnevnik, ki objavlja ne-edinstveno vsebino, ne bo nikoli prejel visokih prihodkov od iskalnikov.

Nikakor ni treba vedeti, kako povečati zaupanje območja. Dovolj je, da objavite kakovostno vsebino ali ustvarite edinstveno, uporabniku prijazno storitev. Sčasoma se bo zaupanje takšnega projekta povečalo, ker bo pridobilo popularnost med občinstvom, naraslo z naravnimi povezavami, uporabniki pa bodo porabili veliko časa. Vse to bo pozitivno vplivalo na zaupanje iskalnikov.

Starost

Drugi pomemben trenutek je starost. Če je bila spletna stran odprta šele pred dvema ali tremi meseci, iskalniki ne bodo mogli takoj zaupati. Zaupanje bi si bilo treba zaslužiti in v ta namen bo za leti potrebno objavljati zanimive vsebine, ki jih bodo ljudje brali, prepisovali, kopirali in ki jih bodo vedno posredovali, dodali svojim zaznamkom. Iskalniki popolnoma razumejo, kaj spletno mesto predstavlja, in če vidijo, da je projekt res zelo kakovosten, bo prejel visoko zaupanje.

Vedenjski dejavniki

Naslednji ključni dejavnik je obnašanje občinstva. Dobesedno, pred 5–10 leti, so iskalniki temu dejavniku namenili le malo pozornosti in danes je to skoraj glavni kriterij za določanje kakovosti materiala in mesta kot celote. Dejstvo je, da so se iskalniki naučili razumeti, ali je uporabniku všeč spletno mesto ali ne, ali ga zanimajo informacije, ki jih je našel. V tem primeru, če uporabnik pozorno prebereinformacije na spletnem mestu, preide na druge strani, vrne se nazaj, doda v zaznamke in čez nekaj časa se vrne, to je super. Iskalniki to popravijo in njihovo zaupanje v to spletno mesto se močno poveča.
V nasprotnem primeru, če se uporabnik prijavi na spletno mesto, zgradi 5 do 10 sekund in ga zapre, nadaljuje iskanje informacij, ki jih potrebuje na drugem mestu, potem tak vir ni vreden zaupanja. Nasprotno, njegovo zaupanje se zmanjšuje. Slabi vedenjski dejavniki lahko "ubijejo" mladi projekt, zato so webmastri in lastniki spletnih mest pripravljeni plačati dober denar za pisce za pisanje dobrih in uporabnih člankov, ki bodo zanimali bralca. Torej, če na spletnem mestu objavite nezanimive in slabe materiale, taki viri ne bodo nikoli prejeli velikega zaupanja, deloma zato, ker preprosto ne bodo imeli dobrih vedenjskih dejavnikov. Vzemite, na primer, Facebook ali rusko socialno omrežje VKontakte. En dan lahko isti uporabnik opravi na stotine ali celo tisoče prehodov z ene strani na drugo znotraj tega omrežja. Ljudje ves svoj prosti čas preživijo v teh družabnih omrežjih. Vse to določajo iskalniki, zato imajo podobna spletna mesta vedno visoko zaupanje. Prav ta spletna mesta zaupanja in njihove značilnosti niso nikomur skrivnost, ampak samo ustvarjanje kakovostnih vsebin ali edinstvenih koristnih storitev je zdaj zelo težko.

Referenčna masa

Prej so iskalniki zelo cenili povezave do spletnega mesta iz virov tretjih oseb. Zaradi tega so mnogi spletni skrbniki plačali denar za drugevirov, ki se nanašajo na njihovo spletno mesto. To pomeni, da so pravkar kupili povezavo in je dobro delovala. Mesta so res narasla, danes pa ta način ne deluje tako dobro. Sodobni algoritmi so taki, da iskalniki razumejo, kdaj so povezave kupljene in jih ne upoštevajo pri razvrščanju, zato se pomen nakupa povezav do vašega spletnega mesta postopoma izgubi. Vendar, če je spletno mesto "zaraščeno" z naravnimi povezavami (to pomeni, ko se druga spletna mesta nanašajo na vaš vir), s tem pridobi zaupanje v očeh iskalnikov. In več zaupanja virov bo na vašo spletno stran, več zaupanja bo. Zelo veliki projekti so se prekrivali s povezavami, tako da je njihovo zaupanje vedno na najvišji ravni, kar pa ne pomeni mladih virov.
Zdaj razumemo, kaj je zaupanje spletnega mesta. Čas je za pogovor o tem, kako ga dobiti.

Spletna stran zaupanja: kako jo preveriti in jo zgraditi?

Torej, za preverjanje, najprej obiščemo storitev Xtool in v polje vpišemo naslov vašega projekta, pritisnemo gumb "Check". Takoj poglejte, katera vrednost je prikazana:
 • Od 1 do 4 - mesto je slabo in ga je treba izboljšati. Morda bi morali popraviti besedila, narediti bolj priročno, praktično.
 • Od 5 do 7 - območje je dobro. Najverjetneje ima veliko starosti in veliko dobrih vhodnih povezav, visoko kakovostne vsebine, visoko prisotnost.
 • Od 8 do 10 - zelo resen projekt, ki uživa izjemno zaupanje iskalnikov. Takšno zaupanje ima velike socialne mreže, resne tiskovne agencije.
 • Tako smo zdajVemo, kako preveriti zaupanje spletnega mesta in kaj je. Olajšati in otežiti hkrati. Če želite to narediti, morate le objaviti na njem edinstvene visoko kakovostne materiale, da ustvarite neobičajne storitve za obiskovalce. Ljudem morate dati točno to, kar počnejo na vašo spletno stran, nato pa se bo njihovo zaupanje sčasoma povečalo. Isti projekt mora čim bolj optimizirati, odstraniti nepotrebne kode in skripte, ki upočasnijo postopek prenosa. Potrebno je, da se vir čim prej odpre ob obisku njegovega uporabnika. Treba je doseči maksimalno udobje, postaviti besedilo in pomembne informacije, tako da obiskovalec takoj videl in začel brati ali gledati. Ko iskalniki ugotovijo, da je projekt v interesu obiskovalca, bo njegovo zaupanje začelo naraščati. To poznajo vsi bolj ali manj izkušeni optimizatorji. Prav tako popolnoma razumejo, kako se ocenjuje zaupanje spletnega mesta, in znane so tudi glavne metode dviga, vendar jih le malo doseže.

  Na kaj vpliva?

  Zaupanje spletnega mesta vpliva na položaj projekta pri izdaji iskalnikov za določeno poizvedbo. Če želi uporabnik kupiti okno in v okno napisati okno "kupi okna", bo najprej videl povezavo do spletnega mesta zaupanja. Viri z manj zaupanja v iskalnik bodo locirani spodaj. To je dokaj nesramen primer, vendar odraža bistvo. Zato se tekmovalci vedno borijo med seboj in poskušajo povečati stopnjo zaupanja iskalnika v svoj projekt, ker lahko vse to pripelje dorast podjetja ali njegovo zmanjšanje. Zdaj veste, kaj je zaupanje spletnega mesta in kako pomembno je za optimizatorje, webmastere in lastnike projektov.

  Sklepna ugotovitev

  Kljub vsem zgoraj navedenim informacijam, mnogi optimizatorji tega kazalnika sploh ne upoštevajo. To je logično, saj ga niso iskali iskalniki, temveč zunanje storitve. Sami določajo zaupanje spletnega mesta z nekaterimi nejasnimi formulami in vsi v enem glasu pravijo, da njihov algoritem deluje. Možno je, da tudi inženirji Google iskalnikov in Yandex ne vedo, kaj je zaupanje spletnega mesta in kako ga izboljšati. Vendar pa je povsem gotovo, da zgoraj navedeni dejavniki vplivajo na razvrstitev mesta v iskalniku. Zato si morate prizadevati za razvoj spletne strani in jo narediti uporabno in priročno za ljudi. V mislih se lahko držijo tudi različni drugi kazalniki vrste zaupanja, vendar zasledovanje njih zagotovo ni vredno.

  Sorodne publikacije