Procesor AMD Athlon II X4635 za Socket AM3: Pregled, pregledi

AMD Athlon II X4635 procesorska rešitev je bila uvedena januarja 2011 in jo je družba postavila kot izdelek srednjega razreda z dobrim stanjem zmogljivosti in precej demokratično vrednostjo. Gre za njegove zmožnosti, specifikacije strojne opreme in druge pomembne nianse, povezane s tem čipom, in govorijo še naprej.

Pozicioniranje

V letu 2011 je glavni AMD-jev priključek za procesor Socket AM3. To je bil namen namestitve v njega in imenoval junaka tega pregleda. Mikroprocesorji te vtičnice so bili razdeljeni na naslednji način:


 • Osebni pisarniški računalniki so temeljili na seriji CPU Septron. Skupno 1 računalniško jedro, minimalna velikost predpomnilnika in precej nizke frekvence so popolnoma primerni za reševanje tega, toda nekaj večjega v tem primeru je bilo nemogoče dobiti. Tudi stroški v tem primeru so bili zelo nizki, in ta trenutek je takšne računalniške sisteme naredil zelo dostopne.
 • Osnovni igralni sistemi so temeljili na čipih Athlon II X2 & amp; Athlon II X3. Število računalniških enot v tem primeru je bilo povečano na 2 oziroma 3. Prav tako povečala količino predpomnilnika, imajo višje vrednosti frekvence ure. Kot rezultat, takšne polprevodniške rešitve zagotavljajo bistveno višjo raven zmogljivosti in omogočajo reševanje praktično vseh nalog. Treba je opozoriti, da so se nekatere igrače na takšni programski opremi začele izvajati daleč od največjepreferencialov
 • Sistemi iger na srečo so obvezno temeljili na CPU družine Athlon II X4. Število jeder se je v tem primeru povečalo na 4 taktne frekvence, še večje vrednosti, se je bistveno povečal tudi predpomnilnik. Vse to je lastnikom takšnih osebnih računalnikov omogočilo, da so reševale vse naloge, ne da bi upoštevale zahteve strojne opreme za strojno opremo. To je bil ta razred polprevodniških rešitev in je pripadal centralnemu procesorju, ki ga bomo obravnavali v tem materialu.


 • Enote sistema Bonus so bile sestavljene na podlagi družine mikroprocesorskih rešitev družine Phenom II. Ključna razlika v primerjavi s prejšnjimi izdelki AMD v tem primeru je bila organizacija predpomnilnika. Če so vsi prejšnji čipi imeli le 2 ravni tako hitrega pomnilnika, potem je v tem primeru že bila tretja raven. Njegova prisotnost je zagotovila znatno povečanje hitrosti. Tudi število v tej družini procesorjev bi lahko doseglo 6, časovne frekvence silicijevih raztopin pa znatno povečale.
 • Vrste opreme in kaj so vključene

  Rešitev procesorja AMD Athlon II X4635 se lahko pošlje v dveh možnih različicah celotnega sklopa. Prva je bila označena kot Trail in je vključevala naslednje:
 • sam čip v togi plastični embalaži.
 • Garancijska kartica.
 • Priročnik za hitro namestitev.
 • Označena tablica z družino predelovalcev.
 • Ta komplet je bil osredotočen na zelo velike zbiralnike sistemskih enot, kikot del svojega računalnika s pomočjo posebnega hladilni sistem. Druga različica sklopa mikroprocesorja imenuje BOX. Poleg vseh že na seznamu, ki ga je bil spremenjen, kot sledi:
 • F hladilnik yrmennym AMD.
 • toplotne paste.
 • V sedanjem CPU uspešnosti je namenjen majhni niši zbiralcev, ki si ne morejo privoščiti posebne, dražje hladilni sistem. Izkušnje so pokazale, da je celo polno zmogljivost hladilnika dovolj za normalno in stabilno delovanje polprevodniških rešitev.

  Tipi vtičnic

  Kot že omenjeno, je bil glavni procesor vtičnica za to čip vtičnico AM3. Pravzaprav, ko se je razvila in to CPU. Ampak, kot veste, fizično to računalniške platforme so združljivi AM2 AM2 +, AM3 +. pomnilniški krmilnik integriran v AMD Athlon II X4635 je bil zasnovan za delo s standardom pomnilniških modulov DDR3. In zaradi tega je lahko le AM2 z DDR2 razpravljali v tem članku, čeprav bi se izdelek polprevodniških vgrajen v CPU vtičnico, vendar običajno delujejo v povezavi z njim, on ni mogel, ker je nezdružljiv RAM na matični plošči in krmilnik integriran CPU. AM2 + platforma je hibrid in dovoliti, da določijo tako DDR2 in DDR3. Če motherboard je zadnja vrsta pomnilnika, junak tega pregleda je lahko uspešno delujejo. Toda AM3 + matična plošča z mikroprocesorjem, ki se lahko namesti. To bo uspešno delovala kot deltakšnega sistema, ker uporablja samo DDR3 palice. Zato lahko ta čip namestite v enega od 3-procesorskih priključkov podjetja AMD in uspešno deluje kot del takšnega računalnika:
 • AM2 + (pod pogojem, da so na voljo DDR3 reže).
 • AM3.
 • AM3 +.
 • Tehnološki proces. Frekvenca, toplotni vidiki in temperaturni režim

  V skladu s tehnološkimi normami, ki so ustrezale 45 nm, je bil izveden AMD Athlon II X4635. Procesor je imel površino 169 mm 2. V tem čipu je bila frekvenca ure 29 GHz. Najvišja temperatura je bila določena na ravni 71 stopinj. V praksi je bil ta parameter praviloma v razponu od 50 do 62 stopinj. Moč te polprevodniške rešitve je bila 95 vatov.

  Cache. Podsistem RAM

  Kot smo že omenili, je AMD Athlon TM II X4635 imel samo 2 ravni RAM-a. Skupna prostornina prve stopnje je bila 512 KB, ki so bili fizično razdeljeni na 4 enake dele po 128 KB. Vsak od teh 128 KB je bil povezan z določenim jedrom in lahko shranjuje informacije, ki jih obdeluje le ta računalniški modul. Tudi te 128 KB so bile razdeljene na 2 enaka dela po 64 KB. Prvi 64 KB je ohranil le navodila čipa, drugi pa podatke. Skupna velikost predpomnilnika na drugi ravni je bila že 2 MB. Razdeljeni so bili tudi v 4 enake dele za 512 KB, fiksirane na določeno jedro. V tem primeru ni bilo strogega ločevanja med shranjevanjem navodil ali podatkov, naslovni prostor pa je bil generičen. RAM krmilnik je integriran v polprevodniški procesorski kristalnapravi in ​​je bila dvokanalna. Optimalni RAM je DDR3-1333.

  Arhitektura procesorja

  Pregled procesorja AMD Athlon II X4635 je pokazal, da njegovi računalniški moduli temeljijo na arhitekturi Propus. Število jeder je bilo v tem primeru enako 4, število nivojev predpomnilnika pa je bilo omejeno na dve. To je največja zmogljivost tega silicijevega kristala in izboljšanje zmogljivosti z odklepanjem dodatnih elementov ni bilo mogoče.

  Pospešitev tega silicijevega izdelka

  Na 145. mestu se zabeleži množitelj AMD Athlon II X4635. Razpršenost le-tega je mogoča le s frekvenco sistemskega vodila, katerega standardna vrednost je v tem primeru enaka 200 MHz. Dodatno povečanje produktivnosti v tem primeru se lahko doseže tudi s povečanjem napetosti na jedru procesorja. Vrstni red razpršenosti takih procesorjev je naslednji:
 • Zmanjšamo frekvence vseh komponent računalnika "Bios" ali v specializirani programski opremi.
 • Nato postopoma povečujemo frekvenco sistemskega vodila vodila. Po vsakem takšnem povečanju preverite frekvenčne komponente računalnika: ne smejo presegati vrednosti, ki so bile pred overclockingom. Če bi nekje presegla dovoljene meje, bi ga znižali. Znova zaženite računalnik in preverite stabilnost vašega dela.
 • Takoj, ko dosežemo maksimalno vrednost frekvence in PC preneha delovati stabilno, začnemo povečevati napetost. Vzporedno s tem poskušamo povečati frekvenco mikroprocesorja.
 • Takoj, ko se poveča kombinacijafrekvenca in napetost prenehata prinašati rezultat in sistem se ne zažene stabilno, nato pa ponovno vzpostavimo prejšnje vrednosti frekvence in napetosti. Omejitev za overclocking CPE je bila dosežena.
 • Kot kažejo izkušnje, se od standardnih 11 in 2900 MHz ta procesor lahko prilagodi do 1425 V in 3828 MHz. V odstotkih to omogoča 32% hitrosti.

  Stroški 4-žilnega čipa. Priložnosti za danes. Mnenje lastnikov osebnega računalnika v njegovi bazi. Mnenja

  Na začetku prodaje je bil ta mikroprocesor ocenjen na 110 USD. Zdaj lahko takšne čipe kupite za 2000-2500 rubljev na internetu na različnih mednarodnih platformah za trgovanje. In v povsem novi državi. Te povratne informacije CPU označujejo le pozitivne strani. AMD Athlon II X4635 je še vedno najnovejši izdelek in vam omogoča hkratno izvajanje večine igrač. Vključno z modernim in najzahtevnejšim. Prisotnost pravih 4 računalniških modulov tega čipa vam omogoča, da prenesejo omejitve, ki se v nekaterih izmed njih izvajajo na ravni kode. Odlična zmogljivost overclockinga omogoča CPU, da celo prehiti več sodobnih procesorskih izdelkov.

  Povzetek

  Eden najboljših in najcenejših čipov v segmentu srednjega razreda leta 2011 je bil junak tega pregleda. In medtem, ko je AMD Athlon II X4635 že dolgo izdan po standardih računalniškega sveta, je še vedno aktualen in njegova raven učinkovitosti je sprejemljiva.

  Sorodne publikacije