HTC 7 Mozart Phone: funkcije, fotografije, primerjave s konkurenti in pregledi

Izbira mobilnega telefona je včasih lahko zastrašujoča naloga. Glavne težave nastanejo zaradi velikega razpona. Na trgu obstajajo različice različnih proizvajalcev, ki se razlikujejo po tehničnih značilnostih, obliki in velikosti. Ni vsakdo lahko hitro razume strokovne izraze. Da bi naredili pravo izbiro, se morate naučiti lastnikov pričevanj in se seznaniti s pregledi, ki prikazujejo vse prednosti in slabosti mobilnih naprav. Ta članek bo namenjen pametnemu podjetju NTS.

Na kratko o modelih

HTC 7 Mozart se je leta 2010 pojavil v prodaji. Spada v segment proračuna. Model je funkcionalni pametni telefon, ki deluje na platformi Windows Phone. Idealen je za vlogo delovnega telefona, če ne prinaša velikih zahtev glede učinkovitosti.

Na začetku prodaje je model postal priljubljen, saj ima kompaktne dimenzije in jasen vmesnik. Nemogoče je reči, da je brezhibna. Vendar imajo skoraj vsi modeli tako prednosti kot slabosti.

Oblikovanje

Videza modela HTC 7 Mozart (T8698) ni mogoče imenovati standard. Vendar pa so nekateri elementi oblikovanja že uporabljeni v drugih modelih tega proizvajalca. Zadnja plošča je sestavljena iz treh pokrovov. Za oblikovanje so bile uporabljene različne barve. Zasnova telefona je monoblok. Plastika in aluminij sta bila uporabljena za izdelavo primera. To daje kupcu priložnostBodite prepričani v visoko kakovost in zanesljivost. Čeprav so uporabniki komentirali kompilacijo in stvaritve, vendar so taki primeri izolirani. Oblika telefona je pravokotna, stranice so zaobljene. Takšna rešitev nekoliko ublaži stroge linije zunanje zasnove. Na sprednji plošči so tipke na dotik, zaslon in prostor za zvočnik. Slednji je dovolj dolg, prekrit z srebrno obrobo. Kupci verjamejo, da je zaslon mogoče narediti veliko več, ne da bi spremenili velikost same naprave. Plošča nadzorne plošče je široka in če bi jo razvijalci zmanjšali, bi se diagonala povečala za nekaj centimetrov.

V pogovorni dinamiki je nastavljen LED indikator, ki pri neodgovorjenih klicih utripa. Povezan je tudi z baterijo. Če boste telefon napolnili, bo žarnica utripala rdeče, če bo baterija prazna. Ko je baterija polna, indikator zasveti zeleno. Na levi strani je priključek za slušalke. Standardna je - 35 mm. In desno - gumb vklop /izklop, opravlja tudi funkcijo zaklepanja. Ta dogovor ni privlačen za vse lastnike. Mnogi verjamejo, da je razporeditev tega gumba na stranski vrstici veliko bolj priročna. Na dnu je samo luknja za mikrofon. Leva stran naprave je opremljena s tipko za glasnost. Je zelo dolga in zelo ozka. Na isti strani, tik pod, je priključek za polnilnik in kabel, tip je microUSB. Na desni strani je prikazan gumb kamere. Ima metaliziranopokrov
Objektiv fotoaparata in bliskavica na hrbtni strani. Zvočnik se nahaja poleg njih. Na voljo je tudi napis z imenom operacijskega sistema. Odstranljiv pokrov je spodaj. V njem je baterija. Da bi ga odstranili, je dovolj, da odprete dno planovochka na koncu.

Značilnosti velikosti in teže

Pri nakupu pametnega telefona kupci upoštevajo dimenzije naprave. Ni vsak človek pripravljen preiti na velike telefone. Zakaj? Prvič, med pogovorom je neprijetno držati ga, pri deskanju ali drsenju pa morata uporabiti dve roki. HTC 7 Mozart (T8698) ima kompaktne dimenzije. Tak telefon so v glavnem izbrali tisti, ki so uporabljali majhne gumbe. Dolžina ohišja je skoraj 120 mm, širina pa 60 mm. Kar zadeva debelino, ta naprava pripada precej debeli, saj je ta številka 12 mm. V primerjavi z drugimi modeli imajo debelino ne več kot 7-8 mm. To seveda vpliva na težo naprave. Ta pametni telefon z nameščeno baterijo tehta 130 kilogramov, po preučevanju povratnih informacij lastnikov pa lahko ugotovimo, da je telefon priročen. Ko govorite, je udobno držati le ramo. Zaradi svoje kompaktne velikosti lahko napravo nosite v srajčnem ali hlačnem žepu brez strahu pred izgubo. Zavrtite meni, pokličite številko naročnika ali natisnite - te manipulacije je enostavno opraviti z eno roko.

HTC 7 Mozart: Značilnosti stroja

Mnogi kupci v resnici ne želijo pobegniti v zapletene tehnične izraze. Prav tako je treba omeniti, da ni vsaka osebaz njimi. Iz tega razloga so naslednje ključne značilnosti, ki vam bodo pomagale pri resničnem ovrednotenju tega modela.
 • Razred je multimedijski pametni telefon.
 • Tip - monoblok.
 • Datum izdaje - 2010
 • Operacijski sistem HTC Mozart - Windows 7.5 (posodobljeno 8.1).
 • Omrežni standard je 2G in 3G.
 • Diagonalni zaslon - 37 ?.
 • Tip matrice je SLCD.
 • Polnilna baterija - 1300 mAh, tip - Li-Ion.
 • Model procesorja - QSD8250 (proizvajalec Qualcomm Snapdragon).
 • Jedrna frekvenca je 1024 MHz.
 • Število jeder - 2.
 • Platforma Java MIDP 2.1 CLDC 1.1 (211.1).
 • Kamera je ena glavna, ločljivost je 8 MP.
 • Prenos podatkov - GPRS, HSDPA, Bluetooth, EDGE, WLAN, GPS, USB (sinhronizacija z računalnikom).
 • Oblike avdio datotek - M4A, WMA, MP3.
 • Oblike video datotek - WMV, MPEG-4 3GP.
 • Zaslon

  Pri sestavljanju opisa HTC 7 so Mozartove značilnosti zaslona pomembna podrobnost. Ne pričakujte velikih velikosti, diagonala je le 37 ?. Ta možnost je povzročila dvoumne odzive, saj obstajajo "proračun" z zaslonom 45. Na prodajo, z razliko v ceni je zanemarljiv. Torej nadaljujmo z značilnostmi. Vrsta zaslona je SLCD, touch, kapacitivna. Velikost slikovnih pik je 480x800 slikovnih pik. Zaslon prikazuje 16 milijonov barv. V HTC 7 Mozartu so na voljo merilnik pospeška, samodejni nadzor svetlosti in senzor bližine. Zaslon na dotik se hitro odzove na dotik prstov, podpira do štiri hkratne dotike, vendar v rokavicah s telefonom ne bo delovalo. Prenos barv je poln, kontrast je dober. Na močnem soncu ne bo zbledelo, ampakbistveno zbledi. Besedilo, čeprav težko, je mogoče prebrati. Uporabniki trdijo, da je slika na zaslonu realistična.
  Proizvajalec je poskrbel za zaščito zaslona z namestitvijo Gorilla Glass. Vendar pa lastniki opazili, da pri uporabi telefona brez kritja v daljšem časovnem obdobju oblikujejo plitve prask. Ta model, čeprav ni zelo visoka, vendar je zelo primerna kot delovni stroj. Na zaslonu si lahko ogledate fotografije, berete e-knjige, brskate in igrate ne zelo zmogljive igre.

  Kamera

  Ali lahko s HTC Mozart 7 (T8698) snemate kakovostne fotografije? Značilnosti kamere pri tem igrajo pomembno vlogo. Težko si je predstavljati sodoben pametni telefon brez funkcije fotografije. Seveda je tudi v opisani napravi. Lahko rečemo, da je kamera v modelu T8698 močna stran. "Proračuner" uporablja matrico z 8 milijoni slikovnih pik. Nekdo lahko reče, da so že stroji s kamero 16 MP in več, vendar v dobrih rokah, fotografije, ki jih telefon, bo precej visoke kakovosti. Največja velikost fotografije je 3264 x 2448 slikovnih pik. Če je potrebno, lahko uporabnik spremeni ločljivost za 5 Mp, 3 Mp, 2 Mp, 1 Mp in 03 Mp. Obstaja možnost samodejnega ostrenja. Pri slabi svetlobi priporočamo uporabo ksenonske bliskavice. Sijaj je dovolj svetel, zato ga lahko uporabite kot svetilko. Če želite aktivirati kamero, morate uporabiti gumb na telesu ali prek menija. Avtonomna dvosmerna tipka. Če želite omogočiti iskalo, pritisnite gumb indržite 5 sekund. Za prilagajanje ostrine se dotaknite zaslona. Za snemanje ni tipk na dotik. Za fotografiranje boste morali uporabiti gumb. Vendar pa pri tem obstajajo prednosti - aktiviranje kamere poteka s zaklenjenim zaslonom. Razvijalci so zagotovili velik nabor nastavitev. Meni vključuje načine »portret«, »pokrajina«, »makro«, »plaža« in druge. Parametri bliskavice so tudi prilagodljivi. Uporabnik lahko izbere eno od treh možnosti - "auto", "enable" in "off". Oblikovali razvijalci in učinki - "solarij", "odtenki sive", "sepia" in "negativni". Video način je s hitrostjo 24 slik na sekundo. Najvišja sprejemljiva kakovost 720 str. Posnetek je narejen z ločljivostjo 1280x720 slikovnih pik. Po mnenju uporabnikov videoposnetki niso dovolj dobri. HTC 7 Mozart nima sprednje kamere. Ta pomanjkljivost je bistvena za tiste, ki želijo govoriti in govoriti na video. V ta namen je osnovna optika izjemno neprijetna. To dokazujejo številne ocene lastnikov o tem telefonu.

  Pomnilnik in procesor

  Telefon HTC 7 Mozart (T8698) ima vgrajen procesor Qualcomm Snapdragon QSD8250 z dvojnim jedrom. Deluje na frekvenci 1 GHz. Uporabniki nimajo zahtevkov za uspešnost. Vse blagovne znamke programov se začne hitro, delo brez "glitches", "ni težko" igre ne visi. Model ima zmogljivost pomnilnika 576 MB. Kot je za vgrajeno, potem je samo 8 GB. Datoteke operacijskega sistema zasede približno 2 GB. Uporabnik ima v bistvu samo 6 GB. AtPo mnenju kupcev so takšni kazalniki za pametni telefon izjemno nizki. Vendar pa je v kompletu z dvojedrnim procesorjem 1 GHz pomnilnik dovolj. Proizvajalec na začetku tega modela ni pozicioniral kot igralno napravo. In če menite, da spada v proračunski segment, so taki kazalniki povsem razumljivi. Uporabniki trdijo, da se pri delu z ranljivimi aplikacijami problemi ponavadi ne pojavijo.

  Pomnilniška kartica

  V programu HTC 7 Mozart je program ali večina le-tega nameščena na pomnilniško kartico. To vam omogoča prenos iger, glasbe, slik in aplikacij. Ta model podpira pomnilniške kartice microSD do 64 GB. Vendar pa po mnenju lastnikov ni vredno, da bi ga v celoti prenesli, saj lahko to povzroči resne težave s sistemom. Da bi se izognili napakam in okvaram, je priporočljivo uporabiti največ 62 GB. V vsakem primeru, glede na to, da HTC 7 Mozart pripada proračunskem razredu, bodo takšne priložnosti zadovoljile vsakega potencialnega kupca. Pomembno je omeniti, da je uporaba pomnilniških kartic manjšega obsega dovoljena, in še več - ne. 64 GB - največja velikost izmenljivih medijev. Utripa z več pomnilnika ne bo videla mobilne naprave.

  Operacijski sistem

  Kateri operacijski sistem je nameščen na tej napravi HTC? Windows Phone 7. Mozart (T8698) je model, ki je postal vedno bolj priljubljen s svojo edinstveno platformo. Telefoni s sistemom Windows Phone so v prodaji. Za ta operacijski sistem je značilen preprost vmesnik in združljivost z velikim kompletomprogramov. Kaj še potrebuje uporabnik? Naprava ima tovarniško vdelano programsko opremo različice 7.5. Po mnenju mnogih lastnikov deluje odlično. Vsi "native" programi tečejo hitro. Uporabniku se priporoča, da uporabi večopravilnost. Kar se tiče aplikacij tretjih oseb, lahko pri njihovem delu pride do zapletenosti. V času izdaje tega modela so uporabniki opisali problem kot največjo slabost HTC 7 Mozarta. Firmware za Windows Phone 8.1 se že šteje za bolj napredne v tem pogledu. Zato lastniki telefonov pogosto raje preidejo nanj. V ta namen se priporoča, da se obrnete na servisni center. Vendar pa nekateri uporabniki to storijo sami. Pomembno pa je razumeti, da je pri takšni namestitvi velika verjetnost, da bo telefon okvarjen. Seveda firmware prekliče pogoje garancije. Zato je vredno razmisliti, ali morate tvegati.

  Baterija

  Proizvajalec HTC 7 Mozart je uporabil litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 1300 mAh. Po uradnih podatkih naprava deluje v stanju pripravljenosti 360 ur (v omrežju GSM) in 450 ur (WCDMA). Polnjenje baterije bo dovolj za približno 6 ur neprekinjenega pogovora (2G - 675 g, 3G - 5,5 ur). Vendar so to kazalniki, ki jih je navedel proizvajalec. Kako je v resnici stvar? Anketiranci bodo lahko odgovorili na to vprašanje.
 • Pri nizki aktivnosti se bo baterija izpraznila v 15-2 dneh.
 • ​​
 • Pri povprečni obremenitvi (poslušanje glasbe največ 2 uri, sprejemanje klicev in telefoniranje približno 30 minut, več posnetkov, opozorila v ozadju in socialne storitve)baterija verjetno ne bo "preživela" do večera. Praviloma bo dajatev trajal največ 12 ur.
 • Predvajanje videa, ko je Wi-Fi vklopljen in pri največji svetlosti traja 3 ure in 20 minut. Po tem bo telefon popolnoma izpraznjen.
 • Majhno zagotovilo za uporabnike je postalo posebna možnost, ki služi varčevanju z energijo. Ko je naprava vklopljena, izklopi nekatere programe, kar podaljša življenjsko dobo baterije.

  Tekmovalci

  HTC Mozart tekmuje z dvema dobro znanima proizvajalcema. Prvi je korejski pametni telefon Samsung Galaxy W GT-I8150. Deluje v različici operacijskega sistema Android 2.3. Diagonala teh modelov je enaka - 37 ?. Ni razlike in ločljivost je 800x480 slikovnih pik. Samsungov procesor je boljši, njegova frekvenca je 14 GHz, HTC pa samo 1 GHz. RAM je skoraj enak. Za slednje se razlikuje le za 60 MB. Zgrajena na HTC 4 GB. Ločljivost kamere je enaka - 5 MP. HTC ima velike velikosti telesa. Dolg je več kot 4 mm. Samsung tehta manj kot 20 funtov, drugi model, ki je konkurenčen pametnemu telefonu, je LG P970 Optimus. Navzven sta obe napravi nekoliko podobni, vendar HTC izgleda bolj zaokroženo. Razlike lahko najdete z upoštevanjem značilnosti zaslona. Z isto rešitvijo je diagonalni zaslon LG večji pri 05 ?. Deluje na platformi Android 2.2. Podobnosti lahko opazimo v značilnostih procesorja in kamere. Toda obseg vgrajenega pomnilnika HTC je več kot 6 GB. Tudi v dimenzijah lahko najdete veliko razlik. Najprej je debelina naprave LG manjša od 3 mm in jesamo 92 mm. Drugič, teža HTC je več kot 21 funtov tretja, dolžina je manjša za 3 mm, širina pa za 4 mm višja kot pri LG P970 Optimus. Stroški vseh treh modelov so približno enaki.

  Sorodne publikacije