Kako konfigurirati usmerjevalnik DAP-1360: navodila po korakih

Namestitev in namestitev sodobnih usmerjevalnikov je polna presenečenj in različnih ovir. Toda to je samo na prvi pogled. Pravzaprav vzpostavljanje novega usmerjevalnika za distribucijo interneta po zraku ni tako težko. Glavna stvar - skrbno preučiti nastavitve in sledite navodilom sistema. Ta članek bo pojasnil konfiguracijo usmerjevalnika D-Link DAP 1360.

Router D-Link DAP 1360: kratek pregled

Ta naprava po definiciji ni prvi usmerjevalnik, saj prejšnje revizije niso imele možnosti, da bi povezale WAN iz smeri. To pomeni, da mora imeti pred dostopno točko DAP 1360 napravo, ki lahko sprejema in pošilja internet.
Kako lahko ugotovite, katera različica trenutnega stroja? Zelo preprosto - revizija B1 ima samo eno LAN vrata na hrbtni strani, D1 pa dve, eno za LAN in drugo za WAN. Ker opis stare revizije nima smisla, bo članek vseboval vsa navodila za verzijo D.

Videz

DAP 1360 ima standardno nezahtevno obliko - črno pravokotno škatlo z minimalnim naborom gumbov in indikatorjev. Na sprednji plošči so:
 • Indikator napajanja. Ko je vklopljen, označuje, da naprava deluje.
 • brezžični indikator. Če neprekinjeno gori, to pomeni, da omrežje deluje. Če utripa, se v tem trenutku prenaša promet.
 • Indikator WPS. V nekaj minutah se vzpostavi povezava in če utripa, pomeni, da se neka naprava skuša povezati s to tehnologijo.
 • Indikator LAN. Podobno kot stanje brezžičnega omrežja - sveti. To pomeni, da je kabel vstavljen v vrata, utripa - prenos podatkov se nadaljuje.
 • Kazalnik povezave z internetom. Utripajoča ikona pomeni prenos podatkov v eni od smeri, neprestano goreča - na voljo je internetna povezava in deluje.
 • Zadnja stena je opremljena le z enim LAN priključkom, tako da tukaj ne boste preveč zaposleni, da bi ustvarili veliko omrežje. Obstaja tudi WAN, ki povezuje kabel ponudnika. Gumb za ponastavitev na tovarniške nastavitve izvede tudi povezovalno vlogo prek WPS. Če ga želite uporabiti za vrnitev v začetno stanje, morate pritisniti in zadržati tri sekunde. Za povezavo prek WPS zadostuje en kratek pritisk. Zadnja plošča ima tudi vtič za napajanje.

  Naprava je opremljena z dvema odstranljivima antenama.

  Priprava za določanje

  Ker se vse nastavitve usmerjevalnika DAP 1360 namesto preko spletnega vmesnika, ki je ne zanima, kateri operacijski sistem naprave izvede. Glavna stvar je prisotnost katerega koli brskalnika. Začetna nastavitev predpostavlja, da ima vaš računalnik vrata Ethernet. Od njega je odvisno, da se najprej poveže z usmerjevalnikom. Nato lahko po izvedbi vseh manipulacij in shranjevanju konfiguracije uporabite Wi-Fi.

  DAP 1360: nastavitev in povezava

  S povezovanjem vseh Ethernet priključkov na usmerjevalniku in računalniku morate počakati na identifikacijo povezave. Da bi usmerjevalnik lahko zaslužil, lahkonastavitev samodejnega sprejema naslova IP. V družini operacijskih sistemov Windows lahko to storite na zavihku »Omrežne povezave« na nadzorni plošči. To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete trenutno povezavo v lokalnem omrežju in izberete element »Lastnosti«.
  Nato na seznamu komponent izberite "Internet Protocol version 4" in znova kliknite Properties. Nato na zavihku "Splošno" morate vnesti izbirni gumb v "Pridobi IP naslov samodejno". Čeprav je ta postavka v večini primerov na pravem mestu, jo je treba še vedno preveriti.

  Dostop do spletnega vmesnika

  Večina usmerjevalnikov D-Link uporablja dostop do svojega vmesnika na 1921680.1. Usmerjevalnik D-Link DAP 1360 se povezuje prek 1921680.50. Vnesite ta naslov v okno katerega koli brskalnika, po vseh manipulacijah z žicami, konektorji in prejšnjimi nastavitvami. Ko v naslovni vrstici pritisnete tipko Enter, vas usmerjevalnik vljudno vabi, da vnesete uporabniško ime in geslo skrbnika. V tem modelu je skrbniški par uporabljen privzeto. Takoj po prijavi lahko sistem ponudi spremembo trenutnega gesla na bolj zapleteno. Iz varnostnih razlogov je bolje, da to storite.

  Na dnu spletnega vmesnika

  Ko so prvič priključeni, so lahko vsi elementi menija in napisi v angleščini. Če ga želite spremeniti v rusko, je v zgornjem desnem kotu spustni meni za jezik, s katerega lahko izberete želeni element.

  To je vredno malo umakniti in to rečiDAP 1360 lahko deluje v dveh načinih: dostopna točka za povezovanje računalnikov v omrežje ali kot usmerjevalnik v polnem obsegu. Ker se večina uporabnikov zanima za povezavo z internetom, se bo primer obravnaval v zadnjem načinu. Prva stran prikazuje vse informacije o tem, kaj je ta usmerjevalnik. To je model, strojna programska oprema in trenutno stanje povezave. Če želite konfigurirati internetno povezavo prek vrat WAN, morate klikniti »Poveži«. Ta element je poseben čarovnik, ki bo potekal v vseh fazah konfiguracije in bo pomagal ustvariti vašo prvo povezavo.
  Na prvi strani bo uporabnik pozvan, da vstavi kabel v vrata WAN. Nahaja se na zadnji strani naprave in pobarvane v rumeno barvo. Pravzaprav je podpisal tudi - Internet. Po priključitvi mora svetiti indikator na sprednji plošči. V spodnjem desnem kotu je gumb "Naprej", ki bo uporabnika pripeljal na naslednji korak nastavitve. Tukaj boste predlagali, da izberete vrsto povezave. Glavno točko - PPPoE uporablja večina ponudnikov, zato bodo za to povezavo opisane dodatne nastavitve.
  Naslednji korak je vnos nekaj podatkov. Namreč, poiščite ime povezave, uporabniško ime in geslo. Naslov lahko izberete ali privzeto zapustite, še vedno bo viden samo v spletnem vmesniku. Vendar geslo izda internetni ponudnik, te informacije pa je treba navesti v sporazumu o priključitvi.storitve. Podatki, ki jih vnesete, so skoraj vedno dovolj za vzpostavitev povezave. Vendar pa lahko ponudnik določi dodatne možnosti povezave. Aktivirate jih lahko s premikanjem preklopnega stikala v položaj "Podrobno" v spodnjem levem kotu.
  Naslednji korak bo pomagal preveriti stanje povezave v fazi konfiguracije. V polje morate vnesti kateri koli naslov znanega spletnega mesta, na primer google.ru ali mail.ru. Sistem bo preveril, ali ima dostop do njega in ga bo prijavil. Če je vse potekalo dobro, je povezava konfigurirana in zagnana. Preostali boste, da nastavite možnosti za brezžično povezavo Wi-Fi.

  Brezžična povezava

  Če želite ustvariti brezžično povezavo D-Link DAP 1360 in konfigurirati njene nastavitve, morate v razdelku Wi-Fi klikniti čarovnika za brezžično namestitev. V prvem oknu morate omogočiti samo povezavo z nastavitvijo potrditvenega polja. Ko kliknete gumb "Naprej", bo sistem prevedel na stran z naslednjimi polji:
 • Skrij dostopno točko. To potrditveno polje prenese napravo v skriti način. To pomeni, da se lahko s tem omrežjem povežete samo z njegovim imenom. Uporablja se kot dodatni način zaščite pred nepooblaščenim dostopom.
 • SSID ni nič drugega kot ime brezžičnega omrežja in se prikaže med razpoložljivimi omrežji, ko skušate povezati katero koli napravo.
 • Država. Tukaj je vse jasno, morate navesti stanje.
 • Kanal. Nastavite lahko samodejni način. Če se prekinitve začnejo z omrežjem, je vredno preizkusiti priročnik na ročno določenih kanalih. To je toPomaga v primerih, ko naslednje omrežje Wi-Fi prekine signal usmerjevalnika.
 • Brezžični način. Priporočljivo je, da nastavite na 80211 N, ker je ta tip hitrejši.
 • Največje število strank. V tem polju je privzeta nastavitev "0". To pomeni, da ni omejitev glede števila priključenih naprav hkrati. Za nastavitev zahtevane številke vnesite ustrezno številko.
 • Varnost

  V naslednjem oknu lahko nastavite usmerjevalnik DAP 1360, da zagotovite varno uporabo in zaščito pred nepooblaščenim dostopom. Privzeto je spustni meni nastavljen na Odpri, kar pomeni, da se lahko povežete brez vnosa gesla.
  Priporočamo, da za vzpostavitev najbolj varne povezave uporabite tip WPA2-PSK. Po izbiri te postavke se odprejo dodatna polja:
 • Ključ za šifriranje. To je geslo, s katerim se bodo naprave povezovale z omrežjem.
 • Preverjanje pristnosti WPA2. Ta element je namenjen hitrejši identifikaciji naprav v omrežju. To je pomembno pri uporabi več dostopnih točk. Vendar ta pristop zmanjšuje varnost, zato vklop brez potrebe ni priporočljiv.
 • Šifriranje WPA. Način AES je sodobnejši in zanesljivejši način za šifriranje podatkov. Zato ga je priporočljivo natančno uporabiti. Če veste, da se bodo naprave povezale s starim, lahko izberete mešani način TKIP + AES.
 • Obdobje posodobitve ključa WPA. Bolje je pustiti privzeto vrednost na 3600.
 • Navedenomanipulacij je dovolj za razumevanje, kako konfigurirati DAP 1360 za varno in udobno uporabo brezžičnega omrežja.

  Sklepi

  Ta usmerjevalnik ima veliko število nastavitev in nastavitev, s katerimi lahko natančno nastavite in popolnoma konfigurirate povezavo. Med značilnostmi, ki jih je treba izpostaviti, so:
 • uporaba WPS;
 • ​​
 • nastavitve požarnega zidu;
 • filter MAC;
 • Nastavitev notranje cone DMZ;
 • IP filter. Na splošno lahko ta robustna in robustna ročna naprava močno poenostavi ustvarjanje in nadzor domačih brezžičnih omrežij.
 • Sorodne publikacije