Nekaj ​​načinov za "prekinitev" na strani "Vordi"

Pri delu z dokumenti v programu Microsoft Word za oblikovanje besedila morate pogosto obravnavati problem premikanja besedila na novo stran. Včasih morate narediti odstavek na enem listu, začeti nov odstavek iz nove strani ali pa vstaviti prazen list. Za preprosto rešitev vseh teh nalog je dovolj, da razumemo, kako narediti "Vordi" prelom strani.

Kaj je prelom strani?

Preden se odločimo, kako narediti prelom strani v Vardo, moramo razumeti, kaj predstavlja. Page Break - funkcija v programu "Ward", ki omogoča, da se po določenem odstavku premakne celotno besedilo na naslednjo stran, ne da bi se pri tem še posebej potrudili za naknadne spremembe in popravke.
Ena od pogostih napak pri prevajanju besedila v drugo stran je uporaba tipke Enter na tipkovnici, ki preprosto premakne kazalec nad črto spodaj. V tem primeru, če je na spodnjem delu lista še vedno prostor, in v prihodnosti se naredijo nekatere spremembe, potem bo vse besedilo "jedlo", na nekaterih listih pa bo prazen prostor od zgoraj. Da bi se izognili tem in drugim incidentom med izvajanjem dokumenta, je dovolj, da se naučimo, kako narediti vrzeli med stranmi v Vardo.

Vstavite vrzel

Za večino različic programa je postopek popolnoma enak, na primer algoritem, kako narediti prelom strani v "Vardo" 2010, podobno kot pri vseh naslednjih različicah. Z izbiro kraja, običajno na koncu odstavka, po katerem morateČe želite odpreti stran, v zgornji vrstici hitrega dostopa izberite zavihek »Vstavi«, v razdelku »Strani« v stolpcu »Strani« pa je stran prelom. Ko kliknete na ta gumb, se kazalec samodejno premakne na novo prazno stran, če pa je sledil še eni strani pred trenutnim listom, se bo pojavil na eni številki naprej. Če se želite vrniti, se spodnje besedilo dvigne navzgor, samo da enkrat pritisnete tipko Delete na tipkovnici, da ohranite vrzel med temi listi. Če želite odstraniti vstavljeno režo, uporabite gumb BackSpace.

Podoben rezultat je mogoče doseči na drug način. Če označite odstavek, ki se mora začeti z novo stranjo, ga kliknite z desno miškino tipko. V meniju morate poiskati vrstico "Odstavek" in jo klikniti z levim gumbom miške. Po tem se prikaže okno, v katerem sta dva zavihka - "Zamiki in intervali" in "Položaj na strani". Ko izberete zadnjo, morate označiti »Na novi strani in kliknete na gumb« Ok », kar pomeni, da se bo celotno besedilo izbranega odstavka premaknilo na nov list
.

Hotkeys

Najhitrejši način za "preboj" stran je uporaba "hotkeys". Ne glede na različico programa, je treba kurzor nastaviti na mesto, po katerem naj se začne nov list, in istočasno pritisnemo tipko Ctrl + Enter. Rezultat bo prenos pod besedilom na spodnji strani. Treba je omeniti, da je v prisotnosti izbranega besedila pred uporabo "vročih tipk" preprostozamenjan z vstavljenim prelomom strani, tako da pred klikom preverite, da ni dela izbranega dela dokumenta.

Določanje pravil za odstavek

S prekinitvijo strani ne morete definirati samo odstavka, po katerem bo šel nov list, temveč tudi določiti pravilo za enega ali več odstavkov, ki morajo biti v celoti na isti strani. V ta namen določite ustrezno pravilo.
Da se odstavek ne razdeli na dve strani, ga morate označiti in ga klikniti z desno miškino tipko. V meniju izberite "Odstavek" in v oknu - že znano "Položaj na strani". Na seznamu, ki se nahaja na levi strani okna, je treba opozoriti na postavko "Ne prelomi odstavka". V tem primeru se samodejno premakne pomanjkanje prostora za postavitev celotnega odstavka na en list. Da ne bi zlomili odstavka z drugim, morate izbrati prvo, nato izvesti podobne akcije, tako da v zadnjem odstavku algoritma izberete možnost "Ne prelomi naslednje".

Značilnosti starejših različic Worda

Treba je omeniti, da je postopek, kako razdeliti stran v Wordu 2007 in kasnejših različicah programa, nekoliko drugačen od prejšnjega. Razlog za to je spreminjanje vmesnika celotne linije Microsoft Officea. Zato je pri proučevanju, kako v letu 2003 ali v prejšnjih različicah razdeliti stran v Vardo, pomembno upoštevati to točko, da ne bi iskali dodatnih informacij na spletu.
Razlika v algoritmih razčlenitve za te različice je samo vPrvič: V vrstici bližnjic se po izbiri "Vstavi" namesto orodne vrstice odpre meni. Na seznamu morate izbrati "Break the page" - rezultat bo enak kot pri novejših različicah "Warda".

Prednosti razpada strani

Kako koristno je znanje o tem, kako narediti prelom strani v "Ward"? Ta funkcija programa vam omogoča, da lepo uredite dokument, hkrati pa zagotovite minimalno število sprememb pri dodajanju ali oblikovanju besedila. Zaradi uporabe prelomov strani dobljeni dokument prejme višjo stopnjo branja in prispeva k jasnejši porazdelitvi strukture besedila. Prelomi strani vam ne omogočajo, da v dokument vstavite več zaporednih vrstic in besedilo takoj prenesete v nov list. Zaradi tega vsaka zgornja sprememba ne bo vplivala na položaj prenesenega dela dokumenta.

Sorodne publikacije