Seagate Barracuda 1tb trdi disk - Pregled, specifikacije in pregledi

Če želite sestaviti primarni ali vmesni računalnik, morate porabiti veliko truda, da poberete dobre komponente. Velika izbira procesorjev, grafičnih kartic in matičnih plošč vse zmede. Toda s trdimi diski bolj in bolj razumljivo. Seagate Barracuda 1tb je postala ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za tovrstne dogodke.

Trdi disk

Kupi ta pripomoček je ponavadi v pravem polju. Nekje dol po seznamu, pred ali po napajalniku. Neobičajni kupci namenjajo veliko pozornosti. No, izbrali so in izbrali. Nekdo sploh išče cenejše.


Vendar je trdi disk pomemben sestavni del sistema. Razen dejstva, da na njem ne boste imeli pomembnih osebnih podatkov, lahko trdi disk vpliva na zmogljivost.
Zato z zbiranjem sistema ne bodite leni pogledati modele, kot je Seagate Barracuda 1tb. Prvič, sam proizvajalec se je izkazal na trgu. Njeni izdelki so zanesljivi in ​​trajni. Drugič, družina Barracuda je postala priljubljena med številnimi igralci in tistimi, ki cenijo kakovost celotnega sistema. Obseg tega modela je prav tako zelo privlačen. Kljub temu, da se je DD od 1 TB pojavil že zdavnaj, je vedno več strank prišlo do njih. Zahteve iger so se povečale, želje uporabnika so se razširile.

Značilnosti

Stanje z izbiro trdih diskov je olajšano, tudi če razumete, da ni tako veliko dodatnih indeksov, besed in drugih imen. Obstaja Seagate Barracuda z drugačnoobseg in hitrost dela.


Raziskovani model ima faktor oblike 35. Za tiste, ki ne vedo, so to standardne dimenzije naprave. Prenosniki so opremljeni s formatom trdega diska 25. Vmesnik SATA je prejel hitrost prenosa podatkov 6 Gb /s. Pred tem imamo Seagate Barracuda 1tb, zato deluje s 1 TB. Hitrost vrtenja 7200 vrt /min. To je še en kazalnik, na katerem je izbrana naprava. Velikost predpomnilnika je 64 MB. Model porabi malo energije. Če je v mirnem stanju, potem le 094 W, s prostim tekom 46 W in pri aktivnem branju in snemanju potrebuje 53 Watts.

Videz

Nič nenavadnega proizvajalca se ni odločil, da ne bo izumil. Model izgleda kot večina konkurentov. Pred nami je standardna oblika faktorja 35. Za bolj voluminozne pogone je to nekoliko tanjše (2 cm proti 26 cm). To je posledica dejstva, da je v terabajtnem modelu postavljena ena plošča z indeksom površinske gostote 625 Gb /inch2 snemanja. Elektronika, kot vedno, je na plošči, ki je nameščena na zadnji strani naprave. Tukaj je pečat. Potreben je za uravnoteženje pritiska v trdem disku.

Delo

Kot smo že omenili, trdi disk Seagate Barracuda 1tb uporablja SATA vmesnik 6 Gb /s. Zaželeno je, da ga takoj formatirate z datotečnim sistemom NTFS. Sistem potrebuje okoli 120 MB za svoje poslovanje. Skupni obseg je lahko tudi nekoliko drugačen. Ali pa boste imeli srečo in boste imeli celo 1000 GB, ali pa boste izgubili 69 GB. Ta model je prestal veliko testov in preverjanj. Strokovnjaki so lahko ugotovili, s čim delajovse standardne tehnologije, ki uporabljajo trde diske. Za upravljanje energije je bil razvit poseben mehanizem.
Seagate Barracuda 1tb je bilo možno meriti in meriti. Testiranje je napravo ogrevalo do 37 stopinj. Enako je bilo vroče - 53 stopinj. Vendar se primer ne segreje nad 39 ° S. Ne moremo reči, da so to najboljši kazalniki temperature, vendar ne dosegajo kritičnih vrednosti.

Testi

Da bi ugotovili učinkovitost trdega diska, je večina laboratorijev izvedla teste skupaj s sistemom nad povprečjem. To pomeni, da lahko procesor služi kot Intel Core i7-4770K in grafična kartica AMD Radeon HD 6970.
Dobljeni rezultati so bili sprejemljivi. Ena od glavnih meril je pokazala povprečno hitrost 162 MB /s. Če pogledate specifikacijo, lahko vidite vrednost 156 MB /s, zato proizvajalec ni shranil ničesar. Druga programska oprema je pokazala hitrosti nad 200 Mb /s. Vsi rezultati testov so pokazali, da je HDD Seagate Barracuda 1tb najuspešnejša rešitev med konkurenti. Edini modeli, ki lahko z njim tekmujejo, so njegovi "kolegi" v trgovini, Seagate Enterprise. Vendar to ne pomeni, da moramo brezpogojno izbrati ta model. Kljub svoji superiornosti nad svojimi tekmeci, vrzel še vedno ni bila tako velika, da bi postavila križ na druge trde diske.

Ocene

Seagate Barracuda 1tb 7200rpm je bil sprejet s strani mnogih uporabnikov. Čeprav lahko povprečna ocena preseneča. Ena in pol sto ocen je uspelo oblikovati povprečno oceno. 35 ni nekaj, na kar bi bili lahko ponosni. Rečeno je, da so nekatere negativne ocene povezanebrezobzirni sestavi. Z pozitivnega vidika je treba omeniti, da so bili kupci zadovoljni s svojim tihim in hitrim delom. V nekaterih je služil več kot 8 tisoč ur zapored in ni postavljal nobenih vprašanj. Nekdo ga že uporablja več kot 5 let in se tudi ni srečal z eno napako.
Pomembni kupci in nizka vrednost. Skupaj za 2-3 tisoč lahko kupite zanesljiv trdi disk. Kupci so kupili trdi disk leta 2011. Nekateri so preselili svoje sisteme v SSD, igre in osebne datoteke pa so bile shranjene na HDD.
Negativne povratne informacije so vplivale na nenadne okvare. Eden od kupcev je povedal, da se je sprva vse zdelo, da deluje brezhibno, v nekem trenutku pa so se začeli pojavljati zvoki in pretepeni sektorji. Vse to so spremljale dnevne zaustavitve sistemov, "zasloni smrti" in druge težave. Kot rezultat, veliko uporabnikov svetujemo, da kupijo napravo te vrste, vendar dražje. Takšna povprečna ocena je utemeljena. Dejansko so bili nekateri kupci zadovoljni z vzdržljivostjo trdega diska, drugi pa niso imeli sreče s stranko ali montažo.

Sklepi

ŽELEZNIŠKI SISTEM Seagate Barracuda 1tb SATA III je dobra izbira za povprečni električni sistem. Ima dobro vrednost za denar. Tekmovalci zagotovo niso mogli obiti, vendar so se pokazali nekateri manjši trijumfi testiranja. Pri mlajših modelih je ta model boljši. Trdi diski so lahko dražji od te možnosti.
Mimogrede, uspešno testiranje je postalo pokazatelj kakovosti modela. Pokažejo, kolikotrdi disk bo lahko "rešil obraz" pred težavami pri izkoriščanju. Pri velikih obremenitvah trdi disk ne proizvaja glasnih zvokov. Seveda, v primerjavi s SSD je glasen. Vendar se konkurenca šteje za tiho. Kazalniki hitrosti so visoki, zato se zagon sistema izvede v nekaj sekundah.

Sorodne publikacije