Snapchat - kaj je to Kje prenesti in kako uporabljati?

V svetu sodobne tehnologije se pojavijo nekateri neznani, virusni koncepti, ki zmedejo vsa socialna omrežja, kar ustvarja neverjetno razburjenje in fanatizem. Približno enako razcvet je bilo mogoče opaziti v času Snapchata. Kaj je to in kako deluje, je poskušal izvedeti skoraj vse. Nova socialna mreža, sel, kamera ali vse skupaj? Ugotovimo.

Snapchat - kaj je to?

Snapchat je projekt treh študentov iz Stanforda, ki vam omogoča izmenjavo sporočil, fotografij in video posnetkov, ki so bili izbrisani po uporabnikovem branju večno. Aplikacija Snapchat je v celoti osredotočena na izmenjavo vsebin, ki se imenuje tukaj in zdaj. Projekt ni podoben nobenemu obstoječemu kurirju ali socialni mreži. V bistvu je Snapchat malo vsrkal od vseh in se je razvil v omejeno in zmedeno službo, ki se je zaljubila.

Vmesnik

Dejanska zasnova in osnovne značilnosti so temelj, s katerim se morate seznaniti pred uporabo Snapchata. Program je sestavljen iz petih oken:
 • Trenutni aktivni klepet je glavno okno, v katerem se izmenjuje sporočilo, in medijska vsebina se deli z uporabnikom.
 • Seznam stikov - tukaj so vsi tisti, s katerimi lahko začnete komunicirati, s katerimi se je to zgodilo v preteklosti, in tako naprej. Vsak kontakt je opremljen z indikatorjem. Indikatorji označujejo, katera vrsta sporočila je prispela, koliko sporočil je bilo prebranih.
 • Kamera je glavni zaslon za interakcijo aplikacije. O tem malo kasneje.
 • Storyboard - Tukaj je niz posnetkov, ki so na voljo vašim prijateljem. Izbrisano na dan.
 • Mediji - Tukaj najdete številne priljubljene blagovne znamke, ki prav tako niso proti ustvarjanju zgodbe o Snapchatu in deljenju z oboževalci.
 • Preklapljanje med okni poteka s pomočjo hitrih čolnov. Fotoaparat je vedno začetni zaslon.

  Delo s kamero

  Fotoaparat je povsod. To je glavni element programa, vse se začne z njim. Vmesnik fotoaparata je precej preprost, nadzira ga swipami in dotika. Z enim dotikom ustvarite posnetek. Dolg dotik ustvari videoposnetek. S pomočjo gibov s potegom lahko spremenite filtre (npr. Delo z Instagram), označite trenutno temperaturo ali čas na sliki. Videoposnetek je lahko okrašen s slavnimi pesmi in nosom, nymba in drugimi filtri, zaradi katerih je znana storitev. Ko je posnetek ali videoposnetek pripravljen, jih lahko spremenite tako, da dodate besedilo (lahko spremenite pisavo, velikost besedila in barvno shemo), emoticons (lahko prilagodite velikost in položaj vsakega od njih) in druge elemente po okusu uporabnika.

  Kako uporabljati Snapchat zgodbe?

  Edina socialna komponenta platforme je najbolj kul del celotne storitve. Tukaj lahko sestavite več posnetkov ali videoposnetkov, ki so združeni v eno zgodbo, ki bodo izbrisani po 24 urah. S pomočjo zgodb lahko ustvarite kratko vsebino dneva, postavite videoposnetke v kronološkem vrstnem redu (to je tisto, kar bodo potem videli drugi uporabniki). Tvoje zgodbekadar koli ga lahko odstranite, lahko jo prenesete v napravo.

  Zanimive funkcije

  Odkrijte Snapchat - Kaj je to? Ta funkcija se je pojavila v storitvi ne tako dolgo nazaj. V bistvu so to iste zgodbe, ki so na voljo standardnim imetnikom računov. Razlika je v tem, kdo ustvarja te zgodbe in jih postavi, vendar se ukvarjajo s temi velikimi, znanimi znamkami. Ta metoda promocije medijev je impresivna, zgodovina izgleda neverjetno kul in vam omogoča, da sveže pogledate običajne revije in spletne vire.

  Namesto zaključka

  Imamo torej ustvarjalni poskus treh fantov iz Stanforda, ki se je nenadoma spremenil v eno najbolj priljubljenih storitev v sodobnem internetu. S programom je enostavno delati: oseba, celo oseba, ki je daleč od tehnologije, bo razumela. Istočasno storitev temelji na čustvih, včasih je hitra, popolnoma drugačna od drugih kurirjev, zato je uporaba drugačna. Kar pomeni, da ga lahko vsakdo poskusi preprosto zato, ker še nikoli ni bilo tako. Kot rezultat: Snapchat - kaj je to? Virusni projekt, ki bo kmalu umrl? Ali morda medijski projekt prihodnosti, ki bo utišal pas glavnega konkurenta? Čeprav je težko reči, vendar dejstvo, da je projekt že odstranil Vine, medtem ko Instagram in druge socialne mreže kopirajo ključne funkcije Snapchata, govori veliko. Program se distribuira popolnoma brezplačno. Android Snapchat lahko najdete na Play Marketu, Snapchat za iOS, v AppStore.

  Sorodne publikacije