Pravilo prekoračitve CSS

Ni nujno, da je element strani vedno viden. Pogosto je potrebno le prikazati njegovo vsebino, ponavadi slike, besedilo, tabele. Pravilo za overjanje CSS določa način prikaza vsebine.

S postavitvijo blokovnih elementov lahko učinkovito regulirate prikaz vsebine znotraj želenega obsega, upravljate drsne trakove in ustvarite lastno možnost za upravljanje vsebine.

Splošna pravila uporabe

V pravilu za prelivanje CSS je dovoljenih pet vrednosti:
 • vidno;
 • skrita;
 • drsenje;
 • avtomobil;
 • dedovanje.
 • Če je navedeno, lahko vsebina preseže postavko. V primeru skritega se bo zunaj odrezal. Uporaba drsnega in samodejnega premikanja omogoča dodajanje drsnih trakov za ogled vsebine, ki presega postavko. Velikost elementa določa pravila za širino in višino. Ko CSS pravilo prelivanja omogoča pomikanje (drsenje in samodejne vrednosti), so njegove proge postavljene znotraj elementa. Ni vedno priročno in v večini primerov ne ustreza zasnovi strani, ko se razvijalec zanima za upravljanje vsebin in ne namerava uporabiti klasičnih "drsnikov".

  Praksa, pri kateri se predmet z vsebino obravnava ločeno, daje malo možnosti za doseganje želenega rezultata. Če se element obravnava kot zbirka več oznak blokov, ugnezdenih ali povezanih med seboj, se odpre veliko priložnosti. Ko CSS prekoračitve ni standardna različica pravila, je odgovornost zaPravilni izhod vsebine temelji na kodi javascript.

  Primer: javascript + overflow brez CSS

  Edina "pomanjkljivost" pravil CSS je, da izpolni svoje poslanstvo, kot ga predlaga njihova sintaksa in namen. V večini primerov je to več kot dovolj. Idealno za uporabo overflow css (vrednosti za samodejno ali pomikanje). Ko testirate, lahko vedno vidite, da je izhod v enem ali drugem bloku. Medtem pa je zasnova spletne strani, želja razvijalca, da ponudi svojo lastno možnost navigacije po vsebini in, kar je najpomembnejše, področje uporabe spletnega mesta lahko zahtevajo dokaj drugačno rešitev, kot jo lahko ponudi CSS.

  V tem primeru bloki ne morejo vsebovati le vsebine, ki išče iz tujine. Treba je premakniti drug do drugega. Eden od ciljev je emulacija tabele izmenjav elektronskih valut (v resnici gre za device - "div"), vendar dve kopiji vsebine. V eni kopiji, ena smer izmenjave, v drugi - druga. Vsak blok se lahko raztegne (stisne) po višini in širini, ki se nahaja nad drugim blokom. Izvajanje teh funkcij ni mogoče s standardno različico overflow CSS. Pri spreminjanju velikosti glavne enote je treba obnoviti vse notranje device. Hkrati se mora velikost pisave spreminjati sorazmerno, saj se zdi, da možnost rezanja informacij v finančnih programih ni primerna.

  Čisti preliv CSS, vendar brez drsnikov

  Drsenje, ki ga predlaga HTML /CSS, je nedvomno praktično, toda za fazo odpravljanja napak je le potrebno, vendar obstaja ena pomembna točka. Ko je miška nad blokom, v kateremje pomikanje, vsebina tega bloka se premika, ne celotna stran. Ta trenutek v praksi ni zelo praktičen: morate nadzorovati mesto na strani, kjer lahko vrtite kolo miške. Nekaterim obiskovalcem ni všeč, nekateri samo ne upoštevajo.
  Medtem pa razvijalec ne preprečuje kombinaciji možnega in želenega. Če vsebina bloka presega njene meje, je mogoče sklepati, da je le njena bistvo, ki prepoveduje pomikanje. Ko pa je uporabnik opozoril nanj in nekaj časa držal kazalec miške, morate blok razširiti na želeno velikost in prikazati vsebino. V tej različici bo stran predstavljala koncentrirano vsebino, ki jo obiskovalec lahko razkrije, če je to potrebno. V splošnem moramo pri ustvarjanju blokovnih elementov izhajati iz zamisli, da je en element en div, span ali td. Think HTML oznake - ni zelo hvaležna lekcija. Veliko bolj je praktično razmišljati o semantičnih elementih strani in koliko jih bo potrebno za izvajanje HTML oznak - druga stvar.

  Gibanje, ki ga poganja vsebina

  Če vzamemo za osnovo idejo "obstaja blok, katerega velikost opredeljuje njegovo vsebino, so pravila prelivanja CSS popolnoma drugačna možnost." Ni potrebe, da se zanašate na standardno pomikanje ali napišete lastno kodo javascript.

  Če spletno stran oblikujete kot niz elementov, katerih velikost in lokacijo določata njihova vsebina, potem bodo glede na dejanja obiskovalca razkrili določene bloke. Možno je, da bodo razkriti celotni strani ali njenemu pomembnemu delu. Odlično zaprikaz gibanja obiskovalca je njegovo zanimanje za informacije. Ko pride na spletno mesto, opazuje svoje začetno stanje in izbere tisto, kar mu je zanimivo. Gibanje miške na zaslonu ali prsta na avtomatu pametnega telefona razkriva trenutni trenutni blok, katerega izhod vodi do njegovega zapiranja in odpiranja naslednjega. Trenutno pri ustvarjanju sodobnega spletnega mesta ni tako težko, da je postalo stvar presenečenja in zanimanja obiskovalca. Dobra ideja je prehod iz razmišljanja o oznakah HTML na elemente informacij, ki so pomembni za obiskovalca.

  Sorodne publikacije