Kako povezati modem kot usmerjevalnik: 2 načina

Današnji članek je namenjen ljudem, ki imajo doma dostop do interneta prek starega modema ADSL. Danes mnogi ponudniki še vedno ponujajo internet prek podobnih zastarelih tehnologij, vendar včasih ni druge možnosti. Eden od takih ponudnikov je Rostelecom. Iz tega članka se boste naučili, kako povezati usmerjevalnik preko modema z Rostelecomom, z drugim ADSL-modemom pa se bo to tudi zgodilo.

Povezovalna vezja

Če trenutno uporabljate ADSL modemsko povezavo, je vaše vezje takole: telefonski kabel je priključen na razdelilnik (ali razdelilnik). Iz tega razdelilnika, ena žica gre na domači telefon (vendar pa ne sme biti), drugi - na modemu. Iz modema se omrežni kabel "zviti par" poveže neposredno z računalnikom ali prenosnikom. Do sedaj se izvaja podobna shema.


Najlažji način za povezavo usmerjevalnika s pomočjo modema je ustvariti dodatno povezavo v tem vezju kot usmerjevalnik Wi-Fi. Mi preprosto z istim "sukanim parom" ustvarjamo povezavo med usmerjevalnikom (WAN vrata) in ADSL-modemom.
Kako povezati brezžični usmerjevalnik prek modema: metode
Za izvedbo takega vezja lahko uporabite več metod:
 • Modem deluje kot most in usmerjevalnik kot dostopna točka (tj. Usmerjevalnik) ) V tej konfiguraciji je treba namestitev opraviti na usmerjevalniku.
 • Druga metoda vključuje uporabo usmerjevalnika kot "nadaljevanje"signal.
 • Upoštevajte, da je druga metoda najlažja. V tem primeru se praktično nič ne stori. Minimum required: nastavite usmerjevalnik, da sprejme dinamični naslov in aktivirate način distribucije DHCP omrežja. Večina uporabnikov ve, da morajo to storiti, vendar ne vedo, kako. Za povezavo modema kot usmerjevalnika, kjer bo slednji deloval kot "distributer" interneta, je enostavno: v nastavitvah usmerjevalnika na zavihku Advanced (ime zavihka je lahko odvisno od usmerjevalnika in modela proizvajalca) je možnost DHCP. Aktivirati ga je treba, nato pa se vsaka naprava, povezana z usmerjevalnikom Wi-Fi, samodejno poveže z internetom. Pred povezovanjem modema kot usmerjevalnika se morate prepričati, da vse nastavitve modema ADSL že obstajajo. Ponavadi ustrezajo ponudniku zaposlenega.


  Drugi način: kako povezati WIFI usmerjevalnik z modemom

  Glede na to, da je prva različica najtežja, je vredno razstaviti primer najpogostejšega usmerjevalnika D-Link. Torej vstavite majhni priključni kabel v ADSL priključek modema in vstavite obliž v priključek LAN in ga priključite na računalnik ali prenosni računalnik.

  Nastavitve modema

  Zdaj morate vnesti nastavitve na samem računalniku. Pojdimo na nadzorno ploščo Windows (Start - Nadzorna plošča), poiščemo zavihek »Omrežje in internet« in kliknemo »Upravljanje omrežja«. Tam nas zanima postavka "Prilagoditev prilagoditve". Poiščite »Povezovanje z lokalnim omrežjem«, z desno miškino tipko kliknite miško in izberite element »Lastnosti«. Tam morate namestiti vsekonfigurirajte TCP /IPv4 na računalniku. Zdaj v brskalniku vnesete naslov 1921681.1 in vstopite v skrbniško ploščo usmerjevalnika. Tukaj morate vnesti par prijavnih podatkov /gesel. Vnesite admin /admin (privzeto). V meniju v razdelku Hitra nastavitev morate počistiti kljukico poleg linije DSL Auto Connect in nastaviti vrednost za nizove VPI in VCI. Poznati morajo ponudnika. Prav tako lahko te vrednosti določite v sporazumu o priključitvi, zato se ne mudi, da pokličete ponudnika. V PORT, zapišemo vrednost "0". Sedaj pritisnite "Naprej" (Naprej) in obratno vrednost Premostitev postavite potrditveno polje. Tako bomo modem prenesli v način mosta. Prav tako morate preveriti potrditveno polje Omogoči storitev mostu in podati ime za most. Nato boste morali predpisati naslov IP in masko modema. Tam predpišemo: 1921681.1 in standardno omrežno masko 255255255.0.
  Pritisnite "Naprej" in ponovno pozorno preglejte nastavitve. Sistem vas bo pozval, da shranite in ponovno zaženete usmerjevalnik. Strinjamo se in skupaj z modemom ponovno zaženemo računalnik, tako da prejme nov naslov IP. Zdaj pojdite na konfiguriranje našega Wi-Fi usmerjevalnika. Najprej odstranimo kabel iz prenosnika in ga vstavimo v usmerjevalnik. Na modem mora biti priključen prek WAN priključka, z računalnikom - prek katerega koli LAN priključka. Zdaj se povežite z usmerjevalnikom, pojdite na nastavitve v razdelku WAN in izberite povezavo PPPoE. Zdaj je potrebno vnesti vse podatke, ki nam jih je posredoval ponudnik (geslo, prijava), uporabiti nastavitve, shraniti. Potem bo usmerjevalnik distribuiral internetni ADSL-modem. Zdaj veste, kako povezati modem kot usmerjevalnik,vendar še vedno obstajajo načini.

  Opomba iz prenosnega računalnika

  Dejstvo, da se lahko sam računalnik ali računalnik uporablja kot usmerjevalnik in ga preprosto nastavite, morate samo vedeti, kako. Modem lahko priključite kot računalnik, ki uporablja usmerjevalnik, samo če ima vmesnik Wi-Fi. Na prenosnih računalnikih je privzeto. Shema bo izgledala takole: v ADSL-modem je vključen majhen telefonski kabel, modem izkaže "zvit par" v prenosnik. Prenosni računalnik (ali računalnik) dostopa do omrežja in ga razdeli prek povezave Wi-Fi. Potrebujete to nastavitev? Da, zdaj pa obstajajo posebni programi za pretakanje interneta prek Wi-Fi, kot je povezovalna točka Connectify. V ta namen obstajajo še drugi programi, vendar je bistvo vedno isto. Lahko tudi preobremenite internet z vgrajenimi orodji Windows, vendar je to že velika tema za posamezen članek.

  Zaključek

  Omenjeni načini povezovanja usmerjevalnika s pomočjo modema delujejo v 80% primerov. Glede na vaš usmerjevalnik ali model modema se lahko ime nastavitev, ki so bile omenjene v članku, razlikujejo, vendar bistvo ostaja nespremenjeno. Zato se v tem primeru ne bi smeli ravnati po imenih. Na splošno vas nastavitve usmerjevalnika in modema ne vzamejo dolgo, če ste vse naredili pravilno.

  Sorodne publikacije