Lopute za pranje vetrobranskega stekla: opis, značilnosti

Ker je vedno več avtomobilov na cesti, postaja vse bolj pomembno, da se upoštevajo vsa prometna pravila. Vendar pa niso odgovorni samo za varnost potovanja. Dober pregled igra eno od ključnih vlog pri zagotavljanju varnega potovanja voznika do njegovega avtomobila. Zato je izbira ventilatorskih šob ali drugih tipov šob zelo pomembna.

Kaj so steklene podložke?

Do danes so številni proizvajalci avtomobilov na svoje stroje začeli nameščati šobe tega tipa. Dejstvo je, da je z njihovo pomočjo možno nahraniti tekočino za pranje stekla z enim ali dvema močnima curkoma, vendar celo z kapljico. Glavna razlika med šobami ventilatorja je v tem, da lahko pokrivajo večje območje vetrobranskega stekla.


Trenutno večina voznikov predpostavlja, da ti modeli opravljajo svoje delo veliko bolje kot tip motorja, zelo priljubljeni pa so modeli, ki jih proizvaja Volvo. Vendar pa je proizvodnja ventilatorskih šob vključevala problem, kot je npr. Toyota.

Vrsta podrobnosti

Kot smo že omenili, obstajata dve glavni vrsti - curki curka in ventilatorji, ki se uporabljajo za pranje stekla. Da bi razumeli, zakaj mnogi preidejo na drugo možnost, je treba upoštevati obe. Pri curku so to deli, ki so izdelani v obliki votlega valja. Pod to napravo je priključek, s katerim inPriključek injektorja je nameščen na cev, ki oskrbuje tekočino za pranje. Vrh dela je brizgalna pištola, ki omogoča ročno nastavitev sile curka.

Ko govorimo o ventilatorskih šobah, je razlika v njihovi osnovi le v zasnovi, saj ima vsak del te kategorije najmanj 3 škropilnice in pogosteje več. Poleg tega je zaradi velikega števila odprtin potrebno zmanjšati premer vsakega od njih, zato se bo tekočina napajala pod visokim tlakom, kar bo zagotovilo dobro pokritost tudi pri samem vrhu stekla. Sedanji tip turbulentnega tipa najdemo samo na starih avtomobilih, pa tudi na tistih, ki se še vedno ukvarjajo s staro tehnologijo. Avtomobili, kot tudi novi avtomobili, ki so bili izdani pred kratkim, imajo zračne šobe za pranje.

Prednosti in slabosti

Kljub dejstvu, da se načrtovanje šteje za novo in ima številne resne prednosti, še posebej pred starimi šobami, tudi ni brez pomanjkljivosti. Prednosti:
 • Glavna prednost je prekrivanje površine vetrobranskega stekla z močnim drobnozrnatim curkom, ki pokriva veliko površino, še posebej v primerjavi z jet-modeli.
 • Ker je pranje stekla veliko kapljic, je mogoče bolj učinkovito odstraniti umazanijo, ki vam omogoča varčevanje s tekočino, ne da bi večkrat ponovili postopek.
 • Druga prednost je istočasna vključitev ventilatorskih šob za pranje s steklenimi brisalci. To je zelo pomembno, saj drgnjenje gume na steklu brez vlage pušča mikrorazpoke. V primeru znastajajo, saj so vključene nekaj sekund kasneje.
 • Opozoriti je treba na nekaj negativnih strani:
 • Vejnye vbrizgalniki vetrobransko steklo hitreje kot curki, prekriti z ledom pod vplivom negativnih temperatur. To pomeni, da bodo morali za normalno delovanje v zimskem času skrbeti za dodatno ogrevanje teh delov.
 • Druga pomembna pomanjkljivost je močno zmanjšanje vidljivosti za nekaj trenutkov, dokler brisalci ne odstranijo vse tekočine iz vetrobranskega stekla.
 • Izbira podrobnosti

  Seveda je najbolje izbrati take predmete posebej za svoj avtomobil. Najbolje je kupiti razpršilnik istega proizvajalca, ki je izdelal avtomobil sam. Toda to ne izključuje možnosti namestitve, na primer, šob za tujo proizvodnjo na domači avtomobil. Kompleksnost bo le v procesu njihove namestitve.
  Opozoriti je treba, da obstajajo univerzalne podložke. Šobe s plovili s številkami, kot so 30655605 in 7845009010, se štejejo kot take. Primerni so za večino modelov strojev in so glede namestitve zelo preprosti. Podatke o modelih lahko enostavno najdete v katalogih proizvajalcev, kot sta Volvo in Ssang Yong. Razlika med tema dvema modeloma je, da bo korejski strošek približno dvakrat cenejši. Zasnova ventilatorskih šob za pranje vetrobranskega stekla švedskih in korejskih proizvajalcev se ne razlikuje, zato jih je mogoče namestiti na veliko avtomobilov drugih znamk. Kot smo že omenili, Toyota ponuja tudi šobelastne proizvodnje in so univerzalne. Najdete jih pod številko 85381-АА042. Vendar pa je pri nakupu na voljo majhna odtenek. Pri naročilu se pošljejo na 1 kos, zato je potrebno takoj določiti količino ali pa dvakrat narediti isto naročilo, če je potrebno.

  Zamenjava injektorjev

  Značilnost šob je, da jih je mogoče popolnoma zamenjati. Poleg tega je postopek zamenjave enak, ne glede na znamko vozila. Toda preden začnete z delom, morate takoj pripraviti cev, na kateri bo tekočina za pranje. Za te namene je cev, ki se uporablja v akvarijih, odlična.

  Navodila za zamenjavo delov

  Ko se pripravi posebna cev, lahko začnete zamenjati:
 • Za začetek se oblazinjenje odstrani, nato pa morate pazljivo izvleči plastične bate.
 • Potem bodo obstajali pena, ki je varovalni pas in jih je treba očistiti. Najpogosteje se držijo lepljive podlage, zato je za vzajemno montažo potrebno pripraviti majhno količino močnega lepila.
 • Po tem se blazinice, ki so nameščene na plastične elemente, odstranijo.
 • Snemite cevi, skozi katere pride tekočina za pranje stekla.
 • Odstranjene so stare šobe.
 • Nova cev se priključi na nove curke.
 • Zelo pomembno je pritrditi protipovratni ventil na cev in cev.
 • Po tem se šteje, da je sistem sestavljen in da je mogoče začeti preverjati njegovo delovanje.
 • Dodati je treba, da če zamenjate ventilatorske šobe za Chevrolet, na primer ali kateri koli drug model avtomobila, boste morda morali kupiti protipovratni ventil. To ne bo omogočilo ponovnega zagona tekočine, kar odpravlja takšno pomanjkljivost kot zagon navijalcev, preden se tekočina sprosti. Poleg tega je po namestitvi možno, da bo prišlo do škropljenja s premikanjem v katero koli smer, preveč navzdol ali navzgor itd.

  Prilagoditev nastavitev

  Za uspešno prilagoditev takšne naprave morate vedeti eno preprosto stvar. Predstavljajo kroglo, ki se prosto vrti na plastični osnovi. Poleg tega, za takšno delo ne zahtevajo nobene posebne opreme ali spretnosti, bo dovolj igle ali čepi.
  Za začetek morate v šobo vstaviti iglo ali iglo in jo začeti obračati v smeri, v kateri je potrebna. Če se tekočina napaja, na primer, prenizko, je potrebno šobo obrniti navzgor. Poleg tega lahko ta naprava popravi tudi napako, kar pomeni, da je škropljenje lahko premočno. Na primer, če je to tuji avto, potem je končna luknja bolje poslati navzdol, ker bo premagala sredino stekla. Naslednja luknja je usmerjena v osrednji del stekla, osrednja luknja pa je najbolje usmerjena navzgor. Tako lahko na enem mestu določimo močno odlaganje.

  Čiščenje šob

  Pogosto so ti podatki potrebniočiščen Običajno se ta potreba pojavi, če začnejo nepravilno delovati. Če želite to narediti, morate vzeti pin (iglo), veliko brizgo, kompresor, milo in vodo. Šobe so ločene od šobe in odstranjene. Najprej je treba vsako šobo oprati v milnici. Drugič, treba je obrniti kompresor in ga pod vsakim visokim pritiskom. Če kompresorja ni, ga lahko zamenja brizga. Luknje za šobe se očistijo s pomočjo čepov ali igel. Zadnji ukrep je vstavitev brizge v šobo in pranje. Po tem lahko zberete nazaj.

  Sklep

  Prvič, parne šobe bodo v vsakem primeru boljše od curka. Drugič, po spreminjanju tovarniških podrobnosti za kupljene, morate zagotoviti, da delujejo pravilno in, če je potrebno, uglasiti. Za stabilno delovanje jih je potrebno redno izpirati, tako da luknje ne bodo izkrivljene.

  Sorodne publikacije