Ko je izšel iphone 6 v Rusiji: datum izdaje, pregled in specifikacije

iPhone 5S je bil takrat živahna naprava, ki je imela edinstveno obliko in funkcije. Ko je prišel iPhone 6, je bilo 6 uporabnikov prepričanih, da je veliko bolj priročno in praktično za uporabo. Kljub dejstvu, da je mešanje oblike in funkcionalnosti dovolj težko, je Apple primeren za to nalogo.

Kdaj se je pojavil in kaj je bilo zastopano?

V katerem letu je prišel iPhone 6 danes se ne bo spomnil vsega. V prodajalne je vstopil septembra 2014. Uporabniki so takoj opazili, da je naprava zelo dobro oblikovana. Zadnji del plošče je izdelan iz kovinske plošče, ki je jasno obrnjena s strani. Na celotni napravi je le nekaj šivov. Hkrati pa ni nobenih grdih nepotrebnih podrobnosti. Edina resnična pomanjkljivost je zasnova antene. Razvijalci Apple so se odločili prečkati zgornji in spodnji del telefona z majhnimi plastičnimi trakovi, kar omogoča brezžičnim radijskim postajam prenos signala. Glede na povratne informacije uporabnika ne izgleda tako dobro, kot bi nekdo narisal oznako na telefonu.


Ko se je pojavil iphone 6, so mnogi ugotovili, da je ta pametni telefon precej večji od 5S ali drugih iPhonov, ki so mu bili na voljo. Presegel je celo nekaj 47-palčnih telefonov, ki so se pojavili ob istem času.
Te dimenzije so bile razložene z dejstvom, da je podjetje zavrnilo zamenjavo zgornje in spodnje plošče, da ne bi motilo velikih gumbov Home. Vendar je bila naprava še vedno v eni roki in je bila precej udobna.

Katere značilnosti zaslona

Seveda je zaslon ena od glavnih pozitivnih lastnosti iPhone 6. Njena diagonala je 47 palcev: višina 1334 slikovnih pik in širina 750. Ima odličen prenos barv in fenomenalen kot gledanja. Ogledate si ga lahko tudi pri močni svetlobi, zahvaljujoč novemu polarizatorju. Vaše oči ne bodo mogle ločiti posameznih slikovnih pik nikjer. Steklo na sprednji plošči je zelo mehko nagnjeno k ukrivljenemu kovinskemu robu, kar daje iPhone 6 nekakšen učinek neskončnega bazena: zdi se, da se zaslon nikoli ne konča.


Po mnenju uporabnikov je upravljanje zaslona presenetljivo mehko in gladko. Obstaja občutek, da so podobe ikon v dobesednem pomenu besede nadzorovane s prsti.
Vendar svetovno znano podjetje ni moglo najti načina, kako izkoristiti nov zaslon ali poenostaviti navigacijo. Druge naprave te blagovne znamke imajo pametno zaklepanje zaslona, ​​pisalo, razdeljen zaslon z več zasloni ali glasovni nadzor vedno. IPhone 6 vam omogoča dostop do Siri, vendar le, če je v aktivnem načinu.

Kako deluje baterija?

Baterija 6 modela iphone je ena najpomembnejših prednosti. Telefon lahko zlahka deluje en dan in pol - od jutra do večera naslednjega dne - ne glede na to, kako se uporablja.

Katere druge novosti so bile opažene?

Ko je iPhone 6 izšel, so pregledi takoj poudarili prednosti vgrajenega NFC, ki vam omogoča uporabo sistema Apple Pay. Poleg tega pametni telefon podpira še večhitri LTE in Voice over LTE, plus - novi standardi Wi-Fi. Spodaj nameščen zvočnik deluje glasneje in svetleje kot 5s. Te izboljšave se ne zdijo pomembne narazen, vendar skupaj naredijo iPhone bolj zanesljiv in udoben. Po mnenju uporabnikov, iphone 6 ne moremo imenovati revolucionarni model, ampak pametni telefon visokega udobja - v celoti.
Vendar pa obstaja ena funkcija, ki močno poudari iPhone 6 med drugimi napravami, ki so bile izdane hkrati. To je kamera. Odstrani 8-megapixel slike, vendar - za razliko od prejšnjih iPhone - to počne z novim senzorjem. Ima funkcijo, ki jo predstavniki Apple imenujejo "piksli fokusa". Uporablja se za doseganje samodejnega ostrenja z definicijo faze. V praksi je videti takole: če premikate telefon med snemanjem, novi fokus ne bo vzel časa, vendar bodo fotografije postale jasne in visoke kakovosti. Na voljo so nekatere ročne nastavitve, vključno z zaklepanjem osvetlitve.
iPhone 6 zdaj omogoča panoramske fotografije z višjo ločljivostjo. Na splošno so slike boljše kot kateri koli pametni telefon, ki je izšel v istem letu. Pri snemanju videa ta model vodi tudi v primerjavi s svojimi sodobniki. Posnamete lahko 1080p video posnetke s hitrostjo 60-240 sličic na sekundo. Valjarji so boljši zaradi nove "kinematografske stabilizacije", ki se popolnoma ujema z drhtajočimi se rokami uporabnika. Lahko streljate med hojo ali iztegnete roko iz okna - videoposnetek, medtem ko postanete gladki in brez tresenja.

Lastnosti strojne opreme

UNjen čas Apple je navdušil vse, ko je pokazal procesor A7 na iPhone 5S. 64-bitna komponenta z dvojnim jedrom je odpravila konkurenco quad-core in osemjedrnih procesorjev. 5S je še vedno odlično deloval na iOS 8, kar je pokazalo, da je A7 resnično dobro delal. Ko je iphone 6 začel prodajati, so uporabniki ugotovili, da je opremljen z naprednejšim A8 procesorjem. Vendar pa je videti samo specifikacije, se je zdelo, da se učinkovitost ni bistveno povečala. A8 je dvojedrni procesor, ki deluje na 14 GHz in je nekoliko višji v primerjavi z A7 13 GHz. Imagination PowerVR grafični procesor je tudi quad-core, kot prejšnja iteracija, in ne šesterokotnik (to je šest jeder), kot so poročali nekateri.
Kljub temu je Apple uspelo bistveno izboljšati svojo učinkovitost. To pomeni, da je iPhone 6 zelo hiter. Uporabniki poudarjajo, da je funkcija Touch ID funkcija za prepoznavanje prstnih odtisov - hitreje odklenete telefon. Pomikanje po meniju in odpiranje aplikacij je tako enostavno, kot vedno. Ljubitelji mobilnih iger so takoj radi igrali najnovejše 3D igre z vsemi dodatnimi grafičnimi učinki na velikem zaslonu. Edina težava, s katero so se srečevali uporabniki, je bila povezana z določenimi aplikacijami. Facebook, na primer, pogosto uporablja napake pri uporabi. Poleg sledenja pospeška, žiroskopa in kompasa, koprocesor M8 skrbi za nov senzor - barometer. IPhone 6 lahko meri višino. To pomeni, da ve, ko se povzpnete po stopnicah in lahko te informacije posredujete aplikacijam zasledenje telesni dejavnosti.

Po ocenah uporabnikov je strojna oprema za iPhone 6 dobra, vendar v njem ni nič novega. To je preprosto izjava mnogih obstoječih idej v veliko bolj prijetnem paketu.

Naprave za shranjevanje

Ena od značilnosti telefona iPhone, ki se veliko nanaša na pomanjkljivosti, je pomanjkanje slotov za kartice microSD. IPhone 6 ni nič drugačen: če potrebujete dodaten prostor za shranjevanje glasbe, aplikacij, fotografij in filmov, ga boste morali plačati vnaprej. Prav tako je treba omeniti, da ta model pametnega telefona nima različice 32 GB pomnilnika. Konec septembra 2014, ko je iPhone 6 prišel v Rusijo za prodajo, je različica za 16 GB stala 32 tisoč rubljev, 64 GB - 42 tisoč rubljev. Dejansko se je izkazalo, da je v času svojega nastopa na trgu cenejši od modela 5s.

Operacijski sistem

V letu 2013 je bil iOS 7 resnično inovativen. Platforma ima nov videz, funkcije. Bilo je zamisli o tem, kako bi potrošniki uporabljali pametne telefone. Mnogi od njih so bili veličastni, nekateri niso bili zelo uspešni. Ja, celoten OS je bil videti nekoliko kaotičen. Ko je bil iPhone 6 v prodaji leta 2014, je Apple predstavil iOS 8 kot izpopolnjen prejšnji sistem.
Novi OS je bil osredotočen na preproste in dostopne skupne ukrepe. Tipkovnica ima napovedno nastavitev besedila, ugibanje (pogosto zagotovo, včasih pa ne preveč), kar nameravate napisati. To je zelo priročno, zlasti za tiste, ki ne morejo vnašati ponudb pri visoki hitrosti. Obstaja hitrejši način odzivanja na besedilna sporočila in naNa vrhu menija za večopravilnost je seznam uporabnikov, s katerimi ste nedavno stopili v stik. Vsi OS imajo nastavitve, ki omogočajo hitrejše izvajanje. Lahko se odstranite iz vsiljivih skupinskih klepetov, pošljete hitra zvočna sporočila (nazaj v telefonski predal) in veliko lažje shranite dokumente z iCloud Drive.

Novo iskanje

Mnogi uporabniki so bili navdušeni nad Spotlightom, ki zdaj vključuje tipko App Store, lokalne in druge rezultate iskanja. Za večino je to postal najboljši način, da bi našli nekaj. Ta možnost je veliko hitrejša od odpiranja Safarija ali sodelovanja s Sirijem.
iOS se prilagodi, čeprav ne popolnoma, večjemu zaslonu iPhone 6. Več aplikacij Apple je bilo nadgrajenih na nova dovoljenja, kar omogoča prikaz več podatkov na zaslonu naenkrat. Večina storitev tretjih oseb je preprosto prilagodljiva, zato dobite malo več besedila in slik. Vendar, ko je izšel iphone 6, številne nove funkcije iOS 8 niso bile na voljo. Ne moremo preskusiti "Continuity", ki vam omogoča premikanje klicev in besedil med napravami. Na voljo je bila tudi priročna prenosna funkcija, ki vam omogoča, da nadaljujete delo na drugi napravi na istem mestu, kjer ste se ustavili na prvi.

Končni del

Za številne funkcije, od funkcij fotoaparata do aplikacij in strojne opreme, je bil iPhone 6 eden najboljših pametnih telefonov na trgu v svojem času. Treba je omeniti, da v Rusiji iphone 6 in trenutno je mogoče najti v prodaji, vendar je lahko njegovo posodabljanjepovzročajo nekatere težave.

Sorodne publikacije