Asus ali Acer: Pregled in primerjava prenosnih računalnikov

Kateri prenosniki so boljši: Asus ali Acer? Ko odgovarjate na vprašanje, navedite veliko dokazov v korist ene ali druge beležnice. In to lahko storite le s primerjavo ne enega prenosnega računalnika v vsaki blagovni znamki, temveč le nekaj, kar daje objektivno oceno vseh parametrov. Primerjava med Acer in Asus je predstavljena spodaj. Opisuje tudi podrobne specifikacije in videz teh prenosnih računalnikov. Ta članek se nanaša na preglede kupcev prenosnih računalnikov Asus ali Acer, ki izhajajo iz tega sklepa.

Acer Spin 1

Prenosnik za prenosnike Acer Spin 1 je vodilna na področju funkcij, kot so kakovost zaslona, ​​udobje, ergonomija in dizajn. Glavna prednost tega transformatorja je, da se lahko prenosnik v eni potezi spremeni v sledilno ploščico, ki jo lahko nadziramo tako s prstom kot s pisalom.


Sodeč po odzivih kupcev, je edini minus tega prenosnika količina notranjega pomnilnika, ki je 64 Gigabajtov. Mnogi se lahko sprašujejo, zakaj ima prenosnik manj pomnilnika kot standardni pametni telefon. In vse zato, ker je plošča s tipkami "dekorativna", ker je vsa nadev v tabličnem računalniku, vključno s pomnilnikom flash. Majhna teža in debelina prenosnika sta prednost pred ostalimi analogi. Pri preizkušanju prenosnega računalnika brez polnilnika se je izkazalo, da je bila življenjska doba ene baterije daljša od 9 ur, kar je skoraj 2-krat več kot pri eni bateriji. Prisotni HDMI vhodi in polnilni priključek, ki se nahaja na levi straniprenosni računalnik Na voljo je tudi adapter za kartice MicroSD.

Prednosti Acer Spin 1

Ta prenosnik ima naslednje prednosti:
 • privlačen videz;
 • možnost avtonomnega delovanja tabličnega računalnika brez tipkovnice;
 • prisotnost pisala in stojala v kompletu;
 • odlično pasivno hlajenje;
 • Življenjska doba baterije. Slabosti vključujejo le majhno količino pomnilnika.


  Za nadgradnjo tega prenosnika, da bi povečali količino pomnilnika do 128 gigabajtov, plačali dodatno okoli 7 tisoč rubljev (155 dolarjev).

  Naprava Acer Aspire 7

  Ta prenosni računalnik spada v kategorijo igralnih prenosnih računalnikov. Toda kljub temu, njegova cena je "ne iger na srečo" - približno 50 tisoč rubljev (700 dolarjev). Zaslon ima diagonalo 156 palcev in ločljivost 1920 * 1080 slikovnih pik. Intelov 5. procesor, grafična kartica GeForce GTX 1050 z 2 gigabajti pomnilnika, 8 gigabajtov RAM, notranji terabajtni prostor - 1 terabajt. Zunaj je laptop videti aluminijast pokrov. Čeprav je sam primer plastičen. Ampak zaradi dejstva, da obstajajo odtisi na njej, sčasoma notebook izgubi svojo predstavitev.

  Značilnosti Acer Aspire 7

  Ta prenosnik, tako kot vsak Acer ali Asus prenosnik, ima svoje slabosti:
 • proizvajalec, ki je ustvaril linijo Aspire, ni predvideval, da se bodo te naprave sproščale. tako s 15-palčnim kot 17-palčnim zaslonom in je izdelal klasifikacijo modelov z veliko kodo, ki jo je težko zapomniti;
 • kovinska površina pušča prstne odtise;
 • barveprikazane na zaslonu, drugačne od resnične;
 • osvetlitev zaslona je neenakomerna;
 • majhna življenjska doba baterije.
 • Prednosti vključujejo:
 • pokrov se odpre za 150 stopinj;
 • je osvetlitev tipk;
 • svetel prikaz;
 • hladilni sistem deluje tiho;
 • je uspešnost iger na srečo dobra;
 • cena (kot igralni zvezek).
 • Prenosni računalniki Asus so znani po svoji priljubljenosti na trgu. Tudi podjetje proizvaja dodatke za te prenosne računalnike. Kljub temu pa se postavlja vprašanje: "Kateri prenosnik naj izberem - ali Acer Asus?" - Težko je odgovoriti.

  Asus ROG Strix GL503VS Scar Edition

  Asus uporablja veliko več igralnih prenosnih računalnikov kot Acer. Model Asus ROG Strix GL503VS Scar Edition se nanaša prav na takšne, zgrajen je na procesorju Intel sedme generacije in ima 15-palčni zaslon. Vključuje polnilnik, vodilno računalniško miško in navodila za uporabo. Napajalnik je zelo zmogljiv (20 voltov 12 amperov) zaradi visoke porabe energije, saj so komponente v prenosnem računalniku zelo zahtevne. Obstaja veliko sklopov tega prenosnega računalnika. Vse je odvisno od grafične kartice, količine pomnilnika, operativne in notranje), arhitekture procesorja, ločljivosti in vrste prikaza. Vrhunska grafična kartica na prenosnih računalnikih Asus Rog Strix je Nvidia GeForce GTX 1070, ki velja za eno najboljših na trgu. Glede pomnilnika je tu trdi disk velikosti 1 terabajt, kot tudi SSD pogon 256 gigabajtov. Zvočniki se ne nahajajo nad tipkovnico, temveč na straneh prenosnikaRealtek. Pomemben plus je prisotnost spletne kamere HD v primeru nad zaslonom in vgrajeno baterijo z zmogljivostjo več kot 60 ur.
  Pri izbiri prenosnika Acer ali Asus ne pozabite, da je glavna lastnost teh prenosnih računalnikov njihova avtonomija. Zato je vredno izbrati naprave z najbolj zmogljivo baterijo.

  Kratek pregled ASUS FX570UD

  Ta prenosnik je bil izdan pred kratkim - leta 2017. Res je, da vse njegove različice nimajo ruske tipkovnice. Specifikacije prenosnika so sprejemljive: 15,6-palčni zaslon in ločljivost 3840 * 2160 slikovnih pik, Intelov sedmi procesor, grafična kartica GeForce 1050 s 4 GB pomnilnika. RAM je DDR4 s 16 GB. Pogon tukaj je dva, kot v vseh sodobnih prenosnih računalnikih, in sicer: 256 gigabajtni SSD in 500 gigabajtov trdega diska, ki je danes zelo majhen. Zaslon lahko predvaja video pri 4K, vendar je v bolj nadgrajenih enotah. Na voljo je tudi hitri Bluetooth modul, ki lahko prenaša informacije s hitrostjo, ki presega 400 megabitov na sekundo. Paket vključuje prenosni računalnik, napajalnik in priročnik. Slabo, ampak zakaj še? Rdeče, barvne tipke W, A, S, D potrjujejo dejstvo, da je ta računalnik igra. Pokrov se odpre pri 130 stopinjah, tako da se zaslon lahko prilagodi na poljuben položaj oči uporabnika. Tipkovnica je osvetljena z značilnimi igralnimi prenosnimi računalniki.

  Pri izbiri prenosne igralne naprave med Asus ali Acer je treba še vedno izbrati prvo možnost, sajbolj osredotočen na proizvodnjo tega izdelka, sodeluje s številnimi podjetji, ki se ukvarjajo s proizvodnjo iger in računalniške opreme.

  ASUS ZenBook

  Izgled tega prenosnika na višini. Pokrov je izdelan iz aluminija, ima prosojno modro barvo. Tudi spodnji del prenosnika je kovinski. Na levi strani ima prenosnik USB vhod za SD kartico, priključek za napajanje, USB-in, USB-TYPE, mini-jack in mini HDMI priključek. Zaslon je mat. Zaradi tega sončni žarki ali žarnica v sobi ne bodo prikazani. Značilnost tega prenosnika je, da je velik kot običajen prenosnik z 13-palčnim zaslonom. Toda zaslon ASUS ZenBook je 14-palčni. Zahvaljujoč tankim obrazom okoli zaslona, ​​je laptop videti bolj privlačen in privlačen. Na vrhu zaslona je HD kamera, ob straneh pa - mikrofoni, kot tudi svetlobni senzor in LED, ki kažejo na delo spletne kamere. Tipkovnica je zelo prijetna na dotik, ima aluminijasto ploščo in je prekrita z mat-modro. Sledilna plošča ima stekleni pokrov, toda ko zdrsne s prstom, obstaja nekakšna hrapavost. Kot lahko vidite, ima ta prenosnik privlačen videz in, kar je pomembno, močna "notranjost".

  Zaključek

  Če izberete med prenosnimi računalniki Acer in Asus, je treba upoštevati veliko trenutkov. Ne moremo reči, da vsaka od teh dveh podjetij naredi prenosni računalnik boljši, saj so vsi različni in imajo enak videz ali funkcionalnost. Vendar je vredno reči, da so igralniški prenosniki bolj v družbi Asusa, ki sodeluje z vsemi igralnimi turnirji,podjetja, ki proizvajajo računalniško opremo in drugo opremo. Pri izbiri prenosnega računalnika bo naprava iz Acer dobra izbira, vendar to ne pomeni, da so prenosniki Asus, ki so namenjeni za delo, slabi. Če povzamemo, je vredno reči, da je vsako podjetje dobro samo po sebi in ima tako prednosti kot slabosti, ki morajo biti pozorni pri izbiri in nakupu prenosnega računalnika.

  Sorodne publikacije