Inkjet MFP Canon Pixma MG2540S: pregledi, navodila

Najbolj dostopna in najmanj funkcionalna periferna rešitev je Canonova naprava Pixma MG2540S MFP. V tem članku bodo navedene povratne informacije lastnikov o tej napravi ekonomskega razreda, njenih parametrih in priporočilih za nadaljnjo uporabo. Določen bo tudi algoritem njegove povezave in konfiguracije.

Pozicioniranje. Tehnološke značilnosti. Zaključek

Opozoriti je treba, da ima naprava zelo skromna očala. Zato se lahko uporablja le pri izvajanju majhnega domačega tiskalnega sistema. Tudi teoretično se lahko uporablja v majhni pisarni. V vseh drugih primerih tehnični parametri takšnega IFI ne bodo zadostovali za popolno izvajanje sistema tiskanja. Osnova te večnamenske naprave je metoda inkjet tiskanja.


Visokokakovostno tiskanje je mogoče pripisati njegovim prednostim, minimalnim stroškom za različne potrošne materiale. Pomanjkljivost v tem primeru je ena - to je nizka hitrost. Ključni sestavni del specifikacije za pošiljanje je Canon Pixma MG2540S MFP. Navodila, sklop oglaševalskih knjižic in uporabniški priročnik - to je seznam priložene dokumentacije. Na tem seznamu je tudi seznam tiskalnih kartuš, črnila, CD-ja in napajalnega kabla. Edina pomanjkljivost seznama dobave je pomanjkanje vmesniške žice. Po zasnovi proizvajalca je že v posesti potencialnega kupca. Če ga še nimate, ga morate kupiti.

Specifikacije tiskalnika

Canon Pixma MG2540S MFP se ponaša z zelo dobrimi tehničnimi parametri za proračunski segment. Mnenja kažejo na podporo fotografskemu tiskanju. Vendar je treba še enkrat poudariti, da je takšen zaključek mogoč le na nosilcih 10h18 ali 10h15. Tudi v tem primeru je dovoljeno tiskanje brez polj.


Glavna oblika takega IFI je A4. Najvišja ločljivost v načinu tiskanja je 4800x600. Hitrost tiskanja v črno-belem načinu je 8 strani na minuto, barvna pa 4. Priporočena gostota medija mora biti od 60 g /m2 do 105 g /m 2. Prav tako je dovoljeno uporabljati in foto papir z nominalno gostoto do 275 mg /m 2. Slednji so lahko mat in sijajni.

Parametri v načinu skenerja

Za način skeniranja so deklarirane še bolj skromne značilnosti. Samo 1200 x 600 dovoljuje digitalne kopije take rešitve, kot je Canon Pixma MG2540S Jet MFP. Ocene poudarjajo tudi njegovo nizko zmogljivost, ki je 4 strani A4 na minuto. Kot večina analognih naprav je tip senzorskega elementa v tem primeru CIS.

Specifikacije, ki se uporabljajo kot množilec

Učinkovitost kopirnega stroja se dodatno zmanjša. V tem primeru se v eni minuti ne prikaže več kot 15 strani formata A4. Dovoljenje kopije ne bo večje od 1200h600. Toda nekaj večjega od najbolj proračunskega perifernega izdelka, ki ga lahko pričakujete, natančno ni potrebno.

Povezljivost

Kot je bilo že omenjeno,Jet MFP Canon Pixma MG2540S je najcenejša rešitev proizvajalca. Zato bo niz preklopnih vrat v tem primeru minimiziran. Predstavlja ga samo eden od njih - USB. Seveda je ta žični vmesnik odličen za povezovanje različnih tiskarskih sistemov, vendar je bilo bolj priročno imeti MFP opremljen z Wi-Fi oddajnikom. To bi včasih povečalo funkcionalnost naprave. Vendar se je proizvajalec odločil, da bo shranil in omejil samo podporo za en možen način povezave.
Posebej je treba opozoriti, da se funkcije postaje za dokumente v tem primeru opirajo na nadzorni računalniški sistem. To pomeni, da lahko MFP uporabljate kot tiskalnik ali optični bralnik samo, ko je računalnik vklopljen. Če ta pogoj ni izpolnjen, se šteje, da se večnamenska naprava pretvori v stroj za množenje. To je edina funkcija, ki jo lahko ta rešitev opravi sama.

Kartuše

Samo dve kartuši sta opremljeni z večfunkcijskimi napravami Canon Pixma MG2540S. Povratne informacije lastnikov kažejo na zelo skromen vir 180 strani. Črna kartuša je označena z PG-445 in obarvana, kombinirana, - CL-446. Slednji je napolnjen s tremi vrstami črnila - modro, rumeno in vijolično. Da so vključene v osnovno konfiguracijo odločitve. Izboljšane so tudi različice kartuš: PG-445XL in CL-446XL. V tem primeru se omejitev poveča na 400 listov za enobarvno in 300 barvnih. Toda v vsakem primeru te vrednosti ne bodo dovolj za normalno delovanje takšnega podsistema tiska. Zatovečina lastnikov opremi te MFU z zunanjimi SIP-ji. Ta rešitev vam omogoča bistveno zmanjšanje stroškov tiskanja ene strani. Toda to zahteva dodatno kapitalsko naložbo v višini približno 500-750 rubljev.

Preklapljanje. Postopek nastavitve

Standardni in precej običajni postopek določanja se lahko pohvali z upoštevanjem MFU. Ta preprosta operacija na sile za izvajanje tudi nizko kvalificiranih računalnik specialist. Sestavljen je iz naslednjih korakov:
 • Razpakiranje škatle. Izvlecite iz nje vse komponente dobave.
 • Namestitev zunanje naprave poleg računalnika.
 • Priključitev vmesniškega kabla napajalnega kabla.
 • Omogočanje MFP. Namestitev celotnih kartuš.
 • Napajanje računalnika. Dokončanje postopka prenosa. Namestite programsko opremo, ki vključuje gonilnike, programsko opremo za upravljanje in diagnosticiranje.
 • Ponovno naložite osebni računalnik.
 • Natisnite vzorec preskusne strani.
 • Stroški

  Da bi lahko kupili večnamensko napravo Canon Pixma MG2540S, je treba določiti 2300-2500 rubljev. Povratne informacije uporabnikov hkrati kažejo, da je treba dodatno kupiti kabel USB vmesnika, ki stane približno 100 rubljev. Vendar pa bi bila dobra ideja opremiti takšno IFI in tretjo stranko SNPF. Tako se bo pojavila polnopravna tiskarna. To pomeni, da je za uporabo čim več rešitev, je treba vložiti približno 3000-3200 rubljev.

  Pregledi lastnikov. Močna in šibka

  V Canon Pixma MG2540S 0727C007 MFP je pomembnih pomanjkljivosti. Pregledi ne samo lastnikov, temveč tudi strokovnjaki kažejo na prisotnost takšnih lastnikov:
 • Nizka hitrost. Toda pri uporabi proračunske odločitve ni treba računati na nič več.
 • Povezava je možna le z enim možnim načinom. Proizvajalec se je odločil zmanjšati proizvodne stroške in tako zagotoviti le en način za povezavo s tiskalnikom. Toda tudi prisotnost samo enega USB-a je povsem dovolj, da razkrije možnosti takšnega tiskalnega sistema.
 • Toda vse te slabosti se izravnajo z ugodnostmi, ki vključujejo naslednje:
 • Minimalni stroški.
 • Dobra kakovost tiskanja.
 • Enostavna namestitev.
 • Možnost namestitve SIRC.
 • Sklep

  Ponovno je treba opozoriti, da je stroškovno najučinkovitejša rešitev za vrsto tiskalnih naprav tega proizvajalca MFP Canon Pixma MG2540S. Tudi ocene na tej funkciji nenehno poudarjajo pozornost. Zato se od njega ne sme pričakovati nekaj nadnaravnega. V drugi pa je večnamenska naprava odlična za domačo uporabo. Ampak to je tudi povsem mogoče, da se uporabljajo in v pisarni. V drugih primerih bo pravilneje kupiti dražje tiskarske sisteme z ustreznimi specifikacijami in parametri.

  Sorodne publikacije