Exynos 7420: Odličen čip za vrhunske pametne telefone

Visoko zmogljiv procesor vrhunskega razreda - Exynos 7420. Ta čip je bil predstavljen v začetku leta 2015, istočasno s predstavitvijo najpomembnejšega pametnega telefona Samsung S6. Ta čip je še vedno pomemben in mobilne naprave, ki temeljijo na njem, lahko celo zdaj rešujejo vse naloge.

Arhitekturni parametri

Exynos 7420 vključuje dve skupini. Vsaka od teh skupin vsebuje 4 računalniška jedra. Eden od njih temelji na arhitekturi, ki je poimenovana s "Cortex-A53" in je namenjena reševanju najbolj preprostih nalog in ima zelo nizko porabo energije. Največja hitrost takta za ta del CPU je 15 GHz. Drugi sklop je sestavljen iz 4 visoko zmogljivih modulov arhitekture "Cortex-A57" s frekvenco 21 GHz. Ko je vklopljen, se poraba energije računalniškega sistema poveča in lahko doseže 6 vatov. Druga pomembna značilnost te procesorske naprave je proces, ki ustreza standardom 14 nm. V tem trenutku je težko presenetiti nekoga s to vrednostjo, vendar je v času sprostitve polprevodniške rešitve menil, da je to resen dosežek. Večina konkurenčnih izdelkov je bila proizvedena s hitrostjo 20 nm. To je ravno ta točka in zagotavlja manjšo porabo energije pri tem modelu procesorja Samsung.


RAM

Uporaba naprednih standardov RAM standardnega LPDDR4 tudi v skladu s sedanjimi standardi RAM je bilaciljni procesor Exynos 7420, katerega največji volumen lahko doseže 4 GB. V takem primeru mora biti taktna frekvenca pomnilniških čipov enaka 1552 MHz. Poleg tega je krmilnik RAM-a v tem primeru dvo-kanalni in takšna inženirska rešitev z intenzivno uporabo operativne pomnilniške naprave lahko doseže 15-odstotno povečanje produktivnosti.


Seznam komunikacij

Samsung Exynos 7420 podpira vse trenutne možnosti povezovanja. Na tem seznamu so na voljo naslednji žični vmesniki:
 • Vrata mikro USB omogočajo, da rešite dve nalogi hkrati . Ena izmed njih je polnjenje baterije, druga pa izmenjava informacij z vmesniškim kablom z osebnim računalnikom.
 • Avdio priključek 35 mm omogoča priključitev zunanjega zvočnega sistema na pametni telefon.
 • Zgornji seznam dopolnjuje brezžične metode pridobivanja informacij:
 • Podpora je zagotovljena za vse obstoječe mobilne mreže do 4g /LTE danes. Hitrost povezave do globalnega spleta lahko doseže 150 Mbps.
 • Drugi pomembni Wi-Fi vmesnik. V tem primeru se prenos podatkov izvede s hitrostjo do 100 Mb /s.
 • Čip je obvezno pregledan z Bluetooth oddajnikom. Njegova prisotnost omogoča oddajanje zvoka v brezžični stereo telefon ali za izmenjavo datotek majhnih velikosti s podobnimi mobilnimi telefoni.
 • Dopolnjuje celoten seznam senzorskega GPS, ki je univerzalen in lahkouspešno sodelovati s katerim koli modernim navigacijskim sistemom.
 • Grafični podsistem

  Exynos 7420 je izbirni vgrajeni grafični sistem, ki temelji na Mali T760 MP8 pospeševalniku. Ta pospeševalnik vsebuje 8 blokov obdelave grafičnih informacij in lahko deluje pri frekvencah od 700 do 772 MHz. Te specifikacije omogočajo temu adapterju, da obravnava izhodno sliko v formatu 2K ali 2560x1440.

  Mnenje lastnikov

  Na Samsung Exynos 7420 lahko najdete samo najbolj produktivne pametne telefone. Zgoraj navedene tehnične specifikacije dodatno poudarjajo status bonusov za to procesorsko rešitev. Na seznamu pametnih telefonov s tem procesorjem obstajajo S6 S6 EDGE in Note 5 Samsung in PRO 5 iz Meizu. Za vse te naprave je mogoče razlikovati naslednje prednosti na podlagi povratnih informacij lastnika:
 • Visoka raven učinkovitosti, ki vam omogoča reševanje vseh nalog.
 • Odlična energetska učinkovitost čipa zaradi uporabe najsodobnejše tehnologije izdelave polprevodniških kristalov.
 • Popolno delo grafičnega pospeševalnika.
 • Kljub temu je v tem primeru le ena stvar visoka cena mobilnih pripomočkov. Toda vodilni pametni telefon, ki temelji na procesorju Samsung Exynos 7420 po privzetku, morda ne bo na voljo.

  Izvedba

  Mobilne naprave, ki temeljijo na modelu Exynos 7420, so še vedno pogosto v prodaji, njihove koristi pa vključujejo učinkovitost in energetsko učinkovitost. Pomanjkljivost v obliki visoke vrednosti je tipičen problem vsakega sodobnega pametnega telefonapremije.

  Sorodne publikacije